Your true colours shining through

Bussåkartiderna är här, och jag har blivit stammis på turen 402. Idag lyckades jag med ett byte till Tegelviken och tog mig hem till Lotten för en mysig kväll. Nästa vecka blir det julgodisbak med samma härliga gäng!

Jag har haft en söndag och en måndag som har varit helt fantastiska. Ja totalt. Söndagen började bättre än jag vågat hoppas på med en ROLIG köruppspelning. Självklart var jag lite nervös, men vad hade jag oroat mig för? Jag behöver egentligen bara vara uppvärmd i fingrarna, sedan trycks tangenterna ner i rätt ordning och takt av sig själva, för det mesta. Och i söndags insåg jag tanken med dehär två veckornas vånda, jag har verkligen kommit in i gänget i Vasakyrkan och lärt känna många människor i olika åldrar, roligt!

Simon kom hit lagom till gudstjänsten i söndags, och efter det gick vi tillsammans med Karro, Björn och Sara till julmarknaden på Kalmar slott. Det var verkligen mysigt att umgås, och insupa julstämning och en känsla av att ha förflyttat sig tillbaka i tiden några hundra år. Vi inhandlade inte särskilt mycket men mysigt var det! På kvällen var vi hemma hos Daniel och Cissi och åt varma mackor och spelade ticket to ride. Det var jättetrevligt, och den snöiga promenaden hem var fantastisk.

I måndags var det skola, vinterpaj, promenix, Kasta gris och "Remember the titans" som stod på schemat. Och nu har Simon åkt tillbaka till Osskisshamene igen. Men på fredag far bussen till Karlskrona innehållande ett förväntansfullt par. Det ska bli jättekul att umgås, utforska staden, gå på bio kanske, köpa julklappar kanske, bada kanske... Ja, vad vi nu vill göra. Men en helg utan press ser jag fram emot!

Men först Harry Potter med mamsen imorgon, härligt!
Kramis!

Fyra femtedelar.

Fyra femtedelar av ur-familjen Sterckx har ikväll befunnit sig på Två bröders väg, och åh vad mysigt det var! Mamma ringde efter dagens tenta och undrade om jag hade något för mig ikväll, de skulle nämnligen till Kalmar för att inhandla en... Teve! Tro det eller ej, efter ett halvår med en fyratummare (eller något i den stilen) har de tills slut enats! Eller nej, de vet fortfarande inte hur de ska möblera källaren, här snackar vi starka åsikter, men en större teve är införskaffad och är just nu på väg mot Oskarshamn i snöstormen. Efter denna shoppingtur tog de vägarna förbi mig för att fika och prata. Självklart var vi lättövertalade när pappa föreslog en omgång Ticket to ride och jag fet-förlorade och mamma fet-vann. Avelina alias babbel-Babben småpratade järnet där ett tag, vilket gjorde att de stannade lite längre än planerat, men desto gladare är jag. Tyvärr blev det inte mycket sång eller piano idag, saknade det, men det kommer fler tillfällen!

Och nu störtar det snöbollar från skyn utomhus, vi var nästan insnöade efter bara några timmar inomhus. Jag blir så glad, och jag vill bara flumma! Tänk om jag hade varit barn ännu och kunde ringa Karro eller Krister och fråga om de ville ha snöbollskrig med mig. Eller bygga en snögubbe. Eller bara dansa och krypa och rulla sig och åka kana och göra kullerbyttor i snön. Jag var nästan på väg att flippa ut på parkeringsplatsen när jag vinkade hejdå till familjen, det är så härligt med snö! Men jag har en plan, Simon kommer imorgon och jag har kvar en liten chokladkaka som jag köpt en gång på Lagerhaus, där det står "fjäskchoklad". Kanske det är läge för den...? Borde be honom ta med termobyxor!
 


Idol och Flicka Med Pärlörhänge

Jag kunde bara inte välja om jag skulle läsa ur den otroligt gripande och bra skrivna Flicka Med Pärlörhänge, eller om jag skulle se på Idol. Fredag kväll, det är frågan... Pusslet valdes bort, men idol och bok fick samsas, läste i pauserna och lyssnade på Idol resten. Jag gillar verkligen alla fyra idolerna just nu. Alla är speciella och jag vill inte vara utan någon, men kanske ändå Minna eller Olle borde åka ut ikväll. Jay Smith är ändå favoriten, jag hoppas att Sara håller sina ord och gifter sig med honom, han verkar vara en trevlig och genuin prick!

Nej, jag har inte pluggat mycket idag. Ja, vi har tenta imorgon. Det får gå som det går, jag ska göra mitt bästa och hoppas mitt pluggande och lite sunt förnuft räcker!

Natti natti!
 

Hälsning från en flicka med snö i håret

Idag är det årets första riktigt vinter-vackra dag! Jag cyklade till skolan imorse, fick gå vissa partier, men jag var där på en knapp halvtimme trots att bara lägsta växeln ville samarbeta. Och faktiskt, jag njuter av vädret. Efter en stunds räkning körde jag ett cirkelfys-pass på friskis och cyklade sedan hem igen. Jag hade tur och mötte plogbilen precis i början så en stor del av vägen var nyplogad. Men lite komiskt är det, varför är det alltid så att man cyklar stadigt och fint ända tills man precis möter någon. Jag gjorde en rejäl gir inför en tjej med hund, Oooopsan sa jag och hon skrattade, men lite pinsamt var det. Efter en snabb lunch pluggade jag vidare, slutspurten nu inför lördag. Dessutom blir pusslet mer fullständigt för varje dag, jag tycker verkligen om att se pussel växa fram! Och framför allt Paris kanske.

Nu ikväll har jag varit på ett dagis. Det var där vi hade vår lilla adventsandakt, jag spelade piano och ett par från kyrkan sjöng till. Det kändes bra och framför allt var det väldigt trevligt folk där. Jag insåg återigen hur jag har vuxit. Jag småpratar med äldre folk utan att de ser ner på mig eller anpassar sig, som om jag vore yngre. Det är så härligt att kunna umgås med människor i alla åldrar! Penionärerna som hade skåpen bredvid på friskis, optiklärare-Oskar med fru i kyrkan ikväll, tanterna som diskuterade Ullared vid kyrkfikat... Roligt!



Såhär såg Sverige och Rävenäsvägen ut innan jag åkte till Frankrike för knappt ett år sedan. Jag måste erkänna att jag längtar hem till Rävenäs, skulle vilja åka skidor med mamma, ta på mig termobyxor och ge mig ut i pulkabacken med mina syskon, mysa i köket med familjen... Hihi, undrar om mina syskon fortfarande skulle vilja det! Hur som helst, ser fram emot julen! Om två veckor åker jag hemmåt över helgen men längtar särskilt till julen med släkten och familjen Jerner också. En liten månad kvar!


Vitt vitt vitt...

I skolan sa klasskompisarna att snön kommer att hitta hit ikväll klockan 21 enligt smhi. En timme och tio minuter kvar, jag längtar så! Någon som vill ha snöbollskrig? Men framför allt innebär det ett slut på mörkret och lite mer pepp hos mina klasskompisar, det verkar som att hela klassen bara skulle vilja gå och kura ihop sig i ett hörn, vakna upp julafton till nyårsafton och sedan somna om igen tills optometrikursen böjar i mars. Men lite snö kanske ger oss alla lite motivation!

Har pratat en timme drygt med mamma, pappa och Ave. Åhh... Saknar dem så! En spontan idé kommer att innebära en tur till Oskarshamn på onsdag nästa vecka för att gå på Harry Potter-bio med mamma! Sen får jag palla mig hit igen på torsdagen, men det ska bli så mysigt!

Men just nu är det plugg som gäller. Lab-tentan idag gick bra tror jag, det kändes ungefär så som jag hoppats att jag skulle känna, att jag mindes vad vi gjort och fick ner det på pappret. Skönt, ett sista moment kvar på optiken, heja oss! Jepp, det var den pausen, see you later alligator!

Lost and insecure you found me
You found me
 

You were always on my mind

Jag har haft en pluggfri helg då jag verkligen har kunnat hämta andan och samla kraft, inför en vecka med intensiva studier. Tillsammans med den underbara pojken nedan, har jag haft en väldigt rolig helg. I fredags kväll åkte vi till Palace och hängde utanför discot hela kvällen. Okej nästan, inte bara hängde, vi var med i "bullkyrkan" som det kallas, och vi hjälpte till att dela ut kaffe och bullar till förbipasserade människor. Det var lite klurigt men roligt när man vande sig, och roligt att se människor lysa upp i regnrusket.

Lördagen ägnades åt ett medel-pass på friskis medan Simon spelade innebandy med pingstkillarna. Efter det tog vi en runda på stan. På kvällen åkte vi hem till Sara i klassen och hade en jättetrevlig kväll med Karro och Björn, Ellinor, Maja och Martin. Det var jättemysigt med varma välgräddade goda mackor, Majas födelsedagstårta och sedan glögg, skumtomtar, pepparkakor och hela adventskitet, mys! Det blev mycket babbel om allt mellan himmel och jord, och även lite Ordbox och Go. Härlig kväll!

En sista ledig dag hade jag med Simon, men jag gick mest runt och var nervös hela söndagen inför kvällens kör-rep. Det hade jag dock inte behövt vara, det gick bra och tro det eller ej men det var roligt. Påminn mig om det på torsdag när jag ska spela första gången på en liten adventsgudstjänst, och sedan på söndag inför hela Vasakyrkan. Dessutom ska jag och två till sjunga trestämmigt och acapella på torsdag, spännande! Hur som helst, kvällen avslutades med filmen "Autumn in New York", och det blev ganska sent. Och gissa vem som inte kunde sova sedan? Både Simon och jag snurrade på oss i någon timme innan Simons snusningar började, då slappnade jag också av.



Duggan idag gick bra. Step-passet gick mindre bra, eftersom jag blev illamående efter halva och fick åka hem. Just därför har jag ägnat kvällen i sängen med Idol på datorn och min gigantiska temugg i knät. Jay Smith alltså, jag har nog aldrig gillat en madonna-låt tidigare! Och Minnas You were always on my mind "berörde" som Laila Bagge skulle sagt. Nu ska jag kurera mig med den låten och sova gott inför lab-tentan imorgon.

Kramkalas! A.


Pusselbitar från förr

Nu sitter jag i min lägenhet efter en halv skoldag och en regnig cykeltur hem. Skolböckerna ligger i en prydlig hög, ännu inte använda, istället har jag börjat pussla igen. Tänk, för att halvår sedan hade jag mycket av dethär, tid med mig själv. Jag har tänkt mycket på Nice-tiden sista dagarna, många minnen kommer tillbaka när jag lyssnar på musik, mailar med Marianne, sitter och bloggar, saknar familjen, Simon, Johanna och andra kompisar, pusslar mitt franska pussel.

Det är så blandade känslor, jag önskar att jag kunde få göra om resan men kanske inte just så. Då hade jag nog bytt familj, just för att få en mindre långtråkig vardag och lära känna fler människor. Det var en fantastisk familj, men jag hade velat göra mer saker på kvällarna, det gick liksom inte att träffa så mycket folk i byn när sista bussen hem gick kl 18. Men att lära sig franska var bland det roligaste jag har gjort, spännande och helt otroligt hur stor skillnad det var i maj jämfört med januari.

  
Parispussel på gång i köket :)


Tänk, resan till Paris med Sofie och franskagruppen i tvåan, hur mysigt var inte det...


Souvenir från Nice, mystisk film...


J'aimerais bien lire encore plus en francais, mais maintenant je n'ai pas suffisant de temps pour ca, dommage. Mais en France, j'en ai eu beaucoup!


Två söta fina barn i full gång med att leka kemi!

Harry Potter-premiären var igår, är det någon som är sugen...? Jag är ;)


Tjejdag

...och det dåliga samvetet för att jag inte har pluggat ett dyft, har ännu inte hunnit ikapp mig. Ärligt talat, en tjejdag var precis vad jag behövde. Karro och jag tog cyklarna ut till Ikeaområdet där vi mötte upp Sara. Sedan flängde vi runt på modehuset, rusta och ikea tills fötterna värkte och käkmusklerna hade kramp. Det har varit en härlig dag måste jag säga, roligt att umgås utanför skolarbetet känner jag! Dessutom fyndade jag en ljusstake, ett par kalasfina jeans och ännu en köksburk.

Nu sitter jag härhemma och vilar upp mig igen, inför kvällens cellgrupp hemma hos Emma. Jag ska läsa ett kapitel ur Apostlagärningarna och bara ta det lugnt, vaknade nämnligen med en förkyldning imorse, men den går över tills jag gifter mig. Troligen.

Hoppas ni får en härlig kväll! Kramar Annie
 

Medryckande

Jag har just kommit hem från ett step-pass, hungrig som en varg men med ett stort leende på läpparna. Härligt! Tvättsugan väntar på mig, vi hörs!

När det är mörkt ute
Och kylan tränger sig på
När det är tyst och ensamt
Då ska du komma ihåg:
Jag kommer aldrig nånsin lämna dig, aldrig nånsin lämna dig...


Gospelgung från topp till fingertopp till tå

Jag är just hemkommen från första övningen med kören. Jag är uppfylld av intryck och tankar, men överlag känns det väl okej. Jag kunde kompa, det blev snyggt och så, men när de ville att jag skulle spela bara vissa stämmor som de inte kunde, gick det lite sådär. Men vi hjälptes åt så, det blev bättre och bättre. Och nästa vecka kommer en trummis, en basist och kanske en gitarrist också, kul! Spännande. Och pirrigt. Men jag ska ha roligt, inställningen Annie!

Kalaset igår eftermiddag var jättemysigt! God mat, roliga härliga människor och livliga diskussioner! Jag är även en dammsugare rikare, fina kakburkar med fransk text fyllda med chokladmuffins, en grönskande stor växt som jag ska hålla vid liv, bakingredienser, boken Röda Rummet, ett holländskt ljushjärta, och så en massa minnen på det! Gött!

Dags att slappna av så att jag kan somna efter alla dessa intryck!
Natti!


Lycka är inte ett tillstånd, det är ett val

Och jag har bestämt mig för att vara lycklig.

Helgen är här och det innebär Den Stora Laxasken, eller, med andra ord, dagen då vi ska rymmas 15 personer i min lilla etta under en eftermiddag. Det blir spännande att se! Men framför allt blir det roligt att träffa alla dessa människor jag tycker så mycket om. Petter kommer hit strax, sedan dundrar familjen in med Simon, och vid tvåtiden landar farfar och Monica här samt fina familjen Jerner. Härligt blir det! Tyvärr kunde inte Nina, Emilie och Tobias komma, tråkigt.

På grund av detta har gårdagen och förmiddagen ägnats till stor del av städning, bakning och matlagning, men det är verkligen kul! Jag gillar att pyssla och göra småsaker emellan som att kolla på några idolframträdanden, spela en piano-trudelutt eller gå en sväng till affären och handla det sista.

Igår eftermiddag åkte även jag och Karro och tränade core/bozu. Det var en intressant upplevelse. Inte visste jag att jag hade så dålig balans... Passet gick nämnligen ut på att träna mage och rygg med hjälp av en halv pilatesboll som låg med den platta sidan neråt. På denna skulle man sedan sitta, ligga på rygg och mage, hoppa på ett ben, balansera med stängda ögon, skutta på olika sätt... Jag kände mig som när man var liten och skulle gå balansgång, jag hade behövt mammas hand att hålla i under de flesta övningar. Men träningsvärk lyckades jag få, härligt, och det kändes som ett lagom pass sådär efter gårdagens tenta. Som för övrigt kändes nästan lika bra som jag hade hoppats, skönt.

Imorgon ska jag spela piano till en adventskör. I söndags anmälde jag mig som frivillig att kompa kören i Vasakyrkan, två övningar och en konsert på gudstjänsten. Egentligen vet jag inte vad jag har gett mig in på, jag har varit nervös sedan jag sa Ja, men jag har bestämt mig för att vara lycklig. Så det så, nu är det nog med oro och nervositet!

Take care!
/Annie

Sol i hjärtat på regnig måndag

Om en timme landar ett gäng klasskompisar hos mig, trevligt! Ska bli roligt att umgås med dem, och det vankas tacos och kladdkakemuffins.

Idag har jag och Simon varit på ett medel-pass och mina ben är fortfarande som spaghetti! Men roligt var det!

Dags att ta ut muffinsen ur ugnen, och tända lite ljus för att lysa upp i regnrusket!


"My heart will go on and on..."

...spelas nu helt korrekt och fullt av känsla av min andra hälft! Jo jag vet, klockan är över elva, hoppas mina grannar tar det som en vaggvisa. Det är i alla fall vänligare än när vi skrålade "Öppna din dörr" alldeles nyss... Och tonerna var så ljusa så att de definitivt hördes, stackarna... Haha, och nu får de höra "Every night in my dreams..." :)

Ingen har öppnat dörrarna för oss än, så jag får väl stanna här i lägenheten ett tag till.Hur som helst, dagen har varit lugn och slapp med en babblig promenad på förmiddagen, ordbox-spel, god morotssoppelunch, ett uns välbehövt pluggande, femhundringen-spel (bäste man segrade, eller snarare kvinna), pizzabak i min nya assistent, lite fralltillverkning efter det och nu till slut filmen "Knight and day", hur bra som helst. Det har varit en härlig dag, trivs så bra med att ha Simon här på besök!

Igår efter ett par timmar i skolan, kom Avelina hit! Det var så mysigt, hon var lite krasslig, men vi gjorde det bästa av situationen och shoppade, tjejers medecin mot allt. Eller inte, det tog faktiskt knäcken ur oss, så vi åkte hem hit och drack te och pratade under ett varmt täcke istället. DET är tjejers medecin!

Vet ni vad. Pianot är ledigt så jag ska spela lite för grannarna tror jag. Saknar ett riktigt piano och en pianolärare, det vore roligt att lära sig mer... Men men, jag får träna själv än så länge :)

Kram Annie


Sömnro mitt i faktafloden

Jag tror jag kommer vakna inatt också, av kemidrömmar med omöjliga problem som inte går att lösa. Två nätter i rad av drömmar, jag kanske är lite nervös inför tentan redan. Likadant var det inför optiktentan, drömmar där formler och kluriga tankar inte räckte till för att lösa uppgifter, lite jobbigt.

Nu har jag lagt ner kemiplugget för ikväll. Jag känner mig verkligen seriös, har pluggat hela kvällen. Och det känns så bra, jag har lärt mig saker, och det känns som att jag lär mig för min egen skull, jag vill kunna, och inte bara för tentan. Det gör mig sporrad när saker och ting klarnar och jag kan sortera in faktan i olika fack i hjärnan, någon form av struktur och ordning ibland alla begrepp, termer och ämnen. Roligt!

Nu i veckan har vi även börjat läsa biologi. Vi har börjat med cellen och dess organeller, och det känns roligt med något nytt. Samtidigt önskar jag att vi hade fått göra klart kemin och optiken innan detta, ingen i klassen är särskilt taggad på ett tredje ämne just nu. Men än så länge är det inte så krävande, och vi har sovmorgon till nio nästan varje dag, så jag ska inte klaga!

Vid tre idag efter skolan, åkte jag och Karro till friskis för att gå på medelgympa. När gympan var inställd, siktade vi istället in oss på cirkelfys, styrketräning på olika stationer. Ingen av oss hade nog väntat sig att det skulle kännas så i benen när vi satte oss på cykelsadlarna för att ta oss hem, härligt att ta ut sig så!

Tankarna vandrar iväg till morgondagen då Avelina kommer och hälsar på på eftermiddagen och även Simon lite senare på dan. Härligt ska det bli! Och Johanna och Joel kommer hem från sin gospelturné, hoppas de haft det roligt. Om jag bara bott i Oskarshamn... :)

Nu ska jag kanske störa grannen med lite pianospel, hoppas det inte hörs upp alltför mycket för jag är verkligen sugen. Vi hörs och ses! Kramkram skumbanan!


Händelsernas centrum

Är det jag som är universums mitt? Visst känns det så ganska ofta, att allt bara kretsar kring mina val, mina känslor och kring det jag gör om dagarna. Jag önskar att jag kunde tänka lite mer på hur liten jag egentligen är, och nej, inte bara till längden.

Idag har allt kretsat kring mig, jag lovar. En tur till sjukhuset i ambulans med en klasskompis som mådde dåligt och en seg eftermiddag när spänningarna släpper och man måste ta igen det man missat. En förmiddag full med tankar på andra, och en eftermiddag i skolan full av tankar på mig själv, vilka kontraster. Tänk vad otroligt mycket tid man ägnar åt att tänka på sig själv. Nu sitter jag här och funderar, orkar jag eller orkar jag inte gå på cellgrupp ikväll? Vad själviskt egentligen, mitt beslut rör ju nästan bara mig själv. Och nu när jag kommer fram till att nej, cellgruppen orkar jag faktiskt inte, så är den stora frågan, vad ska jag göra istället ikväll? Och det är nog den mest själviska tanken, vad rör det en enda annan människa ifall jag pluggar, bakar bröd eller ser en film?

Hur som helst, nedlåtande tankar kanske.
Men jag önskar mig ett mer utåtriktat liv, hur lever man så?

Nej, nu ska jag plugga och se en film.
Om ni ville veta. Och det tror jag faktiskt att ni vill...

I want a trip inside your head
Spend the day there...
To hear the things you haven´t said
And see what you might see

I want to hear you when you call
Do you feel anything at all?
I want to see your thoughts take shape
And walk right out

Freedom has a scent
Like the top of a new born baby´s head

The songs are in your eyes
I see them when you smile
I´ve had enough I´m not giving up
On a miracle drug

Of science and the human heart
There is no limit
There is no failure here sweetheart
Just when you quit...

I am you and you are mine
Love makes nonsense of space
And time... will disappear
Love and logic keep us clear
Reason is on our side, love...

The songs are in your eyes
I see them when you smile
I´ve had enough of romantic love
I´d give it up, yeah, I´d give it up
For a miracle, a miracle drug, a miracle drug

God I need your help tonight

Beneath the noise
Below the din
I hear a voice
It´s whispering
In science and in medicine
"I was a stranger
You took me in"

The songs are in your eyes
I see them when you smile
I´ve had enough of romantic love
I´d give it up, yeah, I´d give it up
For a miracle, miracle drug 
 
(U2)

RSS 2.0