Snöslunga

Kan man kategorisera tisdagen den 27:e oktober som min bästa födelsedag någonsin? Jag mådde verkligen jättebra! Jag tillbringade dagen med min familj, Simon och Johanna. Vilken fantastisk kombination, det var jättehärligt! Det var stora spelaredagen: singstar, kanasta, stress, kinaschack... Jag är nog lite av en speltok och jag tröttnar nästan aldrig på spel. Dessutom hörde många av sig på sms, telefon och facebook och grattade mig, roligt!

Har ni funderat på hur man skulle se ut om man vore från en helt annan världsdel, typ Vietnam? Vad skulle man göra om Jesus visade sig för en och gjorde värsta undret? Och tror ni att vädergubbarna på tv får välja sina kläder själva? Ja, jag är på grubbelhumör och så djupt går jag. ;)

L'arbre et l'école



Dagen har bestått av skola skola skola. Det är inte illa alls, speciellt när det är frivilligt, mycket matte och lunch på tre vänner. Måste säga att jag är nöjd med resultatet också, orden gick bättre än väntat och båda mattedelarna gick bra också. Svenska läsförståelsen hade jag några onödiga fel på, men inget allvarligt om man jämför med engelskan. Kasst! Men visst, det var väntat, eller hur Simon?! Rasterna ägnade jag åt att prata med Henke, en rolig prick som jag har fått lära känna lite bättre nu.

Igår hade jag en väldigt mysig kväll med glögg, ticet to ride-spel och Idol. Jag, Andrea och Malin var hemma hos Simon på kvällen, jätteroligt! Insåg att Fredagspuls inte står och faller med mig och kände att jag ville vara hos Simon igår. Fast mitt huvud blev en kanonkula och jag fick gå hem och lägga mig ganska tidigt för att pigga upp mig.

Det börjar bli kallt nu. Vinterjackan har åkt fram för att värma mina ben när jag cyklar och vackra färger möter mina ögon. Jag hittade Trädet utanför pojkens lägenhet, det skiftar i både grönt, gult, rött och brunt. Och även om det regnar och blåser så gillar jag hösten av någon anledning. Fast tiden går så snabbt nu! Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Jag blir nervös av att tänka på Frankrike-resan som antagligen blir av och av att tänka på hur jobbigt det blir att vara utan Simon och familjen och Johanna och alla fina människor... Men visst ska det hända mycket roligt innan dess och jag är övertygad om att det kommer att bli roligt i Söder också!
¨
(Ta min hand jag följer dig, vi ska åt samma håll...)


Lys upp!

Jag är inte konstig.
Det är ni som är normala.

(citerat Petter)

Pepp och opepp

En snabb uppdatering om en helg utan dess like... Hajken var riktigt härlig och det jag kommer att minnas mest är alla mysiga människor. Mitt lag med vilka jag spelade såpafotboll, hoppade säck, åkte linbana, svarade på musikfrågor, lekte irländs julafon och kastade ägg, var ett riktigt härligt gäng! Tyvärr fick jag inte sova så mycket vilket resulterade i 12,5 timmars sömn inatt. Igen. Galet!

Jag visade upp en ny sida av mig själv när jag vägrade gå upp kl 02.00 på lördagnatten för att gå på mörkerspårning. Josef, Bea och Anton var nog alla ganska chockade, men Josef var envisare än mig och fick upp mig ur sängen. Fast jag tyckte att det var min tur att vara opepp den natten.

Har jag någonsin?!

Veckan har varit fullt ös medvetslös. Efter en heldag på dagis i måndags var jag ganska mör i kroppen, men direkt efter träffade jag Irene och planerade matinköpen till hajken som vi ska ha i helgen. Det var trevligt, efter någon timmes planering insåg vi att vi var pizzasugna så vi gick till Victoria och delade på en, mums. Sedan träffade jag Malin och Nikolina i kyrkan och hade vår första cellgrupp. Det blev riktigt bra med alldeles för mycket fika, mysigt prat, planering och bön. Härligt! Dagen avslutades med en nattamacka hemma hos Simon. Tycker så mycket om att prata med den pojken!

Tisdagen var även den en heldag på arken. Det gick väldigt snabbt, tycker om att jobba halv åtta till tre. Man äter hela tiden känns det som och då går det undan. Sedan fikade jag med Sofie på Nilssons. Det var roligt att träffas igen, av någon anledning pratar vi alltid om kurvor. Oförklarligt... Sedan svängde jag in en snabbis på karamellagret och pratade med Linnea, det hade gått bra när jag jobbade själv i lördags. Runt fem var jag ganska trött men då började föreningsriksdan på Forum. Jag måste säga att jag inte tog till mig så jättemycket, men lite social fick man vara i alla fall och det var trevligt.

Onsdagen på arken blev förhållndevis lugn och det var mysigt att kunna umgås med dem lite mer persoligt. Tyvärr fick jag ont i huvudet på eftermiddagen. Jag hade tänkt mig en ledig kväll hemma men den blev riktigt skum. Jag mådde lite illa, så runt sju somnade jag sött och länga. Jag vaknade inte förrän halv åtta i morse! Har jag någonsin sovit så länge?!

Nu är den medvetslösa Annie utbytt till en pigg och glad Annie som ska träffa sin kära morbror ikväll samt åka på hajk hela helgen med ett gäng ungdomar och ett gäng ledare! Ses snart!


Musikhelg, tra la la...

Jag har haft en sådan soft vecka! Förstår ni att jag bara har jobbat en timme på hela veckan! Många kanske skulle tycka att det är hur skönt som helst, men en del av mig skriker rastlöshet. Nej, inte rastlöshet, men meningslöshet. Jag träffar inte lika många människor som till exempel i skolan eller på havslätt. Inte för att det är fel på människorna jag träffar, tvärtom! Men jag tror att man både behöver djupa och ytliga relationer och jag saknar de ytliga...

Helgen framför mig kommer till stor del att bestå av musik. Ikväll är det konsert med Nazir i kyrkan som vi ska gå på. Imorgon ska mamma, pappa, Joel och jag träna inför söndagen. Vi ska nämnligen spela på gudstjänsten, lite nervöst men det ska nog gå vägen. Senare på söndagen ska jag och Johanna prova att sjunga i Meg, en gospelkör i Mönsterås. Det kommer nog bli riktigt roligt tror jag, att sjunga gospel igen och att hitta på något med Johanna.

Jag vill bara påminna er om att det är den 9:e oktober idag. Och påminna mig själv om att det är den 9:e oktober idag. Oktober, galet!

"When the night has come
And the land is dark
And the moon is the only light we see
No I won't be afraid
No I won't be afraid
Just as long as you stand, stand by me"
(Stand by me, Seal)

Jobbfri men bara halva jag

Förra inlägget gick i uppfyllelse, det mesta i alla fall. Äntligen ska jag träffa Rebecka och fika, och Zazza och jag sågs i förmiddags med en fem månader gammal (ung?) pojke i samma lägenhet. Pannkakorna blev däremot utbytta mot koldolmar hos Pojkvännen med stort P, mums. Dessutom såg jag och Andrea film på kvällen och det var riktigt roligt trots vissa tårar. Ps! I love you är en favorit, sorglig och vacker.

Idag har jag skrivit klart brevet till aupair-sidan. Funderar på att översätta det till franska och hitta en ny fransk sida. Det verkar mest finnas engelska familjer på den andra sidan. Dessutom har jag fyllt på min lista med en matmamma och en matpappa, skönt. Fast just nu är jag helt slut. Jag var i simhallen idag med mamma och Avelina och tröttade ut mig rejält. Men roligt var det, både att umgås och att simma! Mammas kommentar var bäst: "Vilken snygg badvakt!" utbrast hon glatt. Tyvärr hörde jag fel, baddräkt var ordet...

Brandbil
Saknar en halva...

Je n'veux pas oublier

En ledig dag, en dag att förfoga över själv och välja aktiviteter helt själv. Måndagen har hittills bestått av...

09.40 Klockan ringer och jag trycker snabbt på snooze-knappen. Två gånger.
10.05 Jag sätter mig i köket med mackor, clementin, mjölk och OT.
10.25 Pianot lockar och jag sjunger lite blandade låtar. Favoriten blev Snurra du min värld /Ted Gärdestad.
10.43 Kläder och tandborstning. Om ni vill veta, jätteintressant.
10.56 Datortid med facebook, mailrensning, adressökning, blogg och aupairkoll.

Detta har hittills inte hänt...
- Ordna med tackkort till studenten, som den siste studenten i Sverige årgång 09.
- Skriva ett Dear Family Letter till aupair-sidan.
- Matlagning. Kanske amerikanska pannkakor, om jag känner för den lite onyttigare stilen.
- Träffa Simon förhoppningsvis, kanske fika eller spel, vem vet.
- Ringa. Har ansvar för att hitta några som vill laga mat på vår hajk nästa helg så telefonluren borde lyftas.
- Höra av mig till Zahidah och Rebecka, länge sedan jag träffade dem på riktigt.

Ha en härlig dag, det ska jag...

Hem ljuva hem

Oj, jag tror att jag tog mig själv på orden, när jag skrev att jag skulle sluta sitta vid datorn så länge som förra gången. Men nu är Annie tillbaka i bloggvärlden igen.

Jag har verkligen haft fullt upp i veckan som har varit. Tre jobb-dagar på Arken och en dag på hotell ett. Idag har jag varit i Mönsterås och städat, och imorgon jobbar jag på karamellagret hela dagen. Sex dagar i rad, suck. Men dagis är fortfarande otroligt mysigt med underbara barn och roliga kollegor! Dessutom utvecklas jag hela tiden, tycker jag åtminstone, och det är det bästa. Känns lite som mitt andra hem...

Jag har också hunnit vara en del i mitt andra andra hem. Simons lägenhet har verkligen blivit ett andra hem! Det nya tidsfördrivet är femhundringen, en variant av kortspelet femhundra. För Simons stolthets skull ska jag inte berätta vem som brukar vinna ;) Dessutom har vi kollat på A walk to remember, finaste tjejfilmen. Har nästan dragit mig för att visa honom den, så många gånger jag har sett den, skrattat och gråtit. Den var lika bra igen, och Simon gillade den hyfsat tror jag.

Och frisbee, kan ni förstå att jag klarade 10 häromdagen på rundan med Pojken Min i stadsparken...! Jippie!

Ikväll väntar catch the flag i Havslätt med tonårsgänget. Roligt värre!
Hörs!


RSS 2.0