Mellandagspluggar

Jag sitter i köket och försöker läsa, men jag får svindel varje gång jag försöker ta tag i pluggandet. Hur som helst så är det på tiden att jag börjar. Idag har jag skrivit en stor sammanfattning på Baskars föreläsningar, det tog ett bra tag men jag har lärt mig lite nya engelska ord på kuppen!

Simon är äntligen hemma igen, även om han ägnar dagen åt att jobba. Men vi ska ha en fin helg tillsammans och jag kämpar på med böckerna för att kunna ta det lite lugnare på den fronten. Det nya året ska firas in tillsammans med Karro och Björn, kul!

Ikväll blir det mellandagsmusik av Döderhults gospelkör tillsammans med mamma, pappa och Jimmy. Det är en trevlig tradition och det brukar vara en mix av såndär gungig gospel som man helst bara vill ställa sig upp och dansa till, och vacker stämsång som man bara sitter och njuter av.

Jag har till slut fått veta var jag ska göra min praktik efter jul och det blir en vecka i Oskarshamn, skönt! Det känns spännande och kul att få vara i hemstaden. Kanske lite fler sjukdomsstadier fastnar när man får se dem på riktigt också.

Ha en bra kväll!

Mon petit-ami

Julhelgen har varit fantastisk. Det här varit så mysigt att träffa hela familjen igen, och nästan hela släkten också. Vi har varit hemma mycket som sig bör, på julafton var det familjen, Nina, Daniel och farmor. Och tomten. På juldagen kom Petter som jobbat på julafton, och på eftermiddagen dundrade familjen Jerner in och vi hade en mysig kväll. Juldagen tillbringades som vanligt på Öland gör farfar och Monica tillsammans med storsläkten på den sidan, kul. Och gårdagen ägnade jag vill stor del på stan genom att först fika med Anna som var i stan, och sedan slöt vi upp med Jimmy och gick och åt pizza. Trevligt. Men det trevligaste är att idag. Om en sådär tio timmar, kommer äntligen mon petit-ami hem, jag har verkligen längtat. Vi hörs, idag ska jag och Johanna åka skridskor! Kram

Settlers

Kvällen hemma hos Karro var mysig och gick alltför fort. Jag fick för en gångs skull vinna, både i favoritspelet Settlers och i nästfavoritspelet Ticket to tide. Dock vann hon i sten sax påse, hihi. Hur som helst så var det trevligt att vara bara vi för en gångs skull. På förmiddagen hade vi en rörig men intressant föreläsning. Sedan var jag med åtta till tjejer i klassen på en avskedsfika. Det var trevligt att umgås lite mer, jag känner inte att jag hinner med att umgås så mycket med alla fina klasskompisar på bara ett par timmar i skolan. Och nu, utan dem i en hel månad, hur ska det gå? Och jag har till slut börjat med julklappsinslagningen och det är så kul att göra det fint! De andra brukar oftast rimma och jag har alltid förträngt det tidigare, men i år rimmas det för fullt, kul! Fast det är svårt, är rimmet för ledande? Två dagar kvar till hemfärd. Fyra dagar kvar till julafton. Och åtta dagar tills Simon kommer hem igen! Kram på er!

Fjärde advent

Tystnaden hägrar i familjen Sterckx hus såhär tidigt på morgonen. Vi är en morgontrött familj, inga undantag. Inåtv har vi nog sovit extra gott, gårdagen var nämligen fullspäckad med saker att göra. Vi bakade allt ifrån Mozartkulor, pepparkakor, smickers och kryddkaka, mums! Mamma och jag spelade ett parti kanasta med Avelina och Andreas. Det är en gammal jultradition och även om det var länge sedan sist så satt det kvar i ryggmärgen. Det är så väldigt härligt att vara hemma igen. Att bara få vara med fina familjen. Än har inte gamla vänner kommit hem från sina studieorter så hemmet får min odelade uppmärksamhet. Inte för skolarbete tränger in i min lilla bubbla men det får jag äta upp senare... Mitt gråaste moln är att jag körde Simon till flygplatsen i torsdags. Det är saknigt och längtigt och tråkigt att vara ifrån varandra. Jag vet i alla fall att han har det bra, och julen brukar ju alltid gå fort. Nu är det nog dags att väcka huset ändå... Kram på er!

julgodisbuffé

Dagen har varit riktigt lugn och skön. Eller okej då, det har varit gött ända sedan i torsdags när helgen började. Fast jag tog inte helg direkt, de ringde från arken så jag fick åka hem och jobba. Det var som vanligt sådär sjukt mysigt med barnen. När jag jobbat ett par decennier som optiker kanske förskollärare är nåt... På fredagen kom Avelina hit och va hade en gosig systerkväll med idol, god mat, godis och Twilight-ettan. Lördagen ägnades åt shopping och sedan, när Ave åkt hem, kvällsmat hemma hos Malin med delar av Simons cell. Ikväll som en fin avslutning på helgen har vi varit hemma hoa Ellen i klassen och haft julgodisbuffé. Va hade knytkalas och min favorit var.nog dajmen, mums. Vi såg på julfilm och bara babblade, härligt. Mitt första inlägg från mobilen, har äntligen kommit på hur man gör. Sov gott nu! Kram

Helg

Idag är det onsdag, och klockan fem över tolv idag började min helg. Jag är "ledig" ända fram till tisdag, härligt. Dock blir det en hel del plugg. Malins knep var att skriva upp hur många timmar hon pluggar varje dag, för att se hur mycket tid man lägger, och jag kände att det var något för mig. Kanske också lite för att man ska försöka plugga kanske 35-40 timmar i veckan så att det inte blir dundermycket just innan tentorna. Särskilt denhär kursen där jag verkligen vill lära mig saker och minnas dem. Får se hur det går, det är ju ändå december och det finns så mycket annat man vill göra...

Igår till exempel, när jag för en gångs skull tog mig tid att verkligen sjunka in i en riktig bok. När jag var liten/mindre/yngre läste jag verkligen massor. Kitty-böcker, Astrid Lindgren, Kulla-Gulla, Jessica&Elisabeth, en ö i havet... Jag och bibliotekarien (Kicki) var bra kompisar och jag hade alltid full koll på alla nya ungdomsböcker. Jag har fört läsdagbok länge, och under perioder läste jag ut en bok varannan dag. Men i tvåan, trean på gymnasiet dalade det ner till en handfull böcker om året och med undantag för Frankrike-tiden så har jag inte riktigt hittat läsmotivationen som jag hade innan. Men varje gång man låter sig slukas av en bra bok är det lika härligt igen. Jag tror att jag har lite för många andra intressen för att orka läsa hela tiden, Simon, piano, pussel, bakning. Det är lite för fullt ös helt enkelt!

Ikväll ska vi gå på Marching for Life i Kalmarsalen. Farmors kusin Ken har fixat biljetter till oss så det ska bli jätteroligt! Mysigt att göra något med Simon också.

Trevlig helg! KRAM

Hemhelgen

Jag har äntligen fått en efterlängtad helg hemma hos familjen i Oskarshamn, mysigt! Den innebar mycket slappande, skönt! Jag fick träffa Avelinas  pojke Andreas lite mer, och vi bakade lussekatter och spelade spel. Johanna kom på besök och vi var nostalgiska och tittade på vår gamla video med När karusellerna sover, härligt! Simon, som inte hade sett den tidigare, satt också med och tittade och vi hann nästan med alla 24 avsnitt i helgen.

På fredagkvällen fick jag ha mamma för mig själv och vi satt i soffan och myste till Idol. Det var jättekul som vanligt och även om jag gillar Moa jättemycket så var de andra två jätteduktiga och det blir en jämn idolfinal tror jag. Även om de flesta jag har pratat med gillar Amanda bättre... Idolfinalen får jag förhoppningsvis uppleva med systeryster som troligen kommer hit på fredag, mys!

Första december

Det har varit en intensiv men bra vecka än så länge. I skolan är det full rulle, föreläsningarna går i hundratio kilometer i timmen, och det är väldigt mycket att lära sig. Men det är trots allt intressant och roligt, och det är alltid lika kul när man väl kommer till skolan, att få träffa alla klasskompisarna och umgås mellan varven.

Idag är det den första december, och det firade jag genom att titta på adventskalendern till frukosten. Den ser ut innehålla både spänning, humor och ett föräldralöst barn, verkar lovande. Jag har också haft en riktig långtur på stan med mig själv. Jag har köpt nya jeans och letat julklappar. När armarna var som tröttast av att bära plastkassar, satte jag mig på ett fik och gjorde det jag gillar mest, skrev en lista. Julklappslista till mina nära och kära. Men dess innehåll är dessvärre hemligt ett tag framöver. Tjugofyra dagar, närmare bestämt.

Vid halv sex mötte jag upp Ellinor P på friskis och vi körde ett rejält medelpass med en gladiatorkvinna som ledare tror jag. Det var extra mycket styrka i dethär passet, behöver jag säga att jag fortfarande är trött, en sådär tre timmar senare? Men det var kul att prata lite mer med Ellinor, det var ett tag sedan sist.

Idag är också dagen då Karro hämtat ut nycklarna till sin nya lägenhet! Och Anna och Jimmy har fått lägenhet precis bredvid, roligt och skönt för dem att de flyttar in till stan snart. Dessutom, Bafrin har fått min hallgrannes lägenhet mittemot Karro och Anna så nu har vi snart tre optikertreor inom trettio meters radie, roligt! Jag är nästan lite avundsjuk på dem, hade gärna bott kvar och delat korridor med Bafrin! Förhoppningsvis blir vi ett gäng som cyklar ihop på morgnarna framöver, kul!

Nu sitter jag inbäddad i ett par filtar. Jag har just kollat på förra veckans idol, och jag är så velig inför morgondagen, tre ska bli bara två, hur då? Jag gillar dem alla. Imorgon ska jag se idol hemma i Oskarshamn med familjen, och det har jag längtat efter länge. På lördag ska jag träffa Johanna men resten av tiden är oplanerad och jag ska bara vara. Simon ska också följa med hem, mysigt!

Trevlig helg!

RSS 2.0