Systerkväll

Min fina syster har höstlov och har kommit till Kalmar för att mysa med mig. Kvällen har bjudit på Ticket to ride, god mat, pianospel med sång, fruktsallad och filmen soul surfer. Mysigt! Jag är ledig imorgon så då fortsätter vi med en systerdag också! Idag har vi vidgat pupillerna i skolan, häftigt och en rolig stund med Bafrin! Natti natti! Kram

Sovmorgon

Fyra lediga dagar i rad har jag just nu, och jag njuter av sovmorgnar, skönt! Halsen är bättre vilket är en lättnad, jag börjar kunna välja hur starkt jag vill prata och nu kan jag smånynna igen när jag vill det.

Med all skolfri tid kommer en hel del ansvar också. Jag har hittills gjort två undersökningar denhär veckan och tre till väntar idag och på söndag. Även teorin borde jag ta tag i lite mer nu. Denhär kursen behandlar de diffusa problem man kan ha vid läsning eller avståndsseende som inte har med styrkan att göra. Det är intressant, och plötsligt förstår man varför vi gör alla de där små testerna som nästan alla patienter klarar av bra, men hittar man någon som inte gör det så vet vi (snart) hur vi ska tolka det.

Om en enda månad är vi färdiga med denhär kursen och då ska vi vara färdigutbildade synundersökare. Häftigt och läskigt!

Veckan har varit full med jobb för Simons del. Tre dygn på brandstationen och sina första två kvällar i simhallen. Men han är pigg och glad ändå! Igår var vi och buggade tillsammans, superskoj. Nu går det verkligen framåt. Och på lördag ska vi fira min födelsedag! Kl 09.08 kan ni tänka på mig lite extra om ni vill :-)

En skön helg önskar jag er! Kramkram

Målbrott

Lördag 8.00: Väckarklockan ringer Höga förväntningar på gospeldag. Glad men lite hostig. Fått Simons hosta?
Lördag 10.00: Gospelgung. Härligt! Skojigt!
Lördag 12.00: Samtal vid lunchbordet. Kraxar mig fram. Trevligt men typiskt dethär med rösten...
Lördag 13.00: Sjunger och mimar omväxlande.
Lördag 17.30: Slut på gospeldagen. Mimat sista två timmarna.
Lördag 18.00: Födelsedagskalas med familjen, Jerners och farfar och Monica. Gör mig hörd.
 
Söndag 8.30: Får inget ljud ur halsen. Viska går, prata går inte. Hoppar över att sjunga på gospelgudstjänsten. Höll i sig hela dagen.
 
Måndag 17.10: Ibland får jag ljud, ibland inte. Låter som att jag är 13 och är i målbrottet när jag väl säger något. Tycker att det hela är ganska häftigt.

Buggtugg

Idag är det torsdag och buggkväll. Veckorna går sjukt fort när man har en sånhär grej man gör varje vecka, det var verkligen torsdag alldeles nyss! Skoj ska det bli i alla fall, även om Simon tyvärr jobbar.
 
Det är mycket roligt nu, imorgon ska vi träffa Karro och Björn för första gången på evigheter känns det som och på lördag har jag och Sofia vårt födelsedagskalas för familjerna. Myspys! Men det betyder också att Johanna flyttar igen, inte lika kul... På lördag är det dessutom gospel för hela slanten. Vi ska sjunga hela dagen i Vasakyrkan med en bamsekör, 70 stycken är amnälda!
 
Har fått mycket pluggat idag. Vi skriver ett individuellt arbete och det gäller att få tummen ur och sätta sig med det. Nu går det frammåt och det känns skönt. Jag skriver om konjunktivit som är det vi kalla ögoninflammation eller bindhinneinflammation. Eftersom det är en väldigt vanlig åkomma känns det bra att få fokusera lite extra på just det.
 
Nu hämtar Anna och Jimmy mig snart, dags att kila! Vi hörs!
 

Fotbollskväll

Tisdag kväll och nu sitter vi bänkade framför Sverige-Tyskland. Pizzan ligger gott i våra magar och chipsen står på soffbordet. En riktig fotbollsklyscha men lite mysigt ändå.
 
Dagen har varit lång med skola halv nio till tolv och sedan plugg fram till sjutiden. Diciplinen har varit på topp och då är pluggandet roligt. Eller kanske diciplinen var på topp för att plugget var kul, jag vet inte. Men det har varit en bra dag!
 
Igår hade jag fem mysiga klasskompisar på besök. Kvällen ägnades åt cluedo och våfflor, mysigt! Jag önskar att vi hann umgås mer, men tiden rinner iväg så fort. Tänk, om ett år är vi utspridda över hela landet igen, konstigt och tråkigt. Hoppas att vi kommer att hålla kontakten!
 
Neej, ett-noll...
 
Helgen var fantastisk. Johanna och jag umgicks mycket. Med spel, dialektlyssnande på internet, babbel, möte i kyrkan och nyöpnade fritidsgården Källan i kyrkan. Mysigt! På söndagen åkte jag hem till familjen en runda och myste lite med mamma och pappa innan vi åkte hem och gick på buggen och dansade loss. Simon jobbar på torsdag så då missar han buggen, så det var bra med en repetition i söndags. Både Simon och jag fick dansa med varsin huvudtränare och det var lärorikt. Nu ser vi fram emot nya turer och snurrar...
 
Nej vet du vad, svenskarna ser ut att behöva någon som hejar på dem. Vi hörs snart igen. Simon hälsar! Kram

Fredag

Helgen är här, skönt! Kommer bli en riktigt go helg, börjar med tre timmars jobb imorn bitti, sen ska jag träffa Johanna och Sofia och åka med dem hem till Oskarshamn. Marcus Olsson talar på den ekumeniska helgen, en go Göteborgare tror jag som jag har hört en gång tidigare. På söndag ska alla som vill från buggkursen samlas på söndagsdansen, roligt hoppas jag!

Tiden rinner iväg så fort, hua, men det är visst ett tecken på att det är roligt! Tur. Nu väntar god middag med Simon, rotfrukter i ugn med fläskfilé till, mums!

Trevlig helg på er min fina familj och vänner!

London baby!

Nu är resan bestämd! Om en dryg månad bär det av över en långhelg till London med studentkyrkan. Det kommer bli fantastiskt!

Nu har jag landat efter en dag med egenstudier. Jag träffade min mentorselev imorse och hon är så ambitiös och duktig så att det smittade av sig på mig. Har skrivit en lista på allt jag ska göra och hinna med, teori och praktik.

Ikväll jobbar Simon i simhallen så jag har just satt på Lilo&Stitch och ska vila ikväll, skönt.

Ha det bra resten av veckan! Kram

Ensam helg

Simon är iväg på folkhögskoleåterträff så jag har en helg själv. Jag har försökt att boka in saker för att inte bli alltför grubblande så förmiddagen spenderades på hansa city i diverse provrum, ikväll ska jag hem till familjen och ha ticket-turnering med Johanna, imorgon ska jag springa med Ellinor DB och kanske bugga på kvällen. En härlig helg tror jag trots allt!

Nu ska jag sätta mig på bussen i sjuttio minuter och njuta av musik i hörlurarna, det är avkopplande.

Blessings, A.

Helgen i bilder

 
Före.
 
Och efter.
 
 
Kusin Vitamin och syster ytster.
 
Bilfärden upp.
 
Systers I-pad användes till att ta vackra foton.
 
Hatt-provning på Monki. 
 
Idag har jag gett blod på förmiddagen. Spännande, nästan för spännande. En kille var sjukt blek och tuppade av en stund, läskigt! Han såg nästan ut som ett lik, vit och stel i kroppen... Burr! Men efter det åkte jag till skolan där vi lärde oss årets roligaste undersökningsform. En lins som man sätter framför mikroskopet som vi använder för att tex kolla hur linser sitter, men nu kunde man se in på näthinnan! Häftigt! Ikväll ska jag hem till Anni på bönegrupp, och imorgon blir en fantastisk dag. Kanelbullens dag ska firas med bullbakning, komplettering av grupparbetet och sen middag med Anna och Jimmy och bugg på det!
 
Vi hörs!

30e september

Och vi är i MÅÅÅL! Nöjda och glada sprang mamma och jag i mål, härligt! Jag var, tro det eller ej, nära på att klara loppet på en timme! En timme, två minuter och fyrtiofem sekunder tog det. När jag sprang en mil för ett par veckor sedan tog den en timme och åtta sekunder, så lite långsammare var jag allt. Men det var många backar. Mördarbacken alias abborrebacken, Karins backe och många fler. Och lika mycket nerför såklart. Men härligt var det! Att få springa om folk, att få höra en gospelkör sjunga på vägen och bli bjuden på dricka under loppets gång, att få umgås med mamma... Roligt!

Idag börjar vi med en ny kurs. Nio veckor lång, och det kommer att gå sjukt fort med allt som vi ska hinna göra. Ja, mycket att göra. Så vi hörs! Kram!

RSS 2.0