Är jag riktigt kry?

Dagens föreläsning var intressant, jag satt som klistrad när Johanna pratade om katarakt, grön starr, ögonlock som är vinklade inåt, utåt, neråt eller rentav är för tjocka, trycket inne i ögat, torra ögon, dermatochalasis (uttalas der-ma-to-kalasis, favoriten!), pinguecula, och massor med andra stadier som åldrade ögon råkar ut för. Spännande! Plötsligt känns inte vinterns kurs "Ögats sjukdomar" så tung och tråkig, utan intressant! Vissa bilder fick magen att knyta ihop sig, inte lika kul kanske. Man bara hoppas att man själv och ens familj inte ska råka ut för något av detdär. Burr!

Något lite roligare, idag har jag hämtat ut mina nya glasögon! Jag hade planerat att gå till specsavers och införskaffa två för ett, någon gång nu i höst, men när jag bröt bågarna itu i början av veckan blev det lite mer brådskande. Hittills har jag inte kunnat visa dem för någon, Simon jobbar och jag har haft en pluggdag, men jag trivs bra med bägge paren! Ett par är mörkblå och lite större och sportigare, det andra paret är svart med röd insida och ganska smala markerade bågar. Så roligt med nya par!

Två dagar kvar! Sedan får jag träffa farmor, Nina och Daniel igen! Åh vad det ska bli roligt att umgås och känna på magar och fira Nina. Och roligt att träffa familjen igen, det var ett tag sedan nu. Stackarna, de vet inte vad som väntar dem. Fyra timmar i bil med mig och mina tenta-böcker. Och jag har svårt att läsa i bilen, så det kommer att bli ett förhörande som heter duga. Säger vi.

Nu ska jag titta på utröstningen i kvalveckan av idol. Det är riktigt spännande, och ja, jag är nog lite fast.
Kram på er!

10/16=62(%)

Så stor del av min dag har jag spenderat med näsan i böckerna och blyertsstumpen i handen. Mycket skola och plugg med andra ord! Men det var välbehövligt, jag börjar känna mig lite stressad med bara två veckor kvar till den teoretiska tentan.

Idag har varit en den första dagen. Idol-premiär för säsongen, roligt, och svenska hollywoodfruar-premiär någonsin. Jag gjorde en Karro och bestämde mig för att plugga/titta på teve i en skön mix såhär på kvällskvisten.

Imorgon ska jag öva en hel del i skolan. En övning i att fylla i datorjournaler och sedan synundersökningar med två klasskompisar. Kul! Sedan ska jag hoppa loss på gospeljympan på friskis, om jag håller mig frisk (mitt svalg värker oroväckande...). Simon kommer hem från jobbet också, ska bli roligt att ses igen!

Godnatt!
Bisou


I've been standing on a shoreline

Jag har haft en hektisk vecka. Kanske inte så mycket föreläsningar, men desto fler undersökningar med diverse klasskompisar, och igår började vi med en gruppuppgift. Jag bjöd hem gruppen till mig, kände att det kan vara kul att umgås lite mer när jag faktiskt inte kände någon av de i min grupp särskilt väl sedan tidigare. Det var trevligt, men ännu trevligare var det att äntligen få en kväll ensam med min pojke. Vi lagade mat ihop, spelade Ticket, såg några avsnitt Big Bang Theory och låg och pratade många timmar innan vi somnade. Mysigt!

Ikväll ska vi till Karro och Björn och spela spel, kul! Resten av helgen är ett relativt oskrivet blad och det känns perfekt. Plugg står definitivt inte på schemat, jag behöver vila upp mig lite.

Trevlig helg!


Tisdag

Gårdagen var härlig, äntligen en vecka där jag kommer hinna med det som egentligen borde vara det viktigaste. Spel, matlagning och prat med Simon. Jag har inte sådär sjukt mycket skola (även om jag ska plugga endel utöver skoltiden) och Simon har inte sådär sjukt mycket jobb. Härligt!

Men först ska jag ge blod. Det är så lång tid emellan gångerna, jag har hunnit bli lite nervös. Jag minns ju att jag inte tyckte att det var så farligt, men jag kommer nog aldrig lära mig att titta medan de sticker in nålen. Att veta att snart gör det ont, och smärta kan man nog aldrig riktigt förstå utom när man är med om det. Och något som jag tycker är spännande, är att se hur mitt järnvärde förändras. Vissa gånger går jag in stenhårt efter en blodgivning och äter leverpastej, blodpudding och kött, och är noga med att äta c-vitamin till. Blir verkligen järnvärdet bättre av det? Spännande :)

Nu ska jag kolla tvätten. Hissen ner, gårdagens core-pass gör sig påminnt i hela kroppen.

Kram!

Pepp på en måndag

Jag har haft en fantastisk helg! Morgonens lovsång på gudstjänsten var underbart rolig och härlig! Och vad bra det blev till slut, vad tighta vi börjar bli! 

Igår var mamma, pappa och Avelina här och hälsade på. Vi tog en tur på IKEA och köpte en stooor tavla, och jag gjorde synundersökning på både mamma och pappa. Och visst behöver de läsglasögon :) Simon lagade en supergod kycklingwook och självklart fick mamma slå mig och Ave i Ticket. 

Jag har fått mycket pluggat i helgen. Jag känner mig plötsligt hyfsat i fas, såhär inför en ny vecka. Skönt! Men jag har hunnit med mycket annat också såklart. Hemma i Oskarshamn fick jag först träffa Matilda över en fika, mysigt! Och den sista på länge, på onsdag reser hon till Argentina och är borta tills i mars... På fredagkvällen åkte jag med Ave till fredagspuls i Missionskyrkan, som jag gjorde varende fredag för sådär två, tre, fem, sju år sedan. Det var precis som jag hade hoppats: roliga leka, mysiga människor, go gemenskap, fantastiskt ungdomsmöte och fina samtal. Nostalgi!

Nu ser jag fram emot en vecka där jag får umgås med Simon, lära mig mycket om synundersökningar, träna på friskis och umgås med klasskompisarna.

Jag är pepp på en måndag!

Kram!

Kusin Vitamin!

Det händer mycket nu och ibland blir bloggen lidande, men så är det då och då. Jag passar på att uppdatera er om en av helgens höjdpunkter. Jag och Karro tog med oss pojkarna till Bowlinghallen. Vi trodde nog att vi skulle visa dem var skåpet ska stå, men när killarna började närma sig vår dubbla poäng gav vi upp... Och det berodde faktiskt inte på att vi var så dåliga, Simon och Björn fick nästan 200 var på sin andra serie. Hur som helst, skam den som ger sig, och efter god tacos fortsatte utmaningen i Jeopardy, Spank the monkey och Lika par leka bäst. Det var en trevlig kväll med mycket skratt, härligt!

Helgen har också innehållit Harry Potter-filmer på löpande band. Nu är vi förbi Harry Potter och halvblodsprinsen, de två sista kvar bara. Åh vad jag gillar de böckerna alltså, jag borde läsa om dem snart!

Veckan är igång och det vankas mycket skola och plugg, men ikväll blir det gospeljympa på friskis, kommer bli dunderkul! Vi ska också repa inför söndagens gudstjänst i västerport och Go-gudstjänsten nästa helg. På torsdag bär det av en runda till Oskarshamn, mysigt!

Ha en fin vecka!
Kram kram!

Torsdag

Kladdkakan står i ugnen och väntar på att inte riktigt bli klar utan mest smetig. Själv försöker jag skriva rent en föreläsning, men lägenheten lockar och jag har burit ner lådor i källaren, plockat undan i köket, sorterat i skrivbordet, vikit tvätt... Det är ganska kul att städa ibland ändå, när det blir så fint. Ikväll kommer Sofia hit och myser med mig och Kladdkakan, och sedan ska hon sova över. Hon har börjat gymnasiet här i Kalmar så jag får förhoppningsvis ser mer av henne framöver.

Igår var Simon och jag på Ikea och shoppade. Vi fick plats med åtminstone några saker i bilen, av allt vi vill köpa. Nu har vi satt upp två nya taklampor, monterat ihop en TV-bänk (inte helt perfekt gjort, vi ska justera litelitelite imorgon), satt ihop några vita lådor att ha prylar i på skrivbordet och skruvat ihop ett skohylla. Roligt!

Både Karro och Simon har smittat mig med sin entusiasm, så idag har jag köpt ett helårskort på Friskis och Svettis. Det ska bli så roligt att börja träna igen. Denhär gången har jag köpt till gymkort också, spännande. Jag har också hört att många fler av tjejerna i klassen har börjat träna där igen, så det ska bli kul att kunna träna med dem också.

Efter repet med lovsångsgruppen igår, är jag som galen i följande låt. De bygger upp den så snyggt, den är så mäktig! Texten är också mäktig i sig!

Incubus - If not now, when?

Avslutningsvis passar jag på att säga grattis till min fina, omtänksamma, kloka faster Nina som fyllde 40 år i förrgår. Bamsekram till dig!

Ta hand om er och njut av helgen som stundar! Kram!


Plugg och plugg

Idag har vi äntligen fått upp vår sängram. Det har varit många steg fram till detta: lån av slagborr av pappa, mätande, införskaffande av skruv och plugg, vattenpass -och är detdär verkligen rakt?, mätning igen, krångel och trix. Resultatet är något snett, men vem bryr sig, jag tycker att vi har varit duktiga i alla fall!

Och nu står Simons soffa i sovrummet... Vart hör du hemma, kära soffa? Hallen, sovrummet, förrådet...? Det är frågan! Ganska mysig plats där den står på nu, perfekt att prata i telefon från. Vi får se.

Jag sitter och skriver rent föreläsningar. Jag har beslutat mig för att ligga hyfsat ikapp med det, och än går det bra. Dessutom släpade jag med Simon till undersökningsrummen idag på eftermiddagen. Jag tränade lite inför duggan imorgon, och det gick bra, hoppas att vi lyckas bra med vår första praktiska redovisning! Simon är dessutom en väldigt bra patient har jag kommit fram till, objektiv som jag är.

Dessutom, supergod lasagne idag! Mums. Mitt och Simons godis och kak-nerdrag har gått bra än så länge, kanske tack vare god annan mat? :)

Söndag

Jag hoppade kyrkan idag, kände att jag behövde en stund hemma med Gud istället. Det kan vara nog så välbehövligt att få vara själv också. Simon är i kyrkan än, så jag har haft tid att ladda upp sommarens foton. Malin och Kennyh utanför kyrkan är en favorit!



Gårdagen med Johanna och hela familjen Jerner, och senare även min familj och familjen Karlsson, var väldigt väldigt mysig. På förmiddagen umgicks jag mycket med Johanna, senare på kvällen åkte vi ut till deras stuga och hade en mysig kväll allihop. Tro det eller ej, men jag fick mitt efterlängtade bad. Vi passade på att basta och ta ett uppiggande dopp under stjärnorna. Härligt!


RSS 2.0