Sista maj

Solen skiner och det känns verkligen som sommar! Igår var jag och Simon först ute och lekte på fotbollsplanen här intill. Vi hade med frisbee, jätteplockepinn och volleyboll som även fick tjäna som basketboll. Det var väldigt härligt att vara ute i solen, jag har till och med träningsvärk!

På eftermiddagen åkte vi ner till Åsvallesund där vi la oss på klipporna och läste. På något sätt lyckades jag övertala Simon att bada! Det var väl en femton grader i vattnet eller något så det gick ändå att ta ett par simtag innan man gick upp. Årets första dopp för min del, skönt!

På hemvägen svängde vi förbi hemma hos mig där mamma stod med rabarberpajen redo, så det blev en fikapaus med henne, mysigt. Sedan åkte vi vidare ut till Havslätt för en grillkväll med gänget! Stina är tillbaka efter ett år i Sydafrika och Maggen, Andrea, Malin och Johanna ska snart flytta allihop, så vi får passa på.

Idag jobbar Simon igen, precis som resten av Oskarshamn. Så jag ska sätta mig i solen en del, kanske bege mig ut och springa lite om jag orkar. Tänk, att ha tid att läsa en riktig bok! Ha en bra dag!! Kram

Mamma Pappa Barn-dag

Idag har jag umgåtts mycket med mina fina föräldrar, det är inte fy skam! Avslutade dagen med gitarr och bas-spelande med mamma, roligt! Och vi hann med en omgång ticket i eftermiddags. Men mors dag innebar även att jag fick umgås mycket med pappsen. Vi tog en lång promenad ut till Ernemar och tittade på fåglar och naturen på vägen. Han kan så mycket om fåglar nuförtiden, intressant. Dessutom kom Johanna på besök, trevligt att ses igen!!

Nu ska jag somna sött. Simon jobbar men jag sover ändå här inatt. Fem dagar till Frankrike!

Bisou!
 

Hem ljuva hem

Jag sitter här en söndagmorgon hos Simon och äter gårkvällens godis till frukost, mm! Igår var verkligen en hektisk dag. Jag cyklade ut till Matilda på förmiddagen och vi tog en lång promenad med hennes vovve och pratade konstant i några timmar, mysigt. Sedan åkte jag in till stan där jag mötte upp Simon och Andrea. Vi tog en trevlig fika och sedan gick vi och tittade på Joel och alla de andra balklädda studenterna. Så fina! Och så roligt att träffa läraren Christine som också var där och tittade. På kvällen åt Simon och jag god mat ihop och såg på "I am number four". Det var en mysig kväll, välbehövligt lugn.

Jag gillar att vara här i Oskarshamn! Jag har tagit några hyllor i Simons garderob och gjort till mina. Härligt att bo här, för ett tag i alla fall. Idag ska jag hem-hem. Träffa mamma på mors dag, umgås med Johanna och sedan bara vara med min familj.

Spirit-filmen går på tv:n nu, den är så fin och musiken är fantastisk, det är nog musiken som gör den så gripande!

I dina ögon, är det lättare å va

Det är härligt att vara hemma igen! Än har jag dock inte varit hemma-hemma mer än en kort stund, men idag!

I onsdags kväll var hela familjen på esteternas vårkonsert. När tre låtar återstod kom Joel upp på scenen och körde Crazy On You med Heart, hur bra som helst! Sedan kom Sara Ribman upp på scen med alla estet-flickor, hon sjöng en så mysig låt och hon gjorde det så bra. Till slut var det dags för den stora finalen, Queens Somebody To Love med två solister som var helt otroligt grymma! De gjorde Glee's version och mot slutet tog en av tjejerna toner som fick mig att fälla några tårar. Helt sjukt vad jag gråter på sistone! Men lyssna på låten så kanske ni förstår :) Värt att nämnas var även en låt som handlade om att stå i kö, så rolig, och en hårtorks-dans! Hur som helst var de alla väldigt duktiga!

Igår var vi på fest hemma hos Tessan som fyllde år, mysigt. Det var drop in så människor kom och gick lite. Jag satt länge med Malin och pratade om yrkesval och hennes bröllopsplaner, så roligt att träffa henne igen! Jag fick även träffa Adams flickvän, Ellen, och vi gick alla fyra och åt sushi.

Jag njuter av ledigheten. Jag njuter av att inte vara tvungen att göra massa saker. Och jag njuter av att träffa alla igen! På söndag blir det Johannas tur! :)

Sommarlov!

Nu sitter jag hemma hos Simon i Oskarshamn och njuter av lugnet. Simon åkte nyss till jobbet och jag behöver inte göra något alls. Jag är inte uttråkad. Känner mig inte ensam. Bara nöjd med friheten i att vara själv.

Jag har packat upp de tusen plagg jag tog med mig hit (har jag såhär mycket kläder?), fixat lite med Simons födelsedagspresent (en kompatibel som får plats i resväskan till Paris), fyllt Simons kyl med diverse laktosfria produkter och letat lägenheter på blocket.

Sara har fått jobb i Kalmar över sommaren och samma veckor som mig, roligt!

Ikväll är det vårkonsert med Esteterna. Vi ska dit och lyssna på Joel, Johanna, Rebecka och alla andra fina esteter :) Tänk att min lille lille bror tar studenten om ett par veckor, galet!


Ajöss

Nu har jag sagt hejdå till Klassen för sommaren. Igår efter skolan gick jag med Maja, Ellinor och Ellinor till Ben&Jerrys och åt glass. Efter ett tag kom Hanna och Emma också och vi passade verkligen på att prata av oss ordentligt innan sommaren. Jag och Maja var nog där i nästan tre timmar innan vi tog ett tårfyllt adjö.

På kvällen träffade jag och Hanna resten av klassen på Krögers. Jag har gått förbi Krögers ett flertal gånger och tänkt att det ser mysigt ut där, och nu fick jag chansen att mysa där på riktigt också. Vi pratade och umgicks i ett par timmar, innan vi tog farväl där också.

I eftermiddag ska jag och Hanna göra synundersökning på varandra för sista gången innan sommaren. Det blir spännande att se om man minns något. Kul!

Snart går cykeln mot blodgivarcentralen, spännande...! Ajöss!

Summernight city

Det händer så mycket! Och jag hinner inte riktigt uppdatera på bloggen... Men idag har varit en underbar dag, och med sista tentan avklarad har jag nu SOMMARLOV :) Det känns jätteskönt, särskilt eftersom jag har två dagar kvar i Kalmar att göra ingenting och vila upp mig inför Oskarshamns-månaden.

Idag har jag sett typ tio sorters blommor under min joggingtur, och däribland både hundkex och smörblommor, somrigt. Jag cyklade även ner till havet och låg en timme i bikini och läste, härligt.

Tvätten är i full gång, men nu verkar det som att klassen ska ses på Krögers, en sista kväll med gänget. Hade först tänkt ta en hemmakväll men det kommer fler tillfällen för sådana, och nu när Hanna frågade...

See you soon!

Tentan

Nu är jag hemma efter en joggingtur vid havet. Jag behövde tagga till lite och rensa tankarna. Tyvärr gick dagens tenta inte alls som jag hoppats på. Eller det jag hoppats på gick bra, men jag fick ett konstigt glas som jag aldrig tidigare filosoferat över. Om glaset är +/- 0 med cylinder, hur gör man då för att få ut ett PD? Mystiskt... Får se om jag mot all förmodan gissade rätt, annars blir det nog omtenta nästa onsdag.

Om en timme går bussen till Oskarshamn, mysigt! Min syster ska spela bas i 9:ornas årliga musikal, så jag ska hem och vara en stolt syster...

Trevlig helg!
 


Onsdag

Vet ni vad jag gillar med att bli äldre? Att människor börjar hitta sig själva mer och mer. Är det inte underbart? Idag på repet med lovsångsbandet insåg jag hur bra grupp vi är. Att alla kan vara sig själva, vågar säga vad de tycker, struntar i om det blir fel ibland och vågar vara unika, olika. Jag tror att vi alla sa ifrån någon gång när vi ville ha något annorlunda. Är vi inte en fantastisk grupp när vi har nått det stadiet?

På lördag spelar vi på studentgudstjänsten och det känns bra. Jag kommer att bli nervös, men någon gång ska vara den första. Och förhoppningsvis är någon gång den sista också!

Och imorgon är det den praktiska tentan i optisk teknik-kursen. Det känns lite sådär, jag räknar egentligen med omtenta på åtminstone någon del. Men samtidigt kan jag ändå mycket. Så vi får se hur det går. Kommer nog vara ganska nervös där också...

Imorgon kommer vår lägenhets-annons ut i tidningen, spännande! Hoppas att någon hör av sig, det vore så bra. Vi har varit och tittat på två lägenheter nu, en stämde inte alls och en var superfin men med andrahandskontrakt. På fredag får vi veta om vi får den, annars håller vi alla tummar vi och sänder en tanke till Han Som Har Koll, för att någon svarar på annonsen. :)

Sleep tight!!
Hugs, A.


Men det hindrar inte mig...

Sedan sist har jag hunnit med en hel del. Men just nu tänker jag lite i banorna: varför strävar man hela tiden efter att hinna med så mycket som möjligt? Jag känner mig som att jag bara måste göra en massa saker hela tiden, en press att "dethär gjorde jag i helgen" och "dethär ska jag göra idag". Så ska det inte behöva vara, jag vill inte känna att jag mäter mig med andra. Det ska jag börja jobba på!

Bloggen gör det inte direkt lättare. Det är här jag skryter om vad jag hittar på dagarna i ända... Jag vet inte hur bra jag mår av det egentligen, detta eviga skrivande om vad jag gör. Fast jag tycker ju att det är roligt att berätta, kul att formulera mig, roligt att visa upp foton. Kanske ska jag försöka skriva lite mer tankar och inte bara rabbla allt jag hittar på. Eller?

Men idag hindrar det inte om att berätta att jag och Simon har haft en mysig scones-morgon med marmelad och ost. Att det blir så mycket roligare att plugga när man har någon som förhör en. Att jag har varit på en sportbar för första gången i mitt liv och blivit vettskrämd/fnissig av alla höga utrop som kom när något lag gjorde mål (tyvärr oftast fel lag...).

Idag har min fina syster intagningsprov på estetiska programmet, spännande! Hoppas hon är lugn och att det går bra.

Idag är det norska nationaldagen, och det firar Simon och jag med... Ticket to ride - Europe!

KRAM!
 

Eurovisionkväll

Jag åkte hem till Maja ändå och det var tur det! Jag mådde mycket bättre på kvällen och det var så trevligt att umgås. Anna, Martin, Ellinor, Sara, Josefin och Hanna N var också där, trevligt. Maja hade fixat marängsviss och vi satt och fikade och mumsade godis samtidigt som vi kommenterade bidrag efter bidrag.

Roligt att Erics låt gick så bra! Även om inte jag gillade den, så är det alltid spännande när det går bra för Sverige. Själv tyckte jag om Finlands låt, Ungern och Storbritanniens. Men Azerbaijan som vann, var också riktigt bra, särskilt när man fick höra den en gång till. Man blir lite lurad när man bara hör varje låt en gång, det är synd.

Idag kommer Simon till Norrliden, och vi ska bege oss på gudstjänst i Pingstkyrkan, gå på en lägenhetsvisning (!) och titta på VM-finalen i hockey.

Je viens de terminer mon livre francais, et il était super! Bon, uniquement pour vous: Bisou!

Halv-sluddrig

Jag har haft en superduper-lugn dag. Jag känner mig trött i hela kroppen, inte så kul. Men det har blivit lagom mycket plugg och lagom mycket läsning i min franska-bok. Har även kollat lite på nätet om Paris, ska bli så roligt att åka dit! Eurovision hos Maja, eller inte Eursvision hos Maja: det är frågan! Men jag tror att jag cyklar dit en stund i alla fall, vore mysigt att träffa dem. Tröttheten i kroppen väger upp tröttheten i huvudet av att vara ensam en hel dag.

Quand l'orchestre s'arrêtera, je danserai encore...
Quand les avions ne voleront plus, je volerai tout seule...
Quand le temps s'arrêtera, je t'aimerai encore...
Je ne sais pas où, je ne sais pas comment...
Mais je t'aimerai encore...

(Le temps qui reste, av Serge Reggiani)

Jag diggar

I din blick är jag underbar.
I din hand, får jag bara vara.
Herre hjälp mig se dig klart.

Jag har haft en jättetrevlig kväll med Johanna. Vi gick en runda på stan, bakade pizza, lyssnade på gammal go musik och bara pratade. Minnen och senaste nytt i en perfekt blandning, vi är så bra tillsammans.

Simon och jag spelar spel efter spel, roligt! Vi tog efter mamma och pappa, och spelade Ticket to ride, bäst av tre, igår, roligt! Idag blev det Carcassonne och Go, roligt! Tror tyvärr att Simon tog hem storsegern, men lika glad för det är jag, nästan ;) Efter lunch idag åkte han hem till Oskarshamn, men han kommer tillbaka på söndag igen, roligt! Har saknat vardagen med honom, det var länge sedan vi sågs såhär ofta.

Vi letar lägenhet för fullt nu: blocket, Kalmarhem... Än så länge utan resultat, men vi fortsätter att hålla tummarna. Hör ni något får ni gärna säga till! Det ska bli så roligt att flytta ihop, kan knappt förstå det, att tiden går så fort!

Imorgon blir det en pluggdag. Kanske sov- och plugg dag. Eventuellt även en bak-dag, är lite sugen på att baka sockerkaka i min nya kak-form. Sedan blir det eurovision-finalen hemma hos Maja, mysigt! Jag har inte sett deltävlingarna men är ändå väldigt pepp på att bedömma, eurovision är alltid något extra!

Natti natti! Kram!


How do you do

Simon är här, och det passar jag på att fira med att... bli förkyld! Lite tråkigt, är verkligen bara hängig och seg, men det är roligt att ha honom här! Vi har nu sett en "mitt på dagen-film", varit en runda på stan (han fick släpa mig längs gatorna) och ätit god lunch bestående av pasta och tomatsås. Jag tog en ledig dag idag och det var det värt! Nu har vi bara en lektion kvar plus två tentor resten av terminen, galet, men jag borde vara i skolan desto mer och träna på egen hand.

Resan till Jönköping var rolig. Det mest intressanta var när vi fick lyssna på hur båg-designer jobbar. De är verkligen grundliga, gör resor i jobbet för att få inspiration inom teman som tex "gardenlife" eller "undervatten". De färdiga bågarna kan nästan se ut hur som helst, det är inte alls säkert att det är blommönster eller fiskar på utan tex ett korsmönster inspirerat av en gärdsgård, eller metallnitar som skulle kunna se ut som fiskfjäll. Efter det fick vi prova bågar, tyvärr hittade jag inte de perfekta bågarna, men det var flera i klassen som kom ut nöjda och glada!

Ensam stund

En stund för sig själv nere vid havet, är något jag rekommenderar. Tio minuter utan press, känns som en timme, man blir så avslappnad. Det ska bli härligt med sommar och med mer av sådant!

Ikväll ska jag på hall-grannen Therese's Spex. Det ska bli spännande, det verkar som att man kan ropa "Omtag!" och då gör de om scenen fast på ett nytt sätt, kul! Imorgon åker vi till Jönköping med klassen, för att titta på bågtillverkning. Kanske kommer jag själv hem med ett par nya bågar...? Sedan kommer Simon hit och hälsar på tills på fredag, mys!

Fina fina Johanna är också på väg hit. På fredag får jag återse henne, det var länge sedan nu.

Nu ska jag ta det lugnt i solen en stund innan jag åker ner till skolan igen. Kram!

Och jag tänkte att du kunde stå där i solen, ...

Jag har haft en härlig dag. Förmiddagen spenderades i verkstaden med fina klasskompisar. Det gick okej idag tycker jag, det känns som att jag blir bättre och bättre på att slipa in glas. Jag klarade ett av glasen bra, hoppas jag, medan jag har fått börja om på det andra. När det är riktigt mineralglas och inte plast-glas är det lite klurigare: det får inte vara spänningar i glaset, inte gå flisor, man måste slipa ner kanterna noga så att det inte är så vasst och så vidare.

Jag känner mig ganska stressad. Om exakt två veckor har jag sommarlov! Det är galet hur mycket jag ska hinna med innan dess, hoppas att allt flyter på. Det känns okej, för det mesta är praktiskt så man behöver inte gå runt och tänka att man borde läsa som det brukar vara, utan det gäller att planera in dagar i skolan.

Här kommer lite bilder från helgen och ifrån dagens soliga, varma minigolf-runda med tjejerna!


Zahidah med söt son!!


Mys med Zazza!


Lisa och Jimmy!


Glofteam nummer ett!


Och nummer två! Tror tyvärr att nummer två slutade som nummer ett, men det hör inte alls till saken.

Natti natti!


Hej igen!

Nu är jag hemma. Trött och glad. Jag har varit hos Zahidah med familj och blivit ompysslad, varit hos Jimmy med flicka och Emma-granne och umgåtts, samt åkt på ett tåg som var i målbrottet. Dessutom såg jag en vild struts, men någon sa att det var en trana. Är inte helt övertygad.

Nu borde jag sova. Det märks nog på inlägget ovan. Imorgon ska jag göra mina glasögon i verkstaden, samt spela minigolf med flickorna, mys!

God natt!

Vad hände?!

När jag sitter och äter frukost, blöt i håret efter en morgondusch, inser jag att klockan inte är tio i sju som jag tänkt. Jag måste ha råkat ställa fram väckarklockan en timme igårkväll, för alla andra klockor är tio i sex. Konstigt! Och ganska lustig känsla att ha gått upp klockan tio över fem, det har väl hänt sådär två gånger totalt i mitt liv. Det bevisar helt enkelt att allt sitter i huvudet, det var inte alls så jobbigt som det hade varit om jag vetat att jag gick upp tio över fem!

Nu har jag dötid. Bussen in till bussen går om en och en halv timme och jag är nästan klar. Det känns lite onödigt att somna om, det ska jag göra på bussen :)

KRAM!
  


Vet ni vad jag har gjort idag?

Jag har varit ute och sprungit.
Jättelångt.

Med linser!!

Jag ska börja med att säga att jag ÄR sponsrad. Av optikerprogrammet, lärare, klasskompisar, synoptik-butiken... Eller kanske inte, men jag var bara så sugen på att berätta. Linserna kändes jättebra, vuxet på något sätt. Dock ser jag lite suddigt med vänsterlinsen, mjölkigt liksom. Men i stort trivs jag och känner mig redan som en linsbärare. Framöver ska jag börja med att ha linserna ungefär fyra timmar om dagen, och sedan öka med en timme i taget, och om en vecka ska jag tillbaka och utvärdera. Mitt största problem är dock att få ut vänsterlinsen. Att sätta i dem går bra, och att ta ut höger. Men att ta ut vänstern... Hmm! Övning ger färdighet förhoppingsvis.



Imorgonbitti avgår Swebus med Annie i bagage på väg mot Eskilstuna och Zahidah, mysigt! Att få träffa hennes son, och resten av hennes familj ska också bli trevligt. Sedan åker jag vidare på lördag mot Linköping för att hälsa på Jimmy och Lisa, roligt! Kanske träffar vi även Emma och Marcus och ev Anna, det var verkligen länge sedan.

Maintenant je pense à prendre une saucisse avec du pain. Ce soir je vais regarder Amélie, je suis dans une periode francais: j'écoute Kyo, Célie Dion et Carla Brüni sans cesse, je lis un livre francais et dans le salle du bain j'ai une liste avec des mots francais pour apprendre. Et j'ai hâte d'aller à Paris!!

Bonne nuit et passez une bonne week-end! Bise


I will never be the same, cause you came near

Musik.
Guds gåva till Annie och hennes lovsångsband!
Vart tog dedär tre timmarna vägen?
Dessutom har vi en trummis nu, så det låter verkligen jättebra!

I skolan hade INDO-maskinen någonting emot mig. Jag håller på med en inlämningsuppgift där vi ska slipa ner glas till rätt form för en viss båge. Idag trasslade maskinen och jag klantade mig, om och om igen. Hoppas att det går bättre nästa gång, jag behöver peppa lite nu i slutet av denhär kursen!

Imorgon ska jag på kontaktlins-provning, spännande!

Sov gott!

Kalaskväll!

Tänk vad fina flickor jag har i min klass! Ikväll har nästan allihop samlats hemma hos Anna i Nybro och grillat. Planen var att spela spel och grilla, men vi åt och pratade så spelandet får vi spara till en annan gång. Under kvällen har samtalsämnen som pensionssparande, mat, kärlekshistorier, mat, optik, mat och mobiltelefoner avverkats med mycket skratt och fniss. Karro och jag grillade korv, men Anna hade fixat så mycket fint: goda sallader, klyftpotatis och grillspett, och sedan efterrätt på det. Det bjöds på fruktsallad med choklad som man om man ville fick värma i grillen i aluminiumfolie, väldigt bra idé!


Anna mitt i tuggandet!


Ellen, Emma och Karro!



Nu ska jag gå och lägga mig, mätt och belåten. I magen och i själen!


Valborgshelgen

Jag har haft en toppenmåndag! Simon och jag sov längre än på länge. Vid tio masade vi oss upp, åt frukost, spelade spel och promenerade i vitsippehav. Efter currykyckling och avsked, cyklade jag till skolan där jag fick testa linser för första gången, roligt! Sedan gick jag och Karro och handlade grill-mat inför morgondagens utflykt till Nybro! Nu ikväll har jag tvättat i en ovanligt lugn tvättstuga, det är lyx när man kan ha fyra torktumlare för sig själv en stund :)

Jag har drömt en såndär riktigt nördig optikerdröm. Om kontaktlinser. Jag drömde om en kontaktlins som var så hård, att den var som ett mynt. Och inte vilket mynt som helst, den såg precis ut som en såndär dansk krona med hål i. Totalt onödigt, och väldigt obekvämt. Och väldigt optikerinspirerat :)

Det här är delar av min valborgshelg:


Skogspromenad i fredags!


Paus i solen nere vid havet!


Frisbeeflickor!


Valborgsfirande på Skälby med Bafrin och Sara...


och Jimmy och Anna...

¨
...och min fina Simon!


RSS 2.0