Is

Jag trodde att min mage skulle sprängas
och jag höll på att bubbla över
av nervositet.
Inte blev det bättre av att Matilda var minst lika nervös.
Men vad hade vi att oroa oss för?
Halkbanan gick som en dans
och vi skrattade nästan hela tiden
när vi försökte köra bil men misslyckades totalt.
Jag hade tänkt mig det hela
helt annorlunda än vad det var,
mer seriöst,
men det blev mer som berg-och-dal-banan på Liseberg.

Tänk om man kunde hyra banan för sig själv en timme?
Istället för bowling och lasergame.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Spelkvällen igår blev oväntad.
Oväntad.
Oväntad.
Jag är så glad att jag kan vara mig själv med mitt fina NvTeGäng
eller vad man ska kalla det...
Så glad för den alkoholfria glöggen

Och för alla samtalsämnen
                      falsksånger
                      hårmassager 
                      gapskratt
                      snarkningar

Bönesvar...

Kram


Pom pom pom pom...

Tjenixen!!

Dagarna rinner bara iväg från mig känns det som. Ungefär som när man äter rostat bröd. Har ni tänkt på att man bara märker att man börjar äta, sen är mackan helt plötsligt slut och man får ta en ny. Så är det med dagarna just nu också.

Helgen till exempel. Anna sov över och det blev förstås mycket snack, skratt och spelande. Härligt tycker jag för min del. :)

Efter det var jag inte jättepepp på att ge mig iväg. Trots det gjorde jag det -tur! Jag, Joel, Matilda och en drös till från kyrkan, åkte runt till en bunt oskarshamnare och lussade. Det blev mycket falsk sång och flera tjocka tomtemagar, men jag tror att vi spred glädje. Vi hade det i alla fall roligt när vi trängde ihop oss i bilen gång på gång för att åka vidare. Vid ett hus sjöng vi spontant till en målare genom fönstret (han bara log och vinkade), jag råkade sätta på larmet när jag skulle låsa upp bilen en gång (klockan halv tio!) och vi sjöng också hela tänd ett ljus ackompanjerade av en vilt skällande hund (men söt var hon). Vill minnas allt.

Imorgon blir det trumlektion igen. Kan bli spännande, noterna på nästa sida ser läskigt svåra ut...

Ha de fint!!

Pussel

Hejhopp!

Igår var en udda kväll. Stora händelsen efter fredagspuls var PUSSEL! Det var jätteroligt, tro det eller ej, när bit efter bit föll på plats. Till slut fanns en rund bild av olika sorters fiskar framför mig, Joel, Avelina och pappa.

Det är ganska häftigt egentligen, att vi klarar av att lägga 500 bitar på rätt plats från en enda röra. Vi människor är hyfsat smarta ibland. 

Hur kommer det sig då att vi har ett runt pussel med fiskar på hemma i garderoben? Egentligen började det en advent för länge sedan med att jag och mina syskon fick Tommy och Jerry-kex (Kommer ni ihåg dom? De var så goda! Finns dom kvar?) varje morgon i väntan på julafton. Det utvecklades efter ett tag till sudd och andra prylar. Till slut blev det några pusselbitar varje dag som vi pusslade ihop allt eftersom det kom fler och fler. Det var rätt spännande för man såg  hur bilden växte fram och blev finare för varje dag. Hur som helst så har vi sedan dess fått kanske sju olika pussel. Fyra av dem har varit runda med djur på. Och jag vågar knappt säga det... Jag tror vi får ett pussel i år med! Jag hoppas på det åtminstone.

Jag känner att jag blivit lite sentimental, men kommer ni ihåg att Alfons katt hette Pussel? Fint namn. Säg det högt en gång: PUSSEL.
(Pussel får nästan en plats på min lista eller hur?! Men det tar vi en annan gång.)

Jag tänker ganska ofta att jag lägger pussel varje dag, att varje dag är en del av Livspusslet. Vissa dagar känns ganska obetydliga i längden, man kanske ser en film man redan sett tidigare eller gör de gamla vanliga läxorna. Sådana dagar är inget som direkt påverkar hela livet, men trots det så är det ändå en del i Pusslet. Vissa dagar är det helt och hållet tvärtom. Det händer så mycket så att man tror att man ska bubbla över när man går och lägger sig på kvällen. Plötligt har man skapat en av de största bitarna i mitten av Pusslet.

Pussel, pussel, vad mycket jag kommer och tänka på när jag hör ordet

En passande avslutning...

Puss :)

Friends will be friends

Idag har varit en såndär dag när kompis efter kompis, vän efter vän, väljer att prata med just mig. Det har varit härligt, det är just dehär skoldagarna som gör att jag gillar plugget.

Dagen började bra med ett Matilda-snack. Hon tänkte skicka vidare vårt vandringspris, men vi bestämde att souveniren bytt ägare tillräckligt. Matilda får behålla det, rama in det eller vad hon nu vill göra. Hur som helst så peppade hon mig inför dagen och det behövdes (matteprov).

Det var längesen jag pratade med Frida, men idag möttes vi och för en gångs skull hann vi båda stanna och prata. Hon sprider glädje!

Johanna ringde och jag märkte att det var väldigt länge sedan vi pratade, bara vi. Jag blir förvånad varje gång vi pratar, orden flyter så lätt. Vi kan verkligen vara oss själva med varandra!

Kifa och Jimmy var även dem en källa till vänskap idag. Sjuan och skratt, som vanligt. :)

Och Anna förstås. Fina, tänkande Anna, ställer upp i alla väder. Som till exempel när jag behövde köpa russin i kiosken ;)



Vilken vän jag fann
Närmre än en broder
Du har rört vid mig
likt ingen här på jorden
Jesus
Jesus
Jesus
Vän för evigt

RSS 2.0