Härlig tisdag

Lurig föreläsning.
Babbel med Bafrin.
Glömd matlåda.
Synundersökning på och med Anna.
Lunch med Simon.
Ticket to ride -Europa.
Promenad på Stensö med Hanna.
Fniss med Johanna i (hem!)telefonen.
Harry Potter och hemligheternas kammare, del två i vårt utspridda maraton.

Måndag och nystart

Första skoldagen är avklarad, och jag känner mig mer och mer taggad. Imorgon ska jag öva med Anna i undersökningsrummen, och det blir spännande att se om allt sitter. Är så fallet, så ska det bli en spännande kurs! Annars har jag mycket att repetera, innan vi kan bygga på med nytt. När vi är klara om åtta veckor, kommer vi att få ta emot patienter utifrån, det vill säga kunna göra riktiga synundersökningar. Häftigt! Hör gärna av er om ni är sugna på en undersökning, försökspersoner vore roligt även före tentan!

Efter skolan tog jag med mig Anna, Ellen och Ellinor DB för att äta lunch. Det var trevligt och på något sätt hamnade vi på Kama Sushi, gott! Simon älskar verkligen sushi och jag har tidigare inte varit så fachinerad, men denhär lunchen gav mig mersmak. Hur som helst så var det trevligt att träffa dem igen efter så lång tid, och även de andra tjejerna i klassen. Kul!

Tågresan hem ifrån Skellefteå gick verkligen bra, nattåget var riktigt mysigt! Lite jobbigt att fortsätta åka i ca 5 timmar till efter bytet i Stockholm, men det gick bra. Norr till söder gick ändå otroligt fort för att inte vara flyg.

Simon jobbar, så ikväll blir det... Ja? Promenad, städ eller film kanske?
Kram!


Fredagsmys

Här är vi nu i Skellefteå, näst sista dagen, och till slut har jag tagit mig tid för en liten dator-stund. Vi har haft det så mysigt med Anna-Lena och Börje, Peter, Sara och mormor Carin. Vi fikar och äter gott, och spelar mycket spel såklart. Men det har också blivit en fartfylld förmiddag på Boda Borg med min blivande svåger och svägerska som det så fint heter, en tur till Skellefteå Matfest med tillhörande rundvandring i stan, en jämn omgång minigolf och ett par promenader i Bergsbyn. Härligt med semester!

Imorgon åker vi tåget hem igen. 19 timmar tar resan, sedan är vi hemma, men jag ser fram emot att åka tåg också. Lite spännande!

På måndag börjar skolan igen och jag längtar efter mina fina klasskompisar. Ha det så bra, en fredagkväll som denna! 
Kram!


What happens next?

Hej igen!

Nu sitter ni där hemma och undrar vad som har hänt den första veckan av samboskap... :) Simon tycker att jag ska dra till med "finanskrisen tog så hårt så att jag inte hade ork för något annat", men han får nog tala för sig själv. Vi har plockat och packat upp en hel del, och det blir riktigt fint tycker jag! Men mycket kvar. Sovrummet är fortfarande ganska stökigt men köket (som jag har fixat med mest) är riktigt fint. Det har varit så roligt att bestämma var man vill ha allt. Våra gamla två lägenheter är storstädade, skönt. Dessutom har vi varit på Johannas dop i Oskarshamn, och vi har båda jobbat ganska mycket. Min sista dag är över, och självklart blev jag lite sentimental, vilken underbar sommar jag har haft med de åtta tanterna och gubbarna, och de 10 personal jag har träffat. Tack!

Internet dröjer, och nu när vi just fått uppkoppling till nya lägenheten åker vi till Skellefteå en vecka. Men vi hörs snart. Kram på er!

Ett dygn till samboskap

Jag somnade drogad ifrån migränen, som kom sådär lägligt när jag skulle flyttstäda. Ibumetin är en farlig drog, får en att somna klockan åtta på kvällen. Snart kommer Johanna hit, och imorgon bitti kommer farfar och vi tre ska börja flytta i hans berömda buss. Sedan ansluter pappa, Ave och Simon med hans grejer vid lägenheten. Det blir en intensiv dag, men det ska verkligen bli roligt också!

Sista inlägget från denhär lyan. Vi hörs i nästa!
 

Hem ljuva hem

Men bara för två dagar till! Torsdag natt, fredagsjobb, fredagspackning, fredag natt och... LÖRDAG! Åh vad jag längtar! Men jag ska passa på att njuta av sista dygnen i min fina lägenhet, jag har ju trivts jättebra här ändå! Dock är väggarna ganska kala nu. Och golven. Och skåpen.

Jobbet har gått bra. Har jobbat med en vikarie som heter Magdalena, och vi har det så härligt. Intensivt men trevligt. För övrigt har jag gnuggat skåp, packat lite, och kört en runda (till) till lägenheten.

Kram på er :)

När solen går i väster...

...är den late, den bäste. Imorse sov jag. Först på morgonbussen från Oskarshamn, sedan en förmiddagslur i sängen också. Trött! Men ikväll, ojoj! Ugnsgallret och plåtarna är ordentligt skrubbade, fönstrena blänker både invändigt, utvändigt och mittemellan och ett par lådor till med prylar är packade. Det är inte mycket kvar att göra nu faktiskt!

Ikväll har jag haft Sara här på kvällsmat, mysigt! Jag lagade en stor sats köttfärssås, så nu ska jag leva på matlådor i tre dagar tills jag flyttar. Vi satt och pratade ett par timmar, i ena stunden till ösregn och i nästa stund sken solen genom de gnistrande fönstren. (Okej, sluta vara så stolt Annie!) Men jag måste även berätta hur roligt jag tycker det är att bjuda hem kompisar. Jag tycker ju om att baka och fixa, så det är perfekt! Och ofta kan jag känna mig lite lat, inte så sugen på att åka iväg och hitta på saker. Ja, lat är jag. Så då är det bra att kunna bjuda hit!

Vi pratade om böcker idag. Att man aldrig kan sluta läsa när man borde om kvällarna. Så snart ska jag bädda ner mig och läsa tills ögonen värker. För jag får sova ut imorgon, skönt!

Godnatt mina vänner!

Bröllopet!

Nu är jag tillbaka efter en helg i Norrköping och Oskarshamn. I lördags bilade jag, Maggen, Tessan och Ellis upp till Norrköping där vi var på Malin och Kennyhs bröllop. Det var så vackert och lyckligt, mitt första bröllop sedan jag var i 12-årsåldern kanske. Malin och Kennyh riktigt strålade och festen efteråt var riktigt rolig. Min pojkvän skötte värd-rollen utmärkt och det var en härlig stämning. Kul! Samtidigt sa pappas kusin Anna Ja till sin Roger och familjen hade det bra där. Samtidigt som Johanna var barnvakt på ett tredje bröllop i Oskarhamn. Stora gift-dagen.

Resten av helgen har jag spenderat med Simon och lådorna. Vi har packat och packat och packat alltså, mycket jobb! Det har slängts och sorterats och återvunnits och diskuterats. I pauserna har jag pussat på Simon och sett Happy Feet, kul! Igår kom Johanna och vi satt och pratade länge på balkongen, tills vi knappt såg handen framför oss i mörkret. Men mysigt och bra och roligt var det!

Jag kom just hem från Rimsmedsvägen där jag har... Hämtat ut nycklarna! Det känns toppen, och lägenheten var städad och fin. Nu ska jag och cykeln ta en daglig utflykt dig med lite grejer, jag kan liksom inte bärga mig till lördag!

Fönstren väntar på en putsning...

Bokslukare

Härligt att upptäcka något man har saknat. Att sträckläsa en bok, kan inte minnas när jag gjorde det senast... Harry Potter? Hur som helst, härligt!

Tänk, nio dagar tills vi flyttar. På riktigt! Jag längtar. Men innan dess jobb och packning och städning och dop och bröllop och... Åh, tiden går för fort! Den går verkligen snabbare ju äldre man blir, jag har ju just lärt mig att skriva 2011! Och då har mer än halva året gått! Jag minns 2000, det var ett långt år! Haha, faktiskt :)

Sov gott! Jag ska läsa mig till sömns :) "Tillsammans är man mindre ensam" av fransyskan Anna Gavalda.

Även en blind höna hittar...

...ett påskägg! Eller hur var det nu? Min söta blinda tant tyckte att det passade i alla fall. Underbart!

Igårkväll kände jag mig lite extra hurtig, så jag gick ner till norrlidsbastun där de kör utomhusjympa ett par gånger i veckan. Det var kul, härligt att jympa igen! Sedan kom Sara och jojnade mig, och vi tog ett långt kvällsdopp. Jag cyklade hem och hann bli rejält kall, så resten av kvällen satt jag med ett tjockt täcke över mig och såg på film, mysigt. Det kallas ledighet!

På lördag smäller det! Då ska jag gå på mitt första riktiga bröllop, Malin och Kennyh ska nu bli paret Widén. Det ska verkligen bli roligt, och kul att se vad Simon, Amanda och Adam har kokat ihop för bus, de ska nämnligen vara värdar. Lördag morgon bär det alltså iväg till Norrköping, kul!

När vädret är vackert

Metrologerna lovade strålande sol hela dagen, och mycket riktigt så kunde jag och Angelica njuta av både glass, sol och bad i förmiddags, härligt! Hon gav blod på förmiddagen, och sedan umgicks vi fram till att jag började jobba klockan halv fyra. Nu har jag provat Kattrumpan, som är Kalmars centrala badplats. Och doppet var nog det varmaste i år för min del, kanske 21 grader?

Igår hade jag besök av pappan min. Mysigt att umgås bara vi! Vi lagade lunch och tog ett kvällsdopp. Dessutom lagade jag två sorters sylt utav bären jag plockat, en burk hallon och en burk björnbär lyckades jag skrapa ihop bär till. Gott att ha i vinter!

Och tänk att jag är inne i lite av en läs-period just nu. Jag har skrivit läsdagbok sedan 2002 när jag var tolv år, och igår läste jag igenom listorna med alla böcker jag läst och när. Jämför jag med när jag var tolv, så läser jag väldigt lite nu. I mellan- och högstadiet läste jag flera böcker i veckan, vissa dagar läste jag till och med två eller tre böcker. Jag har varit helt galen alltså! Men det ebbade ut i åttan, nian och nu läser jag ganska sällan. Dock tycker jag att det är extra kul just nu, och det ska jag ta till vara på!

Nu ska jag sova. Ett jobbpass till, sedan är jag fri i två dygn till. Läsa, packa, jogga -kanske?
Ha det så bra! KRAM!


RSS 2.0