Vilda västern pancakes

Jag har lagat tjocka goa amerikanska pannkakor till kvällsmat, gott! Tentan är äntligen över och det kändes helt okej. Jag tror att jag var den enda som valt att memorera erythema migrans på hjärnan, det vill säga den runda ringen som blir runt ett borreliasmittat fästingbett. Inte så viktigt för en optiker kanske, men kul att veta tänkte bah och en liten poäng var det värt. Idag började vi i alla fall med en ny kurs, farmakologi. Läraren var duktig och det var hyfsat intressant. Men jag brukar alltid gilla de första lektionerna på en ny kurs, när man inte behöver tänka på att tentan närmar sig och man ska lära sig allt. Ikväll ska jag på cellgruppsledarträff, ha en go tisdag!

357 dagar

357 dagar av studier till optiker. Så många skoldagar har jag specialinriktat mig på ögat. Vi är ganska specialinriktade om man säger så, vem hade kunnat ana att det finns så mycket att veta om det 8,2 cm3 stora organet som främst består av vatten. Idag läser jag om att främre delen av ögat är ovanligt på det sättet att det kan ta emot kroppsfrämmande vävnad. Man kan alltså göra hornhinnetransplantationer utan komplikationer i de flesta fallen. Det beror på att den delen av ögot inte innehåller blod och på att just där bekämpas främmande ämnen utan att kroppen startar en inflammation till försvar. Inflammationen är oftast bra, men är skadlig för ögat så i dethär fallet är det en bra egenskap. Nu ska jag dra mig tillbaka med böckerna. Ikväll blir det medelpass med Karro som är back in town, och kanske Maja och Sara också. Sedan kommer cellgruppen hit på uppstart inför terminen. Ha det fint! Kram

Måndag morgon

Vi börjar veckan med en riktig sovmorgon, det känns lovande. Och välbehövligt, det är en sådan lyx att vakna av sig själv och känna sig utvilad. Gårdagen spenderades till stor del hemma hos Daniel, Cissi, Alma och Olle. Vi lagade god mat och busade med barnen. Vi avslutade med ett stort snöbollskrig. Jag och Alma bara stod och tittade när Simon och Daniel blev som barn och skrattade högt när de förvandlats till två snöbollsmaskiner, var så härligt att se! Idag ska det pluggas, kanske tränas, jag ska prova ut linser hos treorna och kanske även spela lite orgel, nu har jag fått nyckel så att jag kan gå dit och testa.

The proposal

Ikväll är det filmkväll med bara jag i tvhörnan. Det ska bli mysigt att få krypa upp till en favoritfilm, tankarna går mot the proposal, den är go den. Jag är trött efter att här bakåt etthundraen bullar i eftermiddag. Hälften ska ut i lördagsnatten, hälften stoppar jag i frysen. Dagens skörd blev kanel, vanilj och mandelmassa och kardemumma för Simons skull. Innan filmkvällen börjar ska jag låta bli att skjuta upp plugget ett tag, trots att det är lördag. Ögonens sjukdomar skriker på mig, och om bara en vecka är det äntligen över. Ha en trevlig kväll! Kram

Sjukhuset

Nu är veckan på sjukhuset över och jag är nöjd och glad tillbaka i lägenheten i Kalmar igen. Jag har fått vara med om mycket spännande. Måndagen och torsdagen gick jag bredvid en sköterska och fick bland annat se två typer av synfältsmätningar, ögonbottenfotografering av patienter med diabetes, pupillvidgning, tryckmätning mm. Tisdagen gick jag med en optiker och en synpedagog och det kändes spännande eftersom det faktiskt är något jag skulle kunna arbeta med senare. Det handlade om äldre synsvaga och vad man kunde ge dem för hjälpmedel. Jag fick testa blindkäppar och förstoringsglas-halsband och många andra bra grejer. I onsdags åkte jag upp till Västervik och fick dels vara med på operationsavdelningen där de gör katarakt-operationer (grå starr) och laserbehandlingar, och på eftermiddagen fick jag gå med en ortoptist som bland annat håller på med barn och glasögon. Igår och idag skulle jag ha gått med en läkare i Oskarshamn men han var sjuk så idag fick jag ledigt. Det var synd, det hade varit spännande det också.

I helgen väntar mycket plugg, en efterlängtad sovmorgon på söndag, jag ska hjälpa Emilie att flytta och baka bullar till bullkyrkan som är på lördagnatt. Jag är inte så mycket för att vara ute på natten och dela ut fika och prata, men att baka gillar jag i alla fall och det är alltid något. Sen ska jag umgås extra mycket med min pojke också, det ser jag fram emot.

Ha en skön helg!
Kram Annie

Bloooodet droppar

Imorgon är det dags. Hur klarar Annie av livet på sjukhuset? Det ska bli en spännande vecka på ögonkliniken i Oskarshamn och även någon dag i Västervik. Jag hoppas att jag får se många olika tillstånd, för min skull alltså, stackars patienterna.

Helgen har spenderats hemma hos Petter i Skåne. Det var jättetrevligt och det blev en del settlers och tolva, utflykter till bland annat Stenshuvud, Kivik och Simrishamn samt mycket prat och läsning. Skolböckerna kunde lika gärna ha lämnats hemma, jag har inte pluggat sedan i onsdags, så denhär veckan blir intensiv. Jag ber också för att jag ska få en bra praktikplats till optiker-praktiken vi har i maj. Håll tummarna!

Ha det fint! Kram!

Varning för ras

Solen strålar, det luktar som vår och jag blir sådär nostalgisk när får samma känsla som jag hade under våren i Nice. Solen känns lika varm och jag känner mig lika avslappnad.


Tänk, dethär var Nice för två år och fem dagar sedan... Tiden går så fort och jag önskar att dehär två fina filurerna minns mig lite.

Och nu en privat hälsning: Joel! Om du läser detta, David har meddelat mig att Moa meddelat honom att meddela dig att hon har tjugoårskalas den 20:e januari. Du är lite svår att få tag på tyckte de båda två uppenbarligen.

Minisemester

Snart bär det av för Simon och mig, vi ska på en minisemester hem till min morbror på Österlen. Det ska bli mysigt och Petters hus är något utöver det vanliga. Han är en idérik hemmasnickrare och i skrymslen och vrår finns så lustiga detaljer. Dock ska han sälja det till våren, så jag ville passa på att visa Simon innan dess.

Skolarbetet går frammåt. Imorgon ska jag träffa Hanna och plugga lite ihop, det ska bli skönt att få bolla lite med någon. Vi är inte så många i klassen som är kvar här över nyår så det ska bli trevligt att diskutera plugg igen.

Igårkväll vid halvtolvtiden hade vi sett klart vår film. Jag var pyamasklädd och skulle just borsta tänderna när det händer. Blicken vandrar bort mot fönstret där Simon står och snön singlar ner i stora flingor. Underbart! Äntligen! Vi pälsade på oss vinterkläder (på vems initiativ tro...?) och tog en kort promenad, härligt! Snöbollar kastades och cykelbanan pryddes med en snöängel. Tänk vad detdär vita blöta kan muntra upp mig!

Ha det gott!
Kram!


Here I am, will you send me an angel

Denna fina scorpions-låten sjöng vi för full hals i missionskyrkan i Oskarshamn i fredags när det var trettondagsfest i kyrkan. Nästan hela familjen hjälptes åt och det blev riktigt mäktigt. Jag har pendlat mycket från och tillbaka mellan mina hemstäder sista veckorna. Jobb i Oskarshamn, plugg i Kalmar, träffa familjen i Oskarshamn, träffa Simon i Kalmar, Oskarshamnskompisar och Kalmarkompisar, missionskyrkan i ohamn och Vasa i Kalmar... Nu blir det en vecka i Calmare stad verkar det som, innan praktiken börjar.

Inatt gifte jag och Simon oss. Det blev väldigt hastigt och lustigt. Det var inte alls rätt musik som spelades och inte alls som vi tänkt oss. Tur att det var en dröm. För plötsligt hade jag par rullskidor på mig och jag klantade till mig och halkade runt och Karro stod och skrattade åt mig. Haha jag gillar drömmar!

Jag sitter med skolböckerna och det går så väldigt trögt. Jag vill kunna allt. Nu. Men jag måste nog kämpa igenom mig lärandet, på det hårda sättet... För övrigt så ska jag få en nyckel till Vasa så att jag kan gå dit och träna på att spela orgel. Det vore fantastiskt att kunna litegrann, idag spelade jag vill psalmerna på piano, men det vore häftigt att kunna spela dem på orgel istället.

Vet ni vad? Dags att plugga. Innan jag förtjänar en film i kvällsmörkret. Kram!

RSS 2.0