Följ ditt hjärta, slåss för det du tror på

Idag träffade jag en person som jag aldrig pratat med tidigare. Vi hälsade på varandra, sa vad vi hette och småpratade lite om gospelpasset på Friskis som vi precis varit på. Sedan var det inte mer med det egentligen, utan vi pratade vidare med de personer vi kände, jag med Ellinor. Men det jag plötsligt började tänka på, kanske på grund av denhär personen, var att jag kände mig så förutsägbar. Så enkel. Så...trevlig. 

Under cykelturen hem kom jag fram till att det inte är den trevliga jag vill vara. Okej, jag vill vara trevlig, men inte opersonligt trevlig. Jag vill kunna komma människor in på livet, inte bara prata om väder, vind och vad vet jag, saker man egentligen inte bryr sig så mycket om, utan om saker man brinner för. Och framför allt skulle jag vilja höra om vad som ligger andra människor närmst om hjärtat! När jag umgås så pratar jag mycket allmänt och alldeldes för lite om vad som rör sig i huvudet, egentligen, vad som finns men inte syns. Jag vill veta! Jag vill lyssna. Och jag vill berätta för andra som också vill veta.

Käre värld, hur lyckas jag med dethär? Kanske med att börja med detdär allmän-pratet som jag har övat så mycket på. Kanske med att våga öppna mig själv för andra, då kanske andra vill öppna sig för mig.

Just nu ligger något komiskt mig om hjärtat. Ett datum. Den 20:e april. Då kommer Megatävlingen att infinna sig, tävlingen mellan mig och Anna där vi inför en opartisk jury ska blunda så bra som möjligt med höger öga samtidigt som vi har vänster öga öppet. Tur att min cellgrupp redan har bett för mitt öga i ett par veckor, hihi.

Nu ska jag ha en ledig kväll, och datorn ska vara avstängd! 
Kram på er!

Rubrik: Tarzan - Människa (igen, jag vet, men låten är så fin)

Good morning!

Jag är strax på väg till skolan, det ska bli en kul dag tror jag, med undersökning, pizza-lunch, föreläsning och gospel-gympa. En riktig umgås dag känner jag på mig att det kommer bli! Eller hoppas jag på i alla fall.

Gårdagen var en sådan, när vi väntade på 3:ornas undersökning satt jag, Ellen, Anna, Ellinor DB och Emilia och pratade och fnissade. Det var väldigt trevligt, gör gärna om det.

Nu kallar cykeln på mig, bäst att svara!

Chiao!

Rörda av en ton i en melodi

Arbetsintervjun gick bra!! Helt fantastiskt, men bara mina referenser var bra så hör de troligen av sig av jobb. Detta kommer att bli på ett demensboende här i Norrliden, spännande! Jag ser verkligen fram emot det, tror att jag kommer att lära mig mycket denhär sommaren! Synd bara att det inte är i Oskarshamn börjar jag känna nu. Men å andra sidan har många oskarshamnare lov/semester och kan komma och hålla mig sällskap :)

Jag sitter med en gnagande huvudvärk, skoldag mellan 8 och kvar över 6 är lite överdrivet faktiskt, även om sista fyra timmarna bara bestod i att jag ställde upp som patient på en 3:as examensarbete genom att mäta tårproduktionen. Men trött är jag! Jag ska prata lite med Frida i London och sen sova, är planen.

Ha det så bra!


Hon e säker, gamla Bettan

Jag har haft en underbar helg. Jag har bara passat på att umgås med Simon och hans föräldrar, mest hela tiden, och det har varit jättemysigt. Jag är så nöjd med deras besök, om ni bara visste. I lördags var vi hemma hos mina föräldrar, mysigt. Vi åt jättegod lax och satt och pratade igenom hela Earth Hour och lite till. Efter ett tag kom Ave och Joel, roligt att hinna träffa dem också en liten sväng.

I söndags var vi på gudstjänsten i Missionskyrkan, fikade på Nilssons, spelade spel, åt gott och såg på film. Eftersom jag hade föreläsning igår så åkte vi alla till Kalmar på morgonen. Medan jag var i skolan tog de en tur på stan och sedan möttes vi upp och åt lunch på Zorbas, smaskens. Sedan åkte vi till Ikea, där jag köpte ett par blomkrukor och Simon shoppade loss på handdukar och andra bra-att-ha-saker. När Anna-Lena och Börje tagit flyget hem igen åkte jag till kören och skrålade, och sedan hem där Simon förberett biosalongen (läs datorn) med filmen Låt den rätte komma in. Den var bra, lustig och lite jobbig, men fin!

Nu har Simon åkt hem till en tuff jobbvecka. Själv har jag också en tuff vecka, vi ska hinna med nio föreläsningar på en vecka och dessutom ett par övningtillfällen. Jag känner mig ganska stressad men det kommer nog gå bra, en sak i sänder! Ikväll ska jag hur som helst hem till Basse på cellgrupp, roligt! Och om en timme har jag troligtvis skakat (en darrig) hand med kvinnan som håller i min anställningsintervju. Läskigt! Jag tror jag ska tagga till med lite optometri för att föra tankarna till något annat.

Vi hörs snart!!
Kramelikram!

En dag är du glad att du är du

Fredag!!
Jag började dagen med lite förmiddagsplugg, skönt att ha det gjort tyckte jag. Känslan inför tentan är helt okej trots allt, allt beror på frågorna men jag hoppas att det går bra för klassen i allmänhet. 

Till lunch köttfärssåsande jag med spaghetti, gott! Sen tog jag Simons bil till maxi där jag armbågade mig fram till lösgodiset med en sådär 40 andra, 25 kr/kilot är ju ett lagom pris! Klockan tre anlände till slut Anna-Lena och Börje i Kalmar, efter mycket trassel med bytet i Stockholm, och nu är de hemma hos Simon skulle jag tro. Ser fram emot att umgås mer med dem imorgon!

Eftermiddagen har ägnats åt bakning. Det är verkligen kul! Blåjungfrumuffinsen är nog mina favoriter, medan mandelmassepinnarna jag försökte göra, inte blev så snygga som på bilden. Men gooooda :)

Kvällen började med en joggingtur och avslutades sedan med Yes Man. Typiskt mig, jag köpte den förra veckan och insåg nu att jag faktiskt har sett den! Men den var fin, kan nog se den en tredje gång när jag återigen glömt att jag sett den!

Dags att sova en välbehövlig skönhetssömn! Natti natti!

(Människa /Tarzan)


Alla snubbar sjunger ju på en rivig låt

Fysiken hänger över mig som ett orosmoln, men jag försöker intala mig själv att njuta av nuet. Och det funkar!
Anna-Lena och Börje fastnade i Stockholm på grund av ett försenat flyg, så jag ska hämta dem på flygplatsen imornbitti istället. Det ska bli kul att träffa dem, om bara för en liten stund :)

Jag har tvättat, städat och pluggat mycket ikväll, så imorgon blir en relativt lugn dag. Ska fokusera på optik, för hellre plugga en dag extra än att få en omtenta.

Nostalgi: What difference does it make (av Poets)

Sov gott!

(Alla snubbar /Aristocats)


Har du någonsin slutat tänka och glömt bort att börja igen?

Nalle Puh, klok björn :)

Kanske kanske kommer det bli en Kalmar-sommar för min del... Jag ska nämnligen på arbetsintervju om en knapp vecka! Det är ett ålderdomshem här i Norrliden som har hört av sig, och det känns verkligen jättekul! Jag har väl tänkt att jag helst jobbar hos en optiker för att ha ett försprång i "karriären" så att man får jobb lättare sen, plus att få se vad man egentligen ska jobba med. Men ett ålderdomshem är något jag längtat efter länge, och det kanske inte kommer så många chanser till, det är bara en sommar kvar tills jag är färdig optiker!

Så jag håller ett par nervösa tummar för att det ska gå bra på intervjun. Min första dessutom, hur förbereder man sig? Vilka frågor kan de tänkas ställa? Jag hoppas att jag överlever provet och får jobba där, det vore fantastiskt!

Jag är nog extremt stressad denhär veckan för jag har haft ont i huvudet nästan varenda eftermiddag/kväll. Det känns inget vidare inför tentan, och huvudvärken gör att jag kan plugga ännu mindre... Ond cirkel! Ikväll ska jag unna mig själv att vila lite, och sen ber vi för att jag klarar tentan även att jag pluggat mindre än någonsin inför en tenta.

Bamsekram!

Säg det till alla, jag är på väg!

Plugget fortsätter. Jag lär mig mycket måste jag säga, men det går lite segt. Vad gör man när man fastnar på en uppgift. Jag försöker igen och igen men det är lite tidsödande. Tänk om man hade ett facit med uträkningar, det vore guld värt ibland när man fastnat...

Men ikväll blir det cellgrupp som omväxling mot allt plugg! Vi ska hem till Lotten, ska bli trevligt. Det ska handla om vad man har för gåvor, vad man är extra bra på och trivs extra bra med att göra. Jag funderar på vad mina är, jag är liksom medelbra på det mesta, inte bäst och inte sämst... Det ska bli en spännande kväll!

Jag tog en joggingrunda i solen i eftermiddags. Det var gött, att kunna springa ute och hoppa över isfläckar men ändå inte frysa. Jag säger det igen, Vår!!

Jag har lite disney-tema på mina rubriker. Gissa filmen!

En värld full av liv

Det har varit en seg dag i skolan. Inte för att jag hade väntat mig något annat, men benen somnade extra mycket och hjärnan var extra seg. Dock livades dagen upp av pappersflygplan innehållande bilder på tänder och tandfén, en mysig lunchpaus med klasskompisarna, en Staffan som ökade takten och samtidigt skrattade sitt tomteskratt så att han fick hela klassen på flumhumör, en gäspning som lät som en hickning, Hans som blandar ihop namnen på olika formler och får oss att fnittra... Ja man hinner med ganska mycket kul ändå på en åtta-timmars fysik-dag!

Jag ser tillbaka på en jättehärlig helg! I fredags firade Simon och jag två-årsdag genom att spela tennis och sedan gå ut och äta lyxmat på steakhouse. Det var en härlig dag! Tyvärr snöade det, så glassen i parken får vi skjuta upp till senare. Men dagen gav mersmak på tennis så jag har tagit hit tennisracket till Kalmar, får se om någon mer nappar på att spela någon gång!

Resten av helgen spenderades hemma med mamma, pappa och Ave. Det var mysigt att träffa dem så mycket. Ofta så stressar jag runt så mycket när jag är i Oskarshamn, men nu i helgen tog jag mer tid att bara ta det lugnt hemma. Härligt! Plus att jag får komma hem en sväng nästa helg igen, vi ska nämnligen föra samman mina och Simons föräldrar. Kul!


Tjejhockey med Sofia, Ave, pappa och Simon på läktaren.


Födelsedagsmiddag för pappa!


Min lägenhet blomstrar. Jag har fått fler blommor och skott utav mamma och det blir så fint! Åh vad jag gillar krukväxter. Dessutom blommar krokus utanför mitt lägenhetsfönster, vårkänslor!!


Påenpyttelitenbostadsyta!

En liten mellan-dag. Jag sitter mest och funderar på vad jag ska göra, såhär dagen efter att jag åkte ifrån Simon och dagen före han kommer hit igen. Städa kanske, baka något, plugga optik eller optometri, pussla lite, söka fler sommarjobb, åka och träna någonting eller ta en joggingtur eller åtminstone duscha, skriva...

Imorgon ska jag och Bafrin träna på alla undersökningsmetoder vi har lärt oss än så länge, ska bli roligt! En ny patient är alltid kul, och inte vilken patient som helst :)

Helgens höjdpunkter!

* En spelkväll hos Andreas med Simon och en sådär fem, sex andra killar. Tänk att jag kan umgås själv med ett killgäng, det händer inte ofta. Men trevligt var det!
* En Simon-eftermiddag med promenad, fredagsmiddag med klyftpotatis och kyckling, prat och film, härligt!
* Step! Gött gött gött!!
* Jag har insett hur fin familj jag har! Bara genom att spendera ungefär tre timmar hemma, mysa och växla några ord om ditt och datt. Tänk så bra jag har det!
* En stund med Johanna är guld värt! Framtidsprat, allmän-prat och lite pianospel.
* Melodifestivalkväll hos Simon med Malin och Josef, trevligt! Gillade dock The Monicer ganska mycket mer än Erik Saade. Men det gör inte så mycket! Och det faktum att jag återigen förlorade i Carcassonne gjorde mig för ovanlighetens skull inte så särskilt sur ;)
* Gudstjänsten i missionskyrkan var bra, jag var trött och hostig men det var ändå roligt att komma dit, och jättekul att Joel blev välkomnad i församlingen.
* Bussfärd till Kalmar med Matilda, och sedan en hel massa prat blandat med kycklingwook och lösviktsgodis. Mysigt!!
* Chokladbollssmet som blev chokladbollar som blev jättegoda.

Härlig helg!


Det är torsdag

, det är torsdag, det är torsdag, det är torsdag... Jippi ja ja ja!
Så imorgon är det fredag, det är fredag, det är fredag. Jippi ja ja ja!

Heldag i skolan med fysik väntar, och sedan spelkväll hemma hos Andreas. Imorgon blir det en synundersökning på morgonen, och sedan åker jag hemmåt. Som jag har längtat efter det!
Bisou!

Jag vill känna att jag lever

Jag tycker att det känns helt sjukt att det bara har gått två dagar sedan sist, det har hänt så mycket! Inte så mycket pusslande dock. Men gårdagen innebar en synundersökning på Ellinor DB, en semlefest hemma hos Anna och Jimmy samt en cellgrupp hemma hos mig. Framförallt cellgruppen var helt otroligt bra, jag hade nog glömt lite hur det ska vara. Vi diskuterade i tre timmar i sträck, och det kändes så bra, mycket tack vare att vi bara var fyra stycken så att var alla delaktiga i diskussionen. Äntligen kunde jag vara mig själv och känna att de andra också var det! Härligt.

Idag har jag gjort ännu en synundersökning, min tredje i detta livet. Denna gången var det Ellinor P som blev utsatt. Det känns som att det går bättre och bättre, även om man inte har provat på så många olika typer av synfel ännu. Och jag övar och övar på min egen lilla läxa. Min lärare har sagt att man kan träna upp sitt öga så att man kan blinka bara med högern också (vilket jag verkar vara den enda som inte kan...). Lärarens klasskompis hade gjort det på två år. Men det går faktiskt bättre och bättre redan, häftigt! På fredag ska vi börja med korscylindern, vilket innebär att vi kan bestämma astigmatism också. Spännande!


Halva semlegänget syns här på bild!


Det var sjukligt gott! Anna hade gjort laktosfria till mig, och alla fick två var... Lyxx!


Jigsaw


Det går framåt! Och roligt är det. Ovan ser ni något som är på väg att bli en Spansk trappa i Rom, utspridd på 1500 olika bitar. Vilka lustiga intressen man kan ha!

Ikväll har jag varit på step med Ellinor P, uppfriskande och glatt som vanligt! Efter det har jag spelat "She's like the wind" på piano, lagat raggmunk (vilket namn på en maträtt!) och pusslat himmel. En soft kväll, skönt! Imorgon ska jag ha synundersökningsträning på förmiddagen. Efter det åker jag och klassisarna hem till Anna i Nybro för att fira semledagen på ett härligt sätt. Kvällen avslutas med cellgrupp hemma hos mig. Ser fram emot morgondagen!

Haha, hörde just ett ordentligt gapskratt ifrån övervåningen, kul! Jag brukar typ aldrig höra något därifrån. Jag ska skratta tillbaka tror jag :) Är på skratthumör!


Avelinius-helgen!!

Jag och min kära syster har haft en fantastisk helg! Det har varit så otroligt mysigt att ha henne här och vi har hittat på så mycket roligt! Fast vad har vi gjort egentligen? Babblat, lagat mat och sett på film ungefär! Igår tog vi en heldag på stan med många shoppingkassar som ett resultat. Idag har vi varit i kyrkan där jag sjöng med gospelkören. Vi träffade även Ellinor DB som kom för att lyssna på oss, trevligt! 

Jag har saknat min syster så! Och det blir lite mer speciellt att ses såhär, än när jag kommer hem och vill träffa alla på en gång. Man hinner med lite mer, även om tiden går galet fort ändå.

 
Lunch på Zorbas igår, gott och traditionsenligt!


Klara, färdiga... TACOS!!


Krister och Sofie tittade förbi på lördagkvällen, mysigt! Och de var så söta och hade med sig ett kanelbulleljus i en söt kasse.

Nu ska jag och Karro åka på dans fuego på friskis, spännande. Och vi ska faktiskt cykla dit tänkte vi, det är så härligt soligt ute! Kramkram!


En härlig dag med solsken



Det ligger lite vår i luften. Trots att den är kall så är det fantastiskt och det börjar hoppa och studsa inne i bröstet av glädje. Från och med idag ska jag välja lycka. Jag känner alltid att jag har får ut så mycket av att ta en promenad, det är galet egentligen, och jag borde göra det oftare!

Jag har haft en mysig spelstund med Karro medan hon väntade på att Björn skulle komma med nycklarna. Bullar, babbel och spank the monkey! Skolan var också trevlig och vi har äntligen fått börja leka optiker med fraser som "Vilken är den minsta raden du kan läsa nu?" och "Då skulle jag vilja att du håller denhär som en kikare, så ska jag mäta avståndet mellan dina pupiller". Kul!


Det går faktiskt inte

En människa kan inte vara glad jämnt. Och jag är inte mer än en människa.
Så kanske kan jag få skriva ett icke-pepp-inlägg bara en gång...
Har varit tre tunga dagar, men nu hoppas vi att det blir bättre igen! Längtar så till helgen när min kära syster kommer, och jag tycker så mycket om mina klassisar. Och så är jag lite Simonlängtig också.

Sov gott!

I feel like singing this morning...

Nu är det dags för skola. Jag tycker att 1,5 timme om dagen är alldeles lagom. Kram!

RSS 2.0