Hej helg!

Helgen är här men mina lediga dagar är förbi och jag jobbar på med mina söta tanter och herrar. Det känns bra, jag börjar lära känna de flesta, hitta går bra och personalen är trevlig och uppmanar oss vikarier att fråga om vi undrar något.

I torsdags blev jag inkallad till ett äldreboende som jag inte varit på tidigare. Det var spännande att få rycka ut och hjälpa vårdtagare som man aldrig träffat tidigare. Svårt men kul. En bonus var att en optikerklasskompis jobbade där så det var en trevlig kväll!

I helgen jobbar Jimmy här i Kalmar och eftersom det inte går några bussar på morgnarna så sover han här två nätter. Igår kom även Joel hit så vi var och kastade frisbee och kalasade på pizza, kul!

Nu: tillbaka till jobbet! Trevlig helg!

Måndag morgon

I sommar börjar jag jobba kl 7 de allra flesta dagar, ibland runt kl 15. Men dethär med att gå upp på morgonen är inte lätt för mig. Mycket sitter i huvudet. Jag vill till exempel sova åtta timmar vilket innebär att jag måste somna kl tio kvällen innan, och då är jag lika nervös för att jag inte ska somna som för att gå upp i ottan. Vissa dagar kommer jag att sluta kl tio och börja kl sju dagen efter, då blir det tufft!

Jag känner att jag har blivit bortskämd av skolan som oftast börjar nio, samt av sommarlovet som har varat i nästan de månad nu! Som tur är har jag valt ett bra yrke ur sömnaspekten, optiker börjar oftast vid nio eller tio! Lite segt med tanke på hur sent man jobbar men ändå skönt!

Ha en bra måndag!

Glad midsommar!

Hej på er!
Hoppas att er midsommar har varit trevlig, somrig och att ni har haft fina vänner kring er!
Jag och Simon firade midsommar med Vasakyrkan ute på landet. Barnen klädde midsommarstången, vi dansade (och alla var med!), åt, lyssnade till fin musik och umgicks. Alla hade med sig egen mat och vi grillade kött och grönsakspaket som Simon hade fixat, gott! Vi var ett gäng ungdomar som var där tillsammans, kul. Dessutom var min favoritflicka Alma där så vi busade en stund, det gjorde mig och henne lika glada tror jag! Precis när musiken satte igång och alla satt och lyssnade började dropparna falla på ladugårdstaket. Det var så vackert och stämningsfullt!
När det avrundades där ute, åkte vi hem till Frida och satt och pratade en stund, trevligt.

Idag har vi tagit det lugnt. Vi har avverkat några spel, Sherlock Holmes-film nr 2 och jag tog en tur på inlinesen. Ikväll vankas det fotbollsfeber. Det till säga Simon kollar fotboll och jag låtsas ha feber och ligger och läser eller dylikt. Nej, jag ska nog också titta ikväll. Med en skål jordgubbar kanske.

Trevlig kväll! Kram, Annie.

Badväder

Igår var jag ledig från jobb och antaganden, så jag och Simon planerade dagen tillsammans. Vi började med att sola till rytmen av vågskvalp på norrlidsbadet, vi tog en joggingrunda på slingan och sen lockade havet oss till bad. Simon gjorde bomben, jag gjorde ett kärringdopp från stegen. Kallt i vattnet var det, jag gissar hej vilt på 17, men härligt ändå. Sedan åkte vi in till staden och kikade lite samt åt god svalkande glass i värmen. På kvällen åkte vi vill Öland med sommarbönegruppen där det vankades grillad korv och trevligt mingel. Jonas och Malin hade badkläder med sig, inte jag, men ett bad i linne gick bra det också, det var riktigt varmt på den sidan om Kalmar sund! 20 om jag skulle gissa igen, vi var i vattnet säkert en kvart! Kvällen avslutades sedan med fotbollsmatch mellan mina favoritländer. Trevlig sommardag!

Nu ska jag strax åka till jobbet för mitt första kvällspass. Sedan börjar en skön midsommarhelg! Ha det toppen! Kramar

Intro på jobbet

Idag har jag gått bredvid på hemtjänsten för andra gången. Det var en tidig morgon, att gå upp vid fem är inget jag föredrar, och jag var ganska trött på jobbet. Men det har verkligen varit trevligt idag! Tjejen jag gick med förklarade bra och berättade mycket så det har varit en lärorik dag. Börjar lära känna några äldre också, mysigt, och jag har fått köra bilen idag så jag ska lära mig hitta själv sen.
Efter jobbet hade jag en dryg timme innan bussen gick, så då gick jag vill Åby kyrka där Emilie jobbar. Hon var inte där men jag spelade en trudelutt på pianot. Några besökare satte sig längst bak och applåderade mellan varje stycke, roligt! Då känner man sig peppad! Och det blir verkligen vackert på ett riktigt piano med kyrkans klang.
Ikväll bär det av hem till nyinflyttade Sara på 25årsfest. Och så kommer min älskade hem från två dagars jobb, jaaa!
Kram!

Hissbön

Tack Gud för att du lyfter upp mig när allt är som tyngst. Tack Gud för att livet är berg och dalar och inte bara mittemellan hela tiden, vi behöver variation. Herre tack för att du omsluter mig och håller mig i din starka hand.

Zlatan

Jag sitter i vår gröna sköna soffa och slötittar på fotbollen, kom igen nu! Idag har Jimmy varit på besök i Kalmar, roligt! Vi har ätit tacos, kastat frisbeegolf, spelat spel, diskuterat dödssynder, stekt pannkakor och annat trevligt. Ska bli roligt att ha honom här i sommar.
Imorgon ska Emma och Adrian gifta sig, så roligt! Jag ska ta med Johanna på vigseln tänkte jag, det blir trevligt! Ha en redigt go helg!

Gå-bredvid-dag 1

Natten har varit lång. Nervöst, ljust i rummet, för varmt täcke... Till slut fick jag gå upp, och åka ut till Läckeby. Och tänk, det gick faktiskt bra! Jag har jobbat med fem nya människor, besökt tio vårdtagare, och hört talas om ytterligare kanske tio stycken. Många namn. Många personligheter. Många gatorp och vägar att hitta till. Mycket nytt . Men med tiden blir det nog bättre! Om en halvtimme ska jag på möte med chefen samt de andra sommarvikarierna, fler detaljer! Jag kommer verkligen att stupa isäng ikväll. Men nu är jag ledig några dagar till, skönt! Ha det gott! Kramar

Sommarjobb

Imorgon börjar mitt sommarjobb! Jag ska gå bredvid tre dagar nu, sedan börjar jag på riktigt tisdag efter midsommar. Fem veckors jobb kommer det att bli plus kanske lite extra när det behövs, men schemat jag har fått är väldigt luftigt, jag jobbar kanske 60% i genomsnitt. Hur som helst så ska det bli mysigt att vara inom hemtjänsten och få träffa gamlingar igen. Jag hoppas att det inte är alltför stressigt och att vårdtagarna är positiva.

Igår skulle jag och Simon åka ner mot slottet för att fika och promenera. Solen strålade när vi cyklade iväg, perfekt! Vi svängde in en snabbis till macken för att pumpa mina däck, men det gick inte så snabbt för PANG sprängde vi mitt bakdäck! "Life is a box of chocolate, you never know what you get", och igår fick vi en såndär pralin som inte är så god när man smakar den, men som man ändå är glad att man testat. Nu väljer vi inte den pralinen fler gånger... Vi (läs: Simon) stod och meckade med cykeln mitt i ett villakvarter och vi fick hjälp av ett par killar med verktyg så att vi slapp åka hem och vända.

Idag har jag tagit det lugnt med en bok, en film och en tur på mina inlines, härligt! Simon jobbar, och jag längtar tills vi ses igen. Redan. Att en dag kan kännas så lång...

Ha det toppenbra nu! Kram

Veckoslut

Veckan är nästan slut, men eftersom jag har lov numera, är jag helt veckovill och har egentligen inte jättestor koll. Det har varit en go helg! Fina fina Johanna tog studenten i fredags och hon var så vacker och glad. Simon och jag var även hemma hos Martin och Amanda som också gick ut. Det brukar vara en trevlig runda, att åka hem till utsprungna vänner och mingla och äta.

Igår tog jag och Simon årets första dopp! Vi sprang en runda och avslutade med ett kallt hopp i plurret i Norrliden. Kallt, men inte kallt. På kvällen kom ett gäng glada kalmariter hem till oss på fika, promenad och häng. Det var ett trevligt gäng, Emilie, Angelica, Frida och Sara.

Sedan sist har jag även hunnit få sommarjobb! Inget optikerjobb, inget Frankrike, men väl hemtjänsten i Läckeby! Imorgon ska jag dit och diskutera mer. Nu ska vi bänka oss framför Spanien-Italien i fotbolls-em. Lite tråkigt, lite mysigt. Trevlig kväll!

Nationaldagen

Det har varit en fin dag. Frukost med syster och Andreas. Jesusmanifestation med många blandade människor, tidigare kända och mindre kända från min sida. Prat med broder. Telefon med Johanna. Telefon med Simon Söt. Nu film och fix inför Johannas student. Sov gott!

Chip

Juni månad är kommen med en sol som tittar fram ibland och en växande känsla av att jag har sommarlov och inte behöver stressa vidare till något. Det är en härlig känsla! Jag vet inte vad jag ska göra i sommar men just nu har jag frid med det. Min start på lovet var en fantastisk lördagkväll med Simon, Karro, Björn och Anna. Vi åt mat hemma hos oss först och satt och babblade lite innan vi begav oss till Harrys för att bowla. Det var glatt och roligt. Kvällen fortsatte sedan i samma anda med ett gäng spel och lekar. Det var så otroligt kul! Vi lekte många lekar från förr: djungeltelegrafen, plump, hej knekt, enkronan, chip och chipbong, Chicago, bubblan... När vi såg att horisonten började ljusna åt vi en nattmacka innan gästerna gick hem. Åh vilken mysig kväll! Idag tar jag det lite lugnare, jag funderar på att baka lite. Kanske se om Simon vill spela spel när han kommer hem från sin frisbeerunda. Ha en riktigt skön söndag! Kram

RSS 2.0