Fikadags!

Dagen till ära har jag varit i skolan på en föreläsning, varit en extra stund i skolan och kom sedan hem och åt lunch med min sambo. Nu står Jörnskakan i ugnen och lägenheten är nystädad. Snart kommer Daniel och Cissi och lilla Alma och Olle hit, mysigt. Och det är så härligt att baka!


Lördag natt - skatt

Jag har haft en skön fredag och lördag hemma med familjen och morbror - och det var just dem som var överraskningen i onsdags kväll med! De tog med mig ut på en lyx-restaurang och sedan på gospelkonsert i kalmarsalen, underbart! Och härligt att få bli överraskad, helt klart värt all nyfikenhet innan :)

I veckan har vi börjat med en ny kurs. Mikrobiologi kanske inte känns som det mest relevanta för en optiker, men tre poäng är det nog värt! Och intressant är det: om antibiotika, virus, bakterier med mycket mera. Det är verkligen ett brett program, optiker!

Imorgon ska jag njuta av dendär timmen extra man får sova, för att sedan gå upp och spela i kyrkan, roligt! Sedan blir det äntligen ett träningspass på kvällen, det var länge sedan jag och Karro hoppade och studsade på friskis.

Kram på er!

J A A A ! !

Jag klarade den praktiska tentan!

Skönt! Men arton kuggade, tretton klarade i klassen, tufft! Tror att lärarna var på dåligt humör i torsdags och fredags. Trist!

Sara-helg!

Vi har haft en jättehärlig helg, Simon, Sara och jag. Vi har gjort flera utflykter. Vi tog en höstig promenad på allvaret och hälsade på farfar och Monica. I lördags tog vi med oss Christina och Johan till norra Öland. Vi var och tittade på karamelltillverkning och shoppade karameller i alla möjliga smaker, tittade på solliden och slottsruinen utanför Borgholm, och drack varm choklad i höstkylan, mysigt! Vi har också hunnit med att äta god mat, fika på Kläckebergas lantcafé, titta på film och spela spel. Härlig helg!

I lördags var jag på min första sittning sedan nollningen för drygt ett år sedan. Innan själva sittningen var jag tillsammans med Sara och Maja och gjorde oss i ordning, mysigt. Vi stressade sedan iväg till optikersittningen där ettor, tvåor och treor samlades och åt, spexade och hade det trevligt. Runt tio började annat folk trilla in på Palace. Det är sällan jag är ute och dansar, men varje gång tänker jag att dethär är verkligen roligt! Nu var det lite speciellt när vi alla var utklädda i toga, temat var antika grekland, så varje gång man såg en grupp iklädda vita lakan på dansgolvet, kände jag att där är "vi". Det gjorde det lite lättare att gå fram till folk ur de andra årskurserna. Det var härligt och jag pratade med många nya människor och klasskompisar man annars inte umgås så mycket med, trevligt!

Tentan avklarades i torsdags och troligen får vi veta resultatet imorgon. Spännande! Jag hann på tiden, gött, men patienten var ändå unik och jag är inte säker på att jag gjorde rätt, när det visade sig att hon hade en skelning. Men vi håller tummarna, annars är det inte mer än att man får göra om den.

Simon är på jobbet idag, och jag har en skön hemma-eftermiddag. Jag var en runda till skolan och pluggade en kortis, sedan hoppade jag mig igenom ett medel-pass, gött! Linda från klassen och Emelie från optikertrean var också där, kul. Senare ikväll kommer Louise hit och vi ska laga mat är tanken, trevligt!

Nu i eftermiddag har jag sett på fredagens idol, roligt! Många var så väldigt duktiga idag. Mina favoriter var Robin som sjöng Halo, och Linni som sjöng Angel. Även Moa var ovanligt duktig och lite mer tuff än tidigare. Ikväll kommer Louise hit och ska laga mat, trevligt!

Veckan som kommer innebär rep och lovsång i vasakyrkan, 21-årsdag, uppstart med den nya kursen (mikrobiologi) en ledig onsdag där Simon har bokat in mig, och ett besök av familjen.
Ha det så fint, det ska jag!

139. Det går ju galant!

Mina mystiska sms från familjemedlemmar, visade sig vara pepp-ord från vår lista på kylskåpet. Där sitter ett A4 med andra ord för "Bra jobbat", och det kan jag behöva!

De sista två dagarna har jag gjort fyra bra undersökningar, känner jag. Idag gjorde jag på en tjej i optikerettan som aldig varit hos en optiker tidigare! Häftigt. Efter det utsatte jag Angelica för alla mina tester, och tänk att jag klarade det på tiden bägge gångerna! Skönt! Men detta till trots är jag sjukt nervös, mest för hur jag kommer att reagera just då, om jag får black-out av nervositet eller inte får fram orden. Lite som inför ett tal, som sagt.

Imorgon och på fredag äger tentorna rum, och jag fick första tiden imorgon bitti. Skönt, då får jag det snabbt överstökat! Sedan kan jag förhoppningsvis slappna av och ha det trevligt med Simon, och Sara som kommer hit ända från Luleå i helgen.

Nu i eftermiddag har jag förträngt klumpen i magen genom att träffa finaste Johanna på stan. Vi shoppade skor och satt och fikade på Kullzénska, mysigt!

Nu ska jag hem till Sara, Linus och lilla Bella på cell-grupp. Ser fram emot att få träffas igen!

Och tänka sig, jag har börjat pussla igen! Jag hade tid, fantastiskt lyxigt.

Kramkram!

Synundersökningar på rad

Jag har tillbringat större delen av dagen i skolan med att göra synundersökningar och bli synundersökt själv. Första gången med Karro kan jag lova att varenda sak gick fel. Möjligtvis ett plus att jag var snabb men inte tillräckligt. Men efter att ha brutit en provbåge mitt itu, glömt ställa in rätt PD, helt hoppat över det sista testet man skulle göra, lagt i fel glas, och tusen andra fel, ja då var jag kanske inte jätteglad. Som tur var gick det nästan bäst någonsin när jag övade med Ellinor. Jag klarade det till och med på godkänd tid på tentan! Skönt.

Igår var det studentgudstjänst i Frälsningsarmén. Det var väligt väldigt härligt att få gå på gudstjänst igen och mycket trevligt att sitta och prata av sig med Angelica efteråt. En fin tjej, skulle vara roligt att lära känna henne bättre!

Simon jobbar och står i, både idag och i fredags. Men nu har vi ändå måndag och tisdag tillsammans, till viss del i alla fall. Längtar!

Nu ska jag slå en pling till min kära familj. Jag har fått mystiska sms av Avelina och pappa idag, hmm...

Ha det så bra!

Friday night

Jag har haft en hel-trevlig kväll med Karro, Ellinor DB, Ellinor P och Anna. Mysigt att de ville komma och titta på idol med mig. Amanda F briljerar som tidigare veckor, hon är underbar. Gillar också Robin mer och mer. Men framför allt gillar jag mina klasskompisar!

Tidigare idag gjorde jag ett par synundersökningar. Det går väl inte prima direkt, jag kände mig ganska osäker idag och tiden går för fort för att jag ska hinna på 45 minuter, som är max-tiden på tentan. Men det var i alla fall väldigt mysigt att träffa Sofia igen och vi åt en macka på subways innan hon tog tåget hem igen.

Simon jobbar mycket just nu. Och tur är väl det, på sätt och vis. Jag har fullt upp med att öva måste jag säga. Men imorgon ska jag göra synundersökning på honom, tredje gången gillt. Jag hoppas han har mod att säga när han har lessnat på att vara övningskanin! :) Nu när teori-tentan är över, känns det ändå som att man kan ta det lite lugnare. När man väl är hemma kan man ju faktiskt inte öva något, hur mycket man än vill, eftersom vi måste använda utrustningen i skolan. Lugnande i stormen.

Jag måste också berätta om min nya cellgrupp som jag träffade för första gången i onsdags. Det var så otroligt mysigt och vi hade det riktigt kul ihop! Det kommer bli en bra höst, hoppas jag på!

Sov gott mina vänner!

Det brinner

utanför fönstret. Efter veckor, månader av nattliga anlagda småbränder, står nu konditoriet, frisören, apoteket mm i lågor, läskigt! Brandbilarna tjuter utanför, och under promenaden här ute luktade det fyrverkerier. Läskigt! Ska se om jag får någon sömn i mig inatt, börjar åtminstone inte skolan förrän tolv imorn.

Och dethär är det min pojke gör om dagarna... Burr!

Gospeljympa

Mamma har just åkt hem, vi har haft en jättehärlig eftermiddag med fika, prat och gospeljympa. Underbart pass, och jag känner verkligen hur jag orkar fler armhävningar än första gången, gött! Och musiken är så härlig, man får sån energi. Nu ska jag ta en stund med spotify eller pianot, har inte riktigt bestämt mig än. Men plugget låter jag vara, hittade inga gamla tentor på internet och det tycker jag är en bra anledning!

Kram!

Tisdag

Här sitter jag, morgonen är ännu ung, men jag ska hinna med mycket idag, hade jag tänkt. Plugga tills jag kan allt, inför imorgon. Mellanmåla med mamma innan vi åker på Gospeljympan. Bege mig till skolan och hitta ett par artiklar man ska ha läst tills imorgon, ja ungefär så. Om jag har tur, kan jag titta på fotbollen ikväll, men det räknar jag inte med för tillfället.

Jag har haft en underbar helg, det är kanske därför jag har så mycket kvar att lära mig till tentan. Jag har träffat bästa Johanna, umgåtts en del med familjen där hemma, spelat spel med min fina sambo, kokat musslor med densamme, och varit på bio med Ellinor, Anna, Maja och Hanna. Härligt! Jag är så lyckligt lottad...!

Ha en skön dag och håll tummarna för mig imorgon!

Tillsammans är man mindre ensam

Jag har haft en studie-dag, riktigt intensivt, men idag med sällskap av Bafrin, Karro (och kladdkakan). Det är alltid roligare att plugga ihop, och man får en annan vinkel på saker och ting. Roligt! Sedan gjorde jag och Bafrin synundersökning på varandra, det gick förvånansvärt bra, jag är nöjd. Dock börjar det kännas att man kanske borde göra på någon utifrån så att det blir mer på riktigt, man låtsas inte att "det är lika" i provbågen osv. "Lika" är alla optikerstudenters favoritsvar att få, men det kanske inte är så vanligt i verkliga världen.

Jag har avslutat dagen med förra veckans kvalfinal i idol, roligt. Gillar Amanda F skarpt efter det numret, ja Amanda P också för den delen och Molly är härlig. Imorgon tror jag dock att det blir fotboll på tv:n här i Berga, men lika glad för det är jag. Men gladast är nog Simon.

Sov gott nu! Kram!


Oktober



Bästa månaden på året är här, som gjord för tända ljus och filmkvällar och som är så vacker tack vare alla löv som börjar skifta i murriga färger. Luften är så lätt att andas ute, och dofterna påminner om lövkrigen vi hade på fritids för så länge sedan. Det är alldeles lagom varmt att cykla till skolan, en tunn jacka räcker och än är det inte halt på cykelbanorna. Underbara oktober, säger jag!

Jag har haft en härlig helg i Stockholm! Den har gått fort, men det har varit riktigt roligt att träffa farmor, Nina, Daniel, och även Emilie och Tobias och Annelie med familj. Mysigt!

Ikväll ska jag träna med Karro. Medelpass står på schemat, kul! Simon är iväg på sin nya cellgrupp så jag ska passa på att plugga lite också.

Kramen!


RSS 2.0