Greve Kurt flyttar in i arbetsnarkomanens liv

Greve Kurt anlände till Missionskyrkan igårkväll för att väcka skräcken i oss tonåringar. Det var en kväll av skräckblandad förtjusning, eller kanske mest förtjusning. Vi började med en evig namnlek där jag hette Afrikanska Annie. I ringen satt även Arga Avelina, Soliga Sofia och Jag Joel. Sedan körde vi den traditionella tärningsleken "Fia med folk" där man flyttar runt och sätter sig i varandras knä. Det innebar att jag fick Jätte-Johannes i mitt knä, ganska tungt. :) Sedan åt vi marängsuisse (eller heter det marängswiss?) och började leka Greve-leken. Fast Greve Kurt skrämde mig, så jag och Simon diskade och tog en promenad istället. Kvällen avslutades sedan med tända ljus hemma hos Simon, mys!

Dagisfröken, städerska, kokerska och godisförsäljare. Var ska dethär sluta..? Men jag är glad för varje jobb jag får! Fast nu förtjänar jag lite ledigt, har jobbat sju dagar i sträck. Men men, nästa vecka kan bli helt tom om det fortsätter såhär så jag jobbar på.

Ta hand om er!


Bölden

Denna nya dag började med en lyxig hotellfrukost. Redan första gången jag bodde på hotell minns jag att det var frukosten som var det bästa och det är fortfarande lika gott. Färsk apelsinjuice, olika sorters müsli, massa olika pålägg, frukter och grönsaker... Mums! Fast idag bodde jag inte på hotell, fröken Sterckx har nämnligen fått jobb! Idag är det tredje dagen jag är städerska på Hotell Ett och det är jättekul, jag trivs.

Efter frukosten samt många nystädade rum och en god lunch lagad av Malin, åkte jag in på stan en sväng. På 20 minuter hann jag köpa både godis, skor och en ny schal. Jag kunde inte låta bli att fira att jag får jobba. Jag cyklade hem och la mig på sängen med godis och bok, torsdagsmys! När Avelina kom hem gick vi till lekplatsen och hade en go´ stund. Två systrar, två frisbees och en basketboll är en riktigt bra kombination!

Kvällen har jag sedan spenderat med Frida som åker till London på lördag som au pair. Det var inte så kul att säga hejdå, men det var en trevlig kväll. Vi åt friterad banan med glass och en jättegod kycklingsoppa (ja, i den ordningen). Vi skrattade ganska mycket, speciellt när vi höll på att göra en ofrivillig springnota. Stackars servitrisen, hon såg nästan rädd ut när vi bara sa hejdå och gick mot utgången.

Dagen avslutades med en kort sväng till Simon. En dag helt utan Simon är inte det roligaste, men jag får tyvärr stå ut eftersom han var i Borås. Så det blev ett väldigt kort besök! Men men, imorgon är en ny dag.

Det var länge sedan jag var på skrivhumör som idag. Det känns bra, får se hur länge det håller i sig. Ha det bra denna dag!

Favoriter

I want a trip inside your head, spend the day there...

Jag lagar din mat, pannkakor med sylt på...

Jag ska ta ett steg åt sidan, bringa ordning ibland minnen...

I hope it's gonna make you notice...

En evihet, en kort sekund, när vi blir ett med tid och rum...

Now I had the time of my life, no I've never felt like this before...

Work this out

Min karriär på Havslätts café och camping har nu officiellt avslutats. Det har varit en jättekul sommar med roliga arbetskompisar, varierande arbetsuppgifter och massa roliga saker!

Självklart kommer min bild av arbetsplatsen att präglas av den sista timmen på jobbet, och tyvärr gjorde jag ganska många grodor just då... Som att hälla en bunke diskvatten från smutsiga bestick över hela mig. Eller att jag skulle hälla ut vattnet som man har glasskopan i, av någon outgrundlig anledning hällde jag det i soptunnan. Jag brände mig också på en glasskopa som låg i diskmaskinen så att det riktigt sved, burr. Samma dag glömde jag ( alias virrpannan) bort att göra en havslättare till en trevlig kund som fick komma in och försiktigt undra om vi glömt bort henne.

Vet inte vad som for i mig den där dagen. Jag minns att Simon var där, tror att jag blir lite nervös av att han kollar... Eller så fick det helt enkelt vara nog av havslätt för min del för denhär sommaren. Tack för dehär veckorna!

Istället jobbar jag nu på arken ganska mycket. Det är mysigt, jag har fått börja laga mat och det är riktigt kul. Kanske inte de klurigaste rätterna, fast nya rätter för mig. Fiskgratäng, korvstroganoff, köttfärssås, köttbullar... Och förutom maten, alla dessa underbara barn! Tyvärr så blir det nog inte så jättemycket jobb där i höst, framför allt inte om jag följer upp den tråden jag har hittat nu. Men måndag fredag nästa vecka så :)


Droppen

En vattendroppe är kanske inget speciellt. Inte materialet glas heller. Man ser glas och vatten tillsammans varje dag när man tar ett glas vatten att dricka. Jag får vattendroppar på glasögonen när det regnar, då är vatten- och glaskombinationen bara jobbig. När vi labbade på biologin hade vi alltid vatten tillsammans med preparatet på en liten glasskiva. Men aldrig har vattendroppar tillsammans med glas varit så fina, som när regndropparna rann längs rutan på bussen i måndags.

Lördagen L

Idag är det lördagen den 8:e augusti och det är inte vilken lördag som helst. Det är lördagen då jag sovit ungefär fem timmar och vaknade pigg och glad ändå. Det är lördagen då jag åt fil med färska frukter och bär till frukost, på en altan 15 korta meter från havet. Det är lördagen då jag såg Skellefteå Stad på nära håll, men inte var ett dug sugen på att kolla i klädaffärer (Johanna, jag sa nej till både Gina och HM, kan du förlåta mig?!). Det är lördagen då vi firade Simons pappa Börje och åt en fantastiskt god tårta, hittills två omgångar. Det är lördagen då Simon och jag surfade in på vetirig.nu och gjorde smarta, pinsamma och knäppa tester. Det är lördagen då jag slog Simon i Rummikubb, men även lördagen då Simon slog mig i tärningsspelet. Fina fina lördag. 

I övermorgon är måndagen då jag återvänder hem från Norrland, myggen och isbjörnarna. Tack för en trevlig norrlandsvecka! Men visst ska det bli roligt att träffa Oskarshamnarna igen, och vi ska också hinna med en kort visit hos farmor i Stockholm.

Ta hand om er!

Rampfeber

Nu är vi på väg! Morgondagens resa till Skellefteå har inneburit packning och lite pirr i magen, men till slut åker vi. Många frågor men inga svar... Än. Vi hörs. Kram!

RSS 2.0