Hur växter gör egentligen

Går solen medsols?!
Jag har fått ännu en ahaupplevelse...


Sömn och sanning

Efter att ha tryckt på snoozeknappen ungefär fem gånger lyckades jag till slut masa mig upp ur sängen. Till och med när man har sovit i nästan tio timmar så är det svårt att gå upp ur sängen, ganska konstigt. Hur som helst så tog jag en välbehövd dusch och nu sitter jag i vår dunkla källare med en god frukost framför mig. Jag har en avslappnad känsla i kroppen, som om sommarlovsfriheten just har infunnit sig i mitt liv. Jag är lugn och lätt och ledig. Det kanske är det som är skillnaden mellan fem och tio timmars sömn.

Men jag tror inte att det bara är sömnen som spelar roll. Mitt liv är så härligt just nu, med både roliga minnen och spännande saker framför mig. Igår till exempel spelade jag först frisbeegolf med Joel och Simon. Okej, resultatet var inte det bästa, men kul var det. Sedan åkte jag och Simon ut till Påskallavik och utforskade byn. Vi kollade in konsten på Källströmsgården och handlade god saft där av Johanna. Sedan tog vi en låg promenad längs hamnen och avslutade med att köpa lite godis på konsum. Vi körde hem, och efter att jag och Joel lagat pasta carbonara med mycket bacon och champinjoner, avslutade vi dagen med en film. En premiärfilm,  Licence to kill  var faktiskt min första Bond-film.

Veckan framöver kommer jag att jobba fem dagar av sex möjliga. Det blir slutspurten på mitt havslättsjobb och det är lite sorgligt. Efter det ska jag till Skellefteå, det om något ska bli spännande! Först en lång resa, men sedan en veckas semester med Simon i hans hemstad.

Så är veckan här, familjen Jerners sista vecka i Emmekalv. Lite sorgligt med tanke på alla roliga minnen man har därifrån, men spännande att se deras nya hus i stan! Det kommer att bli skönt att slippa åka buss eller be om skjuts för att ta sig till dem så det blir nog bra!

Ta hand om er! KRAMAR

Spindeln mitt i nätet

Sommarväder eller inte, det är härligt med sommar. De sista två veckorna har jag mest sprungit runt i cafébyggnaden på havslätt och försökt göra nytta. Det är ett roligt sommarjobb, massa go´a kompisar till arbetskollegor, roliga mackor att göra och kul att möta människorna på andra sidan disken. Självklart är det stressigt ibland och långtråkigt ibland, men det är nog världens lyxigaste sätt att tjäna pengar, för mig åtminstone.

Någon gång har ni kanske hört mig säga att det inte finns något roligare jobb än skolan, men jag har börjat att fundera om. Havslätt har det mesta som skolan har också: vänner (fast inte samma kompisar, tyvärr), man lär sig nya saker och där finns mat ;). Men ändå, jag saknar skolan en hel del. Jag har fortfarande tid att ända mig och välja att plugga till franskalärare i Växjö i höst... Men nej! Jag är säker.

Just nu sitter jag i Simons vardagsrum och filosoferar. Han är och spelar volleyboll med Malin och gänget, men jag ska till Matilda en sväng. Åh, vad jag kommer att sakna henne när hon flyttar till Linköping på torsdag! Kan inte riktigt begripa att vi inte ska gå i samma skola eller kyrka längre, som vi har gjort ett bra tag nu. Ett helt halvår ska hon vara borta och jag ska vara hemma.

Tror inte att livet någonsin kommer att bli så bra som jag hade det mellan mars och juni nu i år. Alla underbara människor jag hade runt mig då gjorde det till några superbra månader, och nu flyttar ganska många av dem härifrån. Fast egentligen så är det ganska praktiskt att jag är kvar i Oskarshamn. Jag är som spindeln mitt i nätet, när folk kommer och hälsar på familjen här i stan, så är jag här också. Perfekt!

Tack för din tid och ta hand om dig! Kram, A.


Cykeltur



Jag har kommit på hur mycket jag gillar vind. Finns det något härligare än när blåsten tar tag i kroppen och lämnar en känsla av frihet och renhet? Bilden är från balen med Anna som fotograf.

Väderlek

Nu vänder alla hårda vindar
som ibland har vilat på mina axlar,
till mjuka sommarbrisar
som fläktar och får mig
att känna frihet.

Be Mine

Huset på Rävenäsvägen 7 har varit tomt på familjemedlemmar sedan i söndags, och jag har kunnat springa runt naken (hmm, kanske inte!), lyssna på hög musik (hmm, kanske det!), bestämma och handla egen mat (härligt!) och spela piano in på småtimmarna (frihet!). Ikväll kommer gänget hem igen. Det börjar faktiskt bli lite tomt här, så det blir bra!

Havslättsjobbet funkar bra. Ska öppna imorn, börjar sju, så håll tummarna för mig! Jag hoppas på att jag klarar av att göra mackorna rätt och på en trevlig dag i övrigt.

Harry Potter och halvblodsprinsen på lördag kväll, göttmos. Inte för att filmerna kan mäta sig med böckerna, men kul ska det bli!

Lev väl...

It's a good thing tears never show in the pouring rain, as if a good thing ever could make up for all the pain. (Robyn)

Hur är läget?

Det kanske är dags att uppdatera er lite om vad som händer. Sedan sist jag skrev på riktigt har jag haft tid till att 
jobba två dagar på arken,
sjunga i kyrkan ett par gånger,
träffa Johanna och säga hejdå för några veckor,
jobba på havslätt fyra dagar,
gå på Ice Age-bio med Matilda och ett litet gäng,
träffa Simons föräldrar,
besöka Figeholms marknad,
spelat frisbeegolf med familjen.

Det finns även en hel del som jag inte har gjort sedan sist. För att vara ärlig så har jag inte hunnit
dammsuga rummet,
gå på hultsfredsfestivalen,
laga frukost till familjen,
åka till Hönö på konferens,
plocka smultron i trädgården,
köpa en ny bikini.

Så är läget. Då vet vi var vi har varandra. Vi hörs!

Istid väntar

Gasen i botten!
Heja heja, spring lite snabbare, kämpa lite mer!
Jag är slut för dagen.


Idag - morgonstund har guld i mun

Skoldagen började alldeles för tidigt i ottan, med en kemilektion. Jane lät bli att kolla ifall vi gjort läxan (läsa fyra sidor och svara på några frågor) och det är nog alla lyckliga över. Speciellt med tanke på att vi har matteC-prov imorgon och de få av oss som orkar plugga överhuvudtaget, fokuserar på matten och inte kemin.

Efter gympan hade jag och Anna vårt första projektmöte. Richard verkar vara riktigt snäll och entusiastisk över våra planer. Det faktum att han redan känner Anna är lite typiskt kanske. Jag blir så blyg när de babblar på och det är inte så kul, men å andra sidan så hade vi ju inte valt honom som handledare om inte Anna visste att han var en bra lärare. Ja ja...

Skolan segade sig fram likt något som går och går men aldrig kommer till dörren. Franskan var ju ganska kul såklart, men matteD och biologi... Nja. Som tur var väntade en tur på stan med Matilda efter skolan. Vi babblade på om allt mellan himmel och jord, och fikade på shalom. Mys, den tjejen är bra hon.

Under hela dagen har jag varit lite smått nervös. Jag ska leda lovsång på tonår i kyrkan imorgon! Ja det är sant, och inte med Johanna, Matilda, Linnea och Rebecka som för ett par veckor sedan utan ensam. Ensam. Själv. Allena. Det tynger över mig och jag är riktigt nervös. Säkerligen blir magkänslan inte bättre tills imorgon... Jag hoppas så att sången och pianospelet ska gå bra!

Okej, jag borde sova. Matteprov och lovsång väntar mig imorgon! KRAM, AnnieApaPuss



Nej, jag är inte från vettet. Och nej, inte du heller. Jag hittade förra årets almanacka och slog upp en sida på måfå. Detta är ett blogginlägg som jag skulle ha kunnat skriva den 8/5-08. Om nu någon är intresserad. Folk säger att man ska leva i nuet, men i nästa stund är nu bara ett minne. Alltså borde man få leva på minnen också. Tack för din tid... KRAM, Annie

Med lingonsylt och alger i håret

Jag har just suttit tillsammans med mamma och pappa och ätit kvällsmat. Vi åt sallad och mackor, men det är egentligen inte det viktiga. Saken är den att det inte händer så ofta, att jag pratar ensam med mina föräldrar. Härligt var det, precis som på den gamla goda tiden innan jag fyllt två, när inte Joel och Avelina var födda. Inte för att jag minns något, och inte för att det inte är härligt när hela familjen är samlad, men en go´ stund hade vi i alla fall.

De sista två dagarna har jag varit hos Linn i Växjö. Det var härligt, vi är ganska lika på många sätt hon och jag. Vi badade, åt kinamat (och sushi), gick på stan, spelade plump, sov middag (trött!), var kattvakter, kollade på film (Mary Poppins - mysig), käkade hamburgare, gick på bio (baksmällan - kul) och bara pratade. Trevligt värre!

Okej, två till nyheter som jag bara inte kan låta bli att avslöja. Det första är att jag idag har smakat kroppkakor för första gången i mitt liv. Det var ganska gott faktiskt, och det har man missat dessa arton år... Jaja, nu har min kroppkakekarriär börjat på allvar. Tack Simon, min egen kroppkaka.

Det andra är att jag var ute och sprang igår. Behöver jag säga mer?! Något fel är det på mig, frågan är vad. Hur som helst så var det ganska gött och jag orkade mer än jag trodde. Mitt problem ligger i att jag avslöjade det för Simon, så nu ska vi ut och springa någon dag. Någon som har någon bra bortförklaring?! ;)


Sommar är härligt, passa på att njuta! Kram, Annie.

RSS 2.0