20 år och en natt

Gårdagen var fantastisk! Att jag hade skola mellan åtta och fem var kanske inte världens bästa tajming, men dagen gick fort ändå. Ni anar inte hur glad och förvånad jag blev, när sju fina tjejer i klassen kom fram på rasten och gav mig en födelsedagspresent, tänk så sött av dem och tänk att de visste.

Efter cykelturen hem från skolan, fick jag en pang-migrän. Huvudvärk och illamående, det är inte ofta det händer men lite typiskt att det hände just igår. Hur som helst så åt jag knappt något av mammas lyxmiddag när familjen och Simon dundrade in, men trevligt hade vi. Efter ett par timmar kändes allt bättre och sista fikat blev fantastiskt härligt! I present fick jag en assistent av familjen och jympaskor av Simon. Tänk vad bra saker, jag blev jätteglad!

Nu sitter jag här torsdag morgon med en klump i magen. Jag måste verkligen ge gärnet nu på räknestugan, jag har inte pluggat många minuter inför duggan på måndag tyvärr... Och ikväll tackade jag ja till att spela spel hos Patricia. Jaja, någon timme i alla fall, tills samvetet tar över.

Vuxna kramar! :)

Femminutare

Två cykelturer. Fyra kilometer till Friskis, för att inse att passet är inställt. Typsikt, men efter samma sträcka hem var jag ganska svettig ändå :)

För en kvart sedan åkte jag till Patricia för att gå på cellgrupp, men nähä, den var hos Lotten istället, och inget mail hade nått fram. Typiskt, två kilometer i onödan där också. För jag orkade bara inte cykla de sju kilometerna till Tegelviken ikväll. Men lika glad för det är jag, så nu ska jag plugga vidare och lätta mitt dåliga samvete för att jag faktiskt skulle ha kunnat plugga mer än jag gjort idag.

Och bara för att det är så synd om mig så ska jag kanske se en film också, varför inte Ps, I love you? Eller Music and lyrics kanske. Nej förresten, det blir nog pianot istället med lite lovsånger! Ser fram emot födelsedagen imorgon, jag ska fira med skola mellan åtta och fem, och sedan kommer hela fina familjen och Simon hit. Jag har bakat fransk chokladtårta och tänkte göra en sockrig glasyr på.

Kram på er!
 


Tvåminutare!

Två minuter på mig att göra ett inlägg...

Dagen har gått fort, och när jag väl började med kemin har det gått riktigt bra. Men det var segt att börja... Istället gjorde jag andra trevliga saker som tex städade lägenheten. Okej, pianospel och sovmorgon kanske var det trevligare...

Nu ska jag på medel-pass med Karro, roligt! Pepp pepp :)

Kram!

Hemhelg

Helgen har varit jättetrevlig med mycket umgås och mycket piano, runtom på olika ställen i Smålands enda stad med djuphamn. I fredags kväll var jag hos Johanna och hade fredagsmys på hög nivå. Detta innebar tjejsnack, idol, godis, chips och stämsång. Det var riktigt härligt, det är definitivt ett andra hem att komma till familjen Jerner, jag trivs så bra!

I lördags vaknade jag senare än jag har gjort på många månader. Halv elva kom mamma in och väckte mig med en undran om jag ville gå en sväng på stan. Det gjorde vi och dendär svängen blev ganska lång. Vi hann fika på Nilsson, handla te på LillaG, gå på basar i svenska kyrkan, köpa godis hos Linnea på karamellagret, köpa bokhylla och pussel på shalom second hand och handla mat. En rolig tur med Avelina och mamma, och härligt att se lilla Oskarshamn igen!

Efter en middag med familjen bestående av flygande Jacob och vitlöksbröd, samt pianospel med systern min, åkte jag och Avelina till Monas källare. Det var trevligt med både nya och gamla bekantskaper. Jag spelade galenpanna med Johanna och hennes gäng samt Adam Davidsson, trevligt värre trots att jag med min Tomas DiLeva-lapp i pannan kom på en pinsam sistaplats. Efter mycket prat med Rebecka, hann tröttheten ikvapp mig, och kvällen slutade med att Timotheus är min idol där han stod och sålde godis till en tjej snart fyllda 20 år. Eller var det 12? Man undrar ibland :)

Idag har jag varit på gudstjänst i Mission, härligt! Barnkyrkan var med mycket, och det var en lättsam stund, härligt! Sedan följde Simon med oss hem och åt lunch och efter det puttrade HMM-aren iväg mot Kalmar innehållandes mig, mamma och pappa samt min nya bokhylla. Vi lämnade av bokhyllan i lägenheten och åkte sedan tillbaka till Ålem och lyssnade på pappas gospelkör, oh vad bra de är! Jag blir så sugen på att sjunga gospel, så att lära mig mer om stämmor, på att lära mig sångteknik. Men en sak i taget, jag får se hur detta halvåret hinns med, har jag tid över till en gospelkör i vår någon gång ska jag absolut börja!



En ensam lägenhet, konstigt men ganska skönt. Nu ska jag möblera min nya bokhylla, så att det är snyggt tills familjen anländer på onsdag kväll :)
Take care! //A


Maxiglädjen igen och lite annat mys

Cellgruppen var fantastiskt mysig med öppen eld, trevliga människor och gott fika. Och efter en lång kemilektion väntade Simon på mig här hemma, jätteroligt att ha honom här även om jag pluggar mycket och inte är så social hela tiden. Hur som helst så följde han med på cellgruppen och trivdes som fisken i vattnet verkade det som. Det förstås, nog hade jag tänkt lite nu när vår cellgrupp har bara en kille, och de pratade på mycket, kul.

Gårkvällen blev en lugn tillställning och jag tog bussen (trevlig busschaufför såklart...) till maxi och handlade, lika kul som vanligt :) På hemvägen ringde jag till finaste Johanna, roligt! Saknar henne, men på fredag bli det idolkväll i lilla emmekalv, dags att bota saknaden lite. Efter det går färden vidare till Oskarshamn och familjen, jaa! En nyklippt Avelina ska bli spännande att träffa!

Nu ska jag duscha av mig röklukten som trängt in i alla porer på hela kroppen känns det som. Luktar det som.

Sov gott!
Kram Annie

Allvar

Nu är tiden med fritid och flum över, och mina timmar är plötsligt räknade verkar det som... Imorgon börjar vi med kemistudierna, och det verkar bli en hektisk tid. Vi hade introduktion i eftermiddags och förutom mycket fler lektioner per vecka, blir det antagligen mycket självstudier också. Åh, hoppas det går bra, denhär kursen är delvis på engelska och det känns lite läskigt.

Jag har haft en inte fullt så allvarlig dag i skolan trots allt. Jag har pratat med många trevliga människor i klassen och det känns så bra. Några fördomar är brutna, åh vad det kan förstöra ens relation till folk, och jag trivs jättebra med att mingla runt lite. Pratade med en från Höör och en från Borås, och tack vare min fina egenhändigt tillverkade karta, förstod jag direkt vad de pratade om. Vi pratade om att ha en spelkväll här ikväll men det var ganska få som kunde tyvärr.

Tänkte berätta ett par citat från helgen, det var länge sedan jag skrattade så...

Mamma, pappa, Joel och Simon var här och spelade spel, roligt! Vid ett tillfälle gick mamma på toaletten och Joel passade på att klättra in i mitt städskåp. Jag stod och diskade och när mamma kom tillbaka kom hon fram och började prata. Jag ville få henne att öppna städskåpet och undrade "Har du sett min mopp?" och när jag öppnade städskåpet (innan hon hann säga att hon faktiskt var med när jag fick den) skrämde Joel vettet ur henne genom att leende kliva ur. Åh vad vi skrattade! Tänk, jag har en mopp till bror :)

Simon och jag satt och åt lunch och drog dåliga skämt i söndags, så blir det ibland. Plötsligt kom jag på hur en kär släkting till mig bad mig hålla ihop läpparna med fingrarna och säga räv. Fantastiskt roligt, pinsamt roligt egentligen... Prova!

Brödbullarna är i ugnen och ett tjockt kemihäfte väntar.
Take care!
Annie


Simon est arrivé!

Hejhopp! Jag firar helg efter en intensiv vecka, och det är härligt! Sofia kom hit i onsdagskväll och vi hade ett härligt dygn. Konstigt egentligen att vi i princip aldrig har umgåtts själva. Vi ses alltid tillsammans med någon av våra familjer eller i kyrkan, så det var fantastiskt att få umgås bara vi. Vi lagade kyckling, spelade spel, såg på "Gamla griniga gubbar" (roligt värre, vad än titeln ger för vibbar). Efter ett par timmar i skolan på torsdagen, åkte jag och Sofia in till stan och strosade runt. Det roligaste var att gå i secondhandaffären, de hade så mycket fina kläder och plötsligt insåg jag hur bra det är med second hand. Man bli unik i klädstilen, får mycket kläder för pengarna och framför allt fanns det faktiskt massor att välja på. Jag gick ut med ett par träningsbyxor och ett linne, plus en mugg. En till. Hur som helst, ett väldigt roligt besök av Sofia!

Simon kom också in till stan, och vi hann fika med honom innan Sofia tog bussen hem. Sedan gick vi en sväng på stan, babblandes för att ta igen dessa två veckors frånvaro. Härligt! Han fyndade tröjor och jag fick vara med och välja. Sen får vi se om han använder den svarta tröjan med ränder i höstens alla möjliga och omöjliga färger, men roligt jag gillade den i alla fall. På kvällen såg vi en fransk film om 1500-talets krig mellan protestanter och katoliker, åh vad roligt det var att höra franska igen, hade nästan klarat mig utan texten faktiskt. Eller i alla fall förstått en del. 

Idag har vi tagit en cykeltur i en strålande höstsol, och snart kommer mamma, pappa och Joel hit på ticet to ride-kväll. Ska bli jättemysigt! Och det ryktas att en viss broder har fått körkort...? Grattis!

Lite bilder på gång, och sedan önskar jag er en trevlig helg! Kram Annie




Nu har jag koll

Full koll. Jag har klasskompisar från Smålandsstenar, Nässjö, Värnamo, Växjö, Älmhult, Nybro och Mönsterås. Visst, allt ligger i Småland, men nu har jag letat reda på en karta över småland så att jag vet förhållandena mellan städerna också, det är kul.

Efter det kunde jag inte sluta. Nu har jag ritat mig en egen skiss över Sverige, med alla lanskap och större städer inritade. Örebro-stenkoll. Uddevalla likaså, och Bollnäs inte att förglömma.

Min kära syster som skulle kommit idag, blev förhindrad av allt plugg, men Sofia kommer ändå och det ska bli jättemysigt! Innan dess ska jag hinna med ett jympapass på friskis, roligt. Har plötsligt ett helt nytt intresse, det är ganska konstigt egentligen.

Jag gillar hösten. Jag gillar att fota hösten. Jag la ut fler bilder på facebook också även om jag inte har lyckats fånga hur det egentligen ser ut, det är så mycket finare i verkligheten.




Smått och gott i stapelform

Frukost: havregrynsgröt med lingon och mjölk, och en skorpa såklart!
Humör: glad i hågen
Mående: perfekt, trött efter fyspasset men pepp på livet
Borde: släppa ifrån mig datorn och göra något vettigt
Frisyr: halvlockigt från före detta flätor
Smink: inget
Klädsel: kläder. och en filt.
Planer: härliga!
Dröm: ? drömmer ännu i formler, efter tentan...
Senaste personen du pratade i telefon med: Simon ringde aldeles nyss, han lät glad så jag är glad!
Senaste personen du fick sms av: Christina i optikertvåan, trevlig tjej detdär
Materiella vill ha: Melissa Horns första skiva. och en dammsugare.
Fundering: om du har ett äpple, vill du dela det med mig?
Beroende: godis såklart, eller socker men det är snarlikt godis
Längtan: ser verkligen fram emot julen, känner redan av julstämning...
Superlängtan: alla fantastiska besök jag ska ha i lägenheten framöver
Tidning: Jag och Johanna blev intervjuade av Kalmarposten, så nu är det självklart favorittidningen. Nej, Illusterad vetenska är faktiskt strået vassare just nu.
Låt: Amanda Jensens Greetings from Space. Jag har så fina minnen från den låten...

Musikglädje

Det känns som att jag skriver mycket om musik nuförtiden, låtar jag nynna på, låtar jag spelar, låtar jag blir glad av, låtar jag gråter till... Idag har jag upplevt musiken på ett nytt sätt. Efter en seg förkyldning är jag frisk igen så att jag kan motionera och fixa, och dagen till ära följde jag med Sara och Ellinor på step på Friskis och svettis. Det var kalasroligt! Tiden sprang iväg och jag blev ganska svettig, nej mycket svettig, men också väldigt taggad. Det var självklart klurigt att komma ihåg stegen i rätt ordning och så, men det är väl lite det som är utmaningen också, sätter man allt rätt från början så kanske det inte är så kul att gå tillbaka. Hur som helst så pumpade vi slut på magen, skakade rumpa, pressade våra triceps, dansade en del buggsteg och tog diverse hopp och skutt. Jag hade nästa glömt hur roligt det kan vara att träna, och jag trodde inte mina ögon när vi redan började stretcha, en timme gick verkligen jättefort! På onsdag ska det införskaffas ett halvårskort tänkte jag, det kan jag unna mig :)

Föreläsningen idag var väl inte den mest entusiasmerande (en dags helg var lite för lite, för att någon skulle vara särskilt pepp) men sällskapet är aldrig fel och jag har haft en skön eftermiddag. Fråga mig inte vad jag har gjort efter skolan mer konkret, jag vet faktiskt inte. Men jag vet att jag har en rolig vecka att se fram emot nu, med besök av Avelina och Sofia, sen Simon, sen moren och faren och Joel, och sedan ännu mera Simon. Härligt ska det bli, men nu ska jag fånga dagen lite först. Vår bästa tid är nu, eller hur?

Kramkram!

Morotsskrift

Ett kort inlägg med en morot i munnen, mums...

Intensiva veckan är över, och jag har redan glömt att jag imorse vaknade upp och hade tentan framför mig som ett stort orosmoln. Nu är det över och det känns så skönt, den spontana känslan var att jag svarade på allt utom sista tvåpoängaren, men att det också var endel kluriga saker som kan ha gått hur som helst. Hoppas i alla fall på att jag klarade den, men ärligt talat, nu spelar det inte så stor roll. Vad är det jag har varit orolig för en hel vecka?

De sista fem timmarna har spenderats med fina fantastiska Johanna. Vi lyxade till det och åt mat ute (gissa var...), och zorbas hade ett par nya rätter, mums. Jag hittade ett par väl behövda skor, och sedan tog vi oss hem till mig. Jag har nog aldrig cyklat så snabbt från stan, 16 minuter tog det. Det är väl ganska bra?! Kanske tack vare alla gröna trafikljus... Vi kollade lite på idol, pratade en hel massa och, ja, tiden bara rann iväg.

En lördag kväll blev plötsligt ensam, men jag tänkte ta mig till Saras krypin och umgås med tjejerna i klassen ett tag. Sen får vi se om vi går till kåren eller någonstans, men jag ska passa på att bara njuta av friheten. Och umgås. Och sakna Simon.

Moroten är slut, cykeln känner sig ensam. Ha en bra kväll!

Storstäd

Damma.
Dona.
Sopa.
Skura.

Ren dusch.
Klantig.
Nerregnad Annie.

Doftande lägenhet.

Räkna räkna räkna.

Tusen tentor gjorda.
Vad har jag glömt plugga?

Joggingdags.
Kastanjer!?

Fredagkväll i fin lägenhet.
Film?

Torsdagsanalys

Idag har jag fått mycket gjort känns det som, och jag har haft en härlig dag på många sätt! Jag har pluggat en del, och det känns som att jag förstår, vet inte varför men det flyter på. Jobbar med tidigare års tentor och om just de som jag har räknat skulle ha kommit, skulle jag faktiskt ha kunnat det. Men nu vet man aldrig, jag har en känsla av att jag har glömt något viktigt...

I skolan stod det labb på schemat och det betyder en avslappnad, lärorik lektion full av fniss och aha-upplevelser, när det vi räknat på visas i verkligheten. Men det roligaste är att man plötsligt kan umgås med sina klasskompisar istället för att bara sitta på en föreläsning tillsammans. Dessutom är Arvid ungefär världens bästa lärare, lite lik pappa faktiskt. Lugn och metodisk, inriktad på att vi ska förstå och inte på hur mycket vi hinner. Allt detta gör att jag är lite ovanligt glad idag :)

Nu i kväll har jag pratat med Johanna, det var ett tag sedan, och jag ser fram emot besök på lördag :) Jag har verkligen en rolig vecka efter duggan att se fram emot, Avelina och Sofia kommer hit och belamrar min bäddsoffa på onsdag, och på torsdag kommer Simon till slut, känns som en evighet tills dess med tanke på att det bara var en vecka sedan vi sågs sist. Familjen kommer ner till helgen för en såndär "ticet to ride"-fest som vi pratade om att ha lite då och då. Familjens favoritspel, lätt! Sen ska jag fika med Lina någon dag, det blir trevligt! Jag trodde att vi skulle springa på varandra i skolan jämnt, men vi har knappt setts sedan nollningen. Nollningen som var för typ sex veckor sedan, tiden springer iväg när man går i skolan, jag hade nästan glömt bort hur det var, att man hela tiden ser fram emot saker.

Jag har även internet-pratat med Zahidah, Jimmy och Marcus idag, roligt! Våra liv springer på i olika delar av världen. Och nu är farmor i Grekland igen, på tal om liv i olika delar på jorden.

Tänkte avsluta med dagens fråga. Vad drömmer du om? Vad drömmer jag om? Svar imorgon, eller fråga mig, så får vi se om jag har kunnat formulera det för mig själv då!

Godnatt!

What you feel is what you are and what you are is beautiful

Till tonerna av Goo Goo dolls' Slide sitter jag nu i min gröna soffa och studerar ljusstrålar och linser, brytningsstyrkor och krökningsradier, fokallängder och gula fläckar... Och det går frammåt! Resultatet från duggan var över förväntan, fick en av två poäng, så jag har fortfarande hoppet kvar om att klara av lördagens fem timmars-prov. Längtar så tills det är över, så att jag bara kan göra en sådan sak som att lägga mig och läsa min fantastiska bok utan dåligt samvete.

Igårkväll åkte jag på första cellgruppen. Det var jättehärligt! Vi var sex stycken väldigt trevliga människor, två till kommer, och vi pratade och diskuterade hur vi ska lägga upp mötena. Det kändes bättre än på länge och det är roligt att lära känna nya människor!

Nu tillbaka till pluggandet och nynnandet!
Kramar, Annie

Intensiva veckan

Frihetslösa veckan. Full rulle för hjärnan-veckan. Nu förstår jag var begreppen "tentaångest" och "sömnlösa nätter" kommer ifrån. Snart snart är det förhoppningsvis över, fyra dagar kvar. Heja heja!


Långfrukost

Tänka sig, fastän kvällen blev lång igår, tog jag mig upp redan tio över åtta idag. Morgontimmarna är verkligen underskattade, tänk att få äta frukost i lugn och ro, läsa klasskompisarnas bloggar, ha tid att plocka iordning i köket och rummet, läsa några sidor ur "Kärlek som befriar" som är den fina boken jag håller på med nu. Dessutom är himmelen friskt blå ute och solen lyser upp köket på ett höstigt sätt. Ja, morgnar är fantastiska!

Kanske är morgonen så härlig även för att jag ser tillbaka på en väldigt härlig gårkväll. Jag cyklade tillsammans med Maja och Sara från klassen, hem till Ellinor för att plugga och laga mat. Det kändes som att vi hann med mycket, dock inte så mycket plugg, mest prat skulle jag säga. Och jag tror att vi alla fyra behövde det, jag har saknat tjejsnacket och småpratandet, och det känns så bra att börja komma varandra närmare. När jag är i skolan försöker jag att prata lite med alla, men då blir det å andra sidan inte så personligt. Så en kväll som denna kändes perfekt och plugget var bara prioritering två i sammanhanget.

Efter kebab i pitabröd, citrondricka och aldeles för mycket godis, cyklade jag vidare mot kåren för att möta upp en stor del av gamla nvte-gänget. Det var verkligen jätteroligt att träffa dem igen, Emma, Marcus, Sofie, Krister och Emma. När vi väl ses märker jag hur jag faktiskt har saknat dem. Det blev en rolig kväll med prat till stegrande musik och endel flummig dans, roligt. Jag kan verkligen gilla discon, det är härligt, men någon timme brukar räcka. Igår orkade jag två timmar, så vid halv ett trampade jag hemmåt igen. Nöjd och glad och bara en gnutta mörkrädd.

Vad jag än gör, vad jag än tar mig för, ska jag aldrig släppa taget
Om denna osynliga hand som herren sträckt mig...

Frihet mitt i studierna

Plugg plugg plugg... Men det är härligt, när det går bra, och det gör det för tillfället. Men högen med uppgifter och pluggrejer är fortfarande stor, så det blir bara ett kort inlägg. Ska ta en joggingtur och fortsätta att plugga sedan, på denna underbara fredag.
En tom lägenhet är något jag gillar. En lägenhet med människor är visserligen ännu bättre, om man bara fick välja en grej, men ibland behöver man ensamhet, lugn och frihet.

Dags för inträdespupiller och brytningsindex igen... Kramkram!

RSS 2.0