Over n' done

Nu är tentan till slut över och det känns så skönt. Jag har lärt mig så otroligt mycket under denhär kursen, känns så bra att jag faktiskt kan saker. Tentan kändes bra, vissa saker var jag lite osäker på, men det är jag ju alltid, så vi hoppas det gick vägen.

Jag var först ut ifrån tentasalen, Karro var tvåa och efter en halvtimmes mingel när några till blev klara, gick vi och åt varsin vårig glass, härligt! När vi satt där i solen kändes det som att jag har all tid i världen, inget plugg, ingen stress... Så jag har suttit en timme i solen och läst min franskabok, härligt! Tack vare ett par artiklar jag läste på engelska inför tentan, har jag kommit in i en "läsa på franska-period", man måste liksom komma in i det innan det flyter på. Kanske var det lite engelsk högläsning för mig själv, som var knepet!

Gospeljympan igår var underbar. Det måste vara världens bästa idé, att jympa till gospel och sedan ha en lugn avslappning efteråt! Jag träffade trevliga människor också vilket är en bra bonus!

Mamma och pappa är på semester i Omberg. Många har påsklov. Och jag har en ledig fredagkväll med Simon framför mig, det ska bli trevligt!

Kram!

Morgonstunden

Idag började vi tidigt, redan halv nio, vilket irriterade större delen av klassen. Särskilt eftersom lektionen bestod i att hämta en båge och två glas per person, sedan fick man gå igen. Men jag behövde en cykeltur, och Karro, Sara och Hanna var trevligt cykelsällskap. Dessutom har jag pluggat mycket nu på förmiddagen, så förhoppingsvis går det bra imorgon på tentan.

I eftermiddag ska jag unna mig ledighet. Jag ska cykla till gospeljympan på friskis -kul! Och sedan kanske pussla eller se någon film. Imorgon kommer Simon hit igen, jaa! 

 
Är det inte vår, så säg?


Med näsan i...

Optometri-häftet!

Jagharensåndärpluggveckasomärintressantmentidskrävande.
Höravmigmernärjaghartid... Litestressadbara...


Påsklov i hemstaden

Tänk vilken lycka att återigen få smyga runt i trädgården med syskonen och Simon, för att leta efter lockande påskägg... Det måste ha varit helgens höjdpunkt, alla samlade ute i solen. Men det har varit mycket tid med "alla samlade" i helgen, härligt! Till exempel satt hela familjen och spelade Ticket to ride ihop, DET var mysigt. Ticket to ride, det måste vara Guds gåva till familjen Sterckx tror jag! Simon har också varit hos oss mycket, det känns så bra att inte behöva välja Simon eller familjen utan kunna kombinera dem lite :)

Helgens pianolåt blev Little House med Amanda Seyfield, helt fantastisk låt som både jag och Ave älskar att spela ihop. Det har blivit mycket piano och gitarr i helgen, mest med Ave men mycket med Joel också. Roligt! Musik är nog också Guds gåva, nu när jag tänker efter!

På långfredagen kom hela familjen Jerner och hälsade på, mysigt! Vi åt lamm, lekte Galenpanna (Det är väl inte så lustigt om man inte kommer på Påskharen?!?) och umgicks, mys!

I söndags fick jag en heldag med Anna, roligt att träffa henne igen! Mycket prat blev det, precis som det ska vara. Härligt!

En annan höjdpunkt i påskfirandet var roddturen med Simon när vi hjälpte pappa att lägga i båten. Mys! Jag gillar verkligen att ro, lustigt men det är jättekul. Så lugnt och stillsamt.

Vädret har verkligen varit underbart! Det har solats, och pluggats i solen, och promenerats i solen, och kastats frisbee i solen, och hoppats studsmatta i solen, och cyklats i solen, och... Ja. "On a bien profité" som man skulle säga i min favoritstad.


Som en vind i ditt hår

Jag åker hem till Oskarshamn imorgon! Så fort som möjligt skulle jag tro, jag slutar vid tolv och tänkte äta lunch i skolan innan jag tar bussen hem. Åh vad det ska bli underbart! Imorgon tänker jag bara vara hos familjen. Hem hem hem... Mamma, pappa, Joel, Ave... Jag saknar vardagen i Oskarshamn med dem, det kommer nog aldrig bli sig riktigt likt igen med en vardag. Men i Påsk ska jag låtsas att det är som vanligt, som för... två år sedan. Kan det verkligen vara två år sedan jag träffade Simon och blev en upptagen kvinna? :)

Idag har jag joggat med ett gäng brandmän.
Varit trött i skolan.
Gjort en riktigt fin lödning av ett par trasiga metallbågar.
Lagat rårakor av äggen som höll på att bli gamla. 
Rivit mig på knogen, igen, på samma finger som vanligt.
Gjort en kladdkaka av äggen som höll på att bli gamla.
Ätit lite lagom med kladdkaka.
Skrivit rent föreläsningar.
Bokat tågbiljetter till Eskilstuna och Linköping för att hälsa på Zahidah och Jimmy.
Mördat 5 myror.
Packat.

Återstår lite plugg och lite kladdkaka. Och kladdkaka är INTE godis. Idag. Tycker jag.

Tycker om er!


Forget and not slow down

Vilken underbar dag! Frukost i solen i hitfraktade plaststolar som jag har placerat på stenplattorna utanför lägenheten. Kebab i solen till lunch efter en förmiddag i verkstaden med Bafrin och Ellinor DB. Ett snabbt seminarium, och sedan Ben and Jerrys-glass på en solig brygga i stan med ett gäng fina flickor. Härligt!

Jag saknar min klass, har jag kommit på. Vi jobbar mest i halvklass nu och det är i och för sig trevlig att lära känna varandra lite närmare där, men jag saknar den andra halvan mycket också. Idag var det toppen att få se Karro igen, jag kommer att sakna mitt cykelsällskap till hösten när jag troligen flyttar ifrån Norrliden. Kan bara hålla tummarna för att hon och Björn flyttar efter! Än har jag inte slutat min övertalining :)

Solen går sakteligen ner över Norrliden, men inte över Annies glada humör!

Bli min gäst!

Vet ni vad? Det kan hinna hända mycket på en helg! Runtomkring en, självklart, saker man gör. Men också inom en. Jag känner mig bättre, starkare och gladare än på länge.

Mest beror det på en konsert med Simon Ådahl i fredags. Tack vare fina vittnesbörd om vad som faktiskt händer bland troende kristna, att det vi står för är något övernaturligt men bra. Tänk att det finns människor som får sina privatliv berättade av en kristen främling på gatan, som "bara vet" utan någon förklaring. Människor som blir helade från sjukdomar och åkommor. Och att detta händer i nutid, inte bara när Jesus fanns på jorden utan nu också. Jag skulle så gärna vara med om ett mirakel...

Igår övade jag med lovsångsbandet för första gången och det var helt underbart! Tänk att få sjunga stämmor, att få spela piano tillsammans med ett band... Så otroligt härligt! Tack Angelica, Per och Daniel.

På eftermiddagen pluggade jag hemma hos Bafrin och efter det var jag hemma hos Ellinor DB en sväng och kollade in hennes mysiga vindsvåning och satt och pratade en stund. Sedan var det dags för tacokväll hos Sara. Åh vad fint det var! Jag känner mig verkligen "mig själv" i Saras, Annas och Ellinors sällskap och vi satt och babblade, åt, såg körslaget och filmen 27 dresses, fnissade och mådde gött. Jag hoppas och tror att de hade det lika trevligt som jag hade det.

Idag har jag varit lite duktig. Jag har storstädat lägenheten och lagat mat till min kära familj som kom lagom till lunch. Jag provade mig på att göra stekta vitlöksbröd, ungefär sådana som de har på Zorbas, och det blev faktiskt väldigt gott. Sedan åkte vi in till Kalmar Stadsteater och såg Skönheten och Odjuret vilket var fantastiskt. Nej, fantastigare. Fantastigast till och med tror jag, hela föreställningen satt jag och njöt. Jag skrattade och grät om vartannat, som om jag inte visste exakt vilken nästa replik skulle vara. De var otroligt duktiga och man ville bara sjunga och dansa själv! Jag passade på att pussa på min egen prins som satt i stolen bredvid mig, och tog några danssteg på gatan efteråt.

Nu, efter en joggingtur i solen, är det dags för lite Yakimechi och plugg. Ta hand om er! Bisou!


Tre goa tjejer!


Musikalpublik!


Fina syskon!


Och pusslet är färdigt!


Solig fredag!

Det har varit en solig fredag. Jag sov till klockan nio, ganska länge (enligt Simon) och sedan tog vi en joggingrunda i solen vid havet, härligt. Joggingturen tog knäcken ur mig för resten av dagen har jag varit ganska seg. Eftermiddagen i skolan gick långsamt men nu börjar jag gaska upp mig. Det är på tiden, om en halvtimme ska vi åka till Vasakyrkan och höra på Simon Ådahl. Det ska bli trevligt!

Imorgon åker Simon tillbaka till Oskarshamn och jag har fullt schema. Först ska jag spela i ett blivande lovsångsteam i Missionskyrkan, sedan ska jag plugga med Bafrin och Ellinor DB, och avslutningsvis blir det tacokväll med Sara, Ellinor P och kanske någon mer. Härligt!


Pip

De ringde från en optiker här i Kalmar och ville ha mig på en intervju inför sommaren.
Sölkorvar!
Det hade inte varit fy skam alltså...

Just nu känner jag mig som en ynklig liten mus som suckar.

Jag kommer ha världens bästa sommar på äldreboendet, så det så! Det kanske är min sista chans att faktiskt få jobba på ålderdomshem. Och jag ska hitta mig en favoritgumma. Får man ha favoritgummor på jobbet? :)

Cykelstrul och glada lockar

Efter skolan idag cyklade jag till frisören. Det skulle jag inte ha gjort! Frisyren är det inget fel på, tvärtom så fixade hon fina lockar på mig efteråt, jag älskar lockar. Och frisören är jättetrevlig, en tjej från Bockara så vi har en hel del gemensamma kompisar från Oskarshamns förorter, och mycket att prata om. Däremot fick jag på ditvägen en rejäl smäll när jag kom till ett gathörn. En cyklist for rakt i framdäcket på mig, en riktig cykelolycka kan man kalla det! Jag var rejält skakis i kroppen, men annars klarade jag mig bra och han som körde på mig också. Dock blev framhjulet helt skevt så jag fick halvt släpa, halvt bära in min cykel mot stan där den nu är på uppfräschning. Detta innebär för mig bussåkning till skolan i minst en vecka.

Men det var nästan mest synd om cykelreparatören. Stackaren, har ni tänkt på att alla lämnar in sina cyklar på våren? Han verkade ganska stressad... Så en vecka är ganska kort tid egentligen.

Ikväll ska jag plugga, jag lovar. Okej, kanske att jag pusslar klart spanska trappan och kanske att jag spelar lite piano, men mest plugg. För imorgon ska jag först hem till Hanna på nyinflyttningsfika, och sedan kommer Simon och då vill jag känna mig hyfsat klar med pluggandet.

Äntligen börjar det kännas okej med verkstadsarbetet i skolan. Det har mest varit ångest tidigare med allt man ska pilla och trixa med, men nu börjar det faktiskt kännas ganska kul! Fortfarande är synundersökningarna tio gånger roligare, men jag ska nog lyckas lära mig bågfixandet också!

Ha en bra kväll kära vänner!


Myyyyyror!!!

Usch, är det något kryp jag inte klarar av så är det myror. Spindlar är fina, det brukar vara jag som får bära ut dem hemifrån. Dessutom är de oftast ensamma. Men myror!

Det började för ett par dagar sedan med en enstaka myra i rummet. Nu är det mängder av dem! Och överallt, på soffbordet, i blomkrukor, på golvet, i köket. Vad är detta??? Men det känns ändå som att jag skulle kunna lokalisera dem till att komma från bokhyllan kanske. Men jag vågar inte riktigt kolla... Så fina fina Krister kommer hit snart, blixtinkallad från en ganska skärrad granne.

Dagen har varit bra, med praktik på Synoptik här i Kalmar. Det kändes jättebra, varierat och kul! Det var som att få en liten spark i baken, i riktiningen man redan är på väg i. Jag fick bland annat vara med på ett par synundersökningar, en linsutprovning, inslipning av glas i båge, glasögonutprovning, fix, pill och babbel. Trevligt!

Ikväll tänkte jag ta det lugnt med mitt pussel, och kanske plugga lite. Dessutom var jag på maxi och köpte laktosfri vaniljglass. Jag har varit sugen på glass med chokladsås ett tag, och tänkte slå slag i saken. Och troligen orkar jag inte vänta tills Simon kommer på onsdag... Mums!

Vuxen

Jag har just deklarerat. Helt och totalt själv, inte från Frankrike via pappa i Sverige, som förra året utan alldeles själv.
Tvätten snurrar i tvättstugan 50 meter härifrån.
Min fina pojkvän har just åkt hem till Oskarshamn för några dagars lugn och ro, innan han kommer tillbaka igen på onsdag.

Idag känner jag mig lite vuxen. Vad hade jag tänkt om detta för tre år sedan? Jag hade knappt trott att det var jag som deklarerar, går på jobbintervjuer, lagar mat och handlar till mig själv, har pojkvän, fixar och donar och sköter mig själv för det mesta. Jag tycker om att klara mig själv!

Nu ska jag pussla lite. För att väga upp känslan av att vara vuxen!

Vår på Två Bröders!

Jag har träningsvärk, min högra överarm ömmar, och det är något positivt. Detta betyder att frisbee-säsongen har startat. Jag, Simon och Andreas ifrån cellgruppen drog ut i ett sjukt blåsväder för att kasta frisbee. Det gick inte alls bra, men det var roligt att kasta igen! Ser fram emot fler turer här i Kalmar, men jag saknar Oskarshamns runda lite.

Simon och jag har haft två härliga dagar! I fredags var vi mest hemma och tog det lugnt. Vi tog en promenad till havet i blåsten och spelade Ticket to ride och Ordbox. Till kvällsmat blev det kycklingwok, nya favoriträtten tror jag, och sedan myste vi framför filmen "Under solen". Igårkväll träffade vi Daniel, Cissi, Alma och Magen. Vi åt pizza och tittade lite på Så ska det låta. Det påminner mig och hemmakvällar med familjen när man var liten. Så ska det låta... Det var tider det! Det är nästan så att man börjar sakna en TV för att få titta på fredagsunderhållning. Faktiskt!

I eftermiddag ska jag och Karro göra synundersökningar på våra pojkar, spännande! Det blir nästan som att göra det på riktigt, man kan inte fråga "Visst gör jag rätt nu" utan det ska bli på riktigt!

 
Gröna blad är på väg! Vårigt!


Sluta skratta, maskrosor är fina! Särskilt för att de betyder sol och värme och nästan sommar!


Finaste cellgruppen

Gårdagens cellgrupp var en enkel cell hemma hos mig. Vi spelade sällskapsspel (Dominion, urkul!) och fikade, lite lagom. Det blev bara jag, Patricia och Andreas men det var väldigt trevligt. Kvällens samtalsämne var av någon anledning vinterbadande, så planen är att övertala resten av cellen att bada kyligt tisdagen om två veckor. Lockande?? Med lite bastu också, så kanske :)

Imorgon kommer äntligen älskade Simon hit. Det ska bli jättetrevligt. Medan han är här, hade vi tänkt hinna kasta frisbee, träffa Daniel och Cissi med Alma och Magen, åka på någon form av konsert i Lindsdal och ta igen två veckor av spel och film. Hoppas på fint väder också!

T I S D A G

Dethär har jag gjort idag!



Ikväll kommer ett gäng ur cellgruppen hit för att fika och spela spel. Det ska bli mysigt. Borde släppa alla pusselbitar och plugga lite innan de kommer. Kanske...


En glad dag i vänner lag

Dagen började i ottan med mörker utanför lägenhetsfönstrena, och mycket riktigt så var det regntunga moln som dolde morgonsolen. Så jag klädde mig i min brandgula regnkappa och tog sällskap med Karro till skolan. Det var en klurig dag. Vi fick i uppdrag att slipa in ett glas i en båge med allt vad det innebär. Vi skulle rita, mäta, fila, fila ännu mer, förstå... Mer än så hann inte jag idag, för det var otroligt svårt att få till det så att plastmallen man gjorde passade perfekt i bågen. Och om inte mallen passar, hur ska då ett färdigslipat glas som är slipat efter mallen, kunna passa :) Men det gick okej, hoppas att allt klarnar lite tills på onsdag när vi har nästa pass.

Efter skolan gick jag och Karro och tränade lite i ett undersökningsrum, roligt! Sedan tänkte jag cykla hem och drog på mig regnjackan igen, men som tur var hade molnen spruckit upp helt så jag cyklade hem med min regnjacka som matchade den strålande solen.

I eftermiddag har jag och min kära hallgranne Therese bakat hennes smarriga äppel och mandelmasse-muffins, mysigt! Sedan satt vi och njöt av sol, saft och nybakat på hennes altan, åh vad det kändes vårigt! Långt ifrån regnjackemorgonen.

 



Vad mycket man hinner på en helt ledig eftermiddag och kväll! Mycket plugg har också blivit överstökat, skönt. Nu har jag just pratat en stund med Simon, tycker om den pojken alltså! Vi har börjat kolla mer och mer efter lägenheter till sommaren/hösten, roligt!

Sov gott min vän!
/A.


Pluggpepp och go-helg

Mamma och Ingalill har just varit här på en eftermiddagsfika, mysigt! Vi satt mest och pratade på som vanligt, härligt.

Så nu sitter jag här med mina skolböcker. Det känns reditt (riktigt) bra och det känns så kul med undersökningarna nu när det mesta börjar lossna. Tidigare har vi ju hållt på med något som kallas provbågar, men nu har vi tränat i de riktiga undersökningsrummen med riktiga instrument, kul! Imorgon däremot, har vi den första praktiska lektionen i den andra kursen vi läser parallellt, verkstadsteknik. Jag vet inte riktigt vad vi ska pilla med imorgon, men pillande lär det bli. Under kursen ska vi lära oss att polera bågar, löda ihop trasiga bågar, slipa in glas både manuellt och med maskin, använda refraktometrar och vertometrar och allt vad det kan heta. Spännande!

Det har varit en fantastisk helg! Studentgudstjänsten igårkväll var underbar, och jag träffade många trevliga människor efteråt. Dessutom gick jag och min favorit-hall-granne och handlade mat ihop, trevligt! Och så fick jag sovmorgon. Hur mycket har jag inte längtat efter det?! :)

Snart hinner jag ikapp livet igen

Dygnet med Johanna har varit fantastiskt. Efter en tur på stan, åt vi currykyckling, satt och pratade länge, lyssnade på musik och såg en film. Det var underbart att träffas igen! Den flickan känner mig utan och innan, vi har delat så mycket genom åren. Just nu händer det väldigt mycket i livet för oss båda, och det känns bra att ses på riktigt, inte bara prata i telefon.

Helgen blir en riktig "komma ikapp"-helg. Golven är dammsugda, disken är avklarad, och jag är inte längre överstressad som jag har varit de sista veckorna. Snart kommer Krister och Kalle över och käkar pannkakor hos mig, kul! Sedan blir det studentgudstjänst i Pingstkyrkan ikväll.

Och Simon Söt är i jobb-fasen, 4,5 daygn av 8 möjliga är ganska bra jobbat faktiskt. Så först på torsdag får jag träffa honom igen... Längtar!

Nu ska jag slappa. Och det gör jag bäst utan datorn på, har jag kommit fram till!
Kram!

Joe Anna

Joe-Anna landar i Kalmar om en och en halv timme. Fantastiskt roligt ska det bli att få träffa henne igen!! Plus att det är helg, det njuter jag av extra mycket efter denhär intensiva veckan.

Nu ska jag ta ut grötbullarna ur ugnen, kanske blir en bulle till mellis innan jag tar bussen till stan.

Kram!


RSS 2.0