Ekvation

Den 26:e april var en stor dag. Det var en så varm och solig dag, att man skulle kunnat tro att det var juni. Just den dagen spenderade jag med Johanna och den ekvationen är inte alls svår.

Johanna + Annie + sommar = bad

Ja, vi badade och det var hur härligt som helst! Okej, det var inte juni-varmt i vattnet, men det var jättekul ändå och man blev sprallig i hela kroppen. Efter doppet låg vi kvar på bryggan och solade, pratade, fikade och spelade master mind (nya favoritspelet). Dessutom blev det en moppetur också, skoj skoj livboj. Tack för en härlig dag!

Bus och badkar

Äntligen fick jag fira min artonårsdag riktigt ordentligt. När jag fyllde år i höstas, fick jag som present att åka till boda borg med familjen (jo jag vet, inte en väkommen-till-vuxenvärlden-present direkt). Igår blev det äntligen av. Hela familjen Sterckx plus Simon gav sig iväg till Sävsjö för att bli barn under en dag. Det var superroligt. Simon, jag och Avelina var i ett lag och vi vann över Joel, mamma och pappa, vad de än säger...

Hur som helst så hade vi det riktigt roligt som barn. Jag kommer ihåg en bana speciellt, där första rummet bestod i att träffa bollar i en toalettstol. I rummet därefter, skulle man åka i en slags linbana som bestod av ett badkar som hängde i taket. Det var kanske inte någon jättesvår bana, men kul var det. På bilresan hem igen åkte jag med Simon, och där blev vi vuxna igen och hade seriösa samtal. Fast bara lite.

Dagen avslutades med en mysig grillning med kyrkgänget och monas café. Lyckad dag. Kanske berodde det lite på att jag fick vara med Simon nästan hela dagen... Jisses! Från kl 9 till kl 1, det blir 16 timmar! Som sagt, lyckad dag!

Bubbla

Jag går runt i min egen lilla bubbla av tankar och beslut. Gör inte du det också? Idag har jag försökt att öppna min bubbla lite mer än vanligt. Det var inte så lätt, det var länge sedan jag var så trött som jag har varit idag. Jag har verkligen varit riktigt tråkig, gick till och med ifrån matten för att jag helt enkelt inte kunde hålla huvudet upprätt. Men hur som helst så krävs det lite mindre energi till att prata med folk än att räkna matte. Det var bra, för jag fick tillfälle att prata lite, inte bara med de fina vanliga filurerna, utan också med Jenny, en del med Sofie, med Anita och även några ord med Sofia. Jag fick öpnna bubblan lite och utbyta tankar och beslut.



Runt halv fem igår eftermiddag hände det. Simon frågade om jag vill följa med honom till Skellefteå i sommar. Följa med till Skellefteå. Du kan inte ana hur glad jag blev! Det var ett lätt beslut! Eftersom det var rea på flygbiljetterna tills igårkväll, bokade vi resan redan då. Det ska bli så roligt! Att träffa hans föräldrar, att se stan där han är uppväxt och att få resa själv med Simon. Två bubblor som går hand i hand. Om nu två bubblor kan göra det...



Tycker om när du tar på mig
Jag tycker om när jag har dig vid min sida
Tycker om när du ler en stund mot mig
Det kan aldrig kännas bättre än så här

(Per Gessle)

Som får glädjen att flöda

Studsmattor. Simon. Gospel. Klasskompisar. Varm choklad med kalla händer. Johanna. Franskalektioner. Foton som man nästan glömt. Pianonoter med ackordet Gadd9. Kortspel. Romarbrevet 11:33. Sms. Gapskratt. Matilda. Inställd fysiklektion. Twisterglass. Jesus. Att prata med mamma. Att prata med pappa. En gul påsklilja. Kramar. Felsägningar. Att nynna lite. Biobiljett. När man vågar. Ögon. Rutchkana. Nåd. Hon sa hej! Frisbeegolf. Hakuna Matata på franska. Solsken. Återseenden. Spontanitet. Fredagspuls. Det vackra ordet smuggla. Tennis. En månad. Vänskap.

Nostalgi och jubiléum

Fyra veckor. En månad. Vi pratade om ifall man ska säga grattis till varandra, det är ju lite själviskt egentligen. "Grattis Simon, du har fått vara tillsammans med mig i fyra veckor!" Fast man vill ju ändå fira det på något sätt. Vi firade med att laga en jättegod pastarätt, prata och kolla på Robin Hood - prince of thieves. Ännu mer filmallänbildning för Annie alltså, och den var riktigt bra! Men framför allt var det en mysig kväll med en mysig pojke.




Vi skulle gå på konsert, en vårkonsert där lite blandat folk från Oscarsgymnasiet skulle spela. Så Joel, Jimmy och jag cyklade iväg vid halv sju-tiden för att vara där lite innan det började och förhoppningsvis få bra platser. Klantigt värre! Det visade sig att konserten började vid sex, och vi hann bara höra en och en halv låt innan det var slut... Det var snopet faktiskt. Osis.

Hur som helst, så var det riktigt härligt väder ute, så på hemvägen plockade jag fram barnet i mig och blev lite nostalgisk. Vi stannade på lekplatsen utanför mitt gamla fritids, och minnen bara vällde över mig...
* När jag och Lina gungade det högsta vi kunde medan vi sjöng Kristina från duvemåla.
* Hur stor rutchkanan uppe i skogen var (den var fortfarande lång trots att jag har växt lite).
* När Alexandra gick runt och sa "ich liebe dich" till alla hon mötte tills Alexander blev trött på henne och sa "ich liebe dich på dig själv, du".
Det är härligt att få minnen tillbaka, saker man nästan glömt bort. Jag är riktigt pepp på att gå tillbaka dit imorgon när det är öppet, och se hur det ser ut inomhus. Om jag vågar.



Avelina Hjärta Tomater

Vuxen?

...Och Annie fick ett påskägg i år också!
Jippie!!



"The only pain is to feel nothing at all"
U2, mysterious distance

Provsmaka

Påskhelgen har till stor del bestått av en massa nya saker, framför allt i matväg.
1. För första gången har jag smakat kaffe, är det inte fantastiskt?! Det var så otroligt annorlunda än vad jag hade tänkt... Det smakade inte alls svart. Bara surt och beskt. Men det var inte äckligt... Fast inte gott heller.
2. Lakrits har jag smakat innan, och det var inte gott denhär gången heller.
3. Inte ens lakritsglass smakade bra...
4. I vår familj älskar alla camenbertost, brie och alla möjliga konstiga ostar. Igår var det dags för mig att smaka, men tyvärr var det ingen hit.
5. Vem kunde tro att jag skulle gilla jansons frestelse? Jag har aldrig vågat smaka tidigare men det var faktiskt helt okej. Helgens enda "lyckade" provsmakning.
6. Jag gillar räkrom men nej, kaviar var inte alls gott. Tyvärr. Jag får fortsätta äta ägg med bara salt på.



En helt ny värld
Ifrån ett annat perspektiv
Ingen bestämmer här, var och när
blir glömt högt ovan molnen

En helt ny värld
En plats jag inte visste fanns
Men här syns allting klart, så underbart
att va här i en helt ny värld med dig

Filmallmänbildningsförbättringskurs del 2

Återigen har det hänt något stort, jag har hunnit kolla på film!

Med ögon som knappt gick att hålla öppna ens med hjälp av tändstickor, var film det enda som jag orkade ägna mig åt igår eftermiddag. Hur som helst så hittade jag Casablanca på en gammal inspelad video, och tänkte att lite kultfilm aldrig skulle skada. Tro det eller ej, men jag gillade den. Det kanske inte var så konstigt förresten, med en fin kärlekshistoria och lagom mycket drama. Den var svartvit, men det vande jag mig vid ganska snabbt. Dessutom fanns det en massa bra repliker, som jag känner på mig att jag har hört citeras, tex

"Play it again, Sam" 

"Here's looking at you, kid".

Tyvärr märktes det ganska mycket att den har några år på nacken. Vissa karaktärer presenterades grundligt, men kom aldrig tillbaka sedan och då började jag undra varför de var med i filmen överhuvudtaget. Men den var absolut sevärd och ganska spännande, speciellt med tanke på att jag var supertrött och ändå inte somnade under filmen.



Långfredag.
Familjen jobbar.
Städar huset riktigt grundligt.
Lagar värsta påskmiddagen.
Jag hjälper väl också till lite.
Sedan ska jag hälsa på Matilda och prata ut.
Gå till kyrkan och påminna mig om vad det är för dag idag egentligen.
Och åka hem till Simon och lära känna lite mera.

Påsk-kram!
Annie

Badminton-Annie



Snart börjar badmintonsäsongen igen, härligt ju?! Det blev en ganska självcentrerad bild av vissa orsaker, men hoppas att ni står ut med det.

Styrkor och svagheter

Frisbeegolf.
Dunderkul!
Fast jag är inte ett dugg bra.
Nästan sämre än sämst.
Sämst av sju.
Men det bjuder jag på.
Det var faktiskt värt den totala förödmjukelsen.
För vi hade det riktigt kul
där vi vandrade runt i parken
en solig söndagseftermiddag i april.

Men något borde jag i alla fall ha gjort rätt.
För någon ville laga mat med mig i eftermiddags.
Någon tillbringade ungefär tolv timmar med mig i går.
Någon kom nästan sent till innebandyn ikväll på grund av mig.
Någon är så underbart omtänksam.
Någon.

Jag har haft en härlig helg... Vattenpalatset med en massa roliga människor, fika med Johanna, fest hos Nikolina, bio, gudstjänst... Och nu är Matilda back in town!

Ha det bra!

Matlagningens ädla konst

Jag kan knappt förstå att det är vår. Det är så otroligt härligt (inte knäppt...) med all värme och sol. Jag och Simon tog go´aste promenaden till Gunnasö igår. Utan jacka. Mys.

Jag har alltid känt mig ganska hyfsad på att laga mat, men igår gick det verkligen kasst. Jag menar, vem misslyckas med att koka spaghetti och steka mamma scans frysta köttbullar? Jag, tydligen...

Vi skulle fixa lite snabb mat hos Marcus innan elevafton på ES började. Det första problemet var att jag inte visste hur mycket spaghetti som var lagom till sju personer. Vi tänkte att ett kilo skulle vara rätt okej, det gjorde inget om det blev över lite. Problemet var att det inte gick att röra om i grytan, så det brände fast i bottnen. Bränd pasta, hur lyckas man?! Dessutom fanns det inget durkslag och efter vissa klantiga försök, slutade det med att hälften av pastan låg i diskhon. Perfekt, Annie! Droppen gick när jag lyckades bränna köttbullarna också. Men men, hur som helst så var vi riktigt hungriga efter alla dessa strapatser och det blev ganska gott ändå.

Mätta och belåtna kollade vi på elevafton med skolans esteter. Joel var bäst! Jag lovar.

Kvällen avslutades med en mysig kväll hemma hos Sara som fyllde år. Simon och Sara gjorde varsen klockren version av Skalman. Bea imiterade en rappare till mycket skratt. Johanna Fält visade sina färdigheter i att nynna. Jag överraskade alla med att veta vad en hanrej är för något. Stina ritade en tvestjärt medan hon blundade och jag blev riktigt förvånad över hur snyggt det blev. Totalt sett: mys.

Ikväll ska vi till Mönsterås och bada bubbelpool med mera, med tonårsgänget med flera. Det ska bli så otroligt kul!
Ha de ännu bättre!
Kram!


Två veckor

Man kan ha många olika saker gemensamt:
Musiksmak.
Intressen.
Gemensamma kompisar.
Tro på Jesus.
Tankar.

Det faktum att varken Simon eller jag gillar ost, har kanske inte så stor betydelse egentligen.
Egentligen.
Men av någon anledning känns det bra.
Fast det är bra att vi har andra saker gemensamt också:
Musiksmak.
Intressen.
Gemensamma kompisar.
Tro på Jesus.
Tankar.

/Annie Sterckx



Och där dina fingertoppar
nuddade min hud
finns nu kärlekssånger begravda

Och jag kan inte sluta sjunga

/Anna Jonson

RSS 2.0