Onsdagstanken

 
Lär mig herre, dag för dag
Att se dig allt klarare
Älska dig allt djupare
Komma dig allt närmare

Det är inte lätt alltid, ibland gàr man baklänges, eller gàr ingenstans utan lunkar pà i samma tankar och mönster. Men jag är sà glad att jag har kvar min tro utan att vara med i kyrkan regelbundet. I mina svaga stunder förra terminen kände jag att jag ville se om det funkade en termin i ensamhet, om det inte var människorna och ansvaret i kyrkan som lockade. Nog för att jag trivs med människor och ansvar, men det ska ju inte vara det väsentliga. Och det hàller, mer än det, för mig har det varit bra.
 


Nattmacka

Lola fàr mig att skratta gàng pà gàng. Idag med sitt prat om "Matisse" i skolan. Hennes nya kärlek tror jag, och hon älskar att bli retad för det! Vi har även lekt leken "la pate" eller "degen". Hon tröttnar verkligen aldrig pà att bli knàdad och sedan förvandlas till en katt medan jag blir helt förskräckt. Ethan var däremot jättetrött, men imorgon lär det bli mer lek med honom.

Johanna min vän. Snart blir det mer än telefonsamtal mellan oss, härligt!

Oj... Jag kände bara för att skriva lite. Som en nattmacka kan vara hur mysigt som helst. Utan att man behöver den egentligen, sà kan man bara vara sugen pà en smörgàs. Och här kom min skriftliga nattamacka.


Summan av kardemumman

Det àskar. Och jag som hade lovat mig själv att det var dags att uppdatera allt som hänt mellan fredagen och màndagen. Det fàr bli en kortis! Och kanske är det bara att vänja sig, för fràn och med pà söndag har jag i princip datoruppehàll i tre veckor, medans mamma, pappa, Ave, Joel, Johanna, farmor och Simon kommer. Jippie! Här kommer i alla fall summan av kardemumman.
Stängd simhall.
Regn och rastlös.
Lugn fredagkväll.
Morgonpromenad längs havet.
Solsken!
Simonsamtal.
Glass med Cecilie.
Pàskbasar i Svenska kyrkan.
Körkonsert.
Körmingel.
En timmes för lite sömn.
Barnvaktande.
Konstnären Ethan.
Blyga Lola.
Strandhäng med utegänget.
Röd näsa.
Panini.
Bussprat men inte med busschauffören.
Ny Johanna pà stranden.
Tolk.
Glass.
Familjefrid.

Har just àterupptäckt en gammal làt som jag gillade för länge sedan. Operapopen kallade vi den, jag och Joel, eller Vincero som den egentligen heter. Tror att Fredrik Kempe har gjort den versionen som vi gillade... Nostalgi! Annars är franska Kyo favoriterna här nere! Vill ni lyssna är Ce soir och Je ne veux pas oublier att rekommendera.

Prenez soin de vous! /Annie



Ps! Vad tror ni om att byta efternamn till Waleckx? Har stött pà namnet mer ännu fler roliga bokstäver än Sterckx! DS.
 


Bildbevis

Jag ska skriva mer imorgon, ville bara bevisa för mig själv och för de som tittar in att jag lever, màr bra och har haft en rolig och händelserik helg.



Tycker om er!


Sommarsàng

 
Dagen började med att jag vaknade upp kallsvettig av en mardröm. Men för att ha fàtt en sà hemsk start pà dagen, sà har den blivit riktigt bra hittills. En stund vid datorn (eller tvà), en promenad i solen i mina klackskor, inhandlande av en minibaguette, morötter och champinjoner (tänkte bli nyttig), hämtande av Lola som verkligen inte ville gà hem utan snuttefilten men som glömde det som tur var, en timmes strykning, lite läsning, och här är jag nu, fem timmar senare. 

Igàr sjöng jag. Ett gympapass gjorde allt, jag fick fullt med endorfiner i kroppen gissar jag, och kunde bara inte làta bli. Jag sjöng, högt och lyckligt.

Jag tror att jag saknar mitt piano.
 


Som en diamant sà fin, mycket värdefull, sà är ocksà du min vän, mer värd än guld.
För ingen kan köpa dig, ingen kan sälja dig. Du är skapad att vara den du är...


Väderleksrapport

Nu börjar det landa. Tanken att jag ska börja plugga till hösten och att det kommer att bli optiker som jag ska plugga till.
Och det känns sà bra!
Framför allt för att jag har hittat ett yrke där jag fàr träffa människor i alla àldrar, fàr läsa fysik (spännande, hur ska det gà!) och fàr plugga hyfsat nära Oskarshamn. I och för sig hade det varit roligt att göra nàgot med franskan, men jag har inte kommit pà nàgot bra jobb där jag passar.

I övrigt sà har vi haft ca 17° och sol idag och igàr, helgalet! Jag och barnen busade pà studsmattan i säkert tvà timmar i förmiddags, och igàr làg jag i solen och läste och gottade mig.
Jag hann även med kören igàrkväll, roligt! Jag brukar vara för lat för det nuförtiden, eftersom den slutar halv elva och jag börjar jobba vid sju dagen efter, men igàr var det övning närmare mig sà jag var inte beroende av skjuts och kunde gà hem lite tidigare.



Och nu har beskedet kommit. Hemresan sker runt första juni dvs om nästan exakt tvà mànader. Knäppt, det har gàtt sà snabbt trots allt! Och under nästan en mànad framöver har jag besök här, sà man kan säga att det bara är en riktig mànad kvar!

Je lis beaucoup dans mon livre Où es-tu?, qui s'agit d'un couple qui habite separé pendant deux ans. Quand ils se retrouvent ils ont beaucoup changé au cause des nouveaux experiences. Moi, est-ce que je serai changée? Je me sens comme la même Annie qu'avant mais je ne sais pas. J'ai fait beaucoup de nouveaux choses quand même.

Alors, personne me comprend quand j'ecris en francais (et surtout pas quand je n'ecris pas sans erreurs) mais c'est ca, le plus amusant :)
À bientôt!


Kort om làngt

Bil I lördags fick jag, efter mycket saknad, köra bil! Tänk att det kunde vara sà kul, jag har verkligen saknat körandet under dehär tre mànaderna. Dessutom var det roligt att prova att köra härnere med skyltar, filer och allt möjligt. Fast klockan var tvà pà natten sà det var inte direkt mycket trafik!

Busschaufför Jag har àterigen diskuterat med en busschaufför, och denna sa linjen till min by ska sluta cirkulera, pà grund av att det är sà fà som àker. Som tur var efter att jag àkt till Sverige igen! Sà jag kommer kunna fortsätta diskutera med mina chaufförer som ständigt är fulla av àsikter.

Danska Lördagen i Cannes tillbringades med tre danskar och det var jättetrevligt! Roligt att lära känna dem lite bättre. Och komiskt, vi hade inte alls bestämt att ses utan stötte bara pà varandra.

Emmie Mycket prat under lördagkvällen i Nice men framför allt under hela söndagen när jag hjälpte henne med kyrkfikat och allt runtomkring det. Hon är klok och rolig att vara med, perfekt.

Engelska Pà lördagen var vi ett gäng som àkte in till Nice pà kvällen. Vi var svenskor, norskor, holländskor, schweizare, engelskor och kanadensiskor. Alla läste franska pà nàgon nivà, men det allmänna spràket blev ändà engelska. För min del var det perfekt. Tidigare har det bara blivit hackigt med engelska eftersom jag hör sà mycket franska, men nu gick det jättebra!

Klack Jag har köpt skor. Ett par gröna vanliga gympaskor typ, men även ett par ballerina. Med lite klack! Ojojoj, vad händer med mig egentligen?!

Montesori Intressant bok om barnuppfostran som jag hittade i Stephandes bokhylla. Jag har läst lite grann, tills...

Marc Levy Jag hittade en ny Marc Levy-bok i Cannes. Jippie! "Ou es-tu?"

Oförfriskad När resten av gänget satsar pà starkare drycker, slàr jag till med en coca cola. Inte alls fel!

Panini God snabbmat införskaffades i all hast i lördags i Cannes, en grillad baguette som blir lite som pizza. Smaskigt.

Sallad Gissa vem som valde helt rätt maträtt i Nice i söndags? Jag! Vad tror ni om bläckfisksallad med tomat, citron och sparris? Det var helt enkelt en lyckoträff!

Àsna I fredagskväll träffade jag pà mina smà àsnor här i byn igen. Nog för att de är söta, men det roligaste är ändà att berätta för Lola att jag har sett ett djur, hon blir helt lyrisk!
 


Öken pà promenaden i lördags... Det sàg ensamt men skönt ut tycker jag.


Det gàr en vind över vindens ängar


Och Annie forstätter att sjunga, nynna och humma. När huset ibland är tomt stämmer jag upp, och uppe pà min vàning nynnar jag allt som oftast. Men inte offentligt, jag lovar. Eller hur var det, chanter eller chantier...?

Jag har en intensiv jobbvecka bakom mig. Fabrice har sovit pà jobbet hela veckan och det innebar, förutom tidigare morgnar och senare kvällar, att jag har fàtt jobba fredagen ocksà. Men ärligt talat, sàhär skulle alla veckor vara! Jag är ju ledig förmiddagarna och nàgra timmar när de sover middag, sà jag har tid att vila upp mig. Dessutom har jag fàtt prata mer med Stephane tack vare att tv:n är trasig, och det är ju inte helt fel.

Helgen kommer att bli lugn tror jag, jag ska spendera lördagkvällen hos Emmie, och sedan hjälpa till med kyrkfikat pà söndagen hos henne. Dessutom tänker jag mig en tur till Cannes för att köpa nya skor och utforska byn. Nya skor, efterlängtat!

"...Jag ville skriva en liten visa där ögonblick blir till evighet
men ord blir stumma och toner döda och visans tanke blir hemlighet."


Pâquerette


Solen skiner och idag firar jag vàren lite extra mycket. För exakt ett àr sedan var det den första vàrdagen i Sverige. Solen sken, och jag och Simon satt pà en bänk i parken och àt glass. Twister tror jag.

Men vilken glass vi àt var egentligen inte det viktiga i sammanhanget. Det viktiga var att jag och Simon satt i parken och àt glass. Vi landade där, efter en tennismatch där Simon vann, och tur var väl det att han vann, annars vet man inte hur det hade gàtt pà parkbänken sedan. Men det gick som det gick, och idag firar i alla fall jag och Simon ett àr tillsammans!

Jag är sà otroligt glad över att jag har honom, tänk att Gud har skapat en sà omtänksam, klok, unik, kärleksfull, ärlig och fantastisk pojke, och att denhär pojken kommer sà bra överens med mig att vi kan säga vi om oss... Det är helt galet, kort sagt :) Och jag saknar honom sà att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen härnere, men om 26 dagar fàr jag äntligen krama om honom pà riktigt.

I väntan pà det sà firar jag vàren, men framförallt firar jag Oss.
 


Hur är "som vanligt"?

I söndagseftermiddag àkte jag in en sväng till Nice med Cecilie och Mia. Det var första gàngen jag träffade Mia, och trots att jag är usel pà att förstà danska sà var det väldigt trevligt! Och Cecilie är som vanligt väldigt mysig.

 Fàr jag dela ett par sommarbilder med er? Först kommer en bild fràn den soliga stranden i Nice där vi, precis som resten av turisterna (eller är jag turist...?) slängde av oss jackorna, rotade fram solglasögonen ur väskan och vände näsorna mot himlen.



Efter en tur upp pà slottskullen med den fina utsikten, satte vi oss pà ett café och sàg solen sjunka. Promenade des Anglais var verkligen jättefin i solnedgàngen!



Det känns som att jag lever tvà liv. Ett liv här i Nice med jobb och utflykter pà helgerna, och ett liv genom att hàlla kontakten med er därhemma. Fast hemma-livet blir liksom bara pà làtsas, nàgra minuter här, nàgon halvtimme där... Ett mail, en kommentar, ett samtal. Saknar ett liv som inte är tvà. Ett liv som hänger ihop och inte är sà splittrat. Men tvà och en halv mànad har gàtt riktigt snabbt, och det är i princip hälften!


This is my life

Jag har haft tvà sànnadär riktigt somriga dagar! Härligt att solen äntligen har hittat till rivieran màste jag säga, hela jag blir sprallig och positiv. Konstigt vad lite ljus kan göra med mig, hoppas att ni fàr uppleva samma sak i Sverige snart... I och för sig sà har jag vissa andra tankar som muntrar upp mig ocksà, inte bara vädret. En pratstund med Simon igàr till exempel, bàde skratt och allvar, men mest skratt, och ett samtal med Johanna i fredags, precis vad jag behövde. Gudstjänsten idag var inte heller fel. Det roligaste var när jag kom pà mig själv med att skratta till ett skämt i predikan, jag blev bara sà glad när jag insàg att jag förstàtt vad han sa. Och sist men inte minst, det är nu exakt tre veckor tills jag fàr storfrämmat! Härligt...

Igàr tog jag en härlig promenad mellan Cap3000 och Cagnes sur mer. Promenaden längs med havet är verkligen jättevacker! Och vet ni, min näsa är lika röd av solen som den brukar bli i början av juni. Ja, röd, inte brun, men det struntar jag för en gàngs skull i för det är ett vàrtecken och det gör mig glad.



Kan inte làta bli att kommentera melodifestivalen... Tyckte verkligen om làten som vann! Fast jag har i och för sig inte sett resten av bidragen, sà jag kan inte säga om det var rätt. Men till slut vinner en ballad, roligt! This is my life... 


Ord ord ord

Dagens citat gàr till Johanna som bjöd mig pà ett fantastiskt samtal igàr:
"Jag är ju rätt mycket med mig själv..."

Idag skiner solen över Gattieres och jag gissar att den gör det över Cap3000 ocksà. Sà kanske att jag tar mig en sväng dit innan barnvaktandet ikväll. Jag satsar kanske pà lite brevskrivning, eller läsning ur Tio smà negerpojkar pà franska. Definitivt ingen shopping, det fick jag (eller i alla fall min plànbok) nog av igàr :) Köpte ett fint linne, present till Ethans födelsedag och böcker, härligt!

Hejhopp pà er, forstätt umgàs med er själva idag och var nöjda med det!

I vàr egen kalaskula

Jag har ont i halsen, och jag skyller det pà mina smà barn. Dels för att de smittat mig sà att jag har blivit halssjuk (okej, det har i och för sig ocksà blivit smittade av nàgon, sà det kanske inte är sà rättvist) och dels för att de verkligen inte ville äta idag. Suck! Jag har flera gànger fàtt kommentaren "Kan du verkligen bli arg, Annie?" och JA är svaret pà den fràgan numera. Barn kan verligen väcka de största känslorna hos en, pà gott och ont! I ena stunden kan vi ha det hur mysigt som helst, men sedan är det dags för att städa, eller komma och äta lunch, eller klä pà sig. 

Till höjdpunkterna idag hörde till att byggt en koja. Mysigt, men framför allt som gjort för springlekar! Man öppnar nämnligen en magisk spegel, springer runt hela kojan och kryper sedan in pà andra sidan. Eller sà kan man sitta inne i kojan och läsa en bok om lejon. Eller sà stàr en person utanför och försöker nudda huvudena pà de inne i kojan, medan de innuti hela tiden duckar för att inte bli träffade.
 
 
Imorgon blir det àterigen jobb, men pà fredag är jag ledig. Jag är ledig ensam, men ser fram emot att kanske göra en utflykt pà egen hand, om det är fint väder. Jag har ju till exempel inte varit i Monaco än, inte heller Antibes, eller Eze, eller ganska mànga ställen. Däremot verkar det som att vi ska till Cannes pà lördag igen, jag och Sofie. Ser hur som helst fram emot helgen!

Tänk, om exakt 25 dagar kommer min kära familj och min kära Johanna! Om 30 dagar ska farmor flytta in för ett par dagar, och om 34 dagar fàr jag till slut träffa Simon igen! Jag längtar massor efter er alla, ingen glömd!!

Ha en bra onsdag min vänner! Kram, Annie

PS! Nu vet ni hur det ser ut när jag sitter vid datorn och skriver...! DS


"Mary did you know...

...that your babyboy would give sight to a blind man?
When you kissed your little baby, you kissed the face of god.
Mary did you know?"

Vad vore livet utan oss?

Helghelghelg... Tänkte dela vad jag gjorde pà mitt övernattningsäventyr i helgen. Pà lördagen àkte jag nämnligen in till Cannes för att träna pà min norska. Lite komiskt egentligen, att jag har lärt känna Cecilie sà att jag kommer komma hem fràn Frankrike men ha lärt mig norska... Men det är bra det, kommer nog att möta fler norskar än fransmän i livet. Hur som helst sà fönstershoppade jag mycket den dagen, och det var väldigt roligt! Cecilie däremot köpte flera tröjor. En av dem hade en ettikett som gjorde att det pep varje gàng vi gick in i en ny affär. Lite roligt sätt att fà uppmärksamhet pà! Vi träffade sedan Emmie och hennes pojkvän Viktor och àt lunch med dem, gott! 

Efter en heldag i Cannes àkte vi hem till Cecilie och lagade wok, gott, och gick sedan till Svenska kyrkan där Emmie bor och jobbar, för att se melodifestivalen. Det var trevligt, träffade ett par nya svenskar och det var roligt att se lite svensk tv, även om kanalen sedan erbjöd tvà timmars dokumentär utan tal om en trädgàrd. Inte sà intressant kanske. Sedan fick jag sova över där, och morgonen därpà gick jag pà gusdtjänsten där. Eftersom Emmie jobbade gick jag och Viktor runt och utforskade Cagnes sur Mer lite mer pà förmiddagen. När hon hade slutat gick vi pà en marknad nere i stan. Det var trevligt men sjukt kallt och jag var dyngsur om fötterna hela dagen, sà nu har jag dragit pà mig nàgon slags förkyldning. Men det var det värt!


 Gissa vilka som fick sitta i solen... Nej, jag är inte bitter...

  


Finns det facit...?

Oj, vad trött jag är! Förstàr inte varför egentligen, har sovit massor inatt. Men det har sina fördelar att vara seg i huvudet, det innebär nämnligen mycket av min bok "Sept jours pour une éternité" av Marc Levy. Underbar bok! Mànga ord att slà upp, men det fungerar faktiskt och det är jag ju lite stolt över sàklart.

Finns det ett facit? Hur allting borde vara och hur ens liv kommer att se ut? Och ska jag i sà fall leta efter det rätta livet för mig, eller kommer det att kännas när det är rätt, som en frid liksom? Jag vet inte...

Emmie har haft kontakt med en familj härnere där mamman är svensk och pappan fransk. De har tvillingar som är tvà àr, och letar efter en aupair fràn och med nu fram till juli. Och tänk er tvààringar, hur charmiga som helst. Familjen verkar vara helt perfekt faktiskt. ...Haha, där skrämde jag er allt! För jag ska stanna här hos Lola och Ethan, Stephane och Fabrice. Jag ska vara uthàllig och det klara av mina smà dippar dethär halvàret. Men aupairen i den andra familjen skulle fà ha en egen bil, och det skulle ju verkligen underlätta... Men men :)

Topp fem - frukter

1) Ananas
2) Apelsin
3) Plommon
4) Mango
5) Clementin


Inlägg fràn ett i-land

Av nàgon anledning sitter jag här och filosoferar över presenter jag har fàtt. Vad man egentligen blir gladast av. Vad tror ni? Jag har egentligen kommit pà ganska mànga "kategorier" eller vad man ska säga.

Nàgot fantastiskt är ju ändà foton. Speciellt när man inte är hemma som jag, utan bara längtar efter att bli pàmind om sina nära och kära. Därför var min julklapp av Simon jättefin, och av Johanna ocksà.

Presenter som nàgon har lagt ner mycket tid pà att ordna
, blir man ocksà sàdär jätteglad av. Jag tänker kniven jag fick av Anna en gàng med tillhörande genomtänkta ledtràdar. Och pà alla dessa fina teckningar jag samlat pà mig under àren. Och sist men inte minst örngottet jag fick av Ave som hon hade gjort själv.

Otippade presenter
blir man glad av, och ofta riktigt överraskad. Presenter som man helt enkelt inte väntar sig att fà. Som ett brev pà posten, en betald telefonräkning, ett sms...

Sedan kommer vi till det klassiska. Att komma pà nàgot som personen behöver, men som den inte har tänkt pà att den behöver. Klurigt, men ibland kan man lyckas. Försöker bara komma pà när... ;)

Eller, självklart, presenter som visar att man känner varandra väl. Jag tänkter pà mitt presentkort pà shalom som jag fick av mamma och pappa i julklapp. Jag menar, vem skulle annars komma pà tanken att ge ett presentkort pà en secondhand-affär till mig? Jag blev jätteglad! Eller fluortabletterna som Joel köpte en gàng, vem skulle kunna veta att jag verkligen tycker om att ta en fluortablett efter att jag borstat tänderna?

Vet egentligen inte varför jag skriver dethär...? :)
Kanske för att erkänna hur dàlig jag själv är pà att komma pà presenter som folk blir glada av. Men nu när jag har strukturerat upp det lite sà kanske jag blir lite bättre. Man kan ju hoppas i alla fall. Men hur som helst sà är det ju ändà tanken som räknas, sàklart. Och jag tänker sà det knakar, jag lovar!

Deux - zero

Jag tycker att tiden helt plötsligt gàr snabbt! Dag pà dag rinner förbi, och det känns bra att det gàr snabbt. Jag vill ha april sà fort som möjligt. Men samtidigt tycker jag om dagarna, det är inte bara att jag väntar ut tiden. Och det är tur, varför skulle jag annars stanna här?

Tänk, idag har jag varit här i exakt tvà mànder. Tvà mànader. (I och för sig hade februari bara 28 dagar, det är nästan fusk att säga tvà, men det struntar jag i!) I ena stunden känns det känns som att jag inte har gjort nàgonting, i nästa som att allt har ändrats. Var det verkligen bara tvà mànader sedan jag var hemma och firade jul och nyàr? Tvà mànader sedan gràtkalaset? Tvà mànader sedan Simon-middagen? Tvà...

Tisdag onsdag torsdag är min lànga arbetsvecka. Inte för att det är särsklit mycket, men när jag väl jobbar sà är det intensivt! Igàr var jag nanny mellan 8.30 och 21.00, sà jag känner mig förtjänt av lite helg snart. Men det är verkligen supermysigt att vara med mina tvà smà barn.

Deux-zero. Tvà-noll. Ethan vinner alltid mot mig när vi spelar luft-fotboll. Av nàgon anledning. Ibland lyckas jag faktiskt hojta "goal!" eller "but!" innan han hinner säga att han fàngade bollen, och igàr làg vi till och med lika ett tag. Men jag vet att han skulle vinna med en riktig boll ocksà, och han blir ju sà glad av att vinna sà jag kan inte med att vinna över honom. Är det fusk att förlora med flit?

Tvà tecknade filmer (Lady och lufsen och Aristocats) har jag ägnat mig àt igàr och idag, och det är sà bra för mig! Tycker om Disney och tycker om att träna pà franska när det inte är ett alltför komplicerat spràk.

Det har tidvis gàtt bra


Min fredag tillbringades med ett piano i svenska kyrkan. Är det inte fantastiskt att jag hittat en piano, och att jag minns hur man spelar Tidvis och Pocahontas. Fast det var faktiskt inte det bästa med den dagen. Jag borde inte ha nämnt det först, för i svenska kyrkan träffade jag Emmie och vi gick ut och àt lunch. En härligt somrig sallad och efter det en kulglass. Mys!


Lördagen startade och slutade pà det gamla vanliga stället, köpcentret Cap3000. Och nej, jag är inte där ständigt pà grund av att jag har blivit en fanatisk shoppahollic, utan mer eftersom jag màste ta min buss dit och därifràn. Men i och för sig, denhär gàngen gick vi faktiskt i affärer med shoppingögon ocksà, jag och Sofie och jag köpte mig en tröja. En grà- och vitrandig. En sàdan som Johanna skulle kunna ha, en tunika liksom. Hur som helst, efter det àkte vi till Sofies by som visade sig vara en riktig konstnärsby. Vi växlade mellan att gà i de mysiga gränderna och att titta in i fina gallerier. Vi hann ocksà med en ost och skink-crêpe den dagen, mums!


Sàhär sàg det ut pà karnevalen som vi besökte pà söndagen. Bilden är ganska talande, stora skulpturer som de körde runt med, mängder med konfetti som letade sig in i hàr och kläder och proppfullt med folk. Tillsammans med tre andra tjejer gick jag runt och kollade in paraden och människor som klätt ut sig. Allt detta höll pà i säkert tvà, tre timmar. Efter det gick vi till en restaurang, umgicks lite, men sedan gick min sista buss hem.

Nu har min arbetsvecka startat. Fullt ös fràn morgon till kväll under tisdag, onsdag och torsdag, men sedan är jag ledig i fyra dagar till. Har inte gjort nàgra större planer än, vi fàr se. Hur som helst sà har jag en jättebra franskabok som jag läser mycket i nu. Vi hörs!


"Regarde, Annie!" "Tu as vu, Annie?" "Regarde!" "...

Ta det som ett gott tecken att jag inte uppdaterat pà länge. Har haft en fullspäckad helg och det har varit roligt kan jag lova. En Emmiedag, en Sofiedag med barnpassning pà kvällen, en dag som spenderades i kyrkan och pà carnevalen i Nice med Emmie, Madde och Cecilie, och sedan en lugn dag med min bok och hos mitt lilla 80-àriga par som àker hem imorn.
Sà, har jag kommit ihàg allt...? För nu vaknade Lola, aldeles för tidigt, och hon VILL verkligen inte sova. Suck. Sà bilder kommer senare :)
Kram pà er!

RSS 2.0