31

Färdig! Jag hann med varenda liten synis, 30 stycken, och en bonus. Imorgon är min sista dag på praktiken och det känns lite vemodigt att lämna butiken. Idag har jag och Agneta skrattat oss hesa till Bernts bokning "Rutger Snålskrake" som skulle komma idag precis innan stängning. Underbart efternamn! Igår ringde det en man som undrade om vi har undervattenskikare i butiken och jag började leta och dona, innan jag insåg att det var Bernt själv. Min handledare kan verkligen lura mig! Under de fem veckor jag har varit här har jag verkligen lärt mig massor. Jag har blivit grymt mycket säkrare på synisar, jag har lärt mig slipa in glas av olika sort, ta hand om butiksarbete och träna på att sätta i och ta ur linser med patienter. Ha en skön torsdag! Kram

Vad jag aldrig tidigare gjort

Igår var en stor dag. Förutom kyrkobesök och grillning och joggingrunda med mamma, hann jag med en premiär. För första gången i mitt liv har jag klippt en gräsmatta! Stora gräsklippe-dagen, den 27:e maj. Det var trixigt och jag tog nog många omvägar, men fint blev det och det doftade ljuvligt. Det genererade också ordentligt med träningsvärk i armar och axlar idag. Gött!

Simon stannar i Oskarshamn till imorgon bitti, sedan har vi paus ifrån varandra igen till veckans slut. Men det ska nog bli bra det också! Just nu längtar jag till på fredag då jag får sommarlov! Än så länge inget sommarjobb i sikte, så mina drömmar vandrar till Frankrike och en au pair-sommar. Man kan vara i en familj bara ett par månader, och det vore fantastiskt kul, men det är så mycket man missar här i så fall och en sommar utan Simon... Vi får se!

Ha en go vecka!
Kram!

Tecken

Tio myggbett på höger ben
Sjutton myggbett på vänster
En fästing på magen
Solröd näsa

   Men också...
Doften av grillat kött
Solglasögon
Varma kvällar
Jogging i kortärmat

Sommartecknen hopar sig runt mig, härligt!

Igårkväll bänkade jag, Simon, Ave, Andreas och mamma oss framför eurovision. Vi var alla överens om att Loreen var störst, bäst och vackrast och hennes framträdande var så mäktigt. Vi gillade Estland och Tyskland också, men vi jublade över Sveriges seger. Tänk, om ett år är det i Sverige! Vem kommer vara programledare? Vad kommer det vara för underhållning i pausen? I vilken arena? Hur mycket kostar en biljett? Det ska bli spännande och jag tycker att det är stort att hon vann.

Idag är det mors dag och jag skickar en varm kram till min älskade mamma! Och till min svärmamma i norr också!
KRAM!


Fredagspuls

När jag var tonåring hette evenemanget Tonår. Nu heter det fredagspuls. Kanske har de ändrat för att jag inte är tonåring längre men ändå välkommen? Eller så är det bara min känsla efter kvällen. Min gymnasietid spenderade jag i missionskyrkan, på våren i nian hittade jag dit. Det var fantastiskt att få träffa människor som jag kunde vara mig själv med, sådana som tyckte att jag var rolig, människor som delade min tro att det finns en gud som ser och hör. Och som älskar det han ser och hör. Jag fick träffa ungdomar som, liksom jag, älskade att leka och busa. Ett sammanhang där musik var lika naturligt som bananen i fruktskålen. Jag kom in i en ny värld. Jag är så tacksam för dessa åren, och efter bara en kväll känns det som att jag är där igen. Allt är sig likt och ändå är allt sig olikt. Yngre människor tar över, andra rutiner och ledare. Men samma mys! Tack för en härlig sommarkväll!

Lunch

Denhär veckan är uppfylld av lunchande med nära och kära (idag med Simon, imorn med mamma), konserter av syskonen, praktiserande där jag blir mer och mer spänd på om jag kommer hinna med allt och Eurovision där jag både är skeptisk och imponerad. Veckan är solig och fin, hoppas det håller i sig till helgen! På lördag ska Johanna på studentbalen, det ska bli roligt att se henne uppklädd och fin! Ha det bra!

Musikveckan tar sin början...

Det är inte så farligt. Praktiken går framåt och jag är nu uppe i 14 synisar. Gör jag två om dagen hinner jag, men idag är det inte en enda... Men igår var det tre, kanske går ändå. Igår efter jobbet träffade jag Anna och vi gick och åt mongolisk buffé. Trevligt att träffa Norrköpingsbon på hemmaplan igen! Ikväll är det eurovision del 1, roligt! Förr i tiden kunde jag längta flera månader innan, nu är jag fortfarande intresserad men lite mer måttligt. Innan tv-kvällen börjar ska jag lyssna på mina syskon som har konsert med kör (Avelina är med där)l och orkester (Joel spelar där). Ha en trevlig kväll!

Solsken

Gårdagen var fantastiskt härlig! Vi utnyttjade vädret till max här i Kalmar. På dan tog vi med oss picnic och cyklade till en liten ö där vi fikade, solade och spelade spel. Mys! Sedan vankades det fotboll och ultimate-frisbee med Anna och Jimmy och deras blandade kompisar. Det var roligare än jag hade trott och jag kände mig inte dålig utan fick vara med och spela. På kvällen bar det sedan av till Oskar och Louise för grillning, prat och TP. Härlig dag!

Imorgon börjar veckan igen och jag har lite söndagsångest. Jag vill inte riktigt, det känns jobbigt att ta sig dit igen. Det kommer att bli tufft med 19 undersökningar på 10 dagar. Jag hoppas att jag hinner!

Making memories of

Torsdagen var en lugn dag. Avelina och Joel var i England på musik-resa, och mamma och pappa i Skåne hos Petter. Simon jobbade trots att det var en röd dag, så jag hade ett hus och en dag att fylla själv. Det mynnade ut i att jag fastnade i min bok jag läser just nu, "Svindlande höjder", den var som ett klister igår. Det är lika härligt varje gång att bara sträckläsa! Jag tog mig också bort till kristinebergsslingan för att springa. Jag orkade! Massor! 6,9 km blev det, rekordlångt. Vaderna värkte, men hjärtat hade nog klarat ett fjärde varv på slingan. Jag kämpar på mot milen...

På kvällen åt jag och Simon pizza, såg på hockey och pusslade. Adam kom och höll oss sällskap när Sverige-matchen började. Trevligt var det!

Om två veckor är det Jesus-manifestation i Kalmar. Det blir konserter, personer som delar med sig av sin tro, fika mm på gator och torg. Det ska bli spännande att se! Dagen innan är det lovsångsmöte i kyrkan jag är med i med Bengt Johansson som är en känd låtskrivare och artist inom kristna musikvärlden. Häromdagen blev jag tillfrågad om jag vill vara med i bandet och spela med honom då, wow! Spännande! Som tur är så är vi ett rätt stort gäng, skönt!

Nu ska jag jobba jobba en dag, sen är det helg! Gött!

Självkänsla

Igår var en långtråkig dag. Idag har jag redan hunnit med en dropin-undersökning på en glad pensionär och fler är på gång efter lunchen. Jag lyckades till slut klämma i glaset i en trådgarnityrbåge, svårt, och jag hörde hur en söt gammal tant sa till Agneta att "dendär gulliga praktikanten, hon var ju så söt" eller nåt sånt, och då blir man lite extra glad. Jag och mamma diskuterade igår hur olika man kan vara som person. Hur beroende vissa (läs: jag) kan vara av andras uppmuntran och omtanke. Vad skönt det skulle vara att inte bry sig om vad andra tycker och tänker, och acceptera att man inte är perfekt. Att man gör fel och att det i sig inte är något fel med det. Att det faktiskt kan lyfta upp andra när man själv klantar till det någon gång, eftersom man behöver förstå att det inte bara är en själv som gör bort sig ibland. Sen tenderar ju de där jobbiga tillfällena att klumpa ihop sig så att man ibland känner sig riktigt usel, men vissa gånger är det tvärtom också. Så nu ska jag njuta lite extra av min söta gummas snälla ord. Trevlig tisdag!

S som i kärlek

Jag och Simon har haft helgen tillsammans och det har varit guld värt efter en vecka isär. Att få vakna bredvid honom, gräma mig över att han vill titta på hockey fast att det egentligen är ganska mysigt, fika på stan alldeles bara vi och spela tennis så att benen värker idag sådär dagen efter. Dessutom har vi umgåtts tillsammans med mamma och pappa med spel och film, varit hos Arvid på elvaårs-kalas och träffat Jernersarna och haft Petter så besök. Det har varit en go helg! Nu har jag just slutat den långtråkigaste dagen hittills på praktiken. Trevlig kväll! Kram

Kladdkaka och slipande

Jag började dagen med en joggingtur i skogen. Det är nästan så att jag är lite imponerad av mig själv, men jag drömde mardrömmar så det kanske var därför det gick så bra att ta sig upp ur sängen. Springningen gick bättre än jag tänkt, jag gav ändå blod i förrgår och då försämras konditionen lite. Dessutom var det underbart väder, varmt och soligt. Jobbdagen har också varit trevlig, jag och Bernt har slipat en hel massa glas men det är trevligt och det går undan när man är två. Jag gör fortfarande fel på jobbet och jag blir så irriterad på mig själv. Jag är så dålig på att ta kritik! Jag tycker att det är obehagligt att bli tillrättavisad, även om det är småsaker. Efter en cykeltur i regnet hem, så har jag vispat ihop en kladdkaka kvällen till ära. Morbror Petter är nämligen här i ett par dagar framöver. Ha en trevlig kväll! Kram

Det är så man fångar dem

Sakta men säkert strömmar patienter in som får en dos av Annie. Genom synisar, justerade bågar eller bågval. Det är mysigt även om här är väldigt lugnt, nästan lite för lugnt. Jag hoppas att jag hinner med allt jag ska på mina fem veckor, det verkar bli lite tight. Ikväll ska jag träffa Johanna och vi ska ut och äta middag. Roligt och trevligt och lyxigt!

Then I kiss your eyes and thank God we're together

Jag har haft en härligt skön helg! Jag har verkligen njutit av ledigheten, en annan typ av ledighet än den man har när man har en vanlig kurs i skolan. I fredags var vi på årets studentspex och det var riktigt roligt! Goa karaktärer och snabbtänkta repliker. I lördags jobbade Simon så jag tog en tur på stan, lagade matlådor och på kvällen kom Emilie och vi satt och slappade och pratade hela kvällen. Lite flum, lite djupt, precis som det ska. Igår hade jag en heldag med min älskade pojke. Vi var i kyrkan, lagade mat ihop, åt glass, spelade spel och besökte på kvällen Anna och Jimmy. Där vankades grillat -mums!- cheesecake och spel. Jag har verkligen saknat Simon när jag varit i Oskarshamn i veckan så det var verkligen härligt att få träffas och umgås igen. Nu: dag 5 på praktiken! Kramkram

Praktik dag 4

Jag har en bra arbetsplats! Igår var det visning av bågar i märkena Porsche och Rodenstock. Vi var därmed fyra stycken i butiken. Det var fullt ös med kunder och när det inte var några kunder satt vi bara och pratade istället för att slipa in glas i bågar. Dagens höjdpunkt nummer ett kom när stylisten nämnde för chefen att "tycker du inte att Annie ska ha ett par nya brillor?" Jag hade tidigare provat två par och Bernt var ganska snabb med sitt svar till stylisten: "okej, bjuder du på ena bågen bjuder jag på glasen och den andra bågen". Sagt och gjort, jag fick leta upp glasen och slipa in dem direkt, så nu har jag två nya par att variera mig med, kul! Ett par svarta plast och ett par rundare, bruna plast som övergår i genomskinligt nertill, båda Rodenstock. Höjdpunkt nummer två kom när jag skulle sitta med på en synundersökning och Bernt utbrast: "eller du kanske vill testa och göra, Annie?". Första synisen gick bra ändå, jag gjorde långt ifrån allt vi lärt oss men det viktigaste. Härligt! Trevlig helg!

Hem-hemma

Det är så mysigt att vara en del av vardagen i Oskarshamn igen. Få maten lagad, disken diskad och i maskin dessutom. Igår åt jag lunch med Joel på lilla krogen, trevligt! På kvällen kom mamma hem så vi satt och småpratade i soffan framför lets dance och det vankades hemmagjod pizza till kvällsmat. Ikväll ska jag dock till Kalmar och min prins. Vi ska på studenternas spex som i år heter Jesus - ett välsignat spex. Spännande tycker jag! Trevlig helg!

Praktik dag 2

Troligen kommer jag inte fortsätta berätta varje praktikdag, det brukar bli så på bloggen, men jag är så sugen på att berätta om min dag! Den har varit helt underbar! Jag har fått mycket mer butikvana; jag svarar i telefon, tar emot kunder, fixar deras bågar (hittills har jag kommit undan de alltför sneda brillorna...), jag slipar in alla möjliga sorters glas och går runt och provar glasögonbågar med velande kunder. Jag fick tillochmed vara ensam i butiken en timme när Bernt var på lunch. Jag är lite nervös för att göra synundersökningar, det börjar snart bli dags. Men jag ska få träna på Bernt eller Agneta först så det blir nog bra. Efter jobbet har jag till slut kommit hem, mysigt! Jag har saknat min familj! Sov gott nu vänner! Kram

RSS 2.0