20 vs 8

Klockan är kvart över ett, och jag har redan hunnit med så sjukt mycket! Dagen började med frukost på terassen utanför. Redan vid nio var det gassande varmt ute där jag satt med min bok. Så efter att ha fixat all disk ifrån igår, tog jag cykeln till havet. Jag har hittat en badplats här i norrliden som är fin med gräs man kan ligga på och sedan sandstrand längst ner och en brygga. Där solade jag, återigen med min franska bok, och badade. 20 grader i vattnet, helt sjukt varmt! Tänk att det var 8 grader på havslätt i förrgår...?! Så jag tog en liten simtur och bara njöt av sommarens första riktiga bad. Inte bara ett dopp, ett riktigt bad. Saknade dock Simon, som jag visste var på havslätt och solade... När jag kände mig tillräckligt röd, cyklade jag hem och tog tag i dels dammsugning, dels fönsterputs. Visserligen bara utsidan, men det var välbehövligt! Jag tog en kort promenad, och nu sitter jag här. Jag har varit vaken i drygt fyra timmar, men redan hunnit med så mycket! Att börja jobbet vid tre är redan favoritpasset, det känner jag bestämt.

Gårkvällen ägnade jag åt två fina samtal. Först Simon, sedan Johanna. Det var länge sedan jag träffade Johanna, men om en vecka har jag en ledig torsdag, så då ska vi ses igen! Längtar. Och imorgon kommer mamma och hälsar på, mysigt ska det bli. Och Simon kommer på fredag, ska bli roligt. Mycket besök och ganska mycket jobb ligger alltså i den närmaste framtiden, trevligt!

Ha en bra dag!! Många kramar! Annie

Jobbdagen

Åh, varför ska jag vara så nervös för? Det går ju så bra i slutändan. Jag har tagit hand om en dam som ville åka hem, tömt kateter, lekt ordspråksleken (vissa av dem har ett sådant minne alltså!), läst tidningar för gummor och gubbar, fått delegering och en snabbkurs, jobbat med en ny kollega... Tuff dag, och det känns skönt att det är över. Men jag är fortfarande inte haj på morgonrutinerna hos de flesta av dem.

Nu ska jag cykla ner till havet och se om badtemperaturen är högre än Havslätts ynka åtta grader. Jag är så badsugen!

Kram!


Tillbaka i Calmare Stad

Soppan puttrar på spisen och sprider doften av rotfrukter runt i lägenheten, kylskåpet är återigen fyllt och en bröddeg jäser för fullt. Dethär har jag sett fram emot med att komma hem till Kalmar igen: matlagning, inhandling och bakning! :)

Imorgon börjar jag jobba på riktigt, spännande... Lite nervöst men det ska nog gå bra!

Jag har haft en perfekt helg! Det var härligt att grilla med skolgänget i torsdags. Vi blev nio stycken, roligt att så många kunde samma kväll. På midsommarafton firade vi först med dans ute på havslätt och sedan åkte vi ut till Amandas hem i Malghult och grillade där också. Det var trevligt, två riktiga nostalgikvällar. Lördagen spenderades med familjen och Simon. Joel är tillbaka från Österrike, medan Avelina åkte till Klintagården för att fira midsommar. Sedan åkte jag och Simon hem till honom för att ha en sista kväll tillsammans. Nu ses vi inte förrän på fredag, vi har setts varje dag i en dryg månad (inte en dryg = seg månad... hihi), så det kommer att kännas lite ovant. Men det är nog ganska bra också. Hur som helst, vi såg två riktigt bra filmer den igårkväll: Taken och Trassel. Rekommenderas varmt båda två, och i nämnd ordning för att undvika mardrömmar.

Idag känner jag att det är dags att släppa en livsomvälvande nyhet: Simon och jag har fått en lägenhet! Vi flyttar till Berga centrum den 15:e augusti! I måndags hittade vi annonsen på blocket, och vi var först att ringa på den. Vi åkte dit och tittade samma dag och den såg jättefin ut. Så vi bestämde oss på momangen och hon som hade lägenheten var också nöjd. Det är en tvåa på tredje våningen, med balkong. Lite röklukt som oroar oss, men det är ett förstahandskontrakt så det borde kunna ordna sig. Å vad skönt det känns att det har fixat sig!


Farmors jordgubbstårta!


Myskväll med familjen och farmor!


Baguetter på gång!


Grillplaner

Imorgon kommer ett helt gäng från gamla NvTe-gänget till mig för att umgås och grilla. Det ska verkligen bli mysigt att träffa dem igen. Och jag har insett hur roligt jag tycker det är att planera allt. Mat, efterrätt, inhandlingslista... Men mest av allt ska det bli roligt att träffas igen.

Idag har jag varit nostalgisk på havslätt, härligt! Jag fick göra en glass, göra en nachotallrik, småäta tomater i köket, baka, mingla... Allt jag har saknat :) Därefter stannade jag kvar och fikade med fina Rebecka, trevligt.

Kvällen fick avslutas med Ticket och jordgubbar med pappa, mys.

Ha det så bra!
Kram!

Semestervecka

Jag är mitt uppe i en semestervecka innan jobbet börjar på allvar, och det är så skönt att vara ledig! Tyvärr har väl inte vädret varit sådär somrigt varmt, men moln inbjuder till annat som är minst lika trevligt. Igår spelade jag och Avelina monopol i ett par timmar, precis som på den gamla goda tiden. Vi avbröt när alla gator var köpta utom elektricitetsledningsverket. Då var det ganska jämnt, dock hade jag fler hus och hotell men Ave hade Norrmalmstorg/Centrum och tre stationer.

På eftermiddagen åkte jag och Simon och beställde våra ringar. Spännande! Om en vecka har vi fått våra kärleksbevis på fingrarna! Efter det tog vi en tur ut till Havslätt och spelade volleyboll med kyrkgänget, trevligt! Vi var ganska många, men det var ganska skönt på ett sätt. Sedan mötte vi upp Malin och Kennyh på lilla torget och gick och åt god grillad mat på Steakhouse. Det var väldigt trevligt att träffas igen, och maten resulterade sedan i en spelkväll här hemma hos Simon. 

Idag blir en havslättsdag. Jag har ett frivilligpass på cafét, ska bli roligt! Sedan ska jag fika där med Rebecka, mysigt! Simon jobbar, sedan har han lov i en hel vecka framöver. Brandman, det skulle man ha blivit... :)

Ha det så bra! KRAM!

Besluts-svårigheter

Idag vaknade jag med beslutsångesten som är så typiskt mig. Simon jobbar idag, så han kunde inte hjälpa mig. Jag började med att skicka ett sms till pappa och frågade om han var pepp på gudstjänst, på så sätt slapp jag att ta det slutgiltiga beslutet. Pappa var sugen, så vi cyklade till Missionskyrkan och lyssnade på underbara sånger och det var en bra gudstjänst i övrigt. Sedan hann beslutsångesten ikapp oss igen, att fika eller inte fika var frågan. Vi cyklade trots regnet ut till Havslätt för kyrkkaffe och det var tur det, det var verkligen trevligt. Det var jag och gubbarna mest, men väldigt trevliga gubbar! Hela utflykten tog nästan hela fyra timmar, fyra trevliga timmar!

Resten av dagen har jag varit hemma. Jag har sagt hejdå till farmor som snart åker tillbaka till storstan igen efter två trevliga veckor hos oss, och hjälpt mamma med förberedelser inför det läger hon ska hålla i från imorgon. Självklart blev det en omgång Ticket to ride också, med undertecknad som vinnare, kul. Det händer inte så ofta när Simon är med i spelet! Fast hellre förlorar jag i och för sig, än spelar utan Simon, så det så.

Simon och jag har kollat på ringar. Vi har besökt två olika guldsmeder i Oskarshamn och vårt val kommer närmare och närmare. Lite eller mycket rundad? 3, 4 eller 5 millimeter bred? En eller två ringar till Simon? Svårt!! Men det ska bli så roligt att till slut ha varsin ring som hör ihop. Idag är det hela två veckor sedan dagen D, knäppt. Dessutom har vi tänkt att man skulle kunna ha ett bibelord ingraverat i ringarna, så vi ska nog ta och bestämma ett sådant också. Mammas och pappas är fint: "Vi älskar, därför att han först har älskat oss".

På torsdag ska jag träffa Nv-Te-gänget igen, åh vad det ska bli roligt!

Nu ska jag gå och läsa lite innan sömnen infinner sig. Jag har läst ut min förra bok, så jag tror att jag ska börja med en av dem jag köpte i Frankrike. "Sept jours pour une éternitée"...?

Kram!!


Demensboendet

Har haft en händelserik dag. Förmiddagen ägnades åt nostalgi i form av Roller Coaster-dataspel. Sedan tog jag bussen in till stan, shoppade bikini i regnet och mötte upp Andreas och Sara för en trevlig lunch. Det kan man unna sig nu när jag är på väg in i arbetslivet. Därefter begav jag mig nämnligen ut till Trädgårdens demensboende, avdelningen Blåklockan. Det har varit en fantastisk dag. Tusen fördomar har krossats, 7 pensionärer och två kollegor har flyttat in i mitt hjärta, och jag har fått se väldigt mycket lärorikt. Det blev en sen kväll och en tidig morgon, så jag ska inte skriva så mycket mer. Men det har varit en väldigt bra dag och jag har kunnat prata och vara mig själv med både äldre och yngre, så ett av oken på mina axlar har lyfts bort.

Sov gott! KRAM!

Kvällen då Simon råkade glömma

Nu var det ett tag sedan jag berättade om livet i lilla Annies värld. På dessa tretton dagar har jag hunnit göra så otroligt mycket roligt. Fem dagar i Paris gick väldigt fort och sedan var det student-förberedelser och firande i ett par dagar. Och helgen ägnades åt släkten och Johanna. Nu hinner jag äntligen andas lite, där jag sitter i ett soligt Kalmar där jag inte har mycket planer alls.

Paris var helt underbart! Vi hann besöka alla de där sakerna som vi hade tänkt. Vi brände våra axlar röda i kön till Eiffeltornet, men det var det absolut värt! Vi strosade på Champs Élysées och såg alla kända märken rada upp sig längs gatan. En mer mulen dag gick vi på Louvren och tittade på (turisterna framför) Mona Lisa och mycket annat. Den godaste maten hittade vi dels på ett ställe som serverade musslor, dels på en riktigt fransk restaurang i Quartier Latin där vi smakade både grodlår och sniglar, mums! Den dagliga traditionen blev, till Simons glädje, att köpa en kaka i ett patisserie och dela på, som kvällsfika. Till frukost köpte vi alltid en baguette, och sista dagen hittade vi körsbär på en marknad i närheten, somrigt! Min favoritplats är ändå målartorget (som egentligen heter Place du Tertre) som ligger i närheten av bland annat nattklubben Moulin Rouge och katedralen Sacre Coeur. Där samlas mängder med konstnärer och visar upp sina verk, målar eller gör porträtt av förbipasserande. Vackert!

Kvällen då Simon "råkade" glömma sin telefon på rummet och fick kila upp och hämta den när han kom på det, hände det något alldeles särskilt. Vi åt god mat. Vi letade efter en park. Vi gick vilse. Vi hittade hem till slut. Och sedan friade Simon till mig, sådär fint romantiskt som man bara kan föreställa sig! Och jag sa Ja, såklart, så nu är lilla Annie, STORA Annie. Och lilla Simon är STORA Simon. Helt fantastiskt!

Nu sitter jag här i Kalmar och är lite smått nervös över min första dag på ålderdomshemmet där jag ska gå bredvid imorgon. Pirrigt! Men kursen idag gick bra och var överlag intressant och lärorik, så det ska nog gå bra. Jag träffade två andra tjejer som ska jobba på samma ålderdomshem men inte på samma avdelning, känns ändå bra att ha ett ansikte som man känner igen.

Nu ska jag slappa, kanske ta en joggingtur och bara vara ensam. Ensam, men inte själv.
KRAM!


Eiffeltornet


Pasta!


Sacre coeur!


Utanför Moulin Rouge!


Grodlår!


Bron vi trodde var Pont Neuf, men som visade sig vara Pont des Arts.


Kakmonstret!


Katakomberna!


Musslor!


We've got a ticket to ri-ide!

I övermorgon bär det av, tjohej!!

Har just joggat kristinebergsslingan, som på den gamla goda tiden. Dock längre än jag gjorde på högstadiet, jag orkade två varv på både stora och lilla slingan. Egentligen inte så långt, ca 4,8 km, men i rask takt ändå. Det går frammåt med konditionen. Eller har jag blivit envisare i huvudet? Både och kanske.

Snart kommer Simon hem efter sitt gym-pass. Undrar om jag kan övertala honom att åka och äta glass någonstans i solen?

Vi har verkligen blivit beroende av Ticket to ride i vår familj. Igår spelade vi två gånger, lika peppa båda gångerna. Det är verkligen kul! Speciellt när det går bra såklart, men man blir liksom aldrig fullärd, varje omgång är unik och man måste prioritera olika saker.

Snart reser vi ut i världen på riktigt! Ska bli härligt att uppleva Frankrike igen.

Passez une belle journée au soleil! Bise

RSS 2.0