Go!




Goaste nya spelet... Kanske inte så nytt för många, men för mig är Go nytt. Spelet sprider sig, och förutom att jag spelar det med Simon och Johanna, så har hela familjen börjat gilla det. Perfekt!

Annars är det ganska gött att heta Annie just nu. En timme tills vi ska grilla med logos. En dag tills sista franskalektionen. En vecka till Simons födelsedag. En vecka och en dag till studenten.

Ses!

Nu är det slut

Historiaarbetet är över.
Matteprovet är över.
Annie är lycklig.
Ville bara säga det...


24

Helg helg helg. Gillar verkligen att vara ledig!

   * Igår lyckades jag få 24 på frisbeegolfrundan med Simon, med en bra lärare är tydligen allt möjligt. (Mys)

   * Krocket är underskattat, spelade med Johanna och Avelina idag och hade det riktigt kul! (Mys)

   * Det är inte så långt till Åsvallesund ändå. Gångavstånd. Johanna och jag har provat så vi vet. (Mys)

   * Heja Annie friskt humör. På tisdag gäller det... Sista provet under min gymnasietid äger rum imorgon och sista inlämningen på tisdag. (Mys)

   * Anna kör sin musikal ikväll, just nu kanske. Lycka till fina filur! (Mys)

   * "Din nåd är dyrbar o Gud. Du är livets källa, i ditt ljus ser vi ljus." (Mys)


Slutspurt

Och jag springer, springer med långa steg. Nej, jag springer inte, egentligen bara smyger jag fram. Det är tiden som springer med ilfart, ifatt mig och förbi mig. Dagarna rusar och allt jag gör hinner inte riktigt tränga in i mitt huvud. Ibland skulle jag vilja ha lite tid ensam till att bara fundera, hinner inte det just nu. Men snart är det sommar, då...

Jag sitter och pluggar historia, eller rättare sagt funderar på att börja plugga historia. Vi har två skolgrejer kvar innan Slutet, en historiainlämning och ett matteprov. Matten är svår och historian tråkig, men har jag klarat nästan tre år hittills, så borde jag klara av dehär sista fyra dagarna av plugg. Men det är inte roligare att plugga bara för det...

Gårdagen var riktigt mysig. Den ägnades åt glass med Avelina, picnic med Matilda, Stina och Ida, frisbeegolf, grillat med familjen och Amelie-film med Simon. Ganska intensivt men härligt!

Det verkar inte bli supergött väder i helgen. Annars skulle Johanna och jag ha paddlat kanot... Men men, får se vad vi gör istället. Sen blir det tonår ikväll med fredagsgänget som vi kan kalla dem. Det ska bli roligt, en spelkväll tror jag att det blir. Simon och jag lyckas pricka in så att han jobbar när jag är ledig, och tvärtom. Inte så kul, men jag tankade lite kramar igår så att jag ska överleva ett tag till.

Ordning ibland minnen...

Nu kallar historian och D-dagen på mig, dags att ta tag i mitt liv.

Kram, Annie

Vacker

När jag skjutsade hem Jimmy och Frida vid fyratiden inatt, stannade jag vid stranden i mysingsö. Solen färgade himlen rosa medan det blev ljusare och ljusare. Det var en vacker avslutning på min balkväll. När jag körde sista biten hem behövdes det inte längre helljus och jag somnade i ett ljust rum, uttröttad efter en lång kväll.

Studentbalen var en vacker tillställning, fattas bara annat. Det är inte varje dag som man får se klasskompisar i långklänning och noga uppsatta lockar, eller fluga och smoking. Maten var supergod, talet till kvinnan roligt och valsen fin trots ett minimalt dansgolv.

En av höjdpunkterna på kvällen, var buggen med Kifa, jag gillar verkligen bugg! En annan var bussresan hem när jag pratade mycket med Jimmy, Emma och Kalle, roligt värre. Även om många som man kände uppförde sig lite... annorlunda... än vad man är van vid, så var det kul att prata med folk som jag inte snackar med så ofta i skolan. Jag såg till och med en klasskompis från högstadiet som jag inte sett sedan dess. Skumt egentligen.

Jag har kommit fram till att sinuskurvan verkligen fungerar i praktiken. Tur att jag var på en topp när jag körde bil hem sedan :)

"Där är trafikskolan"
"Va??"
"Trafikskolan..."
"Är festen på trafikskolan?!"

Dagarna går. Imorgon är det den 18:e. Och om mindre än tre veckor är det student. Och sommaren är näst intill här. Och klockan tickar. Och han är vacker när han ler.

Take me to the river

Jag lever
och mår bra
och knallar på
och trivs med livet
och har det bra
och allt detdär.

Matilda och jag kollar på filmer (fyra stycken på fem dagar, har det någonsin hänt?), och promenerar med Spicy (sypersöt vovve!), och lagar mat (seriös mat ibland... men pizza och kebab också), och pratar en hel massa (som man helt enkelt gör när två vänner bor i samma lägenhet). Snart hemma igen, känns bra det också fast lite tomt...


Tanken
slår en kullerbytta
och när jag sätter mig upp
är jag plötsligt
helt yr i huvudet,
yr
och
lycklig

/A.

Flytt

Jag sitter med en filt runt mina axlar i en kall källare, där det enda som bryter tystnaden är datorns mjuka brummande. Mina syskon har gått till skolan och mamma och pappa jobbar, så en morgon som denhär är ganska lugn. Fantastiskt att jag orkade upp redan vid åttatiden, när jag egentligen börjar först vid elva. Men då har man tid för att lyssna på datorns burr för sista gången på en vecka. Tid för att säga hejdå till huset innan resan.

Imorgon, samma tid på morgonen som nu, så flyttar jag hemifrån. Ensam till en tom lägenhet för en lång, lång tid.
Eller kanske inte. Med Matilda. Till Annas lägenhet. I en vecka.
Men det är ändå första gången jag ska klara mig ensam så länge, med allt vad det innebär. Matlagning, hundpromenader, vaktning av lägenheten... Det ska bli riktigt mysigt, ser verkligen fram emot det! Fast det innebär få blogginlägg tyvärr, men det får jag stå ut med.

Sportfåne? Eller bara en kort dos av intresse för hockey? Hur som helst så var det kul att se Sveriges match mot Tjeckien igår, spännande värre.

Filmintresserad? Eller bara en ovanligt bra film igår i gott sällskap? Hur som helst så var Crash en superbra film som jag absolut måste se igen. En film med tanke och kärlekshistoria, inte dåligt.

Ha det finast!


Life is a flower

Arton skoldagar! Arton! 18! ARTON! Man behöver inte läsa mellan raderna för att förstå hur lite av min gymnasietid som är kvar. Arton skoldagar?! Jag tror att det till slut har gått upp ett ljus för mig, hur kort tid det egentligen är...

"Carry on smiling and the world will smile with you"

Dagen har varit som vanligt på NV. Simon skulle säga att det varit riktigt slappt, fast det vill jag inte erkänna. Behöver inte erkänna det heller, för så slappt är det inte (?).  Det var faktiskt en lång dag, mellan tio och fyra. Min längsta skoldag egentligen, men med ett hål på två timmar så det gjorde inte så mycket. Dessutom gick mogna Sofie och mogna jag ner till ica och köpte wienerbröd, mums.

"I don't care about the world, I'm living for the light"

Ikväll blir det cellgrupp hemma hos Magnus. Hoppas på go gemenskap och go bön och go lovsång. Och gott sällskap såklart.

"The consequences of living without life"

Imorgon ska jag hämta min balklänning. Inte lång tid kvar till balen heller, kul! Men jag är inte jättefärdig, har ingen aning om hur jag ska göra med håret. Men den dagen, den sorgen. Fast det är läskigt vad tiden springer...

"We live in a free world, I whistle down the wind"

(Ace of bace, life is a flower)

KRAM // Ni-vet-vem

En ny bunt med ord

Det har gått några dagar sedan sist. Några händelsefulla dagar, så det finns en risk för ett lite längre inlägg. Men frukta inte...

Valborgskvällen blev en kall tillställning, men det var mysigt ändå. När jag varit och fikat med Rebecka Fin Ljunggren, samlades hela holy kyrkgänget på havslätt och hade aktiviteter. Det roligaste var pilkastningen på vattenballonger. När allt folk hade gått, hade jag och Jimmy vattenkrig, somrigt! Fast det är hemligt att vi tog sönder ballongerna, så säg det inte till någon är du snäll...

Fredagen var dagen då Rudolf fick en konkurrent. Tillsammans med Simon, Béa, Josef och Johanna Fält åkte jag till en spegelblank sjö och grillade. Det var jättehärligt! Jag fick vinna i plump, vi åt en hel massa gott, badade kallt och solade varmt. Tyvärr blev jag rödare än rödast, inte så jättekul kanske. Fast det börjar gå över till en nyans som gör att jag inte ser lika sjuk ut, skönt. Fast tro inte att jag blir brun för det, bara rosa istället :) Kvällen ägnades åt Johanna och tonårsgänget med favorit i repris: grillning.

Tidigt på lördagmorgonen bar det av mot Tjockhult eller Huvudstaden eller Fjollträsk eller... ja Stockholm. Kärt barn har många namn och det är faktiskt en fin stad. På ditvägen hade jag en av de mysigaste bussresorna i mitt långa liv, med Simon i sätet bredvid. Sedan gick vi på några bra möten på flera olika torg. Jag kommer speciellt ihåg ett drama i Kungsträdgården, som berörde. En tjej som tog på sig olika roller, olika masker när hon träffade olika personer. Men inför Jesus höll ingen mask, utan hon kunde och var tvungen att verkligen vara sig själv. Det borde jag tänka på oftare... Jag åt också min andra kebab i livet, mums, och sushi som faktiskt var gott det också. Innan en lika mysig bussresa hemåt, hann vi med en glass och en promenad i Gamla Stan.

Söndan blev en städdag mer än vanligt. Först städning i kyrkan och sedan jobbet i Kulturverkstan. Som tur var kom Matilda hit sedan och vi hade en go´ eftermiddag med prat, glass, promenad och spel. Snart flyttar vi in hos Anna Meling, det ska bli så kul att få rå om en egen lägenhet och att få vara med Matilda dagarna långa! Kvällen avslutades hemma hos Simon med Coupling - en av få saker jag ser på teve (det enda) - och spelet boggle - total utklassning (vill inte säga vem som slog vem..).

Hoppas du har haft en lika härlig helg som jag har... Jag tänker på er, och är inte ensam om att göra det! Kram!

RSS 2.0