29e september

Idag har vi laddat. Med amerikanska pannkakor, pastasallad, sovmorgon... Vi har hämtat ut nummerlapparna och fått ett smakprov av Lidingöstämningen och druckit mycket vatten för att förbereda oss. Spännande och nervöst!

Vi har det mysigt med släkten. Laban är den sötaste lilla filur man kan tänka sig. Ikväll hade han ett dovt mullrande ljud för sig när vi åt middag. Vi hörde knappt vad vi själva sa, en sån röst! Och ett glatt leende. Så fin!

Har även fyndat ett nytt ticket to ride, roligt! Schweiz och Indien ska nu besökas i vårt omtyckta spel.

Kramkram

Ray-Ban

Idag har jag fyndat. Ett par gröna, fina RayBan-bågar till glasen vi får ifrån skolan. Inget jag behöver, inget jag egentligen skulle lagt pengar på... Men det är ett par specialglas, lättprogressiva kallas dem, vilket gör att de hjälper lite när man ska läsa. Spännande att testa tycker vi såklart så Karro och jag bestämde oss idag. Fint blir det!

Veckan har gått grymme-fort. Igår skrev jag hemtentan som inte var ett dugg svår, och imorgon har vi redovisning av grupparbetet innan färden går till Stockholm. Skoj ska det bli!

Veckans topp var tisdagen när jag åkte hem till familjen Jerner. Det var så otroligt mysigt! Vi skrattade mycket och jag blir alldeles varm inom mig av att vara med den familjen. Jag är så tacksam! En annan höjdpunkt var morgonen. För det första fick vi lite sovmorgon och sen gjorde jag scones och kokade ägg åt oss till frukost, lyxigt!Sen satt vi och såg vänner tills jag skulle in till skolan. Mysigt!

Nu är det äntligen sådär höstigt och regnigt och färgglatt ute. Härligt tycker jag, att kura inomhus. Funderar på om jag skulle ta ett bad, utnyttjar sällan badkaret men idag blev jag alldeles blöt på cykelturen hem.

Ha det prima!

Morgonpigg

Hej på er! För en gångs skull har jag varit pigg idag! Jag gick upp med Simon strax innan 6 och har hunnit en hel massa vettigt. Diska till exempel. Nu sitter jag i skolan och väntar på Ellen och Sylvia. Igår skrev vi klart vårt grupparbete, så idag väntas förberedelse inför presentationen på fredag.

Ikväll ska jag äntligen träffa Johanna. Bussen går härifrån vid halv tre, ska bli så mysigt! Att åka till familjen Jerner är lite som att åka till ett andra hem. Härligt!

Igår var vi uppe på domkyrkotaket innan studentgudstjänsten. Fin utsikt och spännande att klättra uppför smala trappor och stegar. Tänk att man kan bygga något så stort! Och kunde det för trehundra år sedan också...

Ha en bra dag!
Kramkram

Hej björn och bäver

Idag spelades min favoritpsalm i kyrkan, underbart rolig!

Helgen har gått alldeles för snabbt men varit väldigt härlig. I fredags hade jag och Simon en riktig myskväll med god mat, film och gott sällskap. På lördagen fick jag äntligen sova ut, tio och en halv timme sussade jag! På lördagen var det riktigt mysväder så en liten promenad i regnet, sen såg vi vänner och bakade innan familjen kom på eftermiddan. Trevligt!
Idag har jag förutom kyrkan varit ute och joggat med Ellinor db. Trevligt! Ikväll ska jag till Emilie och umgås.

Grupparbetet går framåt, vi hoppas på att bli klara imorgon. Sen är det hemtenta som gäller i veckan. Klassens första hemtenta, spännande tycker jag.

Buggen är dunderrolig! Äntligen börjar vi lära oss lite olika turer så att man kan variera sig lite. Skoj!

Vi höres. Kram!

Milen

Jag bara flög fram. Det gick liksom inte att stoppa mig! För första gången i mitt liv har jag sprungit en mil. Skorna gav mig vingar, så glad att jag köpt nya. Under löparrundan hade jag en egenkomponerad musiklista från Spotify. Lidingö 2012 kallar jag den och den innehåller...
Dont't stop me now
Strong
Born to run
Send me an angel
En svår och jobbig grej
Follow through
If it's all I ever do
Forget and not slow down
A little respect

Idag pajade vårt kylskåp. Inte lika kul nyhet som dethär med milen... Imorse var all mat alldeles varm och det började lukta skumt i kylen, blä! Men nu har vi fått en ny kylochfrys installerad men en större frysdel än den förra, guld värt! Än är kylen inte kall men vi hoppas den kommer igång till fullo snart och att vi inte måste slänga precis allt.

Dock låter kylen annorlunda. Ett ljust pipigt ljud som är jättehemskt. Hoppas man vänjer sig eller vad tror ni?

Sov gott vänner! Kram

Studera.nu


Två timmars pluggande bakom mig. Ett par timmar till åtminstone framför mig. Idag är det dags att ta igen det jag inte har gjort under denhär intensiva veckan!

 

 

Idag har jag även varit inne på stan en runda. Fina fina Emilie vill sticka en sjal till mig, så vi gick till en garnbod och valde ut ett blått, lite melerat garn. Spännande! Jag köpte mig även ett par ordentliga löparskor. Om det jobbiga med att ge sig ut och springa är att man får stora värkande blåsor under fötterna, tänkte jag att det är bättre att göra något åt det. Jag fick till och med springa på ett löpband i butiken för att se på supination och pronation, men jag hade ganska normala fötter så det var inte så krångligt. Jag gick därifrån med ett par adidas-skor, hoppas på bättre lycka denhär gången och om de inte fungerar så kan jag komma tillbaka om en månad igen. Tokiga ture fick sig också ett besök av godisgrisen, mums!

 

Igår hade jag en fin dag med Simon söt. Vi såg på vänner, lagade fläskfilé i ugn med champinjoner och grädde, och var på gudstjänst i Två Systrars Kapell på kvällen. Sämre fredagar har jag haft. Karro och jag tog även en ett övningspass i skolan med varsin synis, välbehövlig och trevlig repetition.

 

Okej, dags för plugget igen! Avslutar med en bild på våra tomater, som till slut har börjat skifta i färg!


Helgkänningar

Skolan kör med oss, men snart snart tar vi helg, skönt! Ska öva lite med Karro, skriva på grupparbetet och renskriva föreläsningar, men det är på mina villkor.

I eftermiddag är det kurs som gäller. Jag har anmält intresse till att arbeta som mentor till en elev med utvecklingsstörning, och i nu ska vi få veta lite mer. Planera och strukturera upp studierna verkar det gå ut på i alla fall, spännande!

Ikväll är det del två i buggkursen, Simon jobbar men skoj ska det bli ändå. Anna och Jimmy fortsätter också så det blir perfekt. Hoppas det blir lite mer snurrigt ikväll!

Ha det toppenbra! Kram

Allt som ska göras

Hej på er! Idag mår jag bra, igår var det lite sämre. Det är mycket nu! Om två veckor ska grupparbetet vara inlämnat. Om två och en halv vecka är det lidingöloppet som gäller. Renskrivning och föreläsningar ska avklaras och matlådor ska fixas. Orientering, ny i stan-träffar och buggkurser fyller mina kvällar och jag känner att energin trytar lite. Min entusiasm över terminstarten har dalat lite, men idag har den fått sig ett lyft igen.

I förmiddags började vi med grupparbetet och det kommer att gå bra! Vi har tid! Ingen brådska. Nu ikväll åkte orienteringsgruppen ut till Påryd lite söder om Kalmar. Det var en "tekniskt krävande bana" så jag fick skugga Ida men med lite tid hade jag nog klarat den själv också tror jag. Jag fick även känna på att trampa raaakt i ett kärr, känna hur en älgfluga kryper i håret och jag har lärt mig många nya karttecken.

En annan höjdpunkt var söndagen när farfar ringde och köpte biljetter till Simon och mig till Cajsa Stina Åkerstöm, ett gäng trubadurer till, samt deras kör från Öland. Det var vackert och fint, och framför allt var det väldigt trevligt när de följde med hem på middag efteråt.

Johanna är långt borta igen. Inte på en annan kontinent men väl i Luleå hos pojken sin. Ser fram emot att ha henne tillbaka igen.

En trevlig vecka önskar jag er alla! Kramkram

Lördagen

Idag skulle jag gå upp före Simon för att repa med ett gäng i kyrkan. Kvart i åtta ringde man dock och väckte Simon också, så han fick åka till jobbet. Vad gör jag då en dag som denna? Jag har städat, diskat och renskrivit några föreläsningar, men också sett en film, ätit choklad och tagit en liten tur på inlinesarna. Efter att ha vilat hela veckan på grund av förkyldningen var det skönt att få inlinea lite. Har inte åkt inlinesis på nästan hela sommaren.

På tal om inlines så har jag nyligen läst en bok av Fredrik Lindström och han tog upp ordet inlines som ett av de engelska ord som är svårböjda på svenska. Han uppmanade också till att hitta på egna ordformer om man saknar ett ord, se ovan nämnda varianter på inlines :-).

Vet ni vad? Nu börjar det bli mörkt på kvällarna, härligt! Omringa er av blockljus, värmeljus, stearinljus och doftljus så hörs vi snart! Kram, Annie

Dancin in the moonlight

Anna, Jimmy, Simon och jag svängde våra lurviga i torsdags när första buggkurstillfället gick av stapeln. På maxi dansade vi, och oj vad roligt det var! Hoppas hoppas att de andra vill fortsätta, jag tror det kan bli roligt! Otroligt många var vi, 40 par! Bland annat Johanna i kyrkan och Malin i klassen var där, många unga var det tro det eller ej. Skoj!

Ikväll skulle jag ha varit med på tonår, men Läckeby ringde in mig så jag sitter nu på jobbet. Lugn kväll, men bra det med tanke på förkyldningen jag dragit på mig. På söndag ska jag spela i lovsångsteamet i Vasa, det ska bli skoj, att inte bara spela själv utan vara ett gäng.

Skolan går bra, kursen vi läser nu är Arbetsplatsoptometri och vi ska redovisa den med ett STORT grupparbete och en hemtenta. Som inte är dagen innan Lidingöloppet som jag trott utan jag kan åka upp till släkten hela helgen, perfekt!

Trevlig helg nu! Kramar

Orientering i Smedby skogar

Jag tycker om att utforska. Att lära mig att hitta på nya ställen, att lära känna vägar och hus och stenar. I sommar har jag utforskat Läckeby, Lindsdal och vägarna dit. Idag gick min färd till Smedby. Och inte nog med att jag försökte hitta dit, jag var där för att gå på min första orienteringsträning sedan jag blev mer än en och fyrtio lång. Det var en rolig kväll! Dagen till ära tränade vi på att gå kompasskurs, något jag minns att jag tyckte var svårt. Jag fick ha en glad och sprallig Ida som skugga och lärare så det gick bra och var en väldigt trevlig kväll. Tror nog att jag ska fortsätta fler tisdagar!
 
Nu har skolan dragit igång igen med buller och bång. Vi rivstartade idag med föreläsningar hela dagen, likadant imorgon. Men det är intressant och roligt att träffa alla fina optiker igen! Igår var vi ute och åt efter uppropet, mys.
 
Igår visade Kalmar Biostad filmen The Bourne Legacy för mig och Simon. Mysigt! Den började inte förrän 21.15 så vi hann värma upp med några Vänner-avsnitt innan. Det är vår nya sysselsättning, en film är ofta lite väl långt så då passar serier bättre.
 
Söndagen med Johanna-panna var BÄST! Behöver jag säga mer?
 
Nu är det dags för en natts god sömn. Hoppas ni får sova gott!
 
Hooks herrgård, juli


Söndag morgon

Hej på er!

Idag är sista dagen på sommarlovet. Tänka sig. Det firar jag med en gudstjänst i Vasa på morgonkvisten och nu ska jag träffa Johanna. Jaaaa!!
Nu kommer Johannas buss...
Vi hörs snart igen. Kram

RSS 2.0