Filura i fel epok (80-talsfest)




Après noël...!

Du store tid, nu har det hänt saker!
Plötsligt är det bestämt, helt galet!
Våren kommer att spenderas på franska rivieran, närmare bestämt utanför Nice, i en familj med två barn.
Det är så spännande!
Jag har haft kontakt med Madame under några veckor, och igår togs beslutet från båda sidor.
Jag kommer att prata engelska med barnen, men med föräldrarna får jag träna på min franska.
Dessutom är jag ledig tre dagar per vecka så det blir mycket fritid.
Mycket tid att sakna min näst intill perfekta tillvaro just nu, men det får det vara värt.
Kanske hittar jag någon bra kyrka i Nice och förhoppningsvis kompisar via någon au pair-site på nätet.
Hoppas också på att verkligen lära mig franska ordentligt muntligt.

Snart jul och jag har tjuvstartat med lussekatter...


Avslappning

Jag tänker mig en varm sommardag på en badstrand, ladan kanske. Vattnet är varmt och jag ligger och flyter i de lugna vågorna. Jag slappnar av i hela kroppen, blundande eller betraktande en blå oändlig himmel. Ingen stress och ingen nervositet. Simon sitter på stranden, och Johanna och familjen också.

Plötsligt inser jag hur bra jag har det, nu och här. Jag har ju det viktigaste, det varma vattnet får jag klara mig utan och stressen och nervositeten får jag försöka tänka bort och finna mig i.

Tack för ett fantastiskt liv!

I tid



Hårklippning. Simon. Singstar. Femhundringen. Barnvaktstajming. Pepparkakor. Michael W Smith. Ensam men inte själv. Johanna. The proposal. Stjärnklart. Rubis kub. Oscarsgala. Press-Anton. Finkläder. Pommes frites. En madrass. Sofiefika. Svininfluensabakterie. Regn. PSF (parantes-och-syskonfritt) i huset. 2 mail i inkorgen. Öppet kylskåp. Och så vidare.


När man ska slappa

... är ett tips att först jobba gärnet så att man blir helt slut. Kristinebergsskolan funkar ganska bra som arbetsplats, speciellt om man har 33 elever i franska utan planering eller böcker att gå efter. Sedan är det ganska bra att kolla på film på kvällen till typ halv tolv och sedan sitta uppe och läsa och skriva till runt två på natten. Visst, mer tv kanske skulle funka det med (fast inte för mig såklart), men då finns ju risken att man väcker andra.

Att slappa medan man sover är ju ganska meningslöst, så runt tio rekommenderar jag att man blir väckt, av mobilen som spelar någon skön låt till exempel "You can call me Al". Det är ganska soft att vakna i pojkvännens lägenhet också, satsa på det om ni kan. Efter en lång frukost så kan man skicka iväg pojkvännen till gymmet (om han nu är intresserad av det) medan man själv sitter vid datorn eller spelar lite piano eller växlar däremellan. Efter någon timme är det varning för att pojken återvänder, men det är absolut inte så hemskt som man kan tro, tvärtom så är det en smula slappare när han är med och ganska mycket trevligare. Då kan man nämnligen vinna i kortspel eller laga lite mat tillsammans. Men tro inte att det blir trerätters, det hör inte till slappandet till. Så enkelt som möjligt, själv rekommenderar jag potatis, kalvsylta och rivna morötter. Se till så att ni pratar lite soft som man kan göra när man äter, eller lyssnar på någon go´ musik.

Eftersom du har suttit upp nästan hela förmiddagen är det nog dags att vila. Plocka fram en bra bok eller lägg lite patiens, så kan du nog varva ner. Kanske somnar man till och med, det har i alla fall pojkvänner en tendens att göra :) Förhoppningsvis har man lite ork efter det till att stå upp en stund, lite för mycket slappande medför en hel del disk. Som tur är så är ni ju två om disken så det går ganska fort. Kanske kan pojkvännen till och med hinna källsortera lite.

På kvällen tycker majoriteten att det är skönt att vara hemma. Egentligen behöver man inte göra något särskilt, prata med sin lillebror och lillasyster ifall man är välsignad med det. En dusch funkar också, det är inte dumt alls faktiskt. Telefoner är också slappt, bara det inte är en själv som ringer utan ens vänner som ringer till dig, ju mindre arbete desto slappare. Jimmy och Johanna är trevliga telefonpersoner, har ni några vänner med de namnen så håll tummarna för att de ringer till er. En avslutande stund vid datorn är en bra final på dagen tycker jag, och man går gärna och lägger sig tidigt för att uppnå maximal effekt av slappardagen.

Alla tips är självupplevda av mig och delvis av min pojkvän och familj, och det är verkligen att rekommendera! Lycka till med slappandet!


C'est la mort

Bonjour! Tänkte äntligen berätta lite om min fantastiska helg som har varit. Jag är så nöjd, jag har hunnit så mycket med många människor jag tycker om.

Fredagkvällen blev en slapp kväll, det var helt okej ändå att jag missade vattenpalatsäventyret med fredagspuls. Istället blev det idol med mamma. Jag gillar verkligen Mariette! Hon är mysig, sig själv. Sen tror jag nog ändå att Erik och Tove kommer att gå till final ändå för påklistrighet varar längst. Okej, jag ska sluta döma idolerna (jag kanske bara är avundsjuk ;) ) men de känns lite plastiga.

Lördagen var härlig! Jag vandrade runt på öppet hus på oskarsgymnasiet och kollade in Joel och Johanna när de plockade strängar och vibrerade med stämbanden. Framför allt pratade jag med lärare och andra skolsugna människor så det var riktigt trevligt. Jag hann även med en fika med Simon och Adam. Senare på kvällen tog jag på mig pappas sjorta, slips, kostym och hatt och åkte till Malin. Maskeraden var jättemysig, go´ stämning! Runt nio begav vi oss till Monas café i kyrkan och det var jätteroligt! Både att sälja fika, prata med Simon och Anton men framför allt att prata med killen från Tchad. Äntligen fick jag träna lite på min franska med någon "live"! Det gick helt okej, men han pratade snabbt. Fast jag kunde ändå säga det mesta jag ville så det kändes bra.

Trött efter dagens strapatser stupade jag i säng hemma hos Simon, men tidigt morgonen därpå kämpade vi oss upp för att åka till Kalmar. Det var en rolig dag det också. Först var vi i en mysig kyrka på en bra gudstjänst, för att sedan åka hem till en Simons kompisar Daniel och Cissi och deras dotter Alma. De var trevliga och lätta att umgås med, jag hade inte alls behövt vara nervös. Vi åt pizza, tog en lång promenad och fikade på ett litet café. I bilen på hemvägen fick jag utlopp för min barnslighet med lite klassiska billekar med Simon.

På kvällen fick jag vara med Johanna, äntligen. Vi är så bra tillsammans och kan prata så lätt. När Arvid gått och lagt sig drack vi glögg och åt pepparkakor i kvällsmörkret, och satt och försökte klura ut Kuben. Vi fick oss en lång natts sömn och en lång promenad innan det var dags för mig att åka hemåt och för Johanna att plugga historia.

Och kanske har jag en ny fransk familj på gång... Hoppas! Den verkar riktigt bra och vill ha en au pair mellan januari och juni, perfekt!

Tusen tack som man säger i Norge, eller merci beaucoup som jag skulle föredra.
KRAM!

Brevväxling

Kära datorbesökare!
Hoppas allt är bra med dig?!
Jag sitter just i Simons (kanske din alltså) lägenhet och latar mig. Jag är ensam här, och ska alldeles strax till kyrkan på Ur-möte och cellgrupp. Annars är allt bra. Jag är nyuschad, skönt, och ser tillbaka på en härlig morgon med Johanna (kanske du alltså) och en händelserik dag igår med Simon.
Tänkte att det vore roligare att ses live och prata, vem du nu är kära surfare, så det får räcka för stunden.
Ha det prima, när ses vi här näst?
Kramar, Annie


Tussilagotoner

Ibland när du kurar ihop dig
i ditt hörn av världen
och ensamheten lägger sin filt
omkring dig
och vinden skriker utanför

Glöm aldrig
att det är just då
som jag viskar
små sommarsånger
och blåser försiktigt iväg dem
åt ditt håll

(Nu vet du varför det slår ut små tussilagotoner då och då)

(Emma Håkansson)

Inte snål, mest klantig

En Johanna och en Annie i Stockholm innebar som förväntat en hel del äventyr. Bussandet som pågick i totalt 10,5 timmar var kanske lite segt, men där avbetade vi de obligatoriska samtalsämnena och prat är det inget fel på. Vi lyckades också med bedriften att inte äta godis (på ditvägen) och med att plugga historia (Johanna såklart). Dessutom värmde vi upp våra frusna öron med lite Lars Winnerbäck och Michael Jackson i lurarna.

Konserten var jättebra! Det var en bra mix av gammalt och nytt, känt och okänt, ös och lugnt. Första riktiga konserten för min del! Om man inte räknar Strandfestivalen och Håkan Hellström i ishallen här i Oskarshamn, och det var faktiskt inte samma känsla. Hur som helst så var det en härlig kväll. Vi smarta nog att inte ta med väskor att kånka på eller plånböcker som kunde bli stulna, men tror ni inte att vi glömde ta med pengar?! Väl framme insåg vi att Johannas tappra fem och femti inte räckte till att hänga in våra jackor i garderoben. Efter en lång fundering med många jobbiga alternativ (bli tiggare för en stund, flörta med garderobpersonalen, svettas, smita upp till läktaren och gömma jackorna...) hittade vi en handikappavdelning med ett räcke där vi diskret hängde jackorna så att det såg ut att vara deras.

Söndagen ägnades åt shopping! Jag har börjat med julklapparna och det känns bra. Jag är alltid lite spänd i december för dethär med Den Perfekta Julklappen så det är bäst att börja tidigt. Men jag måste erkänna att det mest blev julklappar i förskott till mig själv... En kjol, leggins, två tröjor, halsduk och vantar. Men allt var kap och det var en mysig dag. Mysig helg! Tusen tack Johanna!

Nu är jag hemma igen och det känns så bra! Får äntligen träffa Simon igen, äntligen krama den mest fantastiske pojken, äntligen bli slagen i femhundringen, äntligen äta kvällsfika och äntligen prata prata prata.

På fredag ska jag till vattenpalatset i Mönsterås med tonår, det ska bli dunderroligt! Välkomna..!
KRAM!


En huvudstad väntar visit!

But something happened for the very first time with you
My heart melted to the ground, found something true
And everyone’s looking ‘round
Thinking I’m going crazy...

(Leona Lewis, bleeding love)

Müsli

Jag har blivit kontaktad av en fransk familj! De skrev ett kort mail för någon vecka sedan att de var intresserade och bad mig skicka information och foton, så det gjorde jag såklart. Jag tyckte att de verkade trevliga och de bor nära Paris, det känns bra. Igår hade de svarat, ett riktigt långt mail med allt ifrån foton på de fyra (!) barnen till information om språkkurser schema och en fråga om datum när jag kan komma! Är det inte fantastiskt! Okej, lite rädd är jag. Tänk om de fyra barnen inte alls respekterar mig? Tänk om jag inte kommer att förstå dem alls när de pratar? Jag kommer i så fall att vara ledig hela helgerna, tänk om jag inte hittar några kompisar att vara med? Pirr!

Är inte müsli det finaste ordet?
Är inte ticket to ride det roligaste spelet?
Är inte Simon den sötaste pojken?
Är inte Johanna den roligaste pratkompisen?
Är inte min cellgrupp den bästa?
Är inte träningsvärk den bästa värken?

Ta hand om er!


Framåt

Nu händer det grejer mina vänner... Idag startade min karriär som lärare! Kanske har den redan slutat, kanske fortsätter den till fredag, eller möjligtvis mycket längre än så. Hur som helst så ringde Lasse från Kristinebergsskolan mig och undrade om jag ville vara vikarie där idag. Med ett brett leende och ett klapprande hjärta tackade jag ja och blev tilldelad en dag som svenskalärare för nybörjare. Dagen blev lika rolig som jag tänkt mig. Jag fick undervisa 3-5 barn i taget och det var riktigt mysigt att gå runt och hjälpa dem. Svårast var att förklara ordet höstlov. Han förstod verkligen inte och jag kunde inte förklara bättre... Det var skönt också att börja karriären med en så pass liten och förstående grupp.

Under de sista dagarna har det verkligen hänt mycket. Jag har varit supernervös och sedan läst bibelord på gudstjänsten, jag har varit supernervös och sedan spelat tennisdubbel med tre killar, jag har varit supernervös och sedan varit lärarvikarie... Imorgon kommer jag att vara supernervös och sedan leda allsång tillsammans med mamma. Den här veckan är verkligen göra-saker-jag-inte-vågar-egentligen-veckan!

Jag ska inte heller glömma bort att man kan göra så mycket mer för andra, om man ser bortom sin egen trygghet. Jag har glömt det på sista tiden, har jag blivit otryggare?

Fyra korta dagar framåt i tiden, åker jag till Stockholm med Johanna för att gå på Lars Winnerbäck-konsert. Ojojoj vad roligt det ska bli att ha en helg med henne och att gå på en riktigt konsert!

"One step closer to knowing, one step closer to knowing...)"
U2, "one step closer"

RSS 2.0