Hund i snor

...vilket betyder "håll din vovve kopplad" på danska. Idag är jag en hund. I snor. Efter en vakna-somna-vakna-somna-natt orkade jag med den knappa timmen vi hade i skolan, sen däckade jag på soffan. Jag sover och tittar på film med jämna mellanrum samtidigt som jag nyser och febern stiger. Ja, idag är det lite synd om mig. Men jag har inte ens varit förkyld sedan i somras så det var nästan dags. Men det tråkigaste är att jag ska ha mitt vårkalas om mindre än ett dygn, så jag får nog ställa in det. Och så är det lite ensamt också, jag önskar att Simon eller mamma vore här och pysslade om mig, Simon har sin jobbarvecka denhär veckan. Nu ska jag ta mig ner till Ica. Det blir en pärs, men godis och näsdukar är slut :-) Trevlig helg mina vänner, det ska jag försöka ha! Kram

Vi kan

Jag har just övat ett par timmar i skolan med Bafrin, och det gick helt enkelt galant! Biomikroskopet sitter, och likaså retinoskopin, skönt! Vi kan. Men jag ska fortsätta öva, vissa dagar går det inte lika bra och jag vill kunna det över-bra så att nervositeten inte ska knäcka mig på tentan... En annan topp för dagen var besöket i norrliden där jag och Karro åt glass och promenerade i värmen, mys! Nu bär det av till cellgruppen. Kram!

18.2 grader

När jag såg det gick ett vårrus genom kroppen och jag bara var tvungen att ut och springa. 4 kilometersrundan blev det, härligt! Kvällen spenderar dels i skolan på en 3as examensarbete, dels hemma framför kanske en film? Kram

Vårhelg

Anna-Lena och Börje valde verkligen rätt helg att komma ner till södern. Vi har haft sol nästan konstant sedan de kom i torsdags kväll. I fredags var vi på skälby och tittade på djur och natur och jag gjorde en synis på Anna-Lena. Kullzenska är ju ett måste, så vi var där och tog en fika. På kvällen bjöd vi dem på musslor, mums. På lördagen var vi på Kalmar slott och i parken och tittade. Jag har knappt varit där själv så det var väldigt kul. Börje fick också en synundersökning. På kvällen firade vi deras bröllopsdag genom att äta på Stekhuset. På söndagen var vi först i kyrkan, sedan kom min familj och hälsade på, mys! Det vankades lax och prat och blåbärspaj och spel. Måndagen ägnade vi oss åt en utflykt till Ölandet där vi efter ett tips åkte till Gårdby café och lanthandel, så mysigt ställe! Vi hann med pizza och en promenade på stensö innan de flög hemmåt igen. Men vi tackar och bockar för en helg med väldigt trevligt sällskap!

Nu väntar en vecka av studier. En vecka till praktiska tentan, en och en halv till teorin. Jag är inte så särskilt laddad, men en sånhär rolig kurs vill man ju ska få ett gott slut! Som en liten morot har jag bjudit hem några blandade kompisar på vårkalas på lördag. Det ser ut som om det vankas regn, lite synd, men vi får la vara inomhus då. Jag pysslar och donar inför detta evenemang, det är så kul att förbereda och agera lek-tant!

Ha en skön vecka, och slå gärna en pling om ni vill prata lite! Kramkram, Annie

Une vie de toutes les couleurs

Ett liv av alla färger. Ja tack! Jag tänker på våren, som gör oss så glada med sina färger. På alla fina människor runt oss som lyser upp, hur olika människor kan väcka olika känslor hos oss. På humöret som ibland antar en grå eller svart ton, men när det är grönt (min favorit) kan man ändå vara glad över kontrasterna. Veckan går undan och plötsligt är det onsdag. Imorgon tar jag helg och på kvällen kommer Anna-Lena och Börje ner. Det ska bli jättemysigt att träffas och umgås och visa dem Kalmar. Idag har jag och Simon varit i simhallen. Först simmade vi, jobbigt! Vi simmade ikapp med först bara armarna, sen bara benen, och så samma sak på rygg. Roligt! Efter lite rutchbane-åkning och klättring på klätterväggen började vi dyka. Det var länge sedan och det är alltid lite läskigt. Oftast brukar jag våga från kanten men idag vågade jag först från pallen, och sedan även från ettan, roligt att utmanas. Ha en bra helg!

Lördagsfeeling

Vi har en ledig gemensam helg utan knappt något inbokat och det är så härligt! Igår kom Anna och Jimmy på kvällen och vi hade en trevlig kväll med middag, spel och prat. Det ledde till en rejäl sovmorgon idag, vid halv elva vaknade jag! Jag brukar vakna vid halvåtta-tiden nu och det är skönt att inte behöva sova så mycket. Idag har vi diskat berget som blivit stående sedan i onsdags, Simon har sprungit och jag har pluggat och vi har ätit svampsoppa till lunch, mums! Nu ska vi göra en synis i skolan och ikväll ska vi testa på hemmagjord sushi, spännande! För övrigt var veckans topp en hemresa till Johanna, mysigt! Vi var ute på en joggingtur, åt tacos, lyssnade på musik och satt och pratade, mys! Tänk att hon har blivit med pojkvän, den filuren! Ha det gott nu! Kram

Skälby

Det har varit en lång men trevlig dag i undersökningsrummen, och nu har jag till slut kommit ut till solen och våren. På hemvägen cyklade jag förbi skälby och insåg att här vill jag stanna till. Så långt har jag kommit med min dag. Jag sitter och njuter av solens värme, fågelkvitter, barnens skratt bortifrån lekplatsen och gräset som börjar se lite grönt ut. Tack för denna sköna dag! I helgen köpte jag en ny vårjacka, en jeansjacka, och nu får jag användning för den, härligt! "It's a beautiful day, don't let it get away..." som u2 sjunger! Vårkram på er!

Ljus

Denhär soliga lördagen i mars har gjort mig på gott humör. Kanske hade jag varit glad även om det vore en molnig onsdag, men här är vi nu, i början av helgen. Jag vaknade av mig själv vid halv åtta imorse och det är så skönt att vakna av sig själv innan klockan ringer och känna sig utvilad. På förmiddagen har jag suttit mycket med skolarbete och jag börjar vara ikapp med teorin. Efter lunch tog jag på mig alla skydd och gav mig av till skolan för att hämta min cykel - på inlines! Det var stapplande, det gick långsamt och några fina snubbel fick jag till men det var ändå väldigt roligt! Jag längtar tills gruset är uppsopat lite mer så jag kan slappna av. Jag ska också titta om det går att köpa en ny bromskloss, den är helt nersliten. Ikväll, bär det av till Daniel, Cissi, Alma och Olle för att äta middag och se melodifestivalen, mysigt! Vi missar gogudstjänsten men så blir det ibland, man kan inte vara överallt. Ha de fin lördag framöver! Kramar

Spotify

I musikspelaren rullar just nu...

Samuel Ljungblad - softmusiken från i söndags, Your love är en av dem jag lyssnat på
Moa Lignell - idol-tjejen från i höstas som gjort When I held ya
Loreen - mäktigaste melodifestivallåten tycker jag att Euphoria är
Tone Damli - norska som var på skavlan för någon vecka sedan med Look Back
Erik Tilling - När jag ser din himmel som Joel spelade när jag var hemma i julas
Céline Dion - På franska såklart, Et je t'aime encore är fin

Simon jobbar över idag. Typiskt, de två dagarna jag inte har skola är han iväg. Men det blir mycket pluggat, så det är ju positivt! Jag funderar på att åka in till stan en vända, behöver anteckningsblock till kursen och jag behöver komma ut lite. Med musik i lurarna, härligt!

Kramkram!

Friskis och Svettis

Jag är trött. Igårkväll testade jag och Anna indoor walking och det var trevligt. Mer variation än spinning och en aning mindre jobbigt. Detta resulterade i allmänt trötta ben, och som om inte det passet vore nog mötte vi upp Josefin i klassen och körde skivstång idag vid lunch. Det var ett riktigt härligt pass, studentprästen Magnus är ledare och han hade go musik och ett allsidigt pass. Över förväntan kul, så nu är jag ännu mer slut. Trött. Matt. Och nöjd. Nu ska jag plugga i eftermiddag och när kvällen kommer är det bönegrupp. Ha det så bra idag! Kram på er!

Hektisk helg

Veckoslutet har varit fullspäckat men väldigt väldigt trevligt! I fredags tog jag bussen till Oskarshamn efter skolan, och kvällen tillbringade jag med hela familjen, vi fem, precis som på den gamla goda tiden. Fast med Settlers. I lördags kom Simon och gjorde oss sällskap och höjdpunkten var ändå inlinesen jag fyndade på secondhand hand. När värmen kommer blir det åka av! Om jag lär mig bromsa vill säga... Idag har jag spelat till psalmerna i Vasa, nervöst men det gick över förväntan. Sedan var jag i skolan och övade med Bafrin och som la grande finale åkte vi ett stort gäng till Nybro för att se Samuel Ljungblahd med kör och orkester, maffigt! Nu, en ny go vecka väntar!

Solsken

Vi har haft tre timmars håltimme nu, en fin fredagseftermiddag som denna. Jag har spenderat den med fina flickor, först en timmes undersökningar och ögonlocks-everteringar som det så fint heter. Sedan satt vi i solskenet och åt lunch och babblade. Emma ska gifta sig i sommar, så samtalet sprang iväg till klänningar, psalmer och kyrkor. Spännande, och jag blir ändå lite längtig. I dagarna kommer Nina och Daniels lilla krabat, åhh! En liten prinsessa till på gång. Kramkram!

Torsdag

Idag har... Jag vänt på en motvillig Simons ögonlock. Simon vänt på en stolt Annies ögonlock. Annie jympat loss till gospelmusik. Malin ätit en mysig soppkvällsmat här. Nu, dags att sova! Godnatt!

Choklad

Gårdagens cellgrupp var en brun och god tillställning hemma hos Louise. Vi har kommit fram till att vi är en bakande cellgrupp, inte helt fel. Igår var det Emilie, Jimmy, Louise och jag, trevligt. Vi rangordnade onda och goda saker. Vilket är värst, att stjäla 5000, passivt se på när någon gör något orätt, eller åka till Thailand varje år trots klimathotet? Vilket är bäst, att köpa faire-trade-varor, besöka någon som är ensam, eller engagera sig frivilligt i Röda korset?

Idag är det den stora bakar-dagen. Anna-Lenas limpor står i ugnen, snart följda av grötbullar. Gott, det var ett tag sedan jag bakade eget bröd nu. Däremot åker Simon snart till jobbet igen, han ska jobba ett halvdygn extra så för honom blir det jobb 36h i sträck.

Tisdagens spelkväll var jättetrevlig. Karro, Hanna, Sara, Maja, Ellinor DB, Ellinor P, Emma och Anna kom hit och vi kalasade på toast och biskvier. Mer av sådant tack! :)

RSS 2.0