Superhelgen -starten på superveckan

En härlig helg är över. Framför allt ser jag tillbaka på en härlig lördag med familjen på besök. Pappa var sjuk, men vi andra hade det jättemysigt. Vi lagade god mat, pratade och spelade Spank the monkey och Brainstorm, mys! Nu till helgen ska jag få ha Avelina för mig själv hela helgen, det är efterlängtat.

I fredags hade vi en engelsk afton. Vi hade spelkväll hemma hos mig, och en halvtimme innan gästerna kom började jag och Simon prata engelska för att värma upp. I början känner man sig jättefånig, men man vänjer sig ganska fort och struntar i hur ful dialekt man har. Patricia kom, och även Oskar med två vänner, Josef och Giorgos Den Engelsktalande. Vi hade det roligt och de var jättetrevliga allihop. Jag trivs så bra med Patricia!

Denhär toppenhelgen var bara början på en riktig supervecka. Vi har lagom många långa lektioner (idag 8-12) och det händer mycket trevligt. Jag ska på kör ikväll, imorgon ska jag på cellgrupp hos Lotten och sen blir det förhoppningsvis endel träning. Men jag kommer sakna Simon, som jobbar järnet hela veckan. Helgen blev en super-helg mycket tack vare min fina filur till pojkvän!

Har en ny spelningslista på Spotify som nu ska få förgylla min eftermiddag!

"Så mycket renare än vatten,
Så mycket skörare än fin-porslin
Så mycket djupare än natten
Så mycket starkare än ord"

Fysik igen

Hade glömt hur det var.
Staffans jultomte-skratt och Hans virriga charm. De är mysiga båda två, även om deras lektioner är ganska luriga.
Jag hade även glömt hur glad man kan bli över att man lyckas lösa ett tal, förstå något nytt. Just nu sitter jag här och är sådär lagom stolt över att jag löste veckans fyra uppgifter, så att jag slipper gå på lektionen imorn och göra just detta. Gött!

Böcker är beställda till optometri-kursen, över tusen kronor blev det. Men jag försöker intala mig själv att just dehär böckerna kommer jag faktiskt att ha nytta av. Än har det inte hänt, men nu...

Idag har varit en bakdag. Bafrin var här och det blev smarriga kärleksmums och mycket babbel, trevligt!

Imorgon kommer Simon tillbaka. På kvällen ska vi ha en spelkväll med ett totalt otippat gäng. Patricia kommer, men även Oskar som jag träffade på ny i stan-träffen i höstas samt några kompisar till honom. Det ska bli trevligt. Och på lördag anländer familjen, och fy vad mysigt det ska bli! Ser verkligen fram emot det!

Go-dagar, med lite nostalgi

Här i Kalmar har varit tre go-dagar. Fast först var jag sjuk, sedan Simon. Men överlag har vi varit pigga och glada! Idag var jag först i skolan en sväng, sedan gick tjejerna i klassen och bowlade en timme. Det var jättetrevligt! Hanna och Maja kämpade ihop en förstaplats, men det spelade egentligen inte så stor roll, det bästa var att vi fick umgås. Och vi hade det verkligen kul! Sedan gick vi till Zorbas och åt, och där anslöt även Simon och Björn. Det var smaskigt, deras vitlöksbröd alltså! Sen gick vi fyra hem hit och spelade våra nyinköpta sällskapsspel. Min nya favorit, Carcassonne och Brainstorm. 

I veckan har jag och Simon även hunnit vara i Vasa, se tre bra filmer (alla tre var fantastiskta, men Den bästa av mödrar var min favorit), spela en massa spel, hitta nya glasögon till Simon (vi väljer mellan två par just nu), laga smörinbakade små knyten som blev bamsegoda, och umgås och ha det bra. Saknar honom redan, kan det vara kanske två timmar sedan han åkte, men han kommer tillbaka på fredag. Jag är allt bra knäpp. 

Saknar min Johanna. Pratade med henne nyss, men jag blir nostalgisk och tänker på hur bra vi hade det förr när vi bodde så mycket närmre. På alla höst och påsk och sportlov jag spenderat hos henne. På alla sommarresor vi gjort tillsammans, till Stockholm, Öland, Gotland, Danmark - med och utan familjerna. På vår spakväll/natt där vi gjorde ananas-ansiktsmasker och såg på Dagboken första gången. På mellanstadiediscona där vi hade lokalens bästa linedance-moves. På Tur och Retur och Eva och Adam-filmen som vi såg på bio och kände oss så vuxnaPå provhytten på Rågårds som var vårt andra hem, eller var det kanske tredje. På Lill-Kitty som blev Jessica och Elisabeth som blev Katarina von Bredow som blev Jodi Picoult, i takt med att vi växte. På shoppingturer till Kalmar. På nyårsläger x2. På promenader och kojor och lego och restaurang-lekar och barbapappor och barbies. På kladdiga chokladmuffins och mysiga café shalom-fikan. På nu senast när vi såg Nyckeln till frihet ihop. Och på tusen tusen saker till, som gör henne till min perfekta vän!
Hon är fin, hon!

Nu ska jag gå och läsa. Och drömma söta drömmar! Om nya vänner och gamla vänner!
 

Här stoltserar motståndarlaget glatt i hågen, än visste de inte vilka talanger de hade att göra med...

 
Anna, Sara och Hanna!


Anna, Hanna och Emma, vilt hejande!


Ellen! Som väljer ett... rosa klot!


Och dagens bonus, ett litet nostalgi-kort!


Och på det, en till nostalgibild. Simon pussar mig i avsked, när jag åker mot treornas bal.


Söndagsfilurande

Simonfiluren har anlänt till Calmare Stad. Hittills har vi varit i kyrkan i morse, fantastisk predikan måste jag säga. Nu på eftermiddagen har vi spelat Spank the monkey och ordbox, kul! Vi lagade en variant på risotto med kräftstjärtar och sparris, mums. Och tro det eller ej, en flaska matlagningsvin (som behövdes i receptet) står nu i min kyl. Jag trodde aldrig det skulle gå. Men det blev gott, och Filuren betalade flaskan, annars så... ;)

  

Nu är Simon på innebandy med gänget från Vasa och jag är hemma och filurar. Ska promenera till konsum och köpa grädde tänkte jag, så blir det semlor ikväll.

Take care! /En flummig filur


I will always be your soldier


Ungefär såhär känner jag mig ikväll. Allmänt flummig. Så blir jag uppenbarligen av att städa, tvätta och vara snuvig på samma gång.

Imorgon kommer pojken min hit och hälsar på, mysigt!

Nu, tillbaka till min spännande bok...
Nattí!


Det är frågan!

Fullmånen lyser just nu på ett väldigt glad Annie!

Har idag skrivit en tenta som kändes jättebra! Det kanske man inte vågar berätta ifall det nu gick åt pipan, men jag tror ändå att jag klarade den. Allt jag inte kunde frågade dem inte på och tvärtom. Till och med rätt muskelfrågor och engelska-frågor kom.

Jag vågade ringa till de två andra optikerbutikerna i Västervik, och de lät faktiskt positiva båda två, yes! Härnäst ska jag skicka in mitt CV och sedan får vi se vad som händer. Till slut så kanske det löser sig, bara man inte ger upp.

Och till råga på det så är det fredagkväll och jag får ha en hemmakväll i min ensamhet. Jag tycker om det. Efter det uppskattar man sällskap ännu mer, plus att det kan vara skönt att välja själv. Jag är inte så bra på att välja tillsammans med andra, "Välj du!" är den ständiga kommentaren mellan mig och Simon. Men ikväll väljer jag för fullt: Vill jag se på film, läsa eller pussla? Vill jag ha popcorn eller godis? Vill jag åka och träna spontant?

Jag åkte och tränade spontant, och tro det eller ej men det blev ett pass med yoga. På grund av förkyldningen mest, något lugnt var lockande, och det var faktiskt riktigt härligt. Jag blev som spaghetti efteråt, inte för att jag var trött utan för att jag var så avspänd. Dessutom har jag bakat bullar och bröd i eftermiddag som jag snart ska kalasa på. Till...bok! Och kanske lite film.

Sov gott min vän.
Slappna av och känn
Tyngden i din kropp
Låt natten ge dig ro
Så att du orkar opp.
Sov gott min vän.


Pluggeliplugg

Återigen en sån där lång seg pluggdag. Fast idag har det gått undan, Bafrin, Karro och Ellinor DB har varit här och hjälpt mig att ha lite roligare framför böckerna. Nu ger jag snart upp, ska ta en snabbtitt på föreläsningen med Han Med Musklerna. Stackars Peter, eftersom han hade föreläsningen om etraokulära muskler kommer det vara hans ständiga smeknamn. Kul! :) Men det kan han ha, för det är hur svårt som helst att begripa detdär.

Imorgon kommer Krister hit och fikar. Det ska bli jättekul, har inte träffat honom sedan innan jul. Funderar på om jag ska slå på stort och baka något kanske. Vad tror ni om bullar? Eller kanske semlor, det är ju rätt tid på året nu.

Jag håller på att bli förkyld. Det känns lite tråkigt, men det passar faktiskt att bli sjuk nu, tro det eller ej. Efter en tenta är perfekt! Och jag är så mys-sugen så det finns inte, förstå att kunna se på film, läsa och äta godis hela dagarna... Hoppas jag blir sjuk!! Okej, jag ska väl inte överdriva, när man väl är sjuk är det hur jobbigt som helst, och jag är verkligen sugen på att träna och det är inte okej när man är sjuk.

Okej, jag ska bege mig mot musklerna. Puss och godnatt!

Morgonens Simon-citat:

Får jag komma till dig nästa helg?

Jippie :)

Dagen rullar på med studier. Sitter och tänker tillbaka på hur bra jag har det egentligen, jag har TID att plugga. Tänk om man hade gått läkarprogrammet eller läst juridik eller någon annan krävande utbildning. Tänk, vi är lediga tre dagar innan tentan, hur lyxigt är inte det!? Bara för det har jag bestämt mig för att lära mig massor dessa två dagar som återstår. När man nu har så bra förutsättningar!

Och ännu bättre kanske det blir med lite träning?! Ikväll blir det ett medelpass, och imorgon ska vi på aerobic. Det är så härligt med träning, att hoppa och studsa, jag känner mig som ett barn men det är så otroligt gött!

Jag tänkte passa på att visa delar av vår sälenresa för er!


Pappa poserar i backen!


Myskväll med Petter och Mamma!

Vem brottade ner vem?!
Mitt i brottningsmatchen!


Kvällsåkning med fantastisk solnedgång på Tandå-fjället!


Mamma i full fart!


Väggenliften. Så brant att jag inte vågade titta bakåt, bara fota. Och Avelina som älskade den liften!


Kvällens Simon-citat:

Ha det så bra nu.
Kul att du levde!
Pusspuss

 


Bus

Här busas det friskt!

Plugget med Bafrin och Karro var perfekt en dag som denna. Lagom mycket plugg och en lagom dos skratt, härligt! Men de extraockulära musklerna är helt omöjliga, förstår inte hur jag ska lyckas lära mig med den fakta vi har fått av läraren, helt obegripligt! Bara två dagar kvar...

Just nu står en fläskkarré i ugnen och puttrar. Hoppas det blir bra, jag har ingen stektermometer men jag läste någonstans att det inte gör så mycket om en fläskkarré steks lite för länge. Men jag börjar bli hungrig så risken är snarare den motsatta!

Har just fått reda på att pappas kusin Annas bröllop är på samma dag som... Malin och Kennyhs bröllop! Knäppt men sant, jag har inte varit på överdrivet många bröllop och så hamnar två på samma dag. Så jag får besöka Nässjö någon annan gång och åka till Norrköping istället! Ska bli superroligt det också! Och framför allt att de ska gifta sig, fantastiskt!

Nu: pluggböckerna igen!

La France me manque...
Je vous embrasse!
Annie

Sälenresan!

En vecka senare är jag hemma med alla ben i behåll, inte bara mina ben utan familjens och vännernas också. Sälenresan har varit jättehärlig! Vädret har varit fint de flesta dagarna och jag har fått umgås med nära och kära, precis som jag såg fram emot så mycket. Veckan innebar bland annat:

många omgångar Ticket to ride och Spank the monkey,
en tur till Poolariet i Tandådalen,
ett våldsamt snöbollskrig i mörkret som slutade ganska illa,
två besök på Max (ditvägen och hemvägen),
väääldigt lite plugg, vilket ger väääldigt mycket plugg denhär veckan,
taco-buffé,
60-årskalas för Ave och Mamma tillsammans,
pannkaksfest med en, för mig, ny och trevlig familj,
3 svarta backar som jag vågade åka,
backen "väggen" sedd från toppen, liften och botten,
skidskola med Simon som lärare,
falukorvgrillning i backen,
en gryta med röd tomatsås som brast och blev till rött kladd,
flaggspelet (Norrge och Islands flaggor är jättelika, så det så!),
ett jättehopp som slutade bra ändå,
en fantastisk andakt i fjällkyrkan,
Oskarshamn på på spåret,
ingen Joel,
en Ave, en mamma, en pappa, en Simon, en Sofia, en Petter, en Adam, en Sofia, en Linda, en Malin, en Mattias, en Ulrika och många fler fina människor!



Du ser inte, men hör hur jag frågar: Vem är jag ikväll?

Hipphipphurra, dethär är Johannas födelsedag...! :)
Och en finfin dag har det varit.

Efter någon timmes pluggande med Bafrin imorse, satte vi oss i lab-salen med skräckblandad förtjusning. Åtminstone jag och Bafrin, att dissekera ett öga kändes inte så farligt, men många i klassen mådde riktigt dåligt av det tyvärr. Själv tyckte jag att det var intressant, och spännande att se.

Innan lektionen förvarnade gruppen innan oss, om en viss äcklig påse. Och mycket riktigt, i början av lektionen drog Clas fram en plastpåse som om det hade varit en godispåse, men med den skillnaden att det låg blodiga, slemmiga ögon i påsen. Äckligt! Men som sagt, man vande sig och att plocka ut linsen var nog det häftigaste, la man den på ett papper med text var det som ett förstoringsglas för texten :)

Efter skolan gick jag och Karro på ett pass med Skivstång. Det var en tuff, muskulös, metal-kille som höll i det, otippat nog studentprästen i Kalmar. Och passet krävde nog att man var både muskulös och hade kontakt med Gud för att man skulle klara det, huuur jobbigt som helst! Men ganska kul och roligt att prova något nytt!

Nu i eftermiddag har jag pluggat. Eller rättare sagt Pluggat. Stort P! Oavbrutet från klockan halv tre till halv åtta. Jag känner mig ganska stolt över att det har gått så bra, och jag tror inte jag ska behöva plugga så mycket i Sälen, skönt. Däremot får vi se hur det går med duggan imorgon, de andra gör den nästa vecka men jag får göra den i förtid. Och jag har inte pluggat så mycket på just det, så vi håller tummarna hårt!

Nu ska jag börja packa inför Sälen-resan!
Kram, A.

Filosoferar

Funderar över hur otroligt många glas vatten jag drack igår.
Och hur otroligt få gånger jag sedan var på toaletten igår.
Skumt!

Och över ordningen på Lars Winnerbäcks låter på senaste skivan.
"Jag får liksom ingen ordning på mitt liv..."
och sedan:
"Åh, jag fattar alltihop"
Virrig kille detdär. Men ack så härlig musik han gör!


RSS 2.0