Söndagssnack i juletid

Ursäkta bristen på fantasi i mina inlägg nuförtiden. Jag har egentligen inte så mycket fantasi i mina tankar heller, all energi går åt till att förbereda mig på resan som nu bara ligger sju dagar bort! Just idag ägnar jag åt att vara ensam. Jag behöver nog vara det för att riktigt kunna smälta det som jag ska göra, och för att vänja mig lite inför Frankrike.

Jag har haft tre fantastiska dagar utan jobb och det har varit jätteskönt. Har träffat både släktingar, Simon och Johanna väldigt mycket och det har varit jätteroligt. Mycket mat, ticet to ride, piano, tårar, skratt och prat. Julens återkommande samtalsämne har varit kattskämt. Det började dagen innan julafton med de gamla klassikerna. "Katt åt lampa, lös i magen" och "Katt åt pall, satt i halsen". Sedan ballade det hela ur med nya egentillverkade vitsar om allt och alla. "Katt åt piano, blev stämd", "Katt drack te, behövde gå på muggen" och så vidare.

Tre dagar framöver väntar med jobb, en dag på arken och två på karamellagret. Nyår ägnas åt gamla nv-te-gänget, hoppas att alla kan komma! Sedan planerar jag att umgås med Matilda, Johanna och Simon en hel del, packa, träffa familjen och vara nervös.

Ta hand om er!

K
R
A
M

A.

Go tell it on the mountains

Julafton
Dagarna har rasat iväg, och plötsligt är julafton över.
Jag är nöjd med dagen.
Nöjd med sällskapet.
Nöjd med besöket.
Nöjd med presenterna.
Nöjd med mat och godis.
Nöjd med musiken.
Nöjd med kyrkbesöket.

Elva dagar kvar.
Elva dagar som jag vill fylla med vänner och packning och mental förberedelse.
Jag kommer att sakna er så!!
Speciellt Simon! Men det vet du och ni mycket väl!

Jag är en bergochdalbane-människa.
Det märks så tydligt nu.
Men man måste vara nere ibland för att kunna var på topp, eller hur?!

Pulkarace

Helt galet roligt!
Kyrkgänget med Nicko i spetsen åkte ikväll kl 23.00 till hjortberget med pulkor och tefat i högsta hugg.
Galet! Härligt! Tack för en fantastisk kväll!

PS! Att spräcka sina byxor är ungefär det roligaste man kan göra :) Jag spräckte termosarna med ett ljudligt knak!

Dagens favoriter på S

SMÄRTA: De allra flesta människor har att par av dessa fantastiska, vackra, spretande kroppsdelar. Armar är verkligen användbara. Idag använde jag min vänstra lem till att ta vaccinet. Ett snabbt telefonsamtal av mamma om att de hade öppet för allmänheten idag, och jag bestämde mig. Jag gick jag in på vårdcentralen utan att riktigt tänka på vad jag gjorde men väl inne i väntrummet började hjärtat slå. Som en gryta kokande vatten ungefär. Med ganska självsäker röst trots allt, berättade jag för sköterskan att jag var nervös. Hon frågade lite om jag alltid var det när jag tog sprutor, medan jag tog av mig jackan och plötsligt hade hon nålen i min arm. Det var verkligen över på fem sekunder, och jag har inte haft ont alls än. Skönt!

SÅNG: "Who am I" med casting crowns.
"Still you hear me when I'm calling
lord you catch me when I'm falling
and you told me who I am,
I am yours..."

SVARTVITA: Vårt piano är nystämt... Det låter som kyrkflygeln, en mycket vackrare klang. Härligt!

SHOPPING: Idag har jag äntligen börjat med julklapparna. Mest handlade jag till familjen i Frankrike, jag tänkte ta med mig choklad till föräldrarna och memory, utomhuskritor och polkaklubbor till barnen. Resten av inhandlandet kan jag nog inte avslöja i dethär sammanhanget är jag rädd. Men fråga mig vettja :)

SÖTA: Simon och jag hade en heldag tillsammans igår. Det var jättemysigt! Han sov över hos mig och vi åt frukost länge och väl. Sedan sjöng vi singstar, gjorde sallad, spelade kort (typiskt, jag vann på nollan igen...), var i simhallen med Avelina, diskade, åt räksmörgåsar, kollade på ungefär 14 minuter film och läste.

SCENFRAMTRÄDANDE: Johanna och Joel ska ha konsert med esteterna ikväll i döderhultskyrkan. Ska bli dunderroligt!

SIFFRA: 26 dagar till Frankrike-livet börjar...!


"Jop" sa Gud

Vilken vecka! Jag vet knappt var jag ska börja, det har hänt så mycket roligt!

Det mest otippade var ändå att Adam från pingstkyrkan ringde i onsdags runt fyra och undrade om jag ville hoppa in i pingstkyrkans påskmusikal. Genrepet skulle vara två timmar senare, men jag blev pepp och åkte dit. Det ångrar jag verkligen inte, det var jätteroligt! Efter det har jag klarat av åtta föreställningar för skolklasser under torsdagen och fredagen. Jag har verkligen varit nervös, åtta gånger totalt... Men det var roligt att spela mamma till mina barn Simon och Saga. Dessutom var det kul att prata med alla andra "skådisar" emellan pjäserna.

Jag har också hunnit sova över hos Simon. Mycket spel blir det som vanligt, och han har verkligen väckt vinnar-Annie till liv. Det är på liv eller död... Tyvärr dog i jag i Sänka skepp, men Nollan är jag expert på. Fast vem vill vara expert på ett spel som heter nollan egentligen, vad säger det om mig? Ett par filmer har vi också hunnit med, "District 9" (helskum men okej) och "The amiral" (bra med sina franska repliker men också bra för att vara krigsfilm).

Johanna sov över hos mig i fredags efter fredagspuls. Först var vi i kyrkan och åt pastasallad och lyssnade på en klok hockeyspelare, men sedan åkte vi hem till mig. Det var mysigt, det blev skolkatalogskvaller och idolspänning. Helt klart rätt par som är i finalen!

Nästa vecka blir det endel jobb på arken och karamellagret, plus julkonsert med esteterna och badhuset med söstra mi. Förhoppningsvis har jag en hel del roligt att berätta framöver. Vi hörs...!

Tidig morgon

Tidig morgon
Letar fel
Letar bingon med alla rätt
Glömmer livet
Kommer ihåg det gnagande

Tidig morgon
Letar livet


RSS 2.0