Sunday, bloody sunday

Idag är det blodiga måndag! Besöket på sjukhuset med blodgivning på schemat gick jättebra. Det var riktigt trevligt tro det eller ej, med en ständigt skrattande sjuksköterska och jag och Bafrin på glatt humör. Dessutom kändes det inte så farligt mycket och jag har mått bra efteråt, både fysiskt och psykiskt måste jag säga. Jag blir lite stolt över att jag faktiskt vågade! Tyvärr gjorde detta att stepen blev lidande ikväll, men det ska vi ta igen senare i veckan med skivstång och aerobics, kul! Ser redan fram emot det.

Helgen hemma i Oskarshamn har varit jättehärlig! I fredags var jag bara hemma, men det var inte så bara! Hela familjen och Simon var samlade och det var så mysigt, så. God fisk och goda semlor!

På lördagen tog jag en tur på stan och tittade in hos optiker för att söka lyckan, och sedan mötte jag upp Johanna och Lovisa. Pappa, Ave och Simon följde också med och denna brokiga skara simmade rent ut sagt skiten ur sig. I alla fall jag, jag gick runt som en zombie med halvöppna ögon och spaghettiben resten av dagen. Men vi tog oss ut till familjen Jerner på kvällen, jag piggnade till och vi hade en såndär perfekt kväll till. Vi spelade skatte, skrattade åt Ko-rea och åt tacos samt en favorit i repris: semlor igen! Vi orkade med en stund på monas café också, tur det för Jimmy med flickvän tittade in och det var jätteroligt att träffa dem båda!

På söndagen gick jag och Simon i Pingstkyrkan. Det var jättebra, mycket lovsång och det tycker jag om. Där var även Matilda som nu är tillbaka i Oskarshamn under några månader åtminstone. Åh vad roligt det var att ses igen! Precis som vanligt fastän det var två år sedan vi pratade på riktigt känns det som. Vi ska fika nästa helg tänkte vi, roligt! Det kunde även ha blivit en riktigt Bloody Sunday, för på eftermiddagen tog jag fram saxen i högsta hugg. Men Simons öronsnibbar höll sig undan, och jag träffade bara hans mjuka lockar med saxen. Tur! Och trots att han har lite mindre hår nu, är han lika söt för det! Efter en omgång Ticket to ride-norden och filmen Führens Elit somnade jag hemma hos Simon och vaknade alldeles för snabbt för att ta bussen tillbaka till Kalmar.

Men det känns skönt att vara tillbaka. Jag har redan gjort allt det tråkiga, städat och tvättat, så det ska bli en rolig vecka. Hoppas ni känner detsamma! Om inte, tvätta och allt blir frid och fröjd ;)

Nej nu ska jag sluta flumma... Ha det bra så hörs vi snarare än snarast! Kram kram, lilla apan

Jump (for my love)

Jag sitter hemma i Oskarshamn vid datorn.
Ville bara säga det!
Nu ska här inte slösas mer tid...

Bise!

Äntligen hemma!

Vissa dagar är man helt slut när man landar på dörrmattan med ryggsäck på ryggen, post i ena handen och mat-kassen i den andra. Man riktigt känner hur skönt det är att vara hemma igen. Idag var en sådan dag, jag har haft det jätteroligt men det är alltid härligt att landa hemma min lilla norrlidsstuga.

Träningen idag var så otroligt rolig så det finns inte! Musiken var go, det var huur jobbigt som helst och ledaren var väldigt inspirerande. Jag blir så glad av att träna, tänk att friskis finns...!

Dagen innebar också en tur på Kalmar stads gator (fast mest butikerna längs med gatorna...). Jag och Karro fyndade diverse plagg, och jag hittade ett par vårskor på rea, skönt. För tillfället är jag näst intill skolös, det blir liksom aldrig av att jag fäster mig vid ett par skor så mycket att jag handlar dem. Skor är kluriga saker. Men ack så viktiga!

Jag har många utmaningar framför mig just nu. Imorgon ska jag söka sommarjobb här i Kalmar, på lördag i optikerbutiker i Oskarshamn, och på måndag ska jag och Bafrin ge blod. Blodgivningen ska bli spännande på ett positivt sätt, jobbsökandet är bara ångestladdat... Men snart är det över och jag har gjort mitt bästa!

Och ja. Imorgon ska jag hem, hem. Så ha en härlig helg!!
Kram!


Jag vill bara sväva

Jag sitter i mitt lilla kök som doftar av nybakade chokladmuffins, och komponerar ett personligt brev till optiker-butiks-jobb. Det är knepigt och lurigt, allt beror på vad de är ute efter, och hur ska jag veta? Jag skriver det som jag tycker är viktigt, det får räcka. Som att jag är störst, bäst och vackrast. Typ. Fast sanningsenligt. En aning nervös är jag, inför att dela ut CV:na, hoppas det går bra och att någon nappar.

Har just pratat med Johanna, det kommer bli en härlig helg i Oskarshamn! Saknar dem alla så! Ser fram emot att träffa familjen, Jerners, kanske Jimmy, kanske Matilda, gå på tonår... Haha, bäst att jag samlar krafter nu!

Jag förstår inte, nu har jag drömt mardrömmar igen... Häromnatten rymde jag och Bafrin från den grymma maffian, och inatt var det våldtäckter som var temat. Usch! Inatt ska jag sova sött och drömma om rosa glasögon svävande på moln. Eller kanske ett medeljympa-pass på en solig sandstrand med fötterna i vattenbrynet. Det vore något, tänk om man fick välja drömmar...

Bonne nuit, mes amis!
À bientôt!
 

Halleluja

Jag nynnar ännu på några av de runt 18 låtarna vi gått igenom idag i kyrkan, härligt! Min hals som har varit dålig hela veckan har inte krånglat ett dugg idag, och det var hur roligt som helst att sjunga igen! Gospel är nog det roligaste, jag blir så glad. Och Tomas Holmér är så rolig, det kändes som att vi satt och skrattade hela övningen! Det ska bli roligt att uppträda imorgon, lite synd bara att man inte kommer hinna lära sig alla texter och stämmor utantill utan vi får nog ha pärmar på de flesta låtarna.

Flera av låtarna påminde om låtar vi sjöng med den franska kören. Särskilt de vi sjöng acapella, det blir så otroligt fint!

Veckan har varit jättebra! Simon har varit här ganska länge ändå och jag har inte varit alltför mycket i skolan. Så vi har har haft mycket tid för varandra. Vi har sett mycket film, spelat en hel del spel, löst korsord och ätit massa god mat. Igår kom Karro och Björn och vi spelade Settlers och Alias, roligt! Jag grym-förlorade i Settlers så jag ska gå dit ikväll igen för en revanch-runda! I torsdags var vi på ett ställe som heter Hillegården utanför Påskallavik. Där träffade vi Matilda och hennes kompis Adam, och vi fick lära oss baka pizza på gammaldags vis i stenugn. Det var gott, atmosfären var jättemysig och det var väldigt trevligt att umgås med dem!

Nu ska jag vila min nacke. Den värker efter en hel dags not-stirrande!
Kramkram!! A.

When the waves are flooding the shore

And I can't find my way home anymore
That's when I
I look at you!

Eftermiddagen har varit jättemysig. Jag kände för en riktig hemma-eftermiddag, plus att jag behövde tvätta och plugga lite. Därför kom cell-gruppen i kläm. Men runt fem knackade Therese på dörren och undrade om jag ville äta mat hos henne. Vi lagade en kikärtsgryta som var hur god som helst, och satt och pratade ett bra tag. Tänk vilken tur jag har haft, som har henne som granne! 

Sedan kände jag mig lite mer pepp på att öppna skolböckerna igen, och tvätten är fint vikt i garderoben. Det känns som att jag har fått mycket gjort, härligt!

Idag har jag även haft gruppövning i skolan. Det är alltid lika trevligt, jag gillar min grupp med åtta tjattriga tjejer. Men vi pratar faktiskt inte bara, det är så bra att vi tar det långsamt och inte kämpar för att bli klara först utan tar tid för frågor också. Så från och med idag har jag full koll på var palpebrala conjunctiva sitter och att Hassal-Henle Warts är namnet på sjukdomen där PLL-skiktet i hornhinnan (det vill säga Cornea) är ojämnt.



Hemlängtan! Tror att jag ska slå en pling till min kära familj!
Bisou!
  


Nu somnar jag

Jag har just tränat för första gången efter juluppehållet, och mina ben och min hjärna är verkligen helt slut! Jag tror jag somnar på fläcken... Step:en var härlig idag, det var ett nytt pass och det var roligt med lite utmaning och variation! Lektionen var lagom klurig, och sedan satt jag och Bafrin kvar i skolan en stund och pluggade, mestadels trevligt!

Väntar samtal från fina Johanna, vi har inte pratat på säkert en vecka... Ska bli jättekul!

Kram!
 

Om tiden vill ifatt

Tänk, denhär dagen sprang förbi på ett kick! En sovmorgon till strax innan tolv är ovanligt, men ack så skönt! Sedan har vi ägnat dagen åt en lång pratsam promenad på hala gator, några partin Sequence, god broccoli- och svamppaj, besök av Andrea och Olov, och sedan början på Robin Hood. Nu är han på väg till Oskarshamn, och det är så tomt. Men på onsdag... Snart...

Vi har hunnit med väldigt mycket roligt i helgen! Fredagen ägnade vi åt en välbehövlig shoppingtur på stan. En ryggsäck, ett par termosar, skidunderställ, underkläder, godis, skor... Vi provade ett nytt café också, det behövs lite variation från Kullsénska även om det är oändligt mysigt. Igår var vi på Boda Borg i Karlskrona med ett gäng från pingstkyrkan. Jag, Simon och Patricia utgjorde ett glatt lag, jätteroligt var det! Sedan gick jag och Simon över till Karro och Björn och spelade spel. Det var trevlig att lära känna Björn lite bättre och roligt med Ticket to ride och Spank the monkey.

Nu börjar veckan igen. Skolan ska bli ganska kul, och det ska bli jätteroligt att träna igen! Sen ska jag börja öva noter inför körhelgen som är nästa helg. Och så lite tvätt och sånt på det. Dessutom ska vi träffa Matilda och en kompis till henne och gå en pizzakurs kan man säga, lära oss att baka riktig stenungnbakad pizza. Ska bli roligt att träffas!

Sov gott! Natti natti! Sussa sött! Och dröm fina drömmar!

Allt jag ser, allt jag hör
Din röst, din blick, ditt skratt
Du har ögon som berusar en natt
Så jag väntar, ja jag väntar
Om tiden vill ifatt


Minipromenaden

Efter inrådan av mamma, gick jag ut en sväng för att få lite luft. Jag har lite huvudvärk så jag fick hoppa över träningen, men en lagom snabb promenad är aldrig fel.

Sagt och gjort, jag gav mig ut och sicksackade runt höghusen här i närheten. Något av det roligaste med att promenera när det är mörkt, är att kika in i andras hem. Se människor pyssla med sitt och njuta av att mysiga lampor lyser ut till förbipromenerande lilla jag.

I ett fönster såg jag en tjej som såg ut som en kvinna jag ofta mötte när jag hämtade Lola i skolan, i Gattières... Då blir man lite lagom nostalgisk, men känner också hur skönt det är att vara hemma igen.

Men i majoriteten av fönstren såg jag TV-apparater. Det var verkligen helt sjukt, varenda vardagsrum jag gick förbi hade en TV som stod och spred sitt blå-skimrande ljus i rummet. Och trots att det var Bolibompa-tider när jag var ute och gick, var det vuxna människor i vareviga soffa bortsett från en. Nej inte vuxna människor, en ensam vuxen människa per soffa, snarare. Jag blir så besviken! Jag känner så många som beklagar sig över hur sjukt det är att barn bara spelar datorspel och ser på TV nuförtiden. Vilka föredömmen vi är!

Men vad gjorde man förut innan TV:n fanns... Lagade mat tillsammans kanske, spelade spel, läste böcker, spelade musik, var ute... De sista dagarna har jag själv sett mer film än vanligt, nästan varje dag, och detta har jag känt mig ganska stolt över av någon anledning. Att jag kan göra som alla andra och njuta av att se en film. Jag ska börja pussla igen, det var ett tag sedan, och pianospelandet har också hamnat lite i skymundan.

Men ikväll har jag huvudvärk. Och imorgon kommer Simon så då tror jag att det blir ännu en film. Och det är okej, jag tror att vi (läs: jag) får acceptera att samhället har förändrats och att vi mår bra av TV i lagom mängd. Att det gör oss mer allmänbildade, språkkunniga och får oss att koppla av. Däremot får vi inte glömma att visa varandra att det finns annat att göra än TV. Så det så! :)

Vad tror ni, Jönssonligan kanske?

Tentakvällen

Ännu en tenta är avklarad. Jag var den tredje personen att lämna rummet, och jag hoppas innerligt att det var delvis för att jag kunde den. Okej, jag vet en hög med frågor som jag gissade hej vilt på, men överlag mindes jag det mesta kändes det som. Och sen tycker jag faktiskt inte om att sitta och älta frågorna jag inte kan, om och om igen, utan jag gör alla från början till slut, skummar igenom allt en gång och lämnar sedan in tentan. Karro blev klar strax efter mig, och denhär gången stannade vi inte tills hela klassen var klar utan åkte hem rätt tidigt, så jag har haft en eftermiddag hemma.

Nu är alla lägenhetens skrymslen och vrår fint städade och jag själv är renduschad från topp till tå. Ikväll gästas jag nämnligen av Karro, Sara, Ellinor, Anna och Maja. Det ska bli trevligt att hinna umgås lite, idag konverserades det mest om tentan. Så alldeles strax ska jag ställa mig i köket igen och baka scones! Avelina måste ha smittat mig med sitt scones-bakande!

Och förresten, min lägenhet är inte sådär jättestor. 36 kvadratmeter med hallen inräknat. Och jag har inte så gott om förvaringsutrymmen heller. Trots detta är min fönsterlampa helt omöjlig att hitta! Var i hela friden har jag lagt den...?! 36 kvadratmeter är genomsökta ett flertal gånger (vissa kvadratmeter är mer troliga att den finns på än andra) men icke! Stjärnan får lysa ett tag till, tills jag får en snilleblixt.

Och sen saknar jag Simon också. Men jag ska inte bli så tjatig på den punkten, känns som att jag skriver det titt som tätt. Det beror nog på att han är en sådan skatt...! På torsdag kommer min skatt hit till slut, det ska bli roligt!


Jullovsminne


En av mina jullovsdagar ägnades åt skidåkning på lekplatsen med mamma i strålande sol. Det var verkligen härligt!


Det går bra

Det går bra! Med brödbakandet, fikandet med grannen, promenerandet, film-tittandet... inte lika bra med pluggandet. Nu borde jag börja repetera för sista gången!

"När solen går i väster, är den late den bäste."
Ganska många dagar på sistone börjar jag plugga först på kvällen, inte bra, lata lilla Annie...
Nu ska jag slutspurta inför morgondagen. Ett par timmar till, sen får jag vara ledig.
Önska mig lycka till!

Natti Kalmar

Tänk, datorn i sängen, det är få förunnat... Lite svårt att somna bara. Den sista halvtimmen har jag studerat och plockat ut favoritfilmerna på cd-on, plus några nya, och skickat efter. Det ska bli roligt! Amelie såklart, och notting hill... Fler vill jag inte avslöja! :) Ni får komma och film-mysa med mig om någon vecka istället!

Dagen har ägnats åt en hel massa plugg. Jag och Karro åkte till Bafrin och pluggade järnet i säkert tre, fyra timmar. Bafrin har just flyttat och det var mysigt att se var hon bodde! Efter det tog jag en runda på maxi och sedan har jag suttit och pluggat det tråkigaste, det som jag skjutit fram längst, så nu har jag pluggat allt jag behöver inför tisdagen. Det känns bra, imorgon blir det en del repetition och brödbak. Och sovmorgon, om datorn stannar kvar längre än såhär i sängen.

Så är det faktiskt, jag behöver sysselsätta mig, för det är så tomt att bo själv igen. Jag saknar familjen och Simon något otroligt... Igår botade jag dock min ensamhet med att grannen bjöd in mig på lördagsmys. Vi bänkade oss framför fångarna på fortet tillsammans med hennes kompis, trevligt!

Nej, jag känner mig nästan trött. Tröttare än såhär lär jag väl hur som helst inte bli om jag fortsätter såhär.
Natt i Kalmar!

Under solen

Igårkväll hade jag och Simon filmkväll. Vi skulle se en vhs och efter mycket om och men, blev det "Under solen". Med risk för att låta som en 70-åring så var det en lagom snabb (det vill säga jättelångsam), väldigt svensk och väldigt vacker film. Tycker om filmer där man kan begrunda landskapet och naturen och där man slipper läsa texten hela tiden och hinner titta ordentligt. Det var en smårolig komedi, lite vanlig, men värd att nämnas.

Idag är det fredag. Pluggfredag. Hemmafredag. Pianofredag. Klockan är elva och huset sover ännu. Jag sov hos Simon och gick upp med honom vid sju, men snoozade här hemma en timme till. Nu börjar kampen med böckerna!

Imorgon åker jag tillbaka till Kalmar. Det känns ganska vemodigt, men det ska bli roligt också att träffa klassen, åka och storhandla på maxi, träna på friskis, baka bröd, träffa gänget i cellgruppen, gå i kyrkan... Det blir nog bra! Dessutom får jag ser fram emot skidresan, som blivit en skidresa med även Simon i backarna! Så otroligt kul att han fick plats i bussen också!

Ha en riktigt strålande vinterdag! Kramar!
 

En liten liten stund bara

framför datorn. Efter en dag på Arken är jag helt slut, så jag ska vila en halvtimme och sedan plugga resten av eftermiddagen.

Sammanfattande kan jag berätta att Sofie fick mig att fnittra över fikat idag, Emma och Carl överraskade med att också de dyka upp på Flanadens Konditori, Simon och jag fightades i Spank the Monkey igår och jag gav mig (säger vi), Anna och jag babblade på igår, Arken är mysigt med dessa underbara barn och pluggandet går frammåt inför tentan, skönt! Ikväll ska jag vara hemma på rävenäs, härligt! Och morgondagen ska ägnas åt dagis och Johanna!

Nu ska jag hämta julgodis från källaren, och börja pluggandet igen... Bisou!


RSS 2.0