Småsnuttiluttingar

Imorgon är jag ledig från skolan, och jag är världens lyckligaste över det. Detta tack vare att Anette från förskolan Arken i Oskarshamn undrade om jag ville komma jobba. Underbart! Som har jag längtat efter att få träffa de barnen igen, se hur de har mognat och utvecklats och träffa fröknarna och föräldrarna. Det ska bli så mysigt! Trots att bussen går härifrån klockan fem i sex imornbitti och jag är hemma igen först runt fem på kvällen så är det värt det.

På kvällen kommer Karro och Björn hit på spel och mat, trevligt! Det är stora middagshelgen: vi hade ett gäng kompisar här på fredagkvällen med tacos och vilda diskussioner och igår var mamma, pappa, Ave, Andreas, (Joel men bara i tankarna,) farfar och Monica här på lunch. Trevligt, men det är inte fy skam att ha en söndag ensam med Simon Söt heller, vi har tittat på fransk agent-film (Nikita), ätit på Zorbas och bara pratat. Underbara helg!

Någonstans djupt inom mig känner jag att jag kanske skulle lägga upp en plan för plugget, det kommer att bli en tuff tenta i slutet av januari, men för tillfället har jag nöjt mig med att strö-läsa igenom några föreläsningar här och där. OCH skrivit en lista på alla sjukdomar vi har lärt oss hittills. Tre-fyra ark på datorn bara med namnen på dem! Galet. Men spännande! Ser ändå fram emot veckan med nya sjukdomar.

Jag hoppas att ni har haft en lika skön helg som mig, och ladda nu ordentligt inför adventskalendern på torsdag!
Kram, Annie

Lussekatter och adventsstjärnor

Igår på cellgruppen diskuterade vi vilken vår favoritmånad var, och för tillfället är det absolut den nalkande december för min del. Det ska verkligen bli mysigt att gå in i advent, har nog aldrig tidigare varit så glad att det snart är jul. Jag är så sugen på att gå på julklappsjakt och baka julgodis och gå på promenader i kvällsmörkret och se ljusstakar lysa upp hemmen. Mys! Och framförallt har jag en tilltagande hemlängtan, ser så fram emot att få vara hemma lite längre än ett par dagar i månaden, och att träffa släktingarna igen. Härligt!

En månad kvar, och nedräkningen är igång!

Idag ska jag och Simon baka lussekatter och kanske gå på julmarknaden på Kalmar Slott. 
Kramkram!


Tack och lov för optiker

Dagens föreläsningar var läskiga. För ett år sedan dissekerade vi grisögon, och jag hade inte några problem med att gröpa ur glaskroppen, känna på linsens konsistens eller skära upp den sega ögonvitan. Idag hade vi föreläsning om grå och grön starr-kirurgi, och där gick min tröskel. Efter en timme av intressant antecknande, kom vi till videos och det var ungefär där som jag insåg att dethär handlar om riktiga människor. Oftast vakna människor. Till stor del friska människor. Läskigt! Och vad mycket blod det kom... Och de bara fortsatte skära som om ingenting! Jag är glad att jag valde optikeryrket, ibland tvivlar jag fortfarande på mitt beslut, men läkare hade varit en lite för stor utmaning tror jag.

Efter skolan satt jag patient på en treas tenta, och hon gjorde det bra tycker jag. Snabb var hon också. Sedan åkte jag hem, spelade en runda Carcasonne med Simon och åkte sedan till friskis för ett gospeljympa-pass, härligt! Har längtat flera dagar efter att träffa alla fina människor där.

Som avslutning sitter jag med skolböckerna ett tag, medan Simon är på cellgrupp. Med havregrynsgröt i magen är jag mätt och belåten och helt, helt slut. Tack för idag, slut för idag.

Kram!

Tentadagen

Nu har jag till slut skrivit tentan. De sista två dagarna har jag knappt pluggat, så jag var lite nervös att jag skulle ha glömt mycket, men jag mindes det mesta så det känns skönt! Några frågor var såklart luriga, men jag hoppas ändå att jag klarade den.

Nu ska jag se på gårdagens idol, spännande! Har inte någon aning om vem som röstades ut. Igår var vi nämnligen med Vasakyrkans scouter i Nybro simhall och busade. Simon hjälpte till och lära dem livräddning, själv pratade jag mest med föräldrarna och busade med barnen.

Ikväll är det studentgudstjänst, ska bli jättekul! Jag ska dels hjälpa till med fikat, dels leda lovsång. Spännande! Det är mycket musik i helgen, imorgon ska jag både spela på gudstjänsten i Västerport med lovsångsteamet och sen öva med adventskören i Vasa. Jag håller på att övertala Simon att sjunga med, får se hur det går... :)

Trevlig helg!!


Tack!

Tack ni som troget och stadigt går in och kollar på min blogg, som ser likadan ut dag efter dag... För ungefär en vecka seda köpte jag mig en ny mobiltelefon med internet, och ungefär då slutade inläggen komma. Men det ska det bli ändring på!

Dagarna går, och mycket av tiden har gått åt till skolan. Vi har mikrobiologitenta på lördag, och i måndags hade vi första föreläsningen i Ögats sjukdomar-kursen, spännande! Idag hade vi en läkare som åkt ända från Lund för att föreläsa, intressant.

Det är mycket musik i mitt liv för tillfället. På lördag ska jag tillsammans med två kompisar leda lovsången på en GO-gudstjänst för studenter. På söndag ska jag och lovsångsteamet spela i Missionskyrkan här, och sedan åker jag direkt till Vasakyrkan för att öva inför advent med kören, och jag ska spela piano. Och vet ni, i söndags testade jag för första gången på att spela orgen! Det var jättespännande, man spelade med fötterna också! Fottangenter, vita och svarta. Svårt!

Ikväll kommer cellgruppen hit, ska bli mysigt! Jag ska tända en massa ljus och koka ägg tror jag, men innan dess en film för att komma ifrån plugget lite. Kram på er!

Simon-helg

Helgen har varit sådär härligt fri utan vare sig mycket plugg eller mycket att göra. Både Simon och jag har varit lediga fyra dagar i sträck så vi har umgåtts nästan hela helgen, mysigt. I fredags var Johanna här och vi var bland annat och hämtade nya bilen. På kvällen var jag hemma hos Emilie i min nya cellgrupp och hade pizza- och pysselkväll, trevligt.

På lördagen tog vi oss upp lagom för att träna på förmiddagen, jag gick på step och Simon spelade innebandy. Sedan satt vi länge och pratade. Jag har nyligen köpt en bok om Kärlekens fem språk, väldigt intressant om hur olika personligheter visar sin kärlek på olika sätt. Och att det är viktigt att känna sig älskad, men att man då måste förstå den andras kärleksspråk dvs hur han/hon visar sin kärlek. Kanske måste man även lära sig att tala den andra personens språk för att han/hon ska förstå att man är älskad. Hur som helst så satt vi och pratade länge om dethär och analyserade varandras kärleksspråk, spännande!

På kvällen introducerade vi Sagan Om Ringen till familjen Sterckx/Rosendahl, jag hade faktiskt aldrig sett de filmerna tidigare. Ettan var jättebra, sjukt spännande, och Sagan Om De Två Tornen såg vi igår och den var minst lika bra.

I söndags var vi först i Vasakyrkan på gudstjänst, kul. Jag ska spela till adventskören i år också, spännande! På kvällen tog vi Ford Focus:en till Nybro och hem till Anna och Jimmy. Efter mycket om och men hittade vi fram, och där fick vi god mat och gott sällskap, och vi hade en efterlängtad spelkväll, trevligt!

Igår var vi och gymmade på förmiddagen, spelade sedan lite spel och pluggade, och på kvällen blev det Studentgudstjänst med efterföljande fika. Vi avslutade sedan helgen med att se "Tio orsaker att hata dig". Härlig helg!

Up to date

Jag tittar ut över ett dimmigt, regntungt Berga Centrum, men lika glad för det är jag. Jag har en skön helg att se fram emot! Idag har vi lite laboration och efter det ska jag bege mig ut på stan för att söka efter en ny mobil. Har ingen aning om vad jag vill ha egentligen så det kommer sluta med att någon försäljare bestämmer åt mig, det känner jag på mig. Sedan ska jag ta med Louise till undersökningsrummen och köra gärnet, för att sedan åka hem och umgås med Johanna som kommer ner från Påskallavik för att hälsa på mig. Mysigt!! Jag har en riktig långhelg framför mig, jag är ledig både fredag och måndag, lyx.

Veckan har gått fort! Jag har hoppat runt på aerobic och gospel-jympa, haft besök av familjen Ideskog, varit på mysig cellgrupp hos Jimmy, gjort synundersökning på ännu en extern patient, sett sista Harry Potter-filmen med Simon, haft lab om bakterier och handtvättning, repat med lovsångsbandet... Rolig vecka!

Ta hand om er!

RSS 2.0