Nackspärr

Jag tror att jag ska gå ifrån datorn nu. Jag har haft ont i nacken sista dagarna och nu förstår jag varför. Men det finns så mycket att göra på datorn. Lyssnar på musik på spotify, finfin sida. Just nu rullar A whole new world från Aladdin!

Jag surfar också runt på en aupair-sida jag har hittat. Vill bara förvarna er om vad som förmodligen händer i vår, om jag vågar och hittar en familj och klarar allt praktiskt jobb. Ser verkligen fram emot det! Även om det finns mycket att sakna mycket...

Så, dags att vila nacken! Kram på er!

Den dag när jag hitta´ en mask i en ask

Dagis dagis dagis. Sång och skratt och tillsägelser och matlagning och bus och påhitt och blöjbyten och haklappar och väckningar och snack med arbetskompisar och disk och tröst och påklädning och kramar och underbara leenden.

Mina dagar på Arken börjar kännas som ett jobb. Det har blivit ganska regelbundet två, tre dagar i veckan, vilket gör att jag har börjat vänja mig. Jag är absolut inte nervös längre, jag börjar kunna rutinerna och jag vet namnen utan och innan. Jag börjar kunna jobbet helt enkelt, men ju mer jag jobbar desto mer inser jag hur lite jag kan. Hur mycket det finns att lära. Jag har kommit till en fas där jag måste plugga för att utvecklas mer. Nya vikarien som ska vara nästan heltid till jul, kan så otroligt mycket! Kanske är det dags att hitta ett annat jobb nu? Fast å andra sidan utvecklas jag av att bara vara där och lära mig av erfarenheterna.


Höstpromenad

The sign that I couldn't read
Or the light that I couldn't see
Some things you have to believe
But others are puzzles, puzzling me
All those signs, I knew what they meant
Some things you can't invent

Speed of sound (Coldplay)


Nästan allt

Lära mig segla. Baka kladdkaka och äta upp hela på en gång. Trycka på snooze-knappen i en timme. Fnissa. Gå på promenad i Eskilstuna. Läsa varsin bok rygg mot rygg. Stanna. Prata om varför i hela friden människor tycker om att umgås. Läsa ögon. Dygna. Bygga en snölykta. Dricka varm choklad. Nynna. Låta dig springa ifrån mig. Plocka blommor. Handla strumpor. Spela alfapet och risk och memory och femhundringen. Tända ljus. Inreda. Försöka förstå det jag inte förstår. Gå vilse. Putsa fönster. Läsa bibeln. Avslöja. Välja. Ha barnkalas med fyra ljus i tårtan. Berätta skämt om norrmän. Gråta och skratta. Vinna. Spela basket. Smälla den irriterande myggan. Åka färja. Glömma bort att det är sommar ute.


Huslig och full av energi

Tisdagkvällar kan innebära mycket, och ofta är de kanske inte så varierade. En stund vid datorn, en sväng till kyrkan eller matlagning kanske. Dock hade jag en väldigt unik tisdagskväll igår.

Jag och Joel cyklade hem runt halv sju från cellgruppen i kyrkan. Vi upptäckte hur otroligt fint väder det var, så efter några mackor i tomma magar, gick vi bort till lekplatsen här i närheten och kastade frisbee. Återigen var det en ljum sommarkväll, det kunde lika gärna ha varit augusti. Joel snärtade iväg ganska många långa skruvade kast. Mina var lite kortare, men ser man det positivt så fick jag åtminstone kasta fler kast än honom.

Efter en halvtimmes kast fram och tillbaka mellan de fyra korgarna som finns där, gick vi hemåt. När vi kom fram till huset insåg vi att vi har något gemensamt: vi stör oss båda på den irriterande svällande busken som hänger ner över trottoaren utanför vårat hus. Varje gång man cyklar hem måste man vika sig dubbel för att inte bli sönderrispad av grenarna. Plötsligt var vi igång och klippte ner gren efter gren samt en massa småris som också växte utanför staketet. Varifrån kom all energi? Bra fråga, men idag är första dagen på länge som vi kan cykla upprätt hemåt.

Kvällen avslutades med några omgångar Go med Joel och Avelina. Jag förlorade. Men jag somnade med ett leende på läpparna ändå.

Lev väl!

Någonting av glas

Jag tänkte berätta om en fotbollsmatch som pågick i lördags. Det händer inte så ofta att jag kollar på fotboll, och framför allt inte att jag tycker att det är såhär kul. Jag och Simon kollade på Sverige-Ungern och förutom att det var spännande och roliga mål, så hade vi det så mysigt med tända ljus, godis, kaffe (för Simons del) och kakor. Kan man ha det bättre en lördagkväll?

Söndagskvällen var också trevlig. Jag och Avelina kidnappade familjens bil och åkte ut till familjen Jerner. Jag och Johanna hade det jättekul! Vi satt helt enkelt och pratade i ett par, tre timmar. Det behövdes, det var alltför länge sedan sist. Förutom alla ord som studsade emellan oss, så har vi bokat biljetter för att gå på konsert med Lars Winnerbäck i Stockholm! Roligt värre ska bli!

Helger brukar vara tiden i veckan när man är ledig och hinner umgås med alla man gillar och göra sakerna man inte hinner annars. Jag har hunnit allt det, men även hunnit jobba både fredag, lördag och söndag. Arken, karamellagret och hotell ett. Veckan framöver är dock fortfarande ett mysterium vad gäller jobb. 

Jag trivs med livet!


Vad hände?

Okej, jag är stolt över det. Vem hade för två månader sedan trott, att jag skulle klara 16 poäng på frisbeegolf? Inte jag, men nu är vi där :)
Det är småsakerna som gör det...


Lycka och saknad

Tänk att Matilda är i Linköping, på väg till Schweiz och okända mål.
Tänk att Johanna har börjat ES.
Tänk att Jimmy flyttat och flyttat igen till Linköping.
Tänk att Anna är i Norrköping och är sig själv.
Tänk att Sofie flyttat till Skövde och lever livet.
Tänk att Jonna är i Stockholm och dansar.
Tänk att Stina sjunger i Aneby.
Tänk att jag såg Marcus i Oskarshamn igår.
Tänk att jag är kvar här i Oskarshamn jag också.
Tänk att Simon är kvar här med mig.
Tänk att vi faktiskt är ganska många här trots allt.


RSS 2.0