Bra karl...

...reder sig själv. Som vi brukar säga på jobbet. Och nu får Simon klara sig själv fram till lördag när vi åker på bröllop och sedan dop. Och jag får klara mig själv. Men det kommer gå bra!

Jag har haft en fin helg! En samtalens helg. Vackert! Simon, Johanna, Ave, Joel, mamma, pappa...

På jobbet flyttade en ny dam in, en sprallig nittioåring. Hon var riktigt pigg i huvudet, men ganska hemlängtig så det har varit en tuff kväll. Men roligt, en ny trevlig kollega att lära känna också!

Sov så gott nu!
KRAM!

God morgon!

Jag har varit klantig igen. En skål föll till jorden, och gick i tusen bitar. Sorgligt! Och börsen jag hade med till Polen hamnade på något sätt i Simons bil, så jag har levt sparsamt och mjölk-löst i ett par dagar. Nyttigt att prova kanske, men lite trist. Men idag åker jag hem till Oskarshamn en runda igen, tills på söndag, så snart kan jag handla mat igen =) Ska bli härligt att träffa Johanna igen!

Ser fram emot dagen på jobbet, som snart tar sin början. Kram!


Polen-resan

Nu är vi tillbaka från Polen igen, en intensiv resa har det varit med mycket god mat och fina byggnader. Vi började resan med att åka till Kristianopel på vägen ner där vi hade picnic, kollade in kyrkan och en fantastisk trädgård, samt tog ett dopp i det blå. På kvällen åt vi mat i Karlskrona. Jag och Simon mindes det mesta av staden och övertalade familjen om att ta en fransk restaurang, mums.

Sedan åkte vi färja till Polen över natten. Det blev dock inte så mycket sömn, vi var ju bara tvugna att utforska shopen, titta på utsikten, fika... Väl framme vid halv åtta på morgonen, hittade vi en taxichaufför utanför terminalen och eftersom taxi är ganska billigt i Polen fick han köra oss till grannstaden Gdansk. Där strosade vi längs kanalen, tittade på bärnstensmycken och spelade Svarte Petter i en park (vad vore en resa utan korspel?). 

På eftermiddagen stämde vi träff med taxichauffören igen och åkte till Sopot, en riktig turiststad med vacker sandstrand och god kulglass. Till slut åkte vi tillbaka till Gdynia där taxichauffören tog oss med på en liten rundtur i staden, han var verkligen trevlig, en riktig turistguide. På färjan hem åt vi kvällsbuffé, och det var nog den finaste maten jag ätit någonsin, kändes det som. Så vacker stämning och god mat!

På hemvägen åkte vi till Vita Sand lite söder om Kalmar och badade innan vi begav oss hem igen. Härlig resa! Tack familjen!

Tack även för spelandet på gudstjänsten på Havslätt i söndags, vi fick nog mersmak alla fem och det var verkligen roligt! Jag ser fram emot att Avelina ska börja Estetiska programmet, hon är så duktig!




Små barn, små bekymmer...

...stora barn, stora bekymmer. Som vi brukar säga på jobbet. Och jag är ännu bara ett litet barn, så det så!

Jag jobbar mycket. Denhär veckan blir det sex jobbdagar av sju möjliga, tufft! Men jag har hunnit göra en massa kul ändå! Fram till tisdag morgon var Simon här, och vi badade, fikade på Kruenstiernska gården, såg en massa film och hade det fint. Sedan åkte vi hem till Oskarshamn på tisdagen. Där sammanstrålade jag med familjen och repade inför söndagens gudstjänst på havslätt. Jag stannade till torsdag lunch så det blev mycket musik och det är verkligen roligt att sjunga stämmor och spela ihop. Dessutom gick jag och mamma på Harry Potter, trevligt och en väldigt bra film. Jag kände igen det mesta ifrån de gånger jag läst böckerna, hihi, men jag satt ändå på nålar hela filmen igenom, spännande! Sen åkte Simon med mig ner till Kalmar igen och tyvärr har jag mest jobbat sedan han kom. Men ikväll ska vi till Karro och Björn, trevligt! Det vankas tzatziki och kyckling, mums och så spel och trevligt sällskap.

På måndag fortsätter äventyret. Då ska hela familjen inklusive min fina pojke åka till Polen. Måndag till onsdag blir vi borta, roligt!

Idag är det den 22:a juli. Det innebär 24 dagar till flytten, roligt! Vi har börjat ladda med flyttkartonger och planera vilka möbler vi ska välja. Egentligen borde jag kolla elavtal och internet-abonnemang just nu, men det är roligare att blogga... Men det är mycket kvar att pyssla med, kul!

Ha en bra vecka nu! Vi ses och hörs! KRAMAR!


Tala är silver...

...tiga är guld. Som vi säger på jobbet. Så därför ett kortkort inlägg! :)

Tisdag morgon. Jobbet börjar om en halvtimme, sedan tar jag bussen för en tur hem till Oskarshamn. Hela familjen ska spela på Havlsätt på söndag, så vi ska repa mycket, är tanken. Mamma och jag ska gå på Harry Potter också tror jag, kul! :) Och kanske att jag hinner träffa Simon också en runda.

Igår sprang jag på Karro och Björn på coop-parkeringen, roligt!! De kom igår eftermiddag, så på fredag kväll ska vi ses igen. Roligt, jag var glad hela gårkvällen av det!

Ha en fin vecka! Höres... KRAM!

The day that True Love died

Det regnar ute och jag har inte ens vridit upp rullgardinerna för att titta ut. Det är rätt så skönt att ha en helt mörk lägenhet för sig själv. Jag har tittat klart på Julie and Julia, en jättefin film med två sköna skådespelare! Meryl Streep har en helskön roll och hon är nästan överentusiastisk men utan att det blir konstigt, och så Amy Adams som jag inte sett tidigare med som var jätteduktig hon också.

Jag jobbar två till halv tio ikväll, så snart bär det av ut i regnet. Sedan hem och sova någon timme för att sedan gå upp och börja igen halv åtta. Tufft men ganska skönt att få det undanstökat.

Jag har en mäktig låt som får en att må bra. Lyssna gärna.
Phil Wickham – True Love


In this little house

Två mysiga dagar med syster yster!
Promenad, picnic, bad, prat, hemmagjorda hamburgare, ticket to ride, Harry Potter del 6, Roller Coaster, piano, sovmorgon, shoppingtur, chokladglass, korvgryta, mys... och så jobb!
Tack för att du finns!

Nu ska jag jobba två pass till, innan Simon kommer hit till slut. Som jag längtar tills dess!

Natti natti!
Kram!


Hamburgare på systrars vis!


Fin solnedgång på hemvägen från jobbet ikväll!


När man talar om trollen

...så står de i farstun. Som vi brukar säga på jobbet. Men idag har jag bara tänkt på jobbet när jag insåg att min ring ligger i jobbyxona på jobbet. Har saknat den idag, men jag tog på mig min frieri-ring och påminde mig om Simon på det sättet istället.

Jag har haft en riktigt mysig dag. Efter en sovmorgon till strax före tio hade jag en lugn förmiddag. Diverse spruckna plagg blev hela igen efter lite pyssel med nål och tråd, och jag spelade återigen lite Roller Coaster, hur kul som helst. Sedan blev jag upphämtad av Sara och vi åkte över till Öland för att spela Äventyrsgolf på Talludden. Vi körde tyvärr helt galet, men Eriksöre minigolf var riktigt fin också. Sedan åkte vi tillbaka över bron och gick och fikade på stan. En härlig dag, det var ju inte bad, men mycket prat blev det, och det gillas! Nu ikväll blev det en spontan pizza med Angelica, mysigt! Och imorgon kommer Avelina och hälsar på, jaa!

Och nu är det bestämt. Jag ÄR inte vuxen. Dels älskar jag att bada, och dels fick jag och Sara betala barnpriset på minigolfen. Så det så. Kallas detta 20-årskris kanske... ;)


Golf!

Pizza-tajm!


Nyponskär
Nyponros
Nyponsoppa
Nyponmos

Nyponflicka
Nypondricka
Nyponte
 Och nyponhicka

Det första jag såg när jag väcktes av solen
Var nyponrosen i glaset på stolen.

(Majas alfabetssånger)


Det första man blir blind på...

...är ögonen. Som vi brukar säga på jobbet. Funderar på vad det andra är, men det kanske vi får lära oss som optiker, vem vet.

Nu har jag jobbat färdigt för denhär gången. Helgen är över, så nu tar jag helg fram till onsdag eftermiddag, skönt. Jag ska sova riktigt mycket inatt, åh vad jag ska sova. Sedan ska jag och Sara bege oss till Öland för en sol-dag. Eventuellt blir det en moln-dag, men jag håller alla tummar jag har! Sedan kommer min allra käraste syster hit på tisdag förmiddag och stannar till onsdag, hög mysfaktor på den!

Gårkvällen blev riktigt avslappnande. Jag tog en joggingtur vid havet, med efterföljande dopp i det blå. Sedan såg jag en film, jag och glasstallriken. Imorse gick jag upp i god tid och cyklade till Vasa för en efterlängtad gudstjänst. Sedan tog jag en tur till stan och hittade ett par skor, som jag planerat att hitta ett bra tag, och tog ett eftermiddagsdopp. Jag utforskade området kring fotbollsplanerna i Berga och hittade en fin badplats. Varmt och gött.

Jag funderar varför vuxna avstår från att bada? Jag är vuxen, Simon är ännu mer vuxen, men nog badar vi för det. Kommer det med barnen, tro? Att man vill övervaka. Eller att barnen får ta över busigheten man går och bär på? Jag hoppas att jag alltid kommer att vilja bada, det är ju så härligt!!

Man ser inte skogen, för alla träd

...som vi brukar säga på jobbet.

Dagen har varit lång och tuff, men nu känner jag mig väl förtjänad ett dygns ledighet. Med INGET inbokat alls, skönt! Kanske lite kyrka imorgon förmiddag, det var länge sedan sist och jag får passa på när jag är ledig. Och på tal om ledighet så har jag kunnat byta bort, så att jag är ledig på Malin och Kennyhs bröllop och på Johannas dop, bra! Och dessutom har vi planerat in en Polen-resa med familjen. Tre dagar, två nätter blir vi borta, och Simon ska också följa med, kul! Roligt att göra något allihop.

Johanna Den Fina har hunnit vara här sedan sist, mysigt! Hela gårdagen låg vi vid havet och hade det gött. Vi badade, hade picnic och pratade av oss det värsta ;) Mysigt! På tisdag väntar ett till besök, denna gången av min kära syster! Jag är ledig tisdag och onsdag förmiddag så det är perfekt. Ska bli så roligt att umgås bara vi.

Nu ska jag äta en cookie. Mums!
Ha det bäst! KRAM!


Blåbärssylt, släktmys, väninvasion, musik...

Kvällen på larmtorget med Sara var jättetrevlig! Vi slog oss ner på Ben and Jerrys och smaskade glass, pratade och tittade på folk. Det är inte många man känner i Kalmar egentligen, det är nästan så att man fortfarande är på besök bara. Men några kändisar såg vi i alla fall. Sara är ledig måndagar, så på måndag bär det troligen av till Ölandet, kul!

Igår kom Simon hit igen, roligt. Mitt på dan träffade vi mina två fastrar med respektive. Efter en tur till min lägenhet, åkte vi in till stan och åt lunch, mums! Sedan delade vi upp oss i museum-gäng och fika-gäng. Vi hamnade såklart i fikagänget och där satt vi och pratade ytterligare en stund. Mysig dag, och roligt att träffas igen, vi har inte setts sedan i julas. På kvällen kalasade jag och Simon på en liter jordgubbar framför en film, härligt!

Idag är Simon och spelar vollyboll med några kompisar här i Kalmar och jag passar på att vara för mig själv. Jag cyklade ut till Björkenäs här i närheten i förmiddags och plockade massor med blåbär för att göra sylt av. Husligt! Dessutom ska jag nog försöka göra cookies också, vilken bakningsperiod jag är i!

Ikväll kommer fina Johanna och hälsar på. Åh vad mysigt det ska bli att ses igen! Hon ska sova över är tanken och så jag hoppas på fint väder imorgon så vi kan bada eller något, innan jag börjar jobba.


Nina, Daniel och Emilie.


Sara i glasstagen.


1,75 liter blåbär.


Bättre en fågel i handen än tio i skogen!

Nu har jag helg! Helg på riktigt, fast inte under helgen. Idag slutade jag vid halv två, och nu börjar jag inte jobba förrän på fredag klockan halv fyra. Det är drygt tre dygns ledighet!! Efter jobbet idag tog jag faktiskt en runda till IKEA, det har jag sett fram emot sedan mamma var här och vi pratade om lägenheter och inredning. Jag köpte två fina kuddar till soffan, lite grönrutiga och randiga. Jag passade också på att investera i två avlånga bakformar, nu ska det bakas vänskapsbröd! Och påsklämmor, det kan man verkligen inte få för många av. Frågan är vart alla tar vägen?

Ikväll ska jag träffa Sara på staden. Kanske att vi åker in till larmtorget och strosar lite, Elin Sigvardsson spelar där. Hur som helst ska det bli roligt att ses efter en dryg månads lov!

Tänk, jag börjar tala i ordspråk. Vi har kort med ordspråk på jobbet, som vårdtagarna får fylla i resten. Till exempel "Efter regn..." "...Kommer solsken." Haha, det passade in på gårdagen. Jag cyklade till jobbet i hela regnmunderingen av gul regnjacka och för korta regnbyxor. Hem däremot kunde jag cykla i bara tröjan i en strålande solnedgång! Hur som helst, jag gillar ordspråk! Och tre av tanterna är riktigt fenomenala på det.

Kanel Vanilj Kardemumma Mandelmassa...

Simon kom till slut. Efter att ha stått i kö på E22 precis där ett hus exploderat så att vägen var täckt av husdelar. Ganska läskigt, jag är så glad att han inte kört på vägen 5 minuter tidigare när det hände...

Vi har haft en underbar helg! I lördags hade vi en bak- och besöksdag. Vi bakade både bullar, frallor och negerbollar, mums! Till lunch kom Adam Borén hit och käkade bröd och soppa, och på eftermiddagen fick vi finfrämmat av Anna, mysigt! På kvällen åkte vi sedan in och såg Kronjuvelerna på bio med ett stort gäng från kyrkan. Det var väldigt trevligt, och vi lärde känna flera nya människor, kul! Dock blev det inte så mycket sömn den natten, vid kvart över sex stapplade jag upp och cyklade till jobbet, men trevligt var det! Och jag unnade mig en sovmorgon idag istället, ända till nio, lyx!

Nu ska jag kolla hur det går för tvätten i torktumlaren. Ha en fin dag!


Simon, where are thou?

Hela dagen på jobbet har jag gått runt och räknat timmarna tills Simon kommer hit. Jag har känt mig riktigt nykär i min trolovade, och nu kommer han vilken minut som helst!

Det har varit en bra dag med gamlingarna. Jag trivs verkligen bättre och bättre. Det har verkligen varit svårt i början, men nu lär jag mig varje individs vanor och behov allt eftersom. De är så mysiga! Idag har jag spelat lite på det ostämda pianot, och tjejen som inte säger knappt något alls, tar ton och sjunger så rent och klart till Den blomstertid och Vem kan segla. Jag har även ägnat mig åt korsord med en gumma som inte ser så bra, men hon löste hela muntligt :) Härlig dag.

Jag har haft två härliga dagar med mamma! I onsdags var vi på Öland hela dagen. Vi åkte först till Eriksöre och badade varmt och solade ännu varmare. Sedan hade vi picnic och satt och pratade tills ryggarna brände lite för mycket. Då satte vi oss i bilen, tog en avstickare till en konstbutik och åkte sedan till Farfar och Monica en liten stund. Resten av tiden har bara flytit iväg. Det har blivit mycket prat, mycket Ticket, och en runda på stan. Tack för det mysiga besöket!

Och nu har jag sagt upp lägenheten. Den sista augusti ska jag vara ute, det vill säga i Berga. Spännande!

Jag har varit sugen på att baka bullar i flera veckor nu, det kanske vi skulle göra i eftermiddag...? Simon, Simon, where are thou?

RSS 2.0