Tjejmys

Igår bjöd jag på mittiveckan-mys med ett gäng tjejer. Jag har kompisar från så många olika sammanhang och igår fick jag för mig att para ihop dem lite. Det var en klasskompis, två tjejer från cellgruppen, en tjej från Simons cellgrupp, en tjej från studentgudstjänsterna och en tjej jag precis lärt känna. Det blev precis så trevligt som jag hoppats på!

Nu ska jag cykla till skolan. Det regnar, burr!

Ha en bra dag! :-)

Café

Jag befinner mig på Holmgrens konditori vid ett bord inne i ett lugnt hörn. Alla skolböcker ligger uppradade och jag har musik i lurarna.

Ändå fångas min uppmärksamhet av den medelålders man som sitter i ett annat hörn med sin dator. Han granskar varje människa som rör sig på cafét med ett mystiskt leende. Jag inbillar mig att jag blir betraktad av en författare som måste ha folk runt sig för att få inspiration att skriva. Hur han tycker att människor är intressanta och att jag för tillfället är på väg att bli en karaktär i hans nästa roman. Tjejen med skolböckerna som dricker choklad och njuter av stillheten.

Man måste få drömma, eller hur?

Livet har sin gilla gång. I helgen har jag äntligen blivit av med tentan som har gnagt, jag har sjungit gospel med 170 andra glada sångare och tillsammans med Simon har jag har njutit av egenkvällar med musslor och film.

Ha det toppen så hörs vi snart...

Äntligen kväll

Det har varit en lång dag. Hela förmiddagen ägnades åt föreläsningar. Efter en snabb lunchpaus gick jag till bibblan och pluggade och träffade min mentorselev. Vi pratade och hade det trevligt en stund innan jag gick till Synsam för ett par timmars askultation. Vid 6 skulle jag sedan spela i kyrkan på studentgudstjänsten. I vanliga fall brukar jag följa med och fika efteråt men jag har tagit det lugnt i helgen och behövde komma ikapp med plugget så jag har skrivit och satt etiketter ikväll. Behöver jag säga att jag är trött? Nu ska jag slumra sött.
Stor kram!
Annie



Såhär såg det ut när jag började min karriär som längdskidåkerska tillsammans med Anna igår!

Söndagens effektivitet


Söndagen började med en ytterst nervös spelning till psalmerna i Vasakyrkan. Tre av fyra var igenkända och fina, men den fjärde... Nummer 132, Nu segrar alla trognas hopp, är den krångligaste psalmen jag någonsin spelat. Jag frågade Emilie som är kantor om hjälp innan så jag tror att jag förstod mig på den knepiga takten till slut, men när jag skulle spela den i kyrkan sjöng församlingen helt annorlunda takt. Jag vet fortfarande inte om det var jag som spelade fel eller om det var församlingen som hade lika mycket problem med takten som jag.

Dagen ägnades sedan åt plugg i stora mängder och godis. Eller plugg och godis i stora mängder, välj själv. Men framåt kom jag i alla fall.



På kvällen landade jag i soffan. Fördelen med att Simon jobbar är att jag kunde välja en fin film som jag redan sett fem gånger. August Rush visade sin bästa sida och jag. snyftade lika mycket som vanligt.

Nu väntar en måndagskväll med studentgudstjänst i domkyrkan och fika efteråt med gänget där.

Kram!

2013

Det har varit nytt år ett tag, men jag passar på att säga Gott nytt år ändå!

Vissa perioder har jag bloggat mer, vissa mindre. I Frankrike skrev jag nog som mest, jag hade mycket tid och motivation att skriva och mycket jag ville kunna se tillbaka och minnas. Jag har fortfarande mycket jag vill minnas såklart men jag hinner helt enkelt inte skriva så mycket. Men jag är ändå glad att ni fortsätter titta hit ibland :)

Idag är sista dagen på min julledighet. Det har varit ett fantastiskt jullov. Det var härligt att umgås med familj och släkt kring jul. Sedan väntade en period i soffan med en förkylning och en lika förkyld Simon, men det var också ganska gött att bara ta det lugnt. Sista veckan har jag firat nyår med ett dansande och spelande kyrk-gäng, pluggat ikapp lite, haft en Oskarshamnsturné där jag hälsat på flera kompisar samt haft en bror med vänstersidig astigmatism på besök.

En höjdpunkt i veckan var när Joel hjälpte mig att fixa rätt sladd så jag kan koppla in mobilen och lyssna på spotify med ordentliga högtalare. Nu rullar Glee och Melissa Horn och Four Real och Hillsong och Bruno Mars och...

En annan höjdpunkt var invigningen av matberedaren jag fick i julklapp, pizzasallad blir så otroligt lätt att göra. Jag lärde mig gilla pizzasallad för bara något år sedan så jag är i full gång med att ta igen 20 år av icke-pizza-sallads-ätande. Mums!

Nu ska jag ladda med lite plugg inför skolstarten imorgon. Det ska bli så härligt att träffa alla goa klasskompisar igen, rulla igång med cellgruppen och med studentgudstjänsterna. Ha en bra vecka!

Kram Annie

RSS 2.0