Att återställa homeostasen

det vill säga balansen i kroppen, när alla system och delar i kroppen fungerar ultimat, både fysiskt och psykiskt.
Sådant pysslar jag med, både i min egen lilla pluggvärld och i verkligheten. Jag mår bättre än på länge och hoppas att det håller i sig! Tror i och för sig inte att en människa kan uppnå denna homeostas mer än en sekund var sjuttionde år eller något sådant. Just nu fryser jag lite om fingrarna... Eller är en aning kissnödig. Eller någon annan småsak. Men överhuvudtaget leker livet och jag tror att mina nära och kära har det bra också, det känns bra!

Och glöm inte, att lycka inte är något tillstånd. Det är ett val.

Och vad vore livet utan val?
 

Härliga julvecka!

Julafton var som vanligt en mysig tillställning där familjen förvandlades till uppklädda och gosiga filurer, detta året även klädda i fleece-jackor, som under den 24:e lagade god mat, tittade/snoozeade Kalle Anka, smaskade hembakat julgodis, spelade diverse instrument i en salig blandning samt öppnade julklappar i den magiska cirkeln (en person i taget öppnar en klapp i taget) som tar längre tid för varje år. Tyvärr saknades en viktig person som satt insnöad på Österlen, hoppas att denna släkting hade en bra jul trots allt!

På juldagen invaderades huset av människor som var sugna på grekisk mat, det vill säga hela familjen Jerner och Ninas prins Daniel. Det var full rulle i huset och en väldigt skön stämning. Joel listade ut att han var Karamellkungen när vi spelade galenpanna, men vem skrev egentligen Pumba som disney-film när vi lekte Skatte?

Igår åkte vi till Öland, vägarna var helt okej så det gick bra att köra dit. Väl där träffade vi Farfar, Monica och hela familjen Nothed. Det var riktigt mysigt, mycket småprat och mingel och en väldigt god köttgryta à la Monica. Dessutom invigde vi pappas nya Ticket to ride -Europa.

Ikväll kommer Simon hem till slut! Och under dagen ska vi även hinna med lite längdskidåkning och en tur in till staden. Jag behöver en telefon, min mobil dog på självaste julafton så jag har varit lite otillgänglig sedan dess.

Nu håller jag bara tummarna för att ni haft en lika härlig jul som mig!
Kramar! Annie
  


Får jag lov...?

Nina smådansar, Avlina spelar gurka, pappa gitarr, Joel ukulele och mamma knäpper med fingrarna. Åh vad jag tycker om finrummet i juletid! Och åh vad jag gillar alla fina besök som är här!

Nu är det dags för kvällsfika som farmor fixat med...

GOD JUL kära vänner och guds välsignelse!

Dan före dan före dopparedan!

Det är onsdag nu, ja till och med onsdag eftermiddag. Helt galet vad tiden går fort...

Det är så härligt att vara hemma igen, träffa mamma, pappa, Joel, Avelina och farmor. Idag har vi varit hemma och myst hela dagen medan päronen jobbar sista dagen innan jul. Avelina har klippt mitt hår några centimeter, välbehövt och hon var jätteduktig. Sedan har jag faktiskt lyckats plugga lite, det är mycket som ska göras men det är ganska roligt det jag gör just nu. Vi har spelat skipboo och ätit pannkakor, plus att vi har bakat kola och rocky road, mums!

Imorgon kommer Noos ner till Småland, åh vad mysigt det ska bli! Petter kommer först på lördag, det känns lite konstigt att fira jul utan honom. På lördag kommer även Ninas pojkvän, det ska bli spännande att träffa honom!

För ett år sedan var jag hur nervös som helst och ganska nedstämd. Tänk att jag skulle ner till Frankrike utan att veta vad som skulle hända... Och att jag skulle njuta av julen, när tanken gnagde i bakhuvudet att snart snart skulle jag klara mig utan alla i flera månader i rad. Men det gick ju bra! Och denhär julen ska jag bara njuta! :)

Ha det bra kära vänner! (undrar så vilka ni är som läser detta... men jag menar just dig...)
Kram!
  

Räknar timmarna till familjemys

Jag sitter i min lägenhet en sista kväll innan hemresan. Väskorna står packade, disken är avklarad, fin musik plinkar från datorn, den andra optiktentan är godkänd och hela jag är totalt slut. 

     Jag har just kört Simon till flygplatsen, kommer att sakna honom denhär veckan. Det är egentligen inte längre tid än vi brukar vara ifrån varandra, men det känns ändå större när han kommer vara så långt borta och när det kommer att hinna hända så mycket innan vi ses igen. Men jag tror att han kommer att få det bra med familjen i Skellefteå, jag önskar att jag hade kunnat vara på två ställen samtidigt.

     Varför är jag så trött? Så modlös? Jag önskar att en viss klasskompis hade klarat denhär sista tentan, jag blir så ledsen för jag förstår henne precis. Men det har gått mycket bättre för de flesta i klassen än förra optiktentan, det gör mig så stolt!

     Nu ser jag fram emot morgondagen! Efter en väldigt pinsam lab (njurens funktion ska beskrivas, genom att vi ska mäta mängden kiss efter intagande av vatten och, för min del, godis) så ska jag handla de sista klapparna, äta en sista lunch med tjejerna i skolan och sedan åka hemåt. På kvällen kommer farmor och julstämningen kan ta sin början! Jag ska bli inackorderad hos Avelina (om jag inte somnar under pianopallen), mysigt ska det bli!

     Céline i mitt hjärta...
 

Fransk film och mys-granne

Dagen har ägnats åt...

* En föreläsning om hur immunförsvaret fungerar (eller inte fungerar som är fallet på sjuka mig)
* En film på franska, med Vanessa Paradis i huvudrollen (Heartbreaker hette den, riktigt bra!)
* Huvudvärk, vilket ledde till trötthet, vilket ledde till en känsla av att vilja stänga ögonen, vilket ledde till vilande, vilket jag gjorde i nybytta lakan (en riktig lyx)
* Pasta carbonara (mumma!)
* En aning pluggande (så jag är åtminstone lite förberedd inför morgondagens diskussion)
* Mingel med grannen (hon är så glad och pratig så att man blir likadan själv!)
* Betalning och därmed bekräftande av........(trumvirvel).........skidresa till Sälen med familjen med flera!

Imorgon ska jag hem till Oskarshamn för FYRA dagars tid, så länge i sträck har jag inte varit hemma på hela terminen! Det ska bli härligt, hoppas jag blir frisk snart bara.

Éxcellente soirée à vous!
Bise, Annie

Just denhär filuren saknar jag!


Det blev en TJEEEEJ!

Min nya granne är infyttad, och tro det eller ej, hon är en hon! Jag blev så glad och lättad, och Terese som hon heter verkar vara riktigt trevlig. Skönt! Nu kanske jag vågar gå ut i hallen trots att jag hör ljud därutifrån!

Klockan är halv fyra och alla fyra kassarna med tvätt är hämtade. Nu tänker jag inte röra mig ur fläcken på resten av dagen, den råkalla vinden blåste rakt igenom pyamasbyxorna på vägen till tvättstugan, så nu ska jag värma upp mig! Jag ska ligga här och snora i soffan med en chokladkaka, korsord, fysiologiböcker och kanske en film, och här har jag för avsikt att stanna resten av dagen. Det är Annie-kuren det!

Hoppas ni har det bra i vinterlandet! Tio dagar kvar till jultomten... 
Kram!
 

Tomtegubben hade snuva

Imorse vaknade jag med en igensnorad näsa, burr. Lite segt, men det leder till många koppar te och mycket softande. Och ikväll såg jag en mini-bebis i tomteluva som var så underbart söt så att man bara ville äta upp honom!
Så, nu var den titeln förklarad!

Helgen i Oskarshamn innebar många blandade känslor måste jag säga, men det var härligt att komma hem igen som vanligt! Jag träffade kyrkgänget, Simon, familjen Taicon (som farmor brukar kalla oss), Johanna, Malin, Sofia och Rebecka, härligt! Som avslutning kom Emilie, Tobias och farfar hem till mig här i Kalmar och lussefikade. Det var ett jättemysigt besök!

Lördagen var stora pepparkaksdagen och här kommer årets förevigande...








Jag sa jag behövde tid, jag hade tid

...men vart tog den vägen? Vad har jag gjort efter denhär lååånga skoldagen?

Lite julklappsletande (kul när man faktiskt hittar något!), lite handlande, lite julkortsskrivning, lite plugg, lite dator, lite piano, lite risgrynsgröt, liten promenad till Karro, lite disk... Lite av varje med andra ord, och det kan vara ganska skönt att bara strosa, inte stressa. Använda det parasympatiska nervsystemet, om man pratar fysiologi-termer.

Och nu ska det bli lite sovande, jag behöver vila upp mig inför en fullspäckad helg i hemstaden. Imorgon ska jag på en lovsångsgudstjänst i kyrkan, där jag hörde att min bror ska spela. Det ska bli härligt att komma hem och komma till kyrkan igen och träffa alla. På lördag ska jag umgås med Johanna en stund och sedan med familj och Simon. Och på söndagen beger jag mig åter till Kalmar, och jag får besök av faster Emilie med Tobias, ska bli mysigt!

Åhh, minns just drömmen jag hade inatt... Ni som känner mig vet att jag egentligen aldrig svär, kan möjligtvis drista mig till "bajs" eller "sketans", men inte värre. Fast i drömmen inatt svor jag så att det osade! Och anledningen var att jag och Joel skulle åka på semester, men min bror bara kunde inte lämna sina droger hemma utan skulle ha med dem. Jag blev så arg!! Så Joel, nu är det dags för skärpning ;)

Blodbad

Jag tog mig hem från skolan idag också, och idag på ett ovanligt sätt. Cykeln min har stått på skolan i en vecka. Som jag märkte häromdagen stod den precis under ett droppande stuprör och var täckt av en hel drös istappar och ett tjockt lager is runt styret. Idag var det dags att frakta hem den, och det gick faktiskt ganska smärtfritt. Hjulet lät ungefär som skrammel-grejerna man satte på ekrarna när man var liten, och jag hade glömt hur svettig man blir av att cykla, buss är inte helt fel alltså...



Idag i skolan pratade vi om blodomloppet. Komiskt, för idag skulle jag och Bafrin åka till blodcentralen på sjukhuset för att undersöka om vi kan bli blodgivare. Det kändes bra, nu håller jag bara tummarna för att mitt järnvärde är tillräckligt bra!

Ikväll ska jag plugga. Som igår. Och som imorgon. Det är verkligen mycket att göra nu, och hade vi det slappt i början av terminen, så avverkar vi definitivt en 40-timmarsvecka med studier nu. Drygt! Men det är intressant och vi har bästa läraren hittills skulle jag säga. Däremot är det inte jättesnällt att de lagt tentan precis efter jul...

Åttonde advent idag, härligt!
Kram på er!


Tisdag utan cellgrupp

Det enda jag begär, det enda jag vill
Är att komma så nära
Så nära att jag vet

Nära sanningen
Nära som det känns
Nära det som är meningen
Nära skrattet
Nära tårarna
Det som förändrar och förenar oss

Det enda jag begär är att komma nära dig

En dag som denna lyssnar jag på Uno Svenningsson med ett leende och förstår precis.
Eller det gör nog vi alla, förstår och håller med om att vi vill vara nära det som förändrar och förenar.


Karlskronahelgen

Nu är vi hemkomna efter en härlig helg i Karlskrona. Har just börjat vänja mig vid att Simon är hemma denhär veckan och jag är ensam, känns konstigt nu när vi levt så nära denhär helgen.

Vi var på marimuseum på lördagen, jätteintressant faktiskt. Karlskrona har varit en stor stad vad gäller tillverkning av fartyg till kungar och det fanns mycket att lära.

 
En folkhögskola visade upp sin båttillverkningsateljé i närheten av muséet.


På restaurangen Montmartre smakade vi på sniglar, mums!


Mysig julig stad, genom fönstren på den franska restaurangen.


En läskig bio kan jag lova att vi såg, Psalm 21, och jag satt och småpratade en stor del av den för att inte skrämmas alltför mycket. Tur att salongen var tom sånär som på oss!
 


Torsdag i byn

Nu är jag hemma i Oskarshamn för ett par dagar och det är så härligt! Härligt att träffa familjen igen, härligt att gå på bio och mysa, härligt att sova i sin egen säng igen, härligt att långa promenader in till stan och hälsa på en mysig kompis, härligt!

Nu sitter jag i källaren framför datorn och har skrivit ut lite instuderingsfrågor, jag borde sätta mig med dem en stund. Ikväll ska jag även övertala syster yster att spela piano och sjunga med mig, och sen ska jag laga mat till oss.

Jag ser fram emot helgen! Snart bär det faktiskt av till Karlskrona och det ska bli jättetrevligt!

Dags att lägga in ved i brasan! :)
Kram!
 

RSS 2.0