Bulleri bulleri bock

I två dagar har grannen fått sitt golv renoverat. Det låter ungefär som att de borrar därinne, men efter två sekunders paus fortsätter de igen, och igen, och igen... Buller!

Men lika glad för det är jag! Regnmolnen har dragit bort och solen strålar igen. Det är riktig vårkänsla, och ända sedan mitt halvår i Nice, kanske ända sedan vårdagen jag och Simon blev tillsammans, har just våren varit en favoritårstid. Det är så härligt med alla dofter som smyger fram och den värmande, uppiggande solen.

Helgen hade många höjdpunkter, men lördagens melodifestival-mys med Simon var väldigt trevligt. Vi satt och hejade fram Danny och Lisa Miskovsky och det verkade vi inte vara ensamma om. Jag tror att kampen kommer att bli hård mellan Loreen och Danny i finalen, det är i alla fall mina favoriter. Euphoria har kommit upp på spotify och den är verkligen härlig.  

Jag har äntligen tagit tag i dethär med sommarjobb. Jag har gått runt till Kalmars alla optikerbutiker och ringt runt till alla orter runtom. Många nej har jag fått, men ett par stycken kanske och ett "vi vill gärna träffa dig, vi ska bara kolla referenser och diskutera innan vi hör av oss". Intervju, läskigt! Men jag är så tacksam att jag har fått napp någonstans.

Ikväll ska jag ha storfrämmat i lyan. När Simon är bort dansar Annie på bordet. Klassens flickor ska ha spelkväll och det ska bli riktigt mysigt! Nio töser blir vi, så bra uppslutning har det inte varit på länge! Kul.

I skolan är det fullt ös. Vi övar på att retinoskopera (ett objektivt värde på patientens synfel), att titta varandra i ögonen med ett biomikroskop (superspännande!), och nu sist även att vända ögonlocken utochin så att man ser baksidan. Det är mycket självstudier, men det passar mig bra för tillfället. Vi har också fått tillbaka våra två senaste tentor, och jag lyckades klämma till med VG. Jag blev så glad, all möda jag la ner på ögats sjukdomar gav resultat till slut!

Nu ska jag överväga om jag ska baka något till kvällen. Ha en fin tisdag!
Kram

Frukost

Det är tidig morgon och Annie har fått sin frukost bestående av yoggi och müsli, leverpastejmacka och apelsinjuice. Och Viktoria och Daniel har fått sitt barn, bestående av en liten kronprinsessa! En härlig nyhet tycker jag! Så idag borde jag göra något speciellt, så man minns denhär dagen lite extra. Tänk att kunna säga till barnbarnen "Åh jag minns när hon föddes, vilken uppståndelse det var. Själv dansade jag bugg på torget den dagen!" eller något sådant. Haha, jag får se vad denhär dagen leder till.

Gårdagen var fantastisk. Jag fick umgås med så mycket fina människor! Vi hade håltimme i nära tre timmar och då satt jag med Karro, Emma och Hanna och bara pratade. Sedan hade vi en synundersöknings-övning och momentet vi övade på tog bara kanske tio minuter, så vi minglade runt och övade med olika människor. På kvällen åkte jag på bönegrupp till Anna och Frida utanför Vassmolösa tillsammans med även Louise och Jimmy, trevligt! Nu bara rabblar jag namn på alla mina vänner, men de förtjänar att bli omnämnda! Sedan kom jag hem till min älskade Simon och vi låg och pratade länge innan vi somnade, mysigt. Fin dag!

Ha en fantastisk 23:e februari 2012, denhär dagen kommer aldrig tillbaka.
Kram!


Fettisdagen

Ännu en vecka har tagit sin början. Tiden bara rinner iväg och jag hinner inte med. Men just ikväll ska jag verkligen ta det lugnt och inse hur bra jag har det. Vi har just börjat med en ny kurs och än så länge finns det ingenting att plugga på, skönt! Kursen är för övrigt ännu en synundersökningskurs och det känns skönt med lite omväxling från sjukdomar och medeciner.

Efter dagens synis gick jag och tränade med Karro, trevlig. Och jobbigt. Men mest trevlig. På eftermiddagen åkter vi hem till Annar med ett gäng tjejer från klassen och fikade semlor. Babbel och skratt stod på schemat och semlor är ju verkligen inte illa. Jag trillade hem vi femtiden och då väntade en snabb middag med Simon Söt, som sedan smet iväg på cellgrupp. Nu ikväll ska jag se en film och vara själv, välbehövligt det också.

Helgens höjdpunkt var att få spela tennis igen. Lördagen och söndagen spenderades i hemstaden, så på söndagmorgonen åkte jag, Simon och pappa till tennishallen och spelade. Det var bara så roligt! Nostagliskt såklart, jag har tillbringat så många timmar inom dessa plåtväggar, och spelet satt ändå kvar i kroppen på något sätt. Tänk att Magnus, fina ungdomspastorn Magnus, numera är tränare där! Bara det får mig att vilja flytta tillbaka till Oskarshamn för att få träna igen. Nu, sådär tre dygn efter passet, har jag fortfarande träningsvärk i rumpa och ben, men det är mest härligt tycker jag.

En annan höjdpunkt var att få träffa min broder tuck igen. Vi satt vid pianot och plinkade och han lärde mig lite musikteori som jag så innerligt har önskat att få lära mig. Kvintcirkeln och 2-5-1-progressioner, dominantens dominant och subdominanten. Mysigt!

Denhär veckan, har jag lovat mig själv, ska det sökas sommarjobb. Optikerjobb. Nu måste det bli av till slut. Med tanke på att jag dels gick runt till Kalmars alla butiker förra sommaren, och dels nu i vintras för att söka praktik, så är jag inte så pepp på att störa dem igen... Men kanske är det tredje gången gillt, kanske får jag napp någonstans. Det är värt ett försök! Och en bön.

Trevlig tisdag min vän! Kram!

Kärleksmums

Alla hjärtans dag till ära, har jag bakat kärleksmums till Simon ikväll och tjejerna i klassen imorgon. Dagen har varit fin med ett fika på stan med god middag nu ikväll, ett mysigt samtal med Johanna den sanna och en liten aning plugg. Jag har det så bra, jag är så lyckligt lottad att jag får ha dessa människor runt om mig som jag passar så bra ihop med. Idag är det alla hjärtans dag, och jag hoppas att just alla världens hjärtan ska få känna sig älskade idag. Kram på er!

I väntan

Bussen var sen tänkte jag, men det verkar som att det var jag som var sen... Men lika glad för det är jag. Jag har nämligen äntligen fått helg! Alla föreläsningar innan tentan är avklarade så nu börjar instuderingsfasen. Kursen är fortfarande seg men nu kommer jag i alla fall ha lite ork att plugga, skoldagarna har tagit knäcken på mig denhär veckan. Ikväll ska vi hem till Karro och Björn och umgås, ska bli härligt! Jag vill också passa på att skriva en grattishälsning till min numera sjuttonåriga syster och min fyrtiofyraåriga mamma! Ha en trevlig helg nu! Kramar

Februari

Första helgen i februari var en riktigt go en. Johanna den sanna kom hit i fredags kväll och vi satt uppe och pratade tills sömnen tog över. Vi har slutat se film när vi ses, vi ses för sällan. Tänk att hon ska åka till USA efter sommaren, i minst tretton månader. Hur ska det gå?

En annan höjdpunkt var kladdkakebuffén vi blev bjudna av hemma hos Johanna i Simons cell på lördagen. Vi var ett stort gäng som såg melodifestivalen och diskuterade dopet. Trevligt! Och denna Johanna beger sig till Kina i några månader, Johannorna är ena riktiga globetrotter.

Veckan hittills har varit fylld av musik. Igår ledde jag lovsången på studentgudstjänsten, idag har Simon och jag skrålat till SingStar och ikväll kommer Per hit för att öva lite inför söndag när vi ska sjunga i Västerportkyrkan. Musik! Jag vill inte tröttna... Jag har känt att jag står och trampar lite med pianot, att jag inte utvecklas så som jag gjort tidigare, så då är det härligt att jag har min gitarr som jag fick i julklapp. Det är roligt och där märker jag tydligare hur huden tjocknar på vänsterhanden och att jag lär mig fler och fler ackord. Lite snabbare kanske det går att byta ackord och jag behöver inte kika på handen hela tiden.

Skolan är sådär. Jag är så väldigt less på att plugga efter Ögats sjukdomar-kursen, den var rolig men tog knäcken på mig. Vi har tenta om en och en halv vecka i den nya kursen, och jag har knappt börjat plugga. Men på något sätt så känns det som att jag för en gångs skull kunde få skjuta upp plugget till sista veckan när det känns såhär.

Simon är underbar och snön är underbar och på fredag ska vi hem till Karro och Björn och imorgon får jag veta hur Emilie har fått det i nya lägenheten och Gud är god och imorgon kommer gamla goa Sofie hit och äter lunch och livet är fint, så det så.

Snöchock

Södra Sverige är i en snöchock, vi trodde kanske att vi fått nog att det kalla blöta de två tidigare åren. Själv är jag lycklig som få, det här blivit så ljust och vackert och vintrigt. Föredrar detta framför regn. Och framför enbart kyla utan snö. Dock var cykelturen hem en isfärd och jag stoppade mig i ett varmt bad när jag kom hem nyss. Idag har jag varit i skolan och gjort en fnissig synis med Karro, varit på retreatlunch, fikat hos Patricia med henne och Basse och köpt godis på Tokiga Ture inför kvällens besök av Johanna. Myspys ska det bli! Så det är dags att ta tag i livet tror jag. Trevlig helg! Kram Annie

RSS 2.0